Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Viasat AS on alustanud võitlust telekanalite piraatluse vastu Eesti telekommunikatsiooniturul märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2013 12:24:58 Viasat AS on alustanud võitlust telekanalite piraatluse vastu Eesti telekommunikatsiooniturul vasta tsitaadiga

link :: Viasat

Nii nagu Euroopas, on ka Eestis tasuliste telekanalite turg viimastel aastatel hoogsalt kasvanud, mistõttu on suurenenud ka nende piraatlus. Viasat on sellest tulenevalt alustanud erinevate tegevustega, aitamaks kaasa teleprogrammide seaduslikule edastamisele ja piraatluse vähendamisele Eesti telekommunikatsiooniturul.

Rääkides piraatlusest telekommunikatsiooni valdkonnas, mõeldakse selle all ebaseaduslikku juurdepääsu autoriõigustega kaitstud sisule rahalise kasu eesmärgil. Kõige levinumaks sellise tegevuse näiteks on spordivõistluste otseülekannete näitamine avalikes kohtades. Spordivõistluste otseülekannete õigused on aga maailma juhtivate amatöör- ja profispordiga tegelevate liigade ja organisatsioonide põhilisteks sissetulekuallikateks ning ülekandeõigusi antakse telekanaleid edastavatele ettevõtetele ja interaktiivsele meediale vaid rangete lepingute alusel. Seetõttu on spordisündmustega seotud organisatsioonid ja nende sidusrühmad otseülekannetega seotud piraatluse suhtes väga haavatavad.

Audiovisuaalse piraatluse eest vastutaja on tavaliselt kas operaator, kellel on ligipääs saadetele või kanalipakettidele, mille edastamiseks kolmandatele osapooltele puuduvad õigused, ebaseaduslike seadmete müüjad või võrguseadmete paigaldajad, kes kasutavad või müüvad seadmeid, mis ei ole lubatud. Taoline piraatlusviis, ilma vastavasisulisi õigusi omamata teleprogrammide taasedastamine, takistab aga telekanalite ja nende sisu seaduslikku meediaturustust ning telekanalite edastamisega tegelevate ettevõtete vahel konkurentsivõimelise ärimudeli teket.

Eestis võib telekanalite piraatlust kohata enamjaolt ettevõtetes, mis tegelevad majutus-, toitlustus- või muu meelelahutusasutuste pidamisega. Kuna aga mitte alati pole tegu pahatahtliku piraatlusega, vaid hoopis teadmatusega, on Viasat alustanud taolistele ettevõtetele oma toetuse ja abi pakkumist, et kindlustada teleprogrammide seaduslik edastus ning aidata kaasa telekanalite piraatluse vähendamisele. Ühe initsiatiivina on alustatud koostööd Skandinaavia mittetulundusühinguga STOP Nordic, asutamaks selle näitel ka Baltikumis kohalikke operaatoreid liitvate ühenduste ning rahvusvaheliste kanalite esindajatega koos samalaadne mittetulunduslik piraatlusega võitlev organisatsioon. Viasati seisukoht on, et olemasolevate organisatsioonide teadmiste kasutamine ja territooriumite ühendamine on efektiivseim viis piraatluse leviku tõkestamiseks Baltikumis.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 01.06.2013 14:02:02 vasta tsitaadiga

Viasat võiks parem lubada parem ilma nende digiboksita tv vaatamist. a see ei kuulu päris selle teema alla icon_smile.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
alliance
The Transporter

sõnum 01.06.2013 14:04:28 vasta tsitaadiga

Ahnus pidi hukatuslik olema.
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 01.06.2013 14:09:24 vasta tsitaadiga

Eks olümpia mängudeks on vaja ju räme papp tasku panna.
raidu1986
HV kasutaja
raidu1986

sõnum 01.06.2013 14:27:29 vasta tsitaadiga

Ei viitsi sellest viasatist pikemat juttu tehagi.
Omatud 2 aastat ja rohkem ei kavatse küll seda kasutada.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 01.06.2013 14:53:24 vasta tsitaadiga

Esimene reaktsioon oli, et hakatakse hoogsamalt maha võtma netistriime, aga tuleb välja, et enamuse piraatlusest moodustavad hoopis avalikud teenindusega ettevõtted, kes selle pealt kuidagi koguni raha teenivad icon_eek.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 01.06.2013 16:35:28 vasta tsitaadiga

Tomorrow, eks peetakse silmas pubisi ja teisi asutusi, kuhu rahvas näiteks jalgpalli tuleb kokku vaatama. Pubi saab ju selle pealt raha, et rahvas seal ühiselt vaatab.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 01.06.2013 17:07:03 vasta tsitaadiga

Eks seal see häda ongi, et viasat saab vaid 1 kliendi pealt raha. Kuigi telerit vahib terve pubitäis rahvast.
Kui üldse saab, veel hullem kui eurosporti näidatakse ja neil üldse raha jääb saamata icon_razz.gif

Eks see suruti läbi, et kaabeltv opekatelt FTA kanalite eest pappi saada, nüüd üritatakse vist suruda et pubi peab üle lugema mitu vaatajat on ning iga pea pealt maksma.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 01.06.2013 17:45:41 vasta tsitaadiga

salatoimik, vaevalt et täpselt inimesepealt, avaliku näitamise litsents kaabelteenuse operaatorilt vaja hankida pigem.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
lopes39
HV Guru
lopes39

sõnum 01.06.2013 19:32:39 vasta tsitaadiga

ime et see viasat üldse meil siin eestis elus on kui arvestada seda kui palju nende kanalite eest sulli küsitakse
mina isiklikult ei ole nõus maksma neid summasi nende kanalite eest mida visat omab ja mul võimalik tellida digitv-st või stv-st

väga ajuvabasi summasi küsivad sisutühjade kanalite eest või siis spämm kanalite eest nagu tv1000 eesti mis näitab igat filmi 14 korda nädalas
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
dksvertix
HV kasutaja
dksvertix

sõnum 02.06.2013 02:51:56 vasta tsitaadiga

Nüüd võrdle Eestis näidatavaid "premium" kanaleid nendega, mida näiteks Ameerikas või Jaapanis näha saab, eriti HD kanaleid ja nende hindu. Eesti rahvas on lihtsalt liiga vaene, ikka veel ja ka järgmised 2000 aastat...
Mingi ühe-kahe kliendi pealt saab rohkem kahjumit, kui mingit kasumit. Kui just nod ei ole nõus maksma paartuhandekordset hinda. Raha eest saab kõike.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 02.06.2013 09:36:57 vasta tsitaadiga

"Rääkides piraatlusest telekommunikatsiooni valdkonnas, mõeldakse selle all ebaseaduslikku juurdepääsu autoriõigustega kaitstud sisule rahalise kasu eesmärgil"
Kas ma sain õigesti aru, et see poleks piraatlus, kui ma kodus omaprogrammeeritud kaardiga vaataksin. Ma ei teeks ju seda rahalise kasu saamise eesmärgil. Tegelt mul pole Eesti Viasati vastu mingit huvi, vaatan Elioni digitv-d ja vabu satikanaleid, küsimus on puhtteoreetiline.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 02.06.2013 14:26:14 vasta tsitaadiga

harakas kirjutas:
"Rääkides piraatlusest telekommunikatsiooni valdkonnas, mõeldakse selle all ebaseaduslikku juurdepääsu autoriõigustega kaitstud sisule rahalise kasu eesmärgil"
Kas ma sain õigesti aru, et see poleks piraatlus, kui ma kodus omaprogrammeeritud kaardiga vaataksin. Ma ei teeks ju seda rahalise kasu saamise eesmärgil. Tegelt mul pole Eesti Viasati vastu mingit huvi, vaatan Elioni digitv-d ja vabu satikanaleid, küsimus on puhtteoreetiline.
Arvestad ikka sellega ka, et via meelest ei tohi siis sul kodus mitte ühtki külalist käia? icon_wink.gif
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 02.06.2013 14:36:29 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
harakas kirjutas:
Arvestad ikka sellega ka, et via meelest ei tohi siis sul kodus mitte ühtki külalist käia? icon_wink.gif

Jumala eest, kas ma siis külalistelt raha küsiksin icon_smile.gif
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 02.06.2013 15:11:28 vasta tsitaadiga

tee see kuidagi via-le selgeks icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 02.06.2013 19:51:37 vasta tsitaadiga

Nii et pole enam kaugel aeg, kui teleka ülaservas olev kaamerasilm teleka ees olevad pead üle loeb ja vastavalt kas lubab või keelab ligipääsu programmile. Või saadab hiljem hoopis paindlikult kohandatud arve. Algul surutakse need kaamera ja netiühendusega telerid kavalusega massidesse (nii nunnu on ju teleri kaudu skaipida), pärast kriitilise massi saavutamist väänatakse ära. Ja kaugel pole ka aeg, kui teler käratab su peale: "ära noki nina!" ning saadab sulle reklaame vastavalt sellele, mis marki õlut jood ja krõpse sööd.
harakas kirjutas:

Puhtteoteeriliselt saad ju rahalist kasu. Lihtsalt mitte sel teel, et raha tuleb juurde, vaid et läheb vähem ära. Kokkuvõttes jääb sulle ebaõiglaselt palju raha.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.06.2013 21:30:53 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Nii et pole enam kaugel aeg, kui teleka ülaservas olev kaamerasilm teleka ees olevad pead üle loeb ja vastavalt kas lubab või keelab ligipääsu programmile. Või saadab hiljem hoopis paindlikult kohandatud arve. Algul surutakse need kaamera ja netiühendusega telerid kavalusega massidesse (nii nunnu on ju teleri kaudu skaipida), pärast kriitilise massi saavutamist väänatakse ära. Ja kaugel pole ka aeg, kui teler käratab su peale: "ära noki nina!" ning saadab sulle reklaame vastavalt sellele, mis marki õlut jood ja krõpse sööd.
harakas kirjutas:

Puhtteoteeriliselt saad ju rahalist kasu. Lihtsalt mitte sel teel, et raha tuleb juurde, vaid et läheb vähem ära. Kokkuvõttes jääb sulle ebaõiglaselt palju raha.

Jaapanlased, muide, sellist 2-suunalist TV-d ka täiesti katsetavad. Ja ongi nii, et toas on olemas kaamera / kaamerad ning pilt saadetakse siis vastaspoolele.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 03.06.2013 08:40:34 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
rex kirjutas:
harakas kirjutas:

Jaapanlased, muide, sellist 2-suunalist TV-d ka täiesti katsetavad. Ja ongi nii, et toas on olemas kaamera / kaamerad ning pilt saadetakse siis vastaspoolele.

Puhas Orwelli maailm icon_smile.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 03.06.2013 15:43:27 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Esimene reaktsioon oli, et hakatakse hoogsamalt maha võtma netistriime, aga tuleb välja, et enamuse piraatlusest moodustavad hoopis avalikud teenindusega ettevõtted, kes selle pealt kuidagi koguni raha teenivad icon_eek.gif

... piraatlusega võitlemine on vaid loosung, eesmärk on ikka raha teenida icon_rolleyes.gif netistriimide kinni panemine ei too rohkem raha sisse, vähemalt mitte otseselt. Äriettevõtteid saab aga seaduslikult peedistada, enamik tõenäoliselt maksab ja see on juba puhas raha, mida saab otseselt oma tegevuse kasumina näidata ...

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Viasat AS on alustanud võitlust telekanalite piraatluse vastu Eesti telekommunikatsiooniturul
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.