Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  [PS4] SONY PlayStation 4 arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 258, 259, 260  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Shade
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2013 19:29:41 vasta tsitaadiga

Võrrelda 65miljoni elanikuga uk turgu ja eesti turgu on naiivne. Lisaks maksta 30 euri rohkem, et saada lisa aasta garantiid ja kohalik support, pole väga hull minu meelest.

Iir - parima hinna garantii peaks siinkohal aitama

viimati muutis Shade 17.06.2013 19:35:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
firemark
HV Guru
firemark

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.06.2013 19:34:30 vasta tsitaadiga

ärge halage, eestit peetakse ju heaolumaaks, siin peabki asi veidi kallim olema
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 92
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 17.06.2013 19:38:00 vasta tsitaadiga

Hea, et ikka saame, mitte ei pea ootama kas tuleb ja kas töötab või on regiooni lukk peal...
Parima hinna gar. on hea mõte, siis saab isegi ära tellida.
thumbs_up.gif

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 18.06.2013 00:22:25 vasta tsitaadiga

Shade kirjutas:
Hetke info kohaselt tuleb euronicsisse lähinädalatel pre order: 429.-

Selle hinna eest võib Euronics seenele sõita kopp.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 18.06.2013 00:38:47 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Lisaks maksta 30 euri rohkem...

Ega Amazon tasuta siis Eestisse postita icon_wink.gif

d3t,
Viu-viu, mis sul sellest - sina soetad ju X1 icon_lol.gif

tagasi üles
akk
HV kasutaja

sõnum 18.06.2013 01:43:50 vasta tsitaadiga

Ma tahaks ka Eestis, seda 399€ hinnalipikut näha. Eesti ei ole erand, kuhu kaupa peab transportima ja garantiid pakkuma. Igas riigis on vaja kaup ju tehasest kohale toimetada ja ka garantiid pakkuda, ma ei taha hästi uskuda, et ülejäänud EU riikides käib kastide tootmine kohapeal ja seepärast saavad nad ka väljakuulutatud hinda küsida. 399€ sees peaks juba ju kaupmehe tulu olemas olema. Selge see, et Eesti kaupmees ei müü niipalju eksemplare, kui mõni teine, aga kui oled sihiks lokaalse turu valinud, mis on väike, siis ei tasu ka oma ärimudelit üle hinnata ja vägisi samasuurt tulu taga ajada, kui suuremal naaberriigi ametivennal. Tarbijana mõtlen ikka väga pikalt enne, kui oma Euroopa keskmisest tunduvalt madalamat palka Euroopa ühel kalleimal turul kulutama hakkan.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
invension
Kreisi kasutaja
invension

sõnum 18.06.2013 08:22:12 vasta tsitaadiga

Olge õnnelikud, et üldse eestisse müügile tuleb! "köh"xbox"köh" icon_biggrin.gif
Sarin
Kreisi kasutaja
Sarin

sõnum 18.06.2013 09:44:30 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Shade kirjutas:
Hetke info kohaselt tuleb euronicsisse lähinädalatel pre order: 429.-

Selle hinna eest võib Euronics seenele sõita kopp.gif

30 eurot rohkem...
Pole paha. Saad kohe kätte ja eestist garantii.
Kui tõesti ainult 30 juurdehindlus, siis kaldun eesti poodide poole thumbs_up.gif

Shade
Kreisi kasutaja

sõnum 18.06.2013 09:54:39 vasta tsitaadiga

kallis akk - ma tahan ka palju asju, tahaks 10k euri kuus palka saada, tahaks et ilm oleks samasugune eestis nagu LA-s, tahaks et rohi oleks rohelisem ja taevas sinisem, kuid kahjuks seda kõike ei saa. Tundub, et kaubandus maailmast oled sina ikka väga kaugel.
Esiteks palun saage aru, et te võrdlete võrdlematuid asju. Sony keskendub suurtele turgudele: USA, Saksamaa, UK, Jaapan jne. Nende eesmärk on raha teenida. Vaata juba kui kolossaalsed on nende kõikide riikide erinevused rahvaarvus võrreldes eestlastega:
UK - 65miljonit
Saksamaa - 80 miljonit
USA - 316 miljonit
Jaapan - 127 miljonit
Eesti - 1,3 miljonit
Võtame puhta lambi oletuse, et 1% igast riigist muretseb endale PS4 konsooli, UK 650000 konsooli versus meie 13000 on kolossaalne vahe, tervel 50 kordne. Fakt on see et me eestis ei müü 13000 konsooli aga UK 650000 pole üldse võimatu number. Igas riigis on erinev käibemaks: eesti 20%, Soome 24%, Roots 26% (Vist) jne.
Meid on mõistlik võrrelda Soome või Rootsiga ja seal ma ei näe suurte kaupmeeste juures mingit 399 hinnalipikut:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/24461/dkcqt/Sony-PlayStation-4-500-GB-pelikonsoli-musta
http://www.gigantti.fi/product/pelit-ja-konsolit/konsolit/PS4CONSOLE/playstation-4-konsoli
http://www.expert.fi/Tuotteet/Kuva/Pelikonsolit/Pelikonsolit/Sony-PS4
Siia ärge Hakake tooma välja mingeid mees ja koer veebi poode, kellel lao kulusid ei eksisteeri ja üks mees on juhataja, müüja, support, laomees ja tranpordi vend jne.

Soome turuga oleme mingilgi määral võrreldavad. Arvesta juurde, et enamus euroopas on su konsooli garantiiks 1 aasta, eesti tuleb tarbijale vastu ja sul on pretensiooni esitamise aeg 2 aastat, mis tähendab probleemide korral sisuliselt konsooli parandimst või välja vahetamist tasuta. Ja selle teenuse pakkumine pole nii väikse turu jaoks üldse odav lõbu. Mina oleksin eesti mängu turuga rahul, kui me oleksime maksimum 10% kallimad kui UK, siis on meie pisikese turu jaoks olukord juba päris OK. Ehk siis uus konsooli mäng poleks poe letil mitte 65-69 euri, vaid 49-59. 10 euri on päris suur raha siiski.

Palun lõpetage võrdlematute turgude võrdlemine, me ei saa kunagi sellele tasemele mis on UK või Saksmaa, meil lihtsalt ei ole nii palju inimesi.
Nüüd toome lihtsa näite ka selle argumendi vastu, et kui lasete toote hinda alla siis müüte ju rohkem:
Oletame et me ostame PS4 konsooli 300 euri tk sisse ja müüme 429 euri tk välja.
Ehk siis kasum per tk on: 429/1,2-300 - 57,5 euri
Oletame, et me müüme 100tk day one, ehk me saame tulu: 5750 euri
Niih, laseme hinda alla 399 peale, ehk meie tulu per konsool: 32,5 euri
selleks et teenida sama raha mis 429 eurise jaehinna korral, peaksime müüma 177 konsooli, ehk siis 70% rohkem
Kui suur on tõenäosus, et 429 pealt langetated hinda 399 peale suudame me konsooli müüki kasvatada 70% - suht võimatu. Selle kasumi pealt peame me maksma palka, lao eest maksma, üür, kommunaal kulud jne.
NB! numbrid näites on näitlikud ja ei vasta tõele. Lihtsalt toodud et te saaksite natukengi aimu, mis toimub.
NB! kaupmees tegeleb müügiga selleks et teenida kasumit, nad ei ole MTÜ.

viimati muutis Shade 18.06.2013 10:10:34, muudetud 1 kord
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 18.06.2013 09:54:59 vasta tsitaadiga

Peab vist ennem sünnivead ära ootama... et välistada igast YLODid jne
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.06.2013 10:26:34 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Palun lõpetage võrdlematute turgude võrdlemine, me ei saa kunagi sellele tasemele mis on UK või Saksmaa, meil lihtsalt ei ole nii palju inimesi.

Nüüd toome lihtsa näite ka selle argumendi vastu, et kui lasete toote hinda alla siis müüte ju rohkem:

Oletame et me ostame PS4 konsooli 300 euri tk sisse ja müüme 429 euri tk välja.

Ehk siis kasum per tk on: 429/1,2-300 - 57,5 euri

Oletame, et me müüme 100tk day one, ehk me saame tulu: 5750 euri

Niih, laseme hinda alla 399 peale, ehk meie tulu per konsool: 32,5 euri

selleks et teenida sama raha mis 429 eurise jaehinna korral, peaksime müüma 177 konsooli, ehk siis 70% rohkem

Kui suur on tõenäosus, et 429 pealt langetated hinda 399 peale suudame me konsooli müüki kasvatada 70% - suht võimatu. Selle kasumi pealt peame me maksma palka, lao eest maksma, üür, kommunaal kulud jne.

NB! numbrid näites on näitlikud ja ei vasta tõele. Lihtsalt toodud et te saaksite natukengi aimu, mis toimub.

NB! kaupmees tegeleb müügiga selleks et teenida kasumit, nad ei ole MTÜ.

Klassiku sulest thumbs_up.gif

Parem üks ilgelt kirvelt kui mitu tava marginaaliga.
Sellised piix mõtlemisega "ärimehed" ongi meie retail turu p*rse keeranud.
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
Shade
Kreisi kasutaja

sõnum 18.06.2013 10:39:06 vasta tsitaadiga

WäntWõll kirjutas:

Ja kus kohas sul see hull kirves on? Tõõpiline mitte majanduslikult mõtleva inimese suhtumine - eesti kaupmees on kuradima liigkasu võtja - turu suurust me ei arvesta, lihtsatesse numbritesse ei süvene, pea asi et saaks näpuga näidata ja viriseda, et ikkagi miks nii. Aga palun - sul on võimalus tee oma pood ja müü siis odavamlt ja tahaks näha seal korraliku suurt valikut, samasuguseid hindasid nagu UK-s, poes oleks vähemalt üks müüja ja ta oleks füüsiliselt kuskil keskuses või mõnes muus ehitises, kus saan tulla kohapeale ja vaadata mis sul pakkuda on. Vaatame kaua sa vastu pead.

tagasi üles
firemark
HV Guru
firemark

sõnum 18.06.2013 10:42:08 vasta tsitaadiga

Shade kirjutas:
WäntWõll kirjutas:

Ja kus kohas sul see hull kirves on? Tõõpiline mitte majanduslikult mõtleva inimese suhtumine - eesti kaupmees on kuradima liigkasu võtja - turu suurust me ei arvesta, lihtsatesse numbritesse ei süvene, pea asi et saaks näpuga näidata ja viriseda, et ikkagi miks nii. Aga palun - sul on võimalus tee oma pood ja müü siis odavamlt ja tahaks näha seal korraliku suurt valikut, samasuguseid hindasid nagu UK-s, poes oleks vähemalt üks müüja ja ta oleks füüsiliselt kuskil keskuses või mõnes muus ehitises, kus saan tulla kohapeale ja vaadata mis sul pakkuda on. Vaatame kaua sa vastu pead.

kas keegi saab nüüd selle peale öelda: "Challenge Accepted"? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 92
tagasi üles
Shade
Kreisi kasutaja

sõnum 18.06.2013 10:49:50 vasta tsitaadiga

firemark kirjutas:
kas keegi saab nüüd selle peale öelda: "Challenge Accepted"? icon_biggrin.gif

Oleks väga tore seda kohe näha

Kui me vaatame tegelikult viimast aastat, siis on olukord eesti turul tunudvalt paremaks muutunud. Mängude hinnad on suht mõistlikul tasemel kui me võrdleme ennast näiteks soomega - jah kõik pole veel selline nagu võiks, kuid olukord hakkab paremaks muutuma. Lihtsad näited:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/17430/dgxsg/FIFA-13-PS3-peli
http://www.euronics.ee/t/52354/Mangud/playstation-3-mang-fifa-13/5030930109684
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/18267/djqxn/Call-of-Duty-Black-Ops-II-PS3-peli
http://www.euronics.ee/t/53638/Mangud/playstation-3-mang-call-of-duty-black-ops-ii/5030917119347

Need on vaid paar näidet. Fakt on see et UK tasemel me ei küündi kunagi, turgude erinevus on lihtsalt nii mastaapne. Nagu ma ennist mainisin, kui me kündime hindadega sellisele tasemele, et võrreldes näiteks Amazon.co.UK ja game.co.UK oleme 10% kallimad, siis on meie väikese turu kohta väga hea saavutus.

tagasi üles
pahatuju
HV vaatleja

sõnum 18.06.2013 10:57:33 vasta tsitaadiga

Ilmselt tuleb kaup välismaalt tellida ka seekord. Ei ole nii rikas, et siinsetele ärimeestele 30 euri iga asja eest peale maksta. Ei telliks ja ostaks siit aga olen kahjuks jälle sunnitud. Müüks meie kaupmehed ka tootja poolt pakutud jaemüügihinnaga. Aga ei, meil on moes kiiresti rikkaks ärimudel. Täpselt nii nagu Ansip tahab 5 rikkama sekka.

Vaatasin järgi PS4 Amazonist 411€ koos postiga. Ma ilmselt tellin veel juurde paar mängu ja lisapuldi.
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 18.06.2013 11:01:48 vasta tsitaadiga

Ma ei tea kuidas teistega on, aga mina olen lihtne ja rumal ostja. Kui tekib emotsioon osta, siis ostan. Ning kui näen hinda 399€, siis minu jaoks on hind 300€. Kui ma näen hinda 400€, siis hind on 400€. Seepärast kohe tundub, et hinnavahe on tohutu ja tekib kohe mõte, et kurat ei olegi nii odav.. rääkimata siis veel 429€ hinnasildist. Kui väga järgi mõelda, siis 30€ polegi nii hull, aga asi ongi selles, et kõik ei mõtle alati nagu kaupmehed. Minu ülesanne polegi mõelda, vaid raha kulutada ning saada sellest head emotsiooni. Kui esimest korda nägin silti 399€, siis kohe oli tunne, et polegi niivõrd kõrge hind. 429€ tundub olevat aga kohe teises kategoorias ning pani küll ostusoovile kohe piduri peale ja hakkasin hinna üle mõtlema. Kui liiga palju mõelda, siis võib üldse taibata, et äkki polegi seda vaja siis. Nagunii mängiks ainult korda paari kuu jooksul ning selleks selline hind liiga kõrge jne..

Kindlasti ma pole ainuke, seepärast ongi igalpool näha "99" hindasid. Inimese psühholoogia on lihtsalt selline. Eesti targad kaupmehed võiksid vähem mõelda enda heaolu üle ja tekitada ostjatele ahvatlevamaid pakkumisi, siis ostetakse kah rohkem.
Pole mõtet kohe vinguda, et ega keegi ei osta ju rohkem seetõttu, paneme kohe hinna kõrgemaks, nii lihtsam. Ja kui öelda, et "99" tehnika ei tööta, siis ütlen oma kogemuste põhjal, et töötab küll, vähemalt lollide ostjate peal nagu mina.
Kommentaarid: 111 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 18.06.2013 11:03:54 vasta tsitaadiga

Shade kirjutas:
WäntWõll kirjutas:

Ning sa unustad, et me elame Euroopa Liidus. See tähendab, et ma võin selle tellida ükskõik millisest EU sees tegutsevast veebipoest. Kohalikud ärimehed pole sellest veel aru vist saanud, miks muidu nad oma E-poodi ainult eestis omavad ja muudele riikidele ei keskendu. See on puhtalt meie oma kohalike ärimeeste möödakeppimine.

Mis puutub 2 aastasesse pretentsioonide esitamise aega, siis see ei ole garantii! Garantii ajal teostab ekspertiisi müüja, pretentsioonide ajal aga peab klient selle kinni maksma ning kui talle jääb õigus on tal võimalik seade parandatud saada. Väga erinevad asjad icon_wink.gif

tagasi üles
Shade
Kreisi kasutaja

sõnum 18.06.2013 11:07:17 vasta tsitaadiga

aus vastus Clover.

pahatuju - 18 euri eest saada kohalik support, 2 aastat sisuliselt garantiid (mujal on 1 aasta) - minu jaoks kaalub see amazoni pakkumise üle. Aga see olen jällegi mina.

d3t - ja mitte keegi ei käsigi sul seda osta eestist. Minu eesmärk oli selgitada, miks see olukord on selline. Kõik ole nii must ja valge, et oleme EL-s ja automaatselt on kõik kõigile ühesugune. Turg paneb asja paika lõppkokku võttes. mida suurem on turg ja mida suuremaid koguseid läbi müüakse korraga seda paremat hinda on võimalik ka kaubelda. Mul on siin enda seisukohti väga raske selgitada ja kaitsta kui kõik raiuvad ühte ja sama asja: aga ikkagi on mujal nii. Aga te võrdletegi võrdlematuid asju. Sony ei käsitle meid kui ELi liiget ja nende jaoks pole EL üks turg. Neil on UK üks turg, Saksmaa teine, USA kolmas, Eesti ma ei tea mitmes jne.
Lõppkokkuvõte on see: mina teile püssi kuklasse ei pane,m et peate nüüd siit või sealt tellima - vaba maa, tehke mis tahate, ostke kust tahate.

Jah ma tean mida tähendab pretensiooni esitamise aeg - kuid enamjaolt ükski kaupmees ei viitsi hakata kemplema kliendiga ja endale negatiivssust taotlema - kui asja saab lahendada kiirelt kliendi kasuks ilma ise kannatamatta seda ka tehakse.

viimati muutis Shade 18.06.2013 11:19:17, muudetud 1 kord
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.06.2013 11:08:44 vasta tsitaadiga

tsitaat:

"Challenge Accepted"?

Ei näe mingit turgu täna Eestis kes suudaks konkureerida "habemega" tehnikamüüjate vahele.
Tark ostab nagunii online ja mida edasi seda rohkem levib teadmine turvalisest neti ostust, kuna ei pea maksma müüjale palka ja rentima pindasid.

Ses suhtes olen nõus, et igaüks ajab ära niikuis oskab ja kui on soovijaid siis võib küsida mida iganes.

Ma ei laskuks äärmusesse nende Uk ja asjade võrdlustega, mida ma pole isegi maininud.

Mind aitab lihtne matemaatika.
Aluseks 400 maksev jubin millest võtame näiteks kasumi 30
IMO suur vahe kas müüa kallimalt 2x430 või tootja soovitusliku hinnaga 4x400
Pigem õnnestub soodsama hinnaga ka Eestis teha suuremat läbimüüki ja sealjuures kaotamata teenitavat kasumit.

Aga noh kui müüa üldse nišši toodet aastas kaks, siis võiks ühe hind olla loomulikul 720.
Kallima kauba müügist pole mõtet vast üldse rääkida, kuna seda ostab Eestis teadlik kasutaja ise. Vähemalt pole kohanud kohta kus reaalselt müüja müüb edukalt selliseid asju.
See on tõenäoliselt klientuuri teema aga nii pistab, kuna turgu on ka nendele asjadele.
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
InQbus
HV vaatleja
InQbus

sõnum 18.06.2013 11:11:49 vasta tsitaadiga

Veel on ehk vara eeltellimus ära teha, kuid Eesti poolt ootaks vähemalt sellist pakkumist nagu oli PSVitaga, et eeltellijatele 249.- euri (ehk siis launch hind ka igal pool mujal). Peale ametlikku release date läks hind veidi kõrgemaks.

Samaoodi otsin parimat diili, sest soov oleks ka üks lisapult, 1-2 mängu ja võib-olla ka PsEye lisaks osta.
Isenesest mõne eurone vahe Eestist ostetu ja Amazonist tellitu puhul poleks probleem. Nii ehk naa jõuaks Amazonist ilmselt päeva või paar hiljem kohale.
Kümnekas rohkem pole liiga palju maksta selle eest et saad esimesel päeval kätte.

Clover
HV veteran
Clover

sõnum 18.06.2013 11:11:50 vasta tsitaadiga

Shade kirjutas:
aus vastus Clover.

pahatuju - 18 euri eest saada kohalik support, 2 aastat sisuliselt garantiid (mujal on 1 aasta) - minu jaoks kaalub see amazoni pakkumise üle. Aga see olen jällegi mina.

Kalli tehnika puhul ei ostagi välismaalt, sest siis tavaliselt kohapeal garantiid ei saa. Isegi kui endale pole tähtis on see üsna tähtis edasimüümisel. Ostan tihtipeale asju lihtsalt huvi pärast - ostan, proovin paar kuud/pool aastat ja müün edasi. Siis on pea alati esimene küsimus, et kas garantii ikka on. Kui garantii puudub, siis kohe langetab hinna tunduvalt, isegi kui kaup on uus. Seepärast ei osta välismaalt.

Niiet siin ei ole küsimus selles, et kas osta Eestist või välismaalt, vaid pigem küsimus kas osta või mitte icon_biggrin.gif
Seepärast olekski hea näha ahvatlevaid pakkumisi mis ei lasekski sellisel mõttel tekkida icon_biggrin.gif See ju ei tähenda, et kaupmees peab kahjumiga müüma, lihtsalt võiks mitte niivõrd ahneks minna.
Aga kui tõesti soovib, siis nagu teisedki siin maininud oleks hea lahendus, et pre-order on nt 399€ ja eks hiljem juba pangu hind 429€.

viimati muutis Clover 18.06.2013 11:17:04, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 111 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
pealuu
HV veteran
pealuu

sõnum 18.06.2013 11:14:15 vasta tsitaadiga

400€ juures 30€ ei tundu mulle küll "ilge kirves".
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 168
tagasi üles
pahatuju
HV vaatleja

sõnum 18.06.2013 11:42:48 vasta tsitaadiga

pealuu kirjutas:
400€ juures 30€ ei tundu mulle küll "ilge kirves".

Ei tundu küll, aga miks ma peaks 30€ rohkem välja käima, kui teised. See raha läheb nagunii otse omaniku taskusse. Mina olen röövkapitalismi toetamise lõpetanud aga niikaua kuni ikka veel leidub inimesi kes on nõus kaubale peale maksma siis asi toimib. Kulutan pigem selle 30€ endale.
tagasi üles
Shade
Kreisi kasutaja

sõnum 18.06.2013 11:51:24 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Seepärast olekski hea näha ahvatlevaid pakkumisi mis ei lasekski sellisel mõttel tekkida icon_biggrin.gif See ju ei tähenda, et kaupmees peab kahjumiga müüma, lihtsalt võiks mitte niivõrd ahneks minna.
Aga kui tõesti soovib, siis nagu teisedki siin maininud oleks hea lahendus, et pre-order on nt 399€ ja eks hiljem juba pangu hind 429€.

Võtame nüüd selle näite mille ma tegin - need hinnad olid puhas spekulatsioon.
Ehk siis see kasum mis ma teenisin ei sisaldanud sisuliselt mitte ühtegit kulu artiklit, Sellest kasumist pean ma maksma:
1) müüjale palk
2) rent kaubandus pinna eest
3) maamaks
4) garantiikäsitlus kulud (ka need inimesed tahavd raha saada)
5) tootejuhi palk (tema peab need tooted ju välja organiseerima)
6) lao kulu (laos olev kaup maksab ka)
7) laomehe palk
8) transport poodi
9) kontori kommunaalid
10) poe müüja koolitamine
Kindlasti on mingi hunnik veel kulusid, mida ma välja ei oska tuua. Sisuliselt nagu ma ennem mainisn, see asi ei ole nii must ja valge. Siit ka siis küsimus - mida teie teeksite? Kas kuludega tasa olla ja natukene puhast kasumit teenida, et ka ise midagi saada või siis tarbija õnnelikuks teha ja ise lõppkokkuvõttes asjale peale makstes? 70% müügi kasv on utoopiline praktiliselt 10% hinnalanguse korral. Amazoni ei ole vaja siia näiteks tuua, nemad müüvad 100-1000 korda rohkem kui meie. ehk siis nende puhul see 10% hinnalangust on OK

Hetkel see 429 on meie jaoks kuldne kesktee - odavam kui soome, kallim kui UK. Täpseid ostuhindasid pole meile veel antud. Kui selgub täpne ostuhind, siis saab ka hinda täpsustada, 399 pole võimatu, kuid hetkel kaheldav. Ning samas pole ka öeldud konkreetset kuupäeva, millal konsool ilmub.

viimati muutis Shade 18.06.2013 11:54:52, muudetud 1 kord
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 18.06.2013 11:54:51 vasta tsitaadiga

Shade, mis poes sa töötad?
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  [PS4] SONY PlayStation 4 arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 258, 259, 260  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.