Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas vastad firmade tagasiside taotlustele? |
Jah, ning mulle meeldibki seda teha. |
|
7% |
[ 5 ] |
Jah, harilikult teen ära, kuigi veidi vastumeelselt. |
|
13% |
[ 9 ] |
Ei, tavaliselt ei vasta, kuid probleemi selles ka ei näe. |
|
44% |
[ 30 ] |
Ei vasta kunagi ning pean tagasiside tasuta lunimist ka ebaeetiliseks. See peaks olema tasustatud. |
|
34% |
[ 23 ] |
|
hääli kokku : 67 |
|
autor |
|
perenoel
Kreisi kasutaja

|
19.06.2013 17:30:52
Firmade tagasiside lunimised |
|
|
Mina ei tea kuidas enamus asjast aru saavad, kuid minule hakkab viimasel ajal väga moodi läinud tagasiside nõudmine väga närvidele. Helistad mõne ettevõtte, panga vmt klienditeenindusse või küsid midagi meilitsi ja paari päeva pärast laekub meilile kirjake pealkirjaga "................. soovib tagasisidet". Kirjast selgub, et ankeedile vastamine võtaks aega näiteks "kõigest" 10 minutit. No ei ole tahtmist oma mõtteid mingi suvalise jura ette rakendada ja vajutad delete. Kaks päeva hiljem tuleb samalt ettevõttelt juba "meeldetuletus". Kustutad selle ka - paar päev hiljem tuleb jälle uus. Jääb mulje, justkui oleksid võlglane selle ettevõtte ees...
Eesti firmad pole vist kuulnudki, et igasuguste küsitluste täitmine on mujal maailmas ammugi maksuline (tähendab, oma aega ja mõttejõudu firma kasuks rakendanu saab ka vastavalt kompenseeritud). Ma ei tea, kas mõne euro järgmisest kuuarvest mahaarvamine paneks mind küsimustikku täitma, aga vähemalt ei jääks sellest siis sellist suurettevõtte poolt ärakasutamise muljet.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
19.06.2013 17:37:17
|
|
|
perenoel, soovitan maili server vahetada mõne sellise vastu, kus on olemas spämmi filter. thunderbirdil on muidu mingi enda spämmiks märkimise asi ka olemas, aga pole 100% kindel, kas just see kirjad teise kasti suunab või suhtleb thunderbird gmailiga, mis võtab teadmiseks, et antud aadressilt tuleb spam ja seda inboxi ei lase. kolmas võimalus, kasuta mailinatorit või mõnda alternatiivi.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
19.06.2013 17:49:12
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
perenoel, soovitan maili server vahetada mõne sellise vastu, kus on olemas spämmi filter. thunderbirdil on muidu mingi enda spämmiks märkimise asi ka olemas, aga pole 100% kindel, kas just see kirjad teise kasti suunab või suhtleb thunderbird gmailiga, mis võtab teadmiseks, et antud aadressilt tuleb spam ja seda inboxi ei lase. kolmas võimalus, kasuta mailinatorit või mõnda alternatiivi. |
Selle ettevõtte meilindust, mille teenuseid kasutad, ei saa spämmiks siiski lasta. Isegi masspostitused kuukirja näol mingite uudiste või uute teenuspakettide kohta tasub ikka diagonaalis läbi vaadata.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
19.06.2013 17:53:22
|
|
|
perenoel kirjutas: |
Selle ettevõtte meilindust, mille teenuseid kasutad, ei saa spämmiks siiski lasta. Isegi masspostitused kuukirja näol mingite uudiste või uute teenuspakettide kohta tasub ikka diagonaalis läbi vaadata. |
milleks? saan aru, kui tegu nishi kaupa pakkuva poega, aga mingite pudipadi poodide (elijon, jeemmteee jne.) kirjadega pole küll mõtet oma postkasti lasta risustada.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
19.06.2013 19:07:19
|
|
|
No aga siis annagi neile tagasisidet, et sa ei soovi mitte kunagi neilt ühtegi meili saada. Senikaua saadavadki kuni sa ise pole kuidagi märku andnud. Mul on küll suva, kui keegi midagi küsib, vahel vastan, vahel ei vasta, oleneb tujust.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
19.06.2013 19:13:14
|
|
|
tsitaat: |
milleks? saan aru, kui tegu nishi kaupa pakkuva poega, aga mingite pudipadi poodide (elijon, jeemmteee jne.) kirjadega pole küll mõtet oma postkasti lasta risustada.
|
Ja kui meiliga tuleb teavitus plaaniliste hooldustööde, lepingu või hinnakirja muutumise kohta ja see spämmi läheb, siis on pärast nutt ja hala, et pole kuulnud ega näinud
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
19.06.2013 19:47:02
Re: Firmade tagasiside lunimised |
|
|
Eesti firmad pole vist kuulnudki, et igasuguste küsitluste täitmine on mujal maailmas ammugi maksuline (tähendab, oma aega ja mõttejõudu firma kasuks rakendanu saab ka vastavalt kompenseeritud). |
Palun viidet sellise "väljamaa" praktika kohta. Mina tean praktikast, et maailmas küsitakse palju erinevat tagasisidet ning sellised tavalised e-mailiga tulevad ning mõne minuti aega nõudvad küsitlused ei ole kuidagipidi tasustatud. Võinoh, eks on erinevaid näiteid aga absoluut stiilis "vaat kus väljamaal on vinge värk aga meil siin on mingi jama" ei päde.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
19.06.2013 21:46:16
|
|
Mark0 kirjutas: |
Eesti firmad pole vist kuulnudki, et igasuguste küsitluste täitmine on mujal maailmas ammugi maksuline (tähendab, oma aega ja mõttejõudu firma kasuks rakendanu saab ka vastavalt kompenseeritud). |
Palun viidet sellise "väljamaa" praktika kohta. Mina tean praktikast, et maailmas küsitakse palju erinevat tagasisidet ning sellised tavalised e-mailiga tulevad ning mõne minuti aega nõudvad küsitlused ei ole kuidagipidi tasustatud. Võinoh, eks on erinevaid näiteid aga absoluut stiilis "vaat kus väljamaal on vinge värk aga meil siin on mingi jama" ei päde. |
http://en.wikipedia.org/wiki/Paid_survey
|
tagasi üles |
|
 |
tramburai
HV kasutaja

|
19.06.2013 21:58:07
|
|
|
Aga kuidas ettevõte kliendikogemusest siis teada saab? Mõnes vähegi suuremas ettevõttes ei pruugita kõiki kõnesid/kirjavahetust ka kõige parema tahtmise jooksul jõuda analüüsida, et mis läks hästi või halvasti või mida peaks muutma, parendama. Aga sellise tagasiside puhul saadakse võimalikest kitsaskohtadest teada. Mõnes kohas nimetatakse seda ka NPSiks http://en.wikipedia.org/wiki/Net_promoter_score Muidugi on mõne inimese jaoks palju elementaarsem tatti pritsida internetis mõnel veebilehel à la tarbija24, selle asemel, et ettevõttele otse tagasisidet anda. Kõlapind ju hoopis teine.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
19.06.2013 22:12:45
|
|
See link näitab, et tõepoolest on olemas viis maksta küsitletavatele.
Küsimus on aga selles, kas küsitluste eest maksmise meetod on "mujal maailmas" valdavalt levinud?
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
19.06.2013 22:54:14
|
|
|
Hoopis huvitavam tagasiside oleks see, palju tagasisidet üldse niiviisi saadakse
Isiklikult pressin selliste kirjade peale resoluutselt Delete. Võibolla tõesti isegi viitsiks, kui selle kulutatud aja eest keegi maksaks või siis loositakse midagi vinget ( HV küsitlus ja Galaxy telefon - ahoi )
Teine ebameeldiv Feedback "jura" käib ju kusjuures ka veebis. HP, Intel'i ja Lenovo lehed näiteks pressivad oma segavaid popuppe või bännereid vist juba aastaid tuimalt.
|
|
Kommentaarid: 149 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.06.2013 23:26:02
|
|
|
Paar korda olen vastanud, rohkem ei viitsi. Minu tööaja eest maksab tööandja ja minu vaba aeg maksab ka midagi, seetõttu eelistan seda veeta endale meeldivalt.
Veebis feedback popupid olen kogu aeg kinni klõpsanud - enamasti hakatakse teeninduse kohta küsimusi esitama enne kui teenindama hakatakse, nii et see on absurd nagunii. Ja kui ma kord seal olen, siis mitte sellepärast et mul igav oleks - mul on sealt kiiresti infot leida või midagi alla laadida vaja.
Kui midagi vastu pakutaks, siis võtaks vahel mõtlema, eriti kui aega ka on parajasti.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
21.06.2013 19:54:10
|
|
|
Sideteenust pakkuva asutuse puhul kasutan ühte sellist lunimist rikete teadaandmiseks. Antud küsitlusele vastanud pole
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Q.
HV kasutaja

|
26.06.2013 13:21:03
|
|
|
Aga pane ennast korraks ettevõtja rolli. Kuidagi sa pead ju teada saama, kuidas klient rahule jäi. Näiteks tean mitut ettevõtet, kus klienditeenindaja preemia sõltub kliendi rahulolust. Õnneks nende kliendid on nõus tagasisidet andma. Kuigi nõustun ka sellega, et iga küsimuse/järelpärimise peale ei ole seda tarvis küsida.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
neiuke
HV vaatleja
|
10.07.2013 15:52:19
|
|
|
Samas jäi mulle silma Swedbanki rahuloluküsitluse saatmine, et küsitlus toimub anonüümselt Emori küsitlusserveris ja kui sellele mitte vastata, siis saadeti 2 meeldetuletust, et teil on veel võimalus teha... A kuidas nad siis teavad, et küsitlusele pole vastatud, kui see nii anonüümne on...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
10.07.2013 16:03:09
|
|
|
neiuke, ilmselt nad teavad, et kes pole vastanud ning saadavad uuesti. Vastamise SISU aga jääb anonüümseks.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|