Tänan vastuse eest.Põhimõtteliselt asi toimib,aga...Ma püüan selgitada asja olemust : need 5%-95% (Rida 3)tähistavad dosaatorite liikumiskiirusi (kiirused muudetavad sagedusmuunduritega,sellepärast ka protsendid (niimitu protsenti liigub dosaator arvestatuna täiskiirusest) .Asi selles,et kui tuleb häälestada dosaatorid uue retsepti tegemiseks,siis muutuvad kõigi materjalide (liiv,sõeled,kild jne.)kogused ja vastavalt nendele kogustele tuleb otsida veergudelt G-AY need kogused ja nii saame teada ( Realt 3)millise kiirusega sagedusmuundur peab töötama.Oleks palju lihtsam kui vastava koguse sisendamisel "hüppaks" , "vilguks" vms. kuskile tehtud kastikeses (veerg F) antud kogusele vastav % realt 3. Näiteks : mul on vaja 8-12 kr.kildu 22,4 tonni.Antud tabelis oleks ligilähedane kogus kastis P9. Soovitu valemi mõte olekski,et kui ma sisestan kasti D9 arvu 22,4,siis programm annaks näiteks kasti F9 tulemuse,milleks on 23%.Loodan,et saite mõttest aru ja viitsite edasi mõtelda.Tänud!
Tänan vaevanägemise eest! Asi toimib.Kas oleks aga võimalik viia tulemus täpsemaks.Tegin paar katset...tundub nii,et valib praegu vastuse ,mis on lähemal väärtuste rea vasakule poolele,ehk kui võtta vastus,mille proge arvutas,siis peaks ta ümardamise tulemusena andma aga järgmise protsendi....http://www.upload.ee/files/3346736/harjutus_1_valemiga.xlsx.html...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.