|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad rattakiivrit? |
| Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
| Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
| Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
| Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 196 |
|
| autor |
|
Kopz
HV kasutaja
|
11.05.2013 15:36:57
|
|
|
| Kui sadulasoojendus on, siis peaks ka käepidemete soojendus olema, mis tsiklite puhul ju täiesti tavaline.
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
11.05.2013 16:05:02
|
|
|
Eila Võidusõilda Tartus rattaga ületades nägin selle "suve" esimest narkomaani. Nii meeldiv noormees oli. Kõndis nagu zombi.
Ps. kellel on häid ideid u-luku kinnitamiseks?
http://www.xenasecurity.com/product/bullett/main/XULSeries/XUL210/page1/
Lukucentrumist ühtegi sobivat kinnitust ei leidnud (neil peamiselt spets abusele mõeldud klambrid jms).
Mõtlesin, et hakkan kandma u-lukku raamil seal, kus muidu see pudelikinnitus on. Praegune plaan on ülemise toru külge 2 kinnitust ja alla 1 ning u-lukk sinna vahele.
|
|
| Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
1 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Risku
HV vaatleja

|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
11.05.2013 18:25:23
|
|
|
Fail.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
11.05.2013 20:42:48
|
|
|
söö nüüd oma leg day'd
_________________ ☠ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
11.05.2013 20:58:59
|
|
|
Lol rattateksad, hea töö härrad
Sai praegu pakiraamile aretatud mingi kinnitus, kärab küll hetkel. Kurat saaks Eesti kliimat muuta, et sellised ilmad oleks enamus ajast (või natu külmemad), lausa LUST on sõita
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
11.05.2013 21:41:10
|
|
|
Tänane kokkupuude korravalvuritega: pedaalisime ilusti hanereas grillima. Mina ees, tüdruk abirattalisega järel ja abikaasa kõige lõpus. Ainult et valel pool . Põhjendasin sellega, et tüdruku pärast. Öeldi, et võib küll nii, aga vanemad peavad siis oma vokke käekõrval lükkama. Vabandasin ja kobisime teise teeserva.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
11.05.2013 21:49:57
|
|
|
Minu arust täitsa ok suhtumine liikluspolitseiniku poolt
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
11.05.2013 22:28:51
|
|
|
Homme tundub kena päev tulema- peab vist esimese sihtmärgi võtma Tallinna ümber see aasta.
Türisalu/Saue/Saku vms kanti tüürima ja väiksemaid teid uurima. .
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
11.05.2013 22:29:35
|
|
|
Tule ida poole
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
15.05.2013 14:47:46
|
|
|
Miks jalgratturid ei või sõita jalgratta teel vaid on vaja ronida autode vahele? Surma ei karda saada? Iga päev jäävad ette sellised kes arvavad, et on sama kiired nagu autod ja sõidavad sõiduteel, kuigi kõrval on ilusti olemas kergliiklus tee kus võivad käia nii jalakäijad kui ka sõita jalgratturid.
|
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
15.05.2013 14:51:26
|
|
|
| Sõida aeglasemini
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HellWalKeR
HV kasutaja

|
15.05.2013 14:57:23
|
|
|
| tumtum kirjutas: |
Miks jalgratturid ei või sõita jalgratta teel vaid on vaja ronida autode vahele? Surma ei karda saada? Iga päev jäävad ette sellised kes arvavad, et on sama kiired nagu autod ja sõidavad sõiduteel, kuigi kõrval on ilusti olemas kergliiklus tee kus võivad käia nii jalakäijad kui ka sõita jalgratturid.  |
Kui sõidan kiiresti kõnniteel siis virisetakse, et "Näe kihutab siin!! Miks ta autoteel ei sõida?".
Teine võimalus on sõita autodest veidi aeglasemalt autoteel aga siis hakkavad juhid virisema
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
15.05.2013 15:15:50
|
|
|
| HellWalKeR kirjutas: |
Miks jalgratturid ei või sõita jalgratta teel vaid on vaja ronida autode vahele? Surma ei karda saada? Iga päev jäävad ette sellised kes arvavad, et on sama kiired nagu autod ja sõidavad sõiduteel, kuigi kõrval on ilusti olemas kergliiklus tee kus võivad käia nii jalakäijad kui ka sõita jalgratturid.  |
Kui sõidan kiiresti kõnniteel siis virisetakse, et "Näe kihutab siin!! Miks ta autoteel ei sõida?".
Teine võimalus on sõita autodest veidi aeglasemalt autoteel aga siis hakkavad juhid virisema  |
Mina suhtun asjasse nii, et kui tahab sõita sõiduteel, siis las sõidab, aga kui midagi peaks juhtuma, siis tema on nõrgem pool ja mina endas süüd ei näe. Võib-olla natuke liiga julm suhtumine, aga mina ei jõua ka kogu maailma õpetada ja päästa. Igaüks las ikka vaatab eelkõige ise, kuidas saab.
_________________ Rakvere parasiit |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
15.05.2013 15:16:56
|
|
|
Hommikul kell 7:30 pole mitte kedagi kergliiklus teel jalutamas.
Mina sõidan nii nagu seaduses lubatud on, see, et keegi meelega aeglasemalt sõidab ja ülejäänud liiklusvoogu pidurdab, peaks trahvi saama.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
15.05.2013 15:25:31
|
|
|
Tihti võib probleemiks olla näiteks äärekivid. Läbisin MNT rattaga Vabaduse pst. Matsin kõnniteel sõitmise kohe maha kuna iga ~50m tagant mingi pealesõit jälle ja äärekivid. Kui ikka kummis 10bar sees, siis käib ikka mega kolks igakord.
Sõiduteel olles ehk peale sõitvad autod näevad ja annavad teed kah + kiiruses võidab meeletult.
Mingi 2,1 laiuse kummiga rõhkr 1bar ehk saaks seda kõnniteed läbida keskmise kiirusega ~10km/h
Kiivrist arvan niipalju, et kui see peas võib isegi ohtlikum olla:
Maanteel sõites olen täheldanud, et kui kiiver peas sõidavad autod palju lähemalt mööda!
Endal tekib ka nagu turvaline tunne ja hakkad võtma järsemaid kurve ja tegema ohtlikumaid manöövreid.
Kui klapid peas ja ilma kiivrita, siis teevad kõik möödasõitu nii suure kaarega nagu oleks ma täissuuruses auto 
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
15.05.2013 15:32:53
|
|
|
| Blää...eile sai sõbra rattaga väike tiir tehtud ja sain vist maitse suhu...tahaks ka ratast. Endale omaselt hakkasin kohe Scott'e ja Merida'sid vaatama, kuid kas on mõtet üldse nii kalleid kohe rebima hakata. Põhjendan seda sellega, sest minu jaoks teised tootjad tundmatud. Oleksin pigem selline niisama kruiisija, aegajalt, kuid mingit suvalist junni ka ei raatsi osta, mida varsti vaja juba kõpitsema hakata. Oskate ehk soovitada kohta, kust võiks läbi astuda ja sealseid mudeleid vaadata...300€ saab üldse ratta täna ? Korraliku ma mõtlen
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
15.05.2013 16:32:12
|
|
|
| miga, Veloplus (ja ilmselt ka teised) myyb tihti uusi, aga eelmise hooaja mudeleid tunduvalt soodsamalt. Uuri.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
15.05.2013 16:50:35
|
|
|
| DVDRW, osta.ee hetkel midagi head pole. SKG, tänud! Uurin maad, tahaks ikka istumise alla saada midagi.
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
15.05.2013 18:35:25
|
|
|
| miga kirjutas: |
| Blää...eile sai sõbra rattaga väike tiir tehtud ja sain vist maitse suhu...tahaks ka ratast. Endale omaselt hakkasin kohe Scott'e ja Merida'sid vaatama, kuid kas on mõtet üldse nii kalleid kohe rebima hakata. Põhjendan seda sellega, sest minu jaoks teised tootjad tundmatud. Oleksin pigem selline niisama kruiisija, aegajalt, kuid mingit suvalist junni ka ei raatsi osta, mida varsti vaja juba kõpitsema hakata. Oskate ehk soovitada kohta, kust võiks läbi astuda ja sealseid mudeleid vaadata...300€ saab üldse ratta täna ? Korraliku ma mõtlen |
Suur valik on Veloplusis ja Hawaiis. Alla 450EUR vist letihinnaga korraliku ratast ei saa. Pead ootama allahindlusi või ostma kasutatud ratta kui tahad 300`ga saada.
_________________ Kõik lihtsad probleemid on juba lahendatud ... |
|
| Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
15.05.2013 18:45:02
|
|
|
Tulin Veloplus-st just. Väga hakkajad koos seal, sain tunduvalt targemaks Soovitati Merida Matts 20 ja raamiga 22 või 24. Matts 20 sellepärast, et kaalu mul 95kg ja arvas, et Matts 10 jääks lahjaks, on see tõsi ?
Matts 20 sain proovida, neid siis erinevaid ehk kas ketaspiduriga või vesipiduriga ning kas on lukustavad amordid või mitte. Sain mõlemaga sõita. Viimati omasin ratast 15.a tagasi ja ei saanud mina aru kumb parem kas ketas või vesipidur, hinnavahe tuleks lõppkokkuvõttes mõnikümmend eurot ehk 400-459€
viimati muutis miga 15.05.2013 18:47:21, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
15.05.2013 18:46:52
|
|
|
| miga, misasi on "vesipidur"?
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
15.05.2013 18:48:46
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
| miga, misasi on "vesipidur"? |
Või kuulsin ma V-pidur...kurat seda teab
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ak_47
HV kasutaja

|
15.05.2013 18:48:47
|
|
|
| tsitaat: |
Suur valik on Veloplusis ja Hawaiis. Alla 450EUR vist letihinnaga korraliku ratast ei saa. Pead ootama allahindlusi või ostma kasutatud ratta kui tahad 300`ga saada. |
See küll hetkel ei aita, kuid Hawaii promob soodukaid sügise lõpul ning ka uue aasta alguses - sama hooaja ning ka eelmiste hooaegade omi.
Üritan ise lähipäevil proovida Scott SUB seeriat.
Edit: Tseki ka velo.clubbers.ee foorumisse
Spoiler 
viimati muutis Ak_47 15.05.2013 18:59:34, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
15.05.2013 18:49:02
|
|
|
| V-pidur (haaldus: veepidur)
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
15.05.2013 18:59:06
|
|
|
| SKG kirjutas: |
| miga, Veloplus (ja ilmselt ka teised) myyb tihti uusi, aga eelmise hooaja mudeleid tunduvalt soodsamalt. Uuri. |
www.author.ee -st võib kah küsida.. Eelmine aasta sain 2011a mudeli päris hea hinnaga kätte.
|
|
| Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
15.05.2013 19:13:40
|
|
|
| Silma jaanud, et osad kasutajad on ka GT rattaid saanud suure soodukaga, vanemad mudelid, ent uued kasutamata rattad. Vastu suve ainult kahtlane...
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
15.05.2013 20:15:43
|
|
|
loll jutt suhu tagasi. Tüüpiline topaka autojuhi "mina ja maailm" suhtumine. Ikka hullult kaotad aega küll kui korraks pead jala gaasipeedalilt ära võtma või veidi ettevaatlikum olema ja kaasliiklejale tähelepanu pöörama. Probleem on lihtsalt selles, et see kergliiklustee on täpselt samasuguseid "mina ja maailm" jalutajaid täis, kes neljakesi reas hängivad koer pika rihma otsas postist postina kaasas sörkimas.
Täna tulin just Stromka kaudu koju, seal on ka see nii jalakäijate kui jalgratturite tee, kahjuks kohalikele mamslitele pole seda vist keegi öelnud. Anna kella või ära anna, ikka laiutavad tuimalt edasi. Ja lapsed kusjuures võtavad neist eeskuju. Täna konkreetselt mingi pägal lihtsalt kõndis oma ema, vanaema ja naabritädi ljudaga ning kuigi nägi, et ma tulen rattaga laiutas lihtsalt seal edasi ja irvitas.
Natuke tunnen vana ratta V-piduritest puudust, need tegid koledat häält, kui pidurdasin, see hirmutas laiutajad veidi koomale võtma.
Aga üldiselt peab ütlema, et väikeste eranditega on autojuhtide viisakus küll suurenenud. Väga kenasti lastakse sebradel üle. Viipan alati tänutäheks ka.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
viimati muutis namstoop 15.05.2013 20:17:33, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
maxtor1
HV veteran

|
15.05.2013 20:16:52
|
|
|
| Ratas on liiklusvahend, ei enamat. Loomulikult ei pea minuga nõus olema. Mina käin rattaga tööl, vahel veel kuhugi. Niisama cruisimisekski pole väga aega nii et sügavalt savi mis sinna raamile kirjutatud on. Minerva Taff +miski number on seal mind liigutaval liikuril. Sai uuritud, tundub et on Author'i grupiga seotud toode vist. Ühe härra vana sai mulle jälle "uueks", veidi omalt poolt tuunitud ka ja hea küll.
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
91 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
15.05.2013 21:30:16
|
|
|
Kellele liiklusvahend, kellele spordivahend, kellele elustiili element.
Mina ei kasuta ratast jalavaeva vähendajana meetritki aastas. Minu jaoks on see treening- ja võistlusvahend ja sellega seoses ka osa elustiilist. Aastas tuleb kilomeetreid üle 5000 ja selleks, et need 8-9 ööpäeva, mis ma rattasadulas veedan seda ka nautida olen ma valmis kulutama oluliselt rohkem kui mõislik on.
Samas näen ma igapäevaselt linnas liiklemas tühjade rehvidega ja aastaid õlitamata ketiga rattaid ning tundub, et ka nende kasutajad on rahul.
_________________ Kõik lihtsad probleemid on juba lahendatud ... |
|
| Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
15.05.2013 21:40:06
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
| loll jutt suhu tagasi. Tüüpiline topaka autojuhi "mina ja maailm" suhtumine. Ikka hullult kaotad aega küll kui korraks pead jala gaasipeedalilt ära võtma või veidi ettevaatlikum olema ja kaasliiklejale tähelepanu pöörama. |
Seda olukorda saab ka teistpidi vaadelda. Sõidan korra nädalas ka juhuslikult marsruudil Tartu-Elva-Tartu ja seal armastatakse üsna palju maanteel sõita. Kui ikka täislastis veoauto vastu tuleb ja sinu sõidusuunal on 2-4 ratturit kõrvuti, siis ainuüksi jala gaasipedaalilt ära võtmisest ei piisa. Aeg-ajalt on lausa tegu, et mitte otsa sõita. Minu poolest võiksid nad maanteel isegi sõita, aga ilma saateautota kehtivad liikluseeskirjad ka neile. Neile endale oleks ju turvalisem, kui nad sõidaksid hanereas võimalikult paremal pool ääres nii, nagu seadus ette näeb. Äkki jääks mõni ohtlik olukord või lausa õnnetus ka olemata. See võib tunduda ülbitsemisena, aga autoteed on autoteed, mitte jalgrattateed. Mul pole midagi ratturite vastu ja sõidan ka ise pea iga päev, kuid olen siiski väga ettevaatlik ja ülbitsema ei kipu. Olen nõrgem ja võin väga haiget saada.
_________________ Rakvere parasiit |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
15.05.2013 21:41:39
|
|
|
| Tihver kirjutas: |
| Samas näen ma igapäevaselt linnas liiklemas tühjade rehvidega ja aastaid õlitamata ketiga rattaid ning tundub, et ka nende kasutajad on rahul. |
Autodega sama ju
Täna tiksusin 23km ja muuseas sai seetõttu ka Põhja-Tallinna kontserti väisatud
Oli toredaid jalakäijaid ja autojuhte, aga oli ka mammide ridu, kes nagu musketäride faalanks mulle vastu tuli 5tk kõrvuti. Loomulikult nad end koomale ei võtnud.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link / 5% sooduskood: TUIKOTREW
Müüa uus Agon by AOC 610Hz monitor AG246FK6
viimati muutis Dijital 15.05.2013 21:44:17, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
15.05.2013 21:44:11
|
|
|
Mina ei kasuta ratast jalavaeva vähendajana meetritki aastas. Minu jaoks on see treening- ja võistlusvahend ja sellega seoses ka osa elustiilist. Aastas tuleb kilomeetreid üle 5000 ja selleks, et need 8-9 ööpäeva, mis ma rattasadulas veedan seda ka nautida olen ma valmis kulutama oluliselt rohkem kui mõislik on.
Samas näen ma igapäevaselt linnas liiklemas tühjade rehvidega ja aastaid õlitamata ketiga rattaid ning tundub, et ka nende kasutajad on rahul. |
pole ju oluline, kuidas energia kulutatakse, kas liigsetesse hõõrdumistesse, tühjadesse rehvidesse, lahtisesse amorti või kiirusesse ja läbitud distantsi - oluline on energia kulutamine
isiklikult hooldan ratast täpselt nii palju, et frustratsiooni ei tekiks
ei ole minu jaoks vajalik, maksimaalset võimalikku kiirust otsida ega ajavõitu leida - oluline on tunda, et andsin maksimumi - see lõõgastus, kus jalad on nagu pakud all
muidugi kui eesmärk on saavutada võistlusvorm ning võistlusel mingi koht või lausa diplom, siis jõudu
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
15.05.2013 21:48:03
|
|
|
Samas näen ma igapäevaselt linnas liiklemas tühjade rehvidega ja aastaid õlitamata ketiga rattaid ning tundub, et ka nende kasutajad on rahul. |
+1
Ise ka ei kujuta ette, et rattaga peaks kuskile poodi või raamatukokku sõitma... Ikka korralik clipiga king ja pehmendusega libe pyks jalas...
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
15.05.2013 22:05:06
|
|
|
| Rasmus kirjutas: |
| loll jutt suhu tagasi. Tüüpiline topaka autojuhi "mina ja maailm" suhtumine. Ikka hullult kaotad aega küll kui korraks pead jala gaasipeedalilt ära võtma või veidi ettevaatlikum olema ja kaasliiklejale tähelepanu pöörama. |
Seda olukorda saab ka teistpidi vaadelda. Sõidan korra nädalas ka juhuslikult marsruudil Tartu-Elva-Tartu ja seal armastatakse üsna palju maanteel sõita. Kui ikka täislastis veoauto vastu tuleb ja sinu sõidusuunal on 2-4 ratturit kõrvuti, siis ainuüksi jala gaasipedaalilt ära võtmisest ei piisa. Aeg-ajalt on lausa tegu, et mitte otsa sõita. Minu poolest võiksid nad maanteel isegi sõita, aga ilma saateautota kehtivad liikluseeskirjad ka neile. Neile endale oleks ju turvalisem, kui nad sõidaksid hanereas võimalikult paremal pool ääres nii, nagu seadus ette näeb. Äkki jääks mõni ohtlik olukord või lausa õnnetus ka olemata. See võib tunduda ülbitsemisena, aga autoteed on autoteed, mitte jalgrattateed. Mul pole midagi ratturite vastu ja sõidan ka ise pea iga päev, kuid olen siiski väga ettevaatlik ja ülbitsema ei kipu. Olen nõrgem ja võin väga haiget saada. |
No 4 ratturit kõrvuti on ju hoopis teine keiss tumtum rääkis lihtsalt ratturist autode vahel kui mingist tohutust ohuallikast ja takistusest tema kiirel teel.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
15.05.2013 22:20:34
|
|
|
loll jutt suhu tagasi. Tüüpiline topaka autojuhi "mina ja maailm" suhtumine. Ikka hullult kaotad aega küll kui korraks pead jala gaasipeedalilt ära võtma või veidi ettevaatlikum olema ja kaasliiklejale tähelepanu pöörama. Probleem on lihtsalt selles, et see kergliiklustee on täpselt samasuguseid "mina ja maailm" jalutajaid täis, kes neljakesi reas hängivad koer pika rihma otsas postist postina kaasas sörkimas.
Täna tulin just Stromka kaudu koju, seal on ka see nii jalakäijate kui jalgratturite tee, kahjuks kohalikele mamslitele pole seda vist keegi öelnud. Anna kella või ära anna, ikka laiutavad tuimalt edasi. Ja lapsed kusjuures võtavad neist eeskuju. Täna konkreetselt mingi pägal lihtsalt kõndis oma ema, vanaema ja naabritädi ljudaga ning kuigi nägi, et ma tulen rattaga laiutas lihtsalt seal edasi ja irvitas.
Natuke tunnen vana ratta V-piduritest puudust, need tegid koledat häält, kui pidurdasin, see hirmutas laiutajad veidi koomale võtma.
Aga üldiselt peab ütlema, et väikeste eranditega on autojuhtide viisakus küll suurenenud. Väga kenasti lastakse sebradel üle. Viipan alati tänutäheks ka. |
Oot, loe nüüd enda juttu ja kui leiad ühe erinevuse minu omaga, siis tunnistan, et ajasin lolli juttu. Aga näe, ei leia ise oled samasugune, vingud jalakäijate kallal.
Sõidan ise ka jalgrattaga aga lolli ikka ei mängi ja kuskile kuhu ei ole vaja ronida, sinna ei roni!
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
15.05.2013 22:27:45
|
|
|
Aga üldiselt peab ütlema, et väikeste eranditega on autojuhtide viisakus küll suurenenud. Väga kenasti lastakse sebradel üle. Viipan alati tänutäheks ka. |
Oot, loe nüüd enda juttu ja kui leiad ühe erinevuse minu omaga, siis tunnistan, et ajasin lolli juttu. Aga näe, ei leia ise oled samasugune, vingud jalakäijate kallal.
Sõidan ise ka jalgrattaga aga lolli ikka ei mängi ja kuskile kuhu ei ole vaja ronida, sinna ei roni! |
sõiduautodega ühel teel sõitmine ei ole probleem, kui rattur hoiab tee äärde või siis enda turvalisust hinnates ka vasakpööret sõiduteel teeb, seejuures märguandega
jalgratta-/kõnniteel jalakäijad ahelikus, oleks sisuline võrdlus, kus tõesti ratturid sõidaksid sõiduteel neljakesi kõrvuti ja sealjuures veel üks lapsrattur
mind aga ajab autojuhtide puhul jubedalt närvi see, et nad peavad sobivaks jalgrattatee ots kinni parkida, kuna mujal pole kohta
tra ükskord kops niivõrd üle maksa lendab, et keegi peale minu peab hakkama arveid maksma
iga kuradi päev näen vähemalt ühte sellist autot
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
15.05.2013 22:59:06
|
|
|
Sõidan ise ka jalgrattaga aga lolli ikka ei mängi ja kuskile kuhu ei ole vaja ronida, sinna ei roni! |
ei saa ka hästi aru mis paralleele sa siin tõmbad Ühest jalakäijast kõnniteel saan ma ilma tema pärast närveldatamata mööda küll, ära muretse.
Kui sul algne postitus aga rääkis maanteel kõrvuti grupisõitu tegevastest tegelastest, siis oleks pidanudki niiviisi ennast väljendama.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
15.05.2013 23:11:44
|
|
|
| namstoop, minul pole jalgratturite vastu midagi, las sõidavad kuid ärgu takistagu ülejäänud liiklust. Aga kui on 2 kitsast rada ühes suunas ja sinna ronib veel mingi jalgrattur, siis see tekitab liiklusohtlikke olukordi!
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
15.05.2013 23:19:57
|
|
|
| namstoop, minul pole jalgratturite vastu midagi, las sõidavad kuid ärgu takistagu ülejäänud liiklust. Aga kui on 2 kitsast rada ühes suunas ja sinna ronib veel mingi jalgrattur, siis see tekitab liiklusohtlikke olukordi! |
Selles iva ongi, et ka jalgratturid on osa liiklusest. Liiklus ei koosne ainult autodest. Kui on kitsas tee, siis on kitsas kõigil. Sellpärast peabki seal üksteisega arvestama - aga see ei tähenda, et teised peavad ära minema, sest sinul on _auto_ ja sa ei mahu ära.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
15.05.2013 23:34:12
|
|
|
| namstoop, minul pole jalgratturite vastu midagi, las sõidavad kuid ärgu takistagu ülejäänud liiklust. Aga kui on 2 kitsast rada ühes suunas ja sinna ronib veel mingi jalgrattur, siis see tekitab liiklusohtlikke olukordi! |
Selles iva ongi, et ka jalgratturid on osa liiklusest. Liiklus ei koosne ainult autodest. Kui on kitsas tee, siis on kitsas kõigil. Sellpärast peabki seal üksteisega arvestama - aga see ei tähenda, et teised peavad ära minema, sest sinul on _auto_ ja sa ei mahu ära. |
No aga miks sina ajad ära jalakäijad, see on ka osa liiklusest. See, et kitsas on ja sul ratas on ei tähenda ju, et jalakäijad peavad ära minema?
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
15.05.2013 23:40:54
|
|
|
| tumtum, siin kehtib reegel, et aeglasemad annavad kiirematele teed ehk võimaldavad mööda sõita. Jalakäija ratturile, rulatajale. Rattur autojuhile. Traktor autole jne.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
15.05.2013 23:52:44
|
|
|
Selles iva ongi, et ka jalgratturid on osa liiklusest. Liiklus ei koosne ainult autodest. Kui on kitsas tee, siis on kitsas kõigil. Sellpärast peabki seal üksteisega arvestama - aga see ei tähenda, et teised peavad ära minema, sest sinul on _auto_ ja sa ei mahu ära. |
No aga miks sina ajad ära jalakäijad, see on ka osa liiklusest. See, et kitsas on ja sul ratas on ei tähenda ju, et jalakäijad peavad ära minema? |
kas jalakäija on see, kui täie tee laiuses on üks jalakäija ja tema ketiotsas olev koer?
kas jäalakäija on ahelikus grupp jalakäijaid?
ära aja segi lollusi ja lihtsalt liiklejat
sõima kuidas jaksad, kui kaks jalgratturit sõidavad kõrvuti sõiduteel, mitte ei sõida üksteise järel sõidutee servas
kuid kuni jalgrattur sõidab liikluseeskirjade järgi, siis puudub sul õigustus
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
16.05.2013 00:09:49
|
|
|
Ise suutsin selle talvega oma ratta nii ära rikkuda, et tuleb vist hunnik uusi juppe osta ja raam üle värvida. Väga vana ratas küll, aga ülimalt mugav + ratas, mida tahaks maksab niikuinii ikkagi päris palju (oli vist 800€).
Täpsemalt siis esikäiguvaheti peaaegu üleni roostes + kinni kiilunud. Kõik trossid roostes, tagaratta võll pooleks, raam roostes ja kohati kõver, lenksul laagrid läbi, keskjooks teeb häält ja kindlasti veel probleeme Sellest hoolimata on võimalik täiesti ohutult sõita
Oleks ainult aega, teeks korda...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
| Kommentaarid: 360 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
16.05.2013 07:53:58
|
|
|
No aga miks sina ajad ära jalakäijad, see on ka osa liiklusest. See, et kitsas on ja sul ratas on ei tähenda ju, et jalakäijad peavad ära minema? |
no tõesti, libe muidugi ütles juba asjad ära, aga kas ise ikka saad aru, et su võrdlus kohe üldse ei päde??
Ühe korra veel, ja punaselt (kahjuks puust ei saa HVs teha): kui jalakäijad võtavad enda alla kõrvuti kõndides terve kergliiklustee, siis see ei ole võrreldav situatsioon sellega, kui sõidutee ääres sõidab üks jalgrattur.
Sinu juhtumit vist see artikklel kirjeldab küll üsna hästi:
http://www.bbc.com/future/story/20130212-why-you-really-hate-cyclists
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
16.05.2013 08:01:14
|
|
|
Tartu-elva marsruudil armastavad mingi jalgrattaklubi sõitjad just õhtusel tipptunnil sõita ja nii, et võtavad pool teed enda alla . Ei ühtegi saateautot ega midagi. Samas sõidavad mingi hetk normaalselt hanereas ja siis keegi süstib taha vaatamata kõrvale, peaaegu sõidutee keskjooneni. Ise nad vist aru ei saa, et õnnetuse korral on kannatajaks nemad aga no eks elundidoonoreid ole ka vaja
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
| Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
109 |
|