Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
CotCas
HV kasutaja

|
21.10.2010 18:14:01
|
|
|
Heh, aasta möödas ja unustasin paar nädalat tagasi teavitada, et ma ei soovi Hansaraama hoolduslepingut pikendada ning see pikeneb järgmisest kuust veel üheks aastaks .. ja kuna ma seda ei teinud, siis nüüd tuleb tasuda ca 6k hooldustasu lisaks. Hansaraama näol ei ole tegemist lahke ja sõbraliku ettevõttega, vaid ärimudel meenutab tõesti nn "hispaania infotelefoni kirju" kus paluti kontrollida oma andmed ja siis tagasi saata (kontroll oli tasuta, aga allakirjutades oli sõlmitud 3-eks aastaks avaldamisleping ning aastane tasu oli 995 EURi).
Sain täna siis väga austusväärse kirja, milles teatati läbi lillede, et nüüd on hilja loobuda ning kui nüüd ära ei maksa, siis panevad üldse proge kinni ja võtavad ära kasutusõiguse. Vot nii! Et siis hoiatuseks teistele, kes sama firmaga veel asju ajavad.
----------------------------------------------------------------------------
Austatud Andres Kaev
HansaRaama arendusleping on ühe aastase perioodiga automaatselt pikenev leping. Kui üks pool soovib lepingut lõpetada, peab ta järgima lepingus selleks konkreetselt ettenähtud protseduuri. Arendusleping nõuab, et üks pool peab lepingu lõpetamisest teisele poolele kirjalikult ette teatama vähemalt üks kuu enne aastase perioodi lõppu. Kui etteteatamise protseduuri ei järgita, pikeneb leping automaatselt. Mõlemal poolel on nii õigus kui kohustus arvestada, et leping kehtib järgmise aastase perioodi. Ei ole aksetpteeritav, et klient suvalisel ajahetkel ühepoolselt nõuab lepingu lõpetamist ja jätab oma rahalised kohustused täitmata. Viimasel juhul on tegemist lepingu rikkumisega.
Etteteatamise nõue on lepingute lõpetamise puhul tavapärane. Etteteatamine võimaldab teisel lepingu poolel oma käitumist ja äri vastavalt planeerida ja vajadusel muuta. Näiteks võib ette kujutada olukorda, kus kontori rendileandja lõpetab päevapealt rendilepingu ja käsib rentnikul samal päeval välja kolida. See tähendaks äritegevuses põhjendamatult kõrgeid riske ja keegi ei peaks sellist lepingu lõpetamist normaalseks.
Kuna arendustasu kuulub tasumisele ettemaksuna, ei oleks HansaRaamal võimalik oma äritegevust planeerida, kui kliendid võiksid arendustasu lepingu lõpetada suvalistel aegadel oma äranägemise järgi. Sellepärast ongi ka arenduslepingu lõpetamiseks nõutav ühe kuuline etteteatamine. Etteteatamise mittejärgimisel saab ja tuleb lähtuda sellest, et leping on kehtiv ning kõik lepingulised kohustused kuuluvad täitmisele vastavalt lepingus ettenähtule (k.a arendustasu maksmise kohustus). Ka võlaõigusseaduse § 76 lg 1 näeb ette, et kohustus tuleb täita vastavalt lepingule.
Kui klient ei täida kehtivas lepingus ettenähtud arendustasu maksmise kohustust, paneb ta toime lepingu rikkumise. Võlaõigusseadus näeb ette teatud õiguskaitsevahendid, mida lepingu rikkumise korral saab kasutada. Üheks õiguskaitsevahendiks rikkumise olukorras on "kohustuse täitmisest keeldumine."
Suhtes tarkvara litsenseerijaga on HansaRaamal kohustus võimaldada tarkvara kasutamist. Selles mõttes on HansaRaama siin kohustatud isik ehk "võlgnik." Võlaõigusseaduse § 110 lg 1 lubab õiguskaitsevahendina võlgnikul keelduda oma kohustuse täitmisest, kuni teine pool on rahuldanud võlgniku nõude, kui selle nõude ja võlgniku kohustuse vahel on piisav seos. Eelkõige on nõude ja kohustuse vahel piisav seos juhul, kui võlgniku ja teise poole kohustused tulenevad samast õigussuhtest, nendevahelisest eelnevast regulaarsest suhtest või muust piisavast majanduslikust või ajalisest seosest. HansaRaama kohustuse (kohustus võimaldada tarkvara kasutamist) ja nõude (kehtivast arenduslepingust tulenev arendustasu maksmise nõue) vahel on selge ja piisav seos . Sellest tulenevalt on HansaRaamal õigus keelduda täitmast tarkvara kasutamise võimaldamise kohustust. Reaalselt väljendub see võtme mitteväljastamises.
Austusega,
Teele Arjasepp
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
21.10.2010 20:59:22
|
|
|
mitu päeva üle läks ühest kuust? palju see üldse on? 28-31 päeva?
   |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
CotCas
HV kasutaja

|
21.10.2010 23:02:25
|
|
|
nu ikka paar nädalat .. aga uus periood algab alles järgmisest kuust, nad ei ole mingeid kulutusi teinud, kuid viimase 2 nädala jooksul juba teinud järgmiseks aastaks selle rahaga ulatuslikud plaanid .. olgu veel öeldud, et see 100% ettemaks - neil ei ole sellega veel mingeid kulusid ning kes on nende klienditoega kursis, siis .. seda ei ole olemas - tulge meie koolitusele 1990.- kr inimene +km, mis algab järgmine esmaspäev kell 12 .. oskab igaüks öelda .. ainukesed probleemid, mida tõesti lahendanud on .. olid seotud nende võtmeid genereerivate serverite seadistamisega .. muutsid midagi ära ja m andmebaas läks demoseisu .. siis said helistada, siis kontrolliti kas leping on ja alles siis räägiti, et vahetage oma kliendikood ära ja uuendage internetivõti, siis peaks jälle korras olema ..
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
21.10.2010 23:48:48
|
|
|
nojah, tundub et tuleb mõne juristiga noid ähvardada. ei usu et nii surmkindlalt neile sellise kaaluga õigus tohib jääda (hea usu põhimõtet arvestades vms)
   |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
CotCas
HV kasutaja

|
22.10.2010 00:00:04
|
|
|
tore on lugeda vastusest seda, et rentniku lõiku .. täpselt seda sama tegid nemad aasta tagasi hansaraama 4.3 omanikega - panid lihtsalt lukku .. ehk siis tõsteti nn välja .. lisaks tuli selline pikk vastus postkasti vaid mõni minut peale minu eelmist kirja .. ehk siis see pole neil esimene selline case, et copy paste põhi ootel on ..
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
MadMan
Kreisi kasutaja

|
22.10.2010 10:19:52
|
|
|
Üks konkurent veel: www.sysdec.ee
Töötab alates 90-te keskpaigast versioon 5.1 16-bit FoxPro baasil. no problemo. Ver 6.9 muidugi x64 toega.
_________________ Ikka Saab
~~NetMusique~~ |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
26.10.2010 17:45:33
|
|
|
Huvitav, kunas see ettevõte pankrotti läheb? ilmselt järgmine aasta, see aasta litsentside pikendused tasutd, järgmine aasta jooksevad kiiendid minema. äriplaan on tugev ja Väga hea, hoian sellest ettevõttest nii kaugele , kui saab ja siis veel kaugemale.
alternatiive õnneks on jah:)
_________________ Asju saab kah teisiti teha! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
27.05.2013 22:29:14
|
|
|
Kas pole odavam teenust sisse osta? See on ehe katusepakkumine. Ja siin veel vingutakse et mikisoft on röövel.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
27.05.2013 22:48:41
|
|
|
Kui suure kella külge panna siis kaotavad küll. Aga vbl nad tahavadki müüa ekslusiivi ja kirve hinnaga. Linuxi versioone vaataks isegi huviga.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
27.05.2013 23:19:28
|
|
|
http://www.umyyk.ee/ . Ise ei kasuta aga tasub neile ehk helistada ja asjakohased küsimused esitada. Merit Aktiva-t kasutatakse ka, väiksema raamatupidamise teeb ka selle tasuta versiooniga ära.
Homme küsin raamatupidaja käest üle, mu meelest seoses selle eelmise katusepakkumisega vahetasid nad programmi aga üksikasjadesse süvenenud pole...
http://www.rmp.ee/foorum/raamatupidamine/ on üsna asjalik koht muidu kus selliseid küsimusi esitada (või siis otsingut kasutada).
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
27.05.2013 23:40:25
|
|
|
Vabandust, sain valesti aru... Arvasin , et eesmärk on katusepakkujate teenust mitte edaspidi sisse osta aga siin läheb juba pirtsutamiseks Ma oskan umbes aimata mis nägu raamatupidaja teeb kui talle Linux ütelda Raamatupidamises on ta pädev aga kõik teemad käivad minuteada windoosapõhiselt.
rmp.ee-s ei kaevanud? Usun, et seal on hansaraama ümber terve meri vahtu löödud.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
28.05.2013 01:15:51
|
|
|
Tanel, pole vb. päris see, aga ise soovitaks kodumaist softi: http://intellisoft.ee/profit/
PS: Enamus tarkvaradel on nagunii vaja uuendusi. Kasvõi e-arvetele üleminekuga seoses kui endal erivajadusi pole.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
28.05.2013 09:20:53
|
|
|
Directo on ka päris viisakas kui alternatiividest rääkida.
Aga Hansa on karm punt - kui sa hakkad neid ähvardama, siis ned keeravad softi lihtsalt kinni. Seega ole valmis kogu kohtu perioodi exelit kasutama vms.
Lugege minu posti ülevalt, see ettevõtte kellega nii tehti oli ca 500 inimesega Eesti mõistes igati kobe ettevõte, need kahjud olid koledad.
Hansa rahavas ei ole mingi äri ettevõtte, see on ikka puhas maffia; ei oska ühegi muud järeldust teha...
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
olka
HV kasutaja

|
28.05.2013 09:44:22
|
|
|
siin on tegelikult võimalus kellelgi äri teha, andmete export sellise mõistliku tasu eest teise süsteemi, kus maffia ei küsi hingehinda.
_________________ You, all gonna make me loose my mind, loose my mind |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
28.05.2013 09:50:04
|
|
|
Möödunud kord Directo tegi midagi sellist:
http://www.directo.ee/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=28&cntnt01detailtemplate=details&cntnt01lang=et_EE&cntnt01returnid=74
Hansa vahetamine Directo vastu soodsam kui kunagi varem
07.09.2009
2009. aasta lõpuni on kõikidel praegu Hansa seeria tooteid kasutavatel firmadel erakordselt soodne võimalus vahetada Hansa Directo vastu.
Pakume tasuta seniste andmete üle toomist ning osalemist üleminekukoolitusel.
.. aga jah, ükskõik mis asi on ilmselt parem kui Hansa.
Ise igapäevaselt kokkupuutudes erinevate ettevõtete tarkvara lahendustega ei tea ma vist nimetada ühtegi käigu pealt, kes oleks Hansaga rahul.
Ja isegi kui soft mõne lihtsama ettevõtte vajadused rahuldab, siis tehniline tugi on neil tõsiselt olematu.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 28.05.2013 10:03:40, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
28.05.2013 10:22:00
|
|
|
Directo nimetab ennast veebipõhiseks, aga toimib korrektselt ainult IE-ga. Veebipõhine tähendab tegelikult, et peaks toimima iga levinud kaasaegse veebilehitsejaga. Linuxi puhul on seega Directo kasutamine üsnagi küsitav.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.05.2013 11:06:09
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
djstallion, said vist valesti aru, mitte klientseadmed pole meil linux põhised, vaid server jookseb linuxi peal |
Hästi, aga see tobe IE nõue jääb siiski, tegemist ei ole täisväärtusliku veebipõhise tarkvaraga: http://www.directo.ee/et/eelised.html
Tuleb ju elus ikka ette olukordi, kus tahaks majandustarkvara hallata seadmega, kus pole võimalikki IE-d jooksutada. Pealegi ei tahaks ma ise igapäevaselt tarkvara IE-ga kasutada ka seadmetes, kus see on võimalik. |
Ma tean ettevõtet kus directot kasutatakse safari brauseriga.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
28.05.2013 11:10:22
|
|
|
Minu direkto päevadest on mingi aastake möödas, aga silmas pidades, et ma IE'd ei kasuta, siis ilmselt tegin seda Chrome'i või Operaga. Mina probleeme küll ei mäleta, aga samas ma pole ka poweruser vaid käin sealt lihtsalt vahest asju vaatamas. Also, kui su raamatupidaja seda teeb, siis sul savi ju. Kasutagu või Netscape'i
Väga OT-ks kisub. Hansa on paha - mkey!
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 28.05.2013 11:10:41, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
28.05.2013 11:27:11
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
djstallion, said vist valesti aru, mitte klientseadmed pole meil linux põhised, vaid server jookseb linuxi peal |
Hästi, aga see tobe IE nõue jääb siiski, tegemist ei ole täisväärtusliku veebipõhise tarkvaraga: http://www.directo.ee/et/eelised.html
Tuleb ju elus ikka ette olukordi, kus tahaks majandustarkvara hallata seadmega, kus pole võimalikki IE-d jooksutada. Pealegi ei tahaks ma ise igapäevaselt tarkvara IE-ga kasutada ka seadmetes, kus see on võimalik. |
ERPLY? http://accounting.erply.com/
Mis puutub IE toese, siis huvitav on kaks asja - kas ta siis töötab ainult IE6'ga ja vanemad IE'd jooksevad compatiblity modes? Kui ei, ei tohiks olla mingeid probleeme selle kasutamiseks teiste veebibrauseritega.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|