Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  EMT kattis 4G leviga 95% Eesti territooriumist märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
olc
HV Guru
olc

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 17.06.2013 19:25:03 vasta tsitaadiga

Käisin nädalavahetusel Põlvas. Arva ära, kas seal oli mõni 3g. Edget kuidagi kangutas. Midagi asjalikku igatahes tehtud ei saanud. Isegi panga ülekannet mitte. Enne oli Tele2 andmeside ja sellega sai ka kehva levi puhul midagigi tehtud. EMT on tööandja poolt nii telefonis kui arvutis ja no tõesti, seda ei uskunud küll et EMT selline sõnnik on. Elan Tartu linna serval ja isegi siin lööb vahest 3G asemel Edge ette. On olnud ka helgemaid hetki, aga see ei kaalu seda sidetust kuidagi üles. Kõige selle taustal tundub 95% kaetus ikka naljana. Ma saan aru, et kusagil saarel või piiri ääres pole head levi, aga krt linn seljataga ja roni aknale et netti saada. Ei, ma ei ela paneelmajas ega nende vahel.
Kommentaarid: 139 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 127
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hervor
HV kasutaja

sõnum 17.06.2013 19:30:16 vasta tsitaadiga

Kui palju liikuva ja paigalseisva vastuvõtja puhul signaalitugevus erineb? Elisa mõõtjad ilmselgelt sõitsid ringi ja logisid samaaegselt.
tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 17.06.2013 19:35:41 vasta tsitaadiga

olc, sa teema pealkirja oskad lugeda ? Jutt käib siin 4G-st, mitte 3G puudumisest Põlvas.
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 17.06.2013 19:39:03 vasta tsitaadiga

hervor kirjutas:
Kui palju liikuva ja paigalseisva vastuvõtja puhul signaalitugevus erineb? Elisa mõõtjad ilmselgelt sõitsid ringi ja logisid samaaegselt.
Eestis lubatud sõidukiirusega mitte oluliselt, kui üldse.
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2013 19:51:11 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
hervor kirjutas:

See kiirus on ebaoluline. Keskenduge autole kui varjestusele. Rauda, selektiivset klaasi etc.
tagasi üles
hervor
HV kasutaja

sõnum 17.06.2013 20:02:08 vasta tsitaadiga

vana_urr kirjutas:
salatoimik kirjutas:
hervor kirjutas:

See kiirus on ebaoluline. Keskenduge autole kui varjestusele. Rauda, selektiivset klaasi etc.

Minu mõte läks selle peale, et kui antenn näiteks kastikal kasti toppida, või mõnel muul viisil autost välja tõsta, kuidas siis mõõtetulemused oleks. Ei ole just kõige keerulisem liigutus ja võiks üsna hea pildi nii saada. Praegusel juhul ma eeldan, et siiski mõõdeti autost ja eks TJA tulemustest selgub tõde.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 17.06.2013 20:02:21 vasta tsitaadiga

Erinevate teenuste ehitamise tingimustes on ka mõõtmistingimused kirjas. Näiteks vanasti selle külatee projektiga pidi traadita interneti levi olemas teatud piirkonnas 7m kõrgusel maapinnast antenniga mõõtes. Täpsemalt ei tea kuid ka sellega tegelikult nii ei olnud, 3,5Ghz ikka läbi metsa ei sahista.

Seega oodakem ära ametlikud mõõtmistulemused mitte ei usu konkureerivat ettevõtet kes ilmselgelt kibestunud on. See, et 6 ekipaazi öösel 100ga terve eesti läbi kihutasid näitab juba ise, et mõõtmised ei saa olla tehtud õigete vahenditega. Netipulgaga autos sõidu ajal testides, ei tea mis serverit, pole mingi tulemus. Isegi hiljutised üldised operaatorite kiirusetestid ületasid EMT puhul enamasti 5Mbit/s. Probleemi siis nüüd selle Elisa poolt tehtud kiirusega siis on..veel öösel.

Nõus, et 95% leviala on selline utoopiline number, nagu ka 2G jms puhul, katame 99% eestimaast, katame 99% eesti elanikonnast jms. laused on peas igalt operaatorilt.
Samas ei saa me ju nõuda sellist leviala hoonete keldrites ja muidu paksude seintega hoonetes. Seega peavad olema paika pandud täpsemad tingimused kuidas signaali tugevust ja interneti kiirust mõõdetakse.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2013 20:13:23 vasta tsitaadiga

hervor kirjutas:
vana_urr kirjutas:
salatoimik kirjutas:
hervor kirjutas:

Minu mõte läks selle peale, et kui antenn näiteks kastikal kasti toppida, või mõnel muul viisil autost välja tõsta, kuidas siis mõõtetulemused oleks. Ei ole just kõige keerulisem liigutus ja võiks üsna hea pildi nii saada. Praegusel juhul ma eeldan, et siiski mõõdeti autost ja eks TJA tulemustest selgub tõde.

Eks see sõltub siiski metoodikast. see peab vett pidama, teoorias ju peaks mõõtma muidu üle 95% territooriumist ruutmeetri haaval... et kuidas üldistada juhuslikke mõõtmisi kogu eestimaale. asi pole vaid ühes mõõtmises, küsimus on systeemis
tagasi üles
H_K
Aeg Maha 2n
H_K

sõnum 17.06.2013 20:59:27 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Seega oodakem ära ametlikud mõõtmistulemused mitte ei usu konkureerivat ettevõtet kes ilmselgelt kibestunud on. See, et 6 ekipaazi öösel 100ga terve eesti läbi kihutasid näitab juba ise, et mõõtmised ei saa olla tehtud õigete vahenditega. Netipulgaga autos sõidu ajal testides, ei tea mis serverit, pole mingi tulemus. Isegi hiljutised üldised operaatorite kiirusetestid ületasid EMT puhul enamasti 5Mbit/s. Probleemi siis nüüd selle Elisa poolt tehtud kiirusega siis on..veel öösel.

Millised need ametlikud mõõtmistulemused on ja mille alusel lahterdad ametlikud vs mitteametlikud. Mõõtmine on mõõtmine, kui kasutatakse nõuetekohast mõõtmisaparatuuri (nt taadeldud või tootja poolt kalibreeritud vms), peetakse kinni ette antud metoodikast, tegevus dokumenteeritakse-logitakse ja lisaks võivad olla nõutavad (ma ei tea kas on vaja) mõõtmisalased tegevusload või litsentsid.
Kui mõõtmisi teostanud firma vormistab mõõtmistulemuste kohta aktid-dokumendid, on need dokumendid minu arvates samuti ametlikud, või ei ole icon_rolleyes.gif või mille alusel nad oleksid mitteametlikud, mis alusel mõõtmised kuulutada mitteametlikeks, kehtetuteks, valedeks, kallutatuteks või võltsituteks.
Elisa artiklis on kirjas, et mõõtmisi teostas Pemetel OÜ, http://www.pemetel.ee/projektid.html on kirjas, et see firma on teinud töid hoopis Tele2-le icon_smile.gif
Mulle tundub, et Elisa pahameel on põhjendatud, ja pahameele põhjus on kolmanda firma poolt mõõdistatud ja dokumenteeritud. Mulle tekitaks küsitavusi Tehnilise järelevalve ameti mõõdistamine, sest tundub, et see viiakse läbi hiljem, siis see mõõtmine ei tarvitse EMT rikkumist enam tuvastada.
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
TMT
HV Guru
TMT

sõnum 17.06.2013 21:30:19 vasta tsitaadiga

Vot ei mõista seda asja. Linnast linnulennul 10km Vääna poole pole isegi 2g nii palju levi, et toas kõned ära ei katkeks...
...aga ma ikka ootan vist ära, tehnika areneb nõnna kiiresti et raudselt on aasta pärast juba väljas 8D ekraanid, need on märksa vingemad. Ühendad sinna külge üle värskeima 7G mobiilvõrgu oma uusima MP12-pleieri ja vaatad sealt vana head 1. põlvkonna porri.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
wiinanina
HV kasutaja

sõnum 17.06.2013 21:49:11 vasta tsitaadiga

H_K kirjutas:
.....Mulle tundub, et Elisa pahameel on põhjendatud, ja pahameele põhjus on kolmanda firma poolt mõõdistatud ja dokumenteeritud. Mulle tekitaks küsitavusi Tehnilise järelevalve ameti mõõdistamine, sest tundub, et see viiakse läbi hiljem, siis see mõõtmine ei tarvitse EMT rikkumist enam tuvastada.

Kolmandale firmale makstakse ju TULEMUSE eest.
Millegipärast maksis Elisa.
Kui tulemuste põhjal ei ole võimalik genereerida isegi pressiteadet, siis pole ju tulemust olemas.

Ja kuni kolmanda firma mõõtmismetoodika, sertifikaadid ja protokollid pole avaldatud, on see ainult jutt.
Kui need avaldatakse, on TJA ja EMT poolt võimalus midagigi kontrollida ja vastulauseid esitada.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 18.06.2013 04:47:11 vasta tsitaadiga

H_K kirjutas:
indrekp kirjutas:

Millised need ametlikud mõõtmistulemused on ja mille alusel lahterdad ametlikud vs mitteametlikud. Mõõtmine on mõõtmine, kui kasutatakse nõuetekohast mõõtmisaparatuuri (nt taadeldud või tootja poolt kalibreeritud vms), peetakse kinni ette antud metoodikast, tegevus dokumenteeritakse-logitakse ja lisaks võivad olla nõutavad (ma ei tea kas on vaja) mõõtmisalased tegevusload või litsentsid.
Kui mõõtmisi teostanud firma vormistab mõõtmistulemuste kohta aktid-dokumendid, on need dokumendid minu arvates samuti ametlikud, või ei ole icon_rolleyes.gif või mille alusel nad oleksid mitteametlikud, mis alusel mõõtmised kuulutada mitteametlikeks, kehtetuteks, valedeks, kallutatuteks või võltsituteks.
Elisa artiklis on kirjas, et mõõtmisi teostas Pemetel OÜ, http://www.pemetel.ee/projektid.html on kirjas, et see firma on teinud töid hoopis Tele2-le icon_smile.gif
Mulle tundub, et Elisa pahameel on põhjendatud, ja pahameele põhjus on kolmanda firma poolt mõõdistatud ja dokumenteeritud. Mulle tekitaks küsitavusi Tehnilise järelevalve ameti mõõdistamine, sest tundub, et see viiakse läbi hiljem, siis see mõõtmine ei tarvitse EMT rikkumist enam tuvastada.

Algul räägid metoodikast, taatlemisest ja muust mõõtmisega kaasas käivast ratsionaalsest ivast. Siis aga lähed armastuse radadele ja hakkab rääkima "tunnetest", mis mõõtmisega kaasas ei käi ("...mulle tundub..."). Tunnetest võib rääkida pruudile ja peigmehele icon_smile.gif

Samas kuna ei sina ega mina pole ilmselt neid akte näinud, siis saavadki meil olla vaid tunded.

Aga olukorras kus nn mõõtmisest on vormistatud avalikkuse jaoks vaid pressiteade, mitte sinu poolt räägitud akt (ja pole midagi metoodikast, seadmetest etc) siis kellelegi võib "tunduda" et oli vaja kedagi, kes aitaks pressiteadet vormistada icon_smile.gif Sobivas soustis.

Juba see et mõõtmist alustati öösel kell 00:01 näitab pigem soovi teha ära konkurendile pressikaga, mitte tahtmist mõõta korralikult.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 18.06.2013 07:10:53 vasta tsitaadiga

Mobiilioperaatorit valivale kliendile võib Elisa ja Tele2 pressikast jääda küll mulje, et EMT usaldusväärsus ei ole hea. Üks rõhub sellele, et tegelikult ei ole levi ja kiirust ning teine rõhub sellele, et operaator võtab klientide käest kõik investeeringute rahad ja inimesed maksavad selle 4G kiire arendamise kinni icon_biggrin.gif

Kui meenutada eelmist 4G konkurssi siis EMT lubas peale loa saamist tunni jooksul 4G avada. Tehti seda mõne minutiga peale loa saamist.
Ma olen suhteliselt kindel, et ka seekord läks EMT kindla peale, tegi eeltööd pool aastat, pani "kaablid ja antennid" valmis ning nüüd piisas vaid mõnest liigutusest, et võrk käima saada. Need paar nädalat võisid vaid testid olla, et sobivad häälestused paika saada. Samas jään selle juurde, et 95% on utoopiline number. Ma võin alati selle 5% sisse sattuda icon_biggrin.gif
Aga kui EMT ei suuda sellele numbrile ligi saada, siis ei saa seda kindlasti ka Elisa või Tele2.
Kus on Elisa 4G millega ta hiljuti klientidele tünga tegi... kas tellitakse ka mõõtmine?
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 18.06.2013 07:26:26 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Mobiilioperaatorit valivale kliendile võib Elisa ja Tele2 pressikast jääda küll mulje, et EMT usaldusväärsus ei ole hea. Üks rõhub sellele, et tegelikult ei ole levi ja kiirust ning teine rõhub sellele, et operaator võtab klientide käest kõik investeeringute rahad ja inimesed maksavad selle 4G kiire arendamise kinni icon_biggrin.gif

Kui meenutada eelmist 4G konkurssi siis EMT lubas peale loa saamist tunni jooksul 4G avada. Tehti seda mõne minutiga peale loa saamist.
Ma olen suhteliselt kindel, et ka seekord läks EMT kindla peale, tegi eeltööd pool aastat, pani "kaablid ja antennid" valmis ning nüüd piisas vaid mõnest liigutusest, et võrk käima saada. Need paar nädalat võisid vaid testid olla, et sobivad häälestused paika saada. Samas jään selle juurde, et 95% on utoopiline number. Ma võin alati selle 5% sisse sattuda icon_biggrin.gif
Aga kui EMT ei suuda sellele numbrile ligi saada, siis ei saa seda kindlasti ka Elisa või Tele2.
Kus on Elisa 4G millega ta hiljuti klientidele tünga tegi... kas tellitakse ka mõõtmine?

Oh-jah see uudis. Nii toidu, auto kui telekomitööstuses maksavad tootearenduse kinni kliendid. sadu aastaid nii olnud.

Ilmselt Tele2 proovib ahvida seda vana hambapasta reklaami, kus räägiti "kes maksab kinni karbiga hambapasta
puhul selle karbi hinna? et siis neli koomilist kuju viiest arvasid et "see viies sell vist", nemad ju küll ei maksa? icon_smile.gif
(kes seda reklaami mäletab)

Ilmselt tele2 tahab jätta endast muljet kui mitte tulu taotlevast organisatsioonist icon_smile.gif

Kui mälu ei peta siis eelmise aasta lõpp või selle alguses teatas üks opekas et 4G on miski 50% netiostudest. Ilmselt siis
see polnud Tele2 icon_smile.gif

EDIT leidsin: http://arileht.delfi.ee/news/uudised/emt-ule-50-mobiilse-internetiga-liitujatest-valib-4g.d?id=65301384
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 18.06.2013 08:19:52 vasta tsitaadiga

Saan õigesti aru, et mida rohkem siinsetest 4G paketid võtab ja LTE võrku kasutama hakkab, seda vabamaks 3G muutub ja lootus saada paketis lubatud kiirust on suurem?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 18.06.2013 08:21:14 vasta tsitaadiga

lightbluefox kirjutas:
Saan õigesti aru, et mida rohkem siinsetest 4G paketid võtab ja LTE võrku kasutama hakkab, seda vabamaks 3G muutub ja lootus saada paketis lubatud kiirust on suurem?

Unistada võib icon_smile.gif Kasutajaid ju tuleb juurde niisamagi.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.06.2013 08:33:39 vasta tsitaadiga

link :: Elisa: EMT-lt tuleks 800 MHz 4G litsents ära võtta

ja tõmmati saag käima icon_razz.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.06.2013 08:52:29 vasta tsitaadiga

WäntWõll, https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7693542#7693542
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.06.2013 09:00:25 vasta tsitaadiga

VFäga hea otsisin linki ja pasteeritud mula ei sirvinud thumbs_up.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.06.2013 09:10:30 vasta tsitaadiga

Amet kontrollib EMT 4G-d

tsitaat:
Tehnilise järelevalve amet teostab sel nädalal riikliku järelevalve raames EMT sagedusloa tingimuste kontrolli. «Kui mingeid ettenägematuid asjaolusid vahele ei tule, siis saame mõõtmiste tulemustest raporteerida selle nädala lõpus või uue alguses,» sõnas ameti sagedushalduse osakonna juhataja Alo Einla.

tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 18.06.2013 09:37:54 vasta tsitaadiga

Vaevalt litsents ära võetakse, kui vaja viskab emt neid saatjaid juurde. Odavam, kui litsensist ilmajäämine .
Pakun, et emt hakkab sama iba ajama, kui tele2 ja elisa endale litsensid saavad. Asi on kindlasti rahaline ja põhimõtteline icon_biggrin.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.06.2013 09:39:38 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kui vaja viskab emt neid saatjaid juurde.

pigem õiges suunas mõned ümbrikud icon_lol.gif
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 18.06.2013 09:44:54 vasta tsitaadiga

Kas emt-l võimalik teised litsensid ka endale osta?
Keeraks teistel kraanid kinni icon_lol.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.06.2013 09:47:22 vasta tsitaadiga

2 litsentsi on peagi oksjonil ja neile pretenteerivad Tele2, Elisa ja Starman
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.06.2013 10:44:07 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
2 litsentsi on peagi oksjonil ja neile pretenteerivad Tele2, Elisa ja Starman

Väikseks täpsustuseks, neid oksjoneid tuleb ikkagi kaks, mõlemale litsentsile tuleb oma oksjon.

Kuna kõikide litsentside võitjate avalikustamise vahele peab regulatsioonide järgi jääma vähemalt 30 päeva, on TJA sagedushalduse osakonna juhataja Alo Einla sõnul teise konkursi tulemusi oodata juuli alguses ning kolmanda konkursi võitja avalikustatakse ilmselt augusti keskpaigaks.
http://www.e24.ee/1273314/uus-sagedusala-tostis-eesti-4g-levilt-euroopas-tippu
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  EMT kattis 4G leviga 95% Eesti territooriumist mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.