Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  Mis PHP tööriista kasutate PHP koodi kirjutamiseks? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 12.05.2013 02:40:23 Mis PHP tööriista kasutate PHP koodi kirjutamiseks? vasta tsitaadiga

Ise olen kasutanud PHP programmeerimiseks ainult Notepad2. Tean Eclipse on, teie arvamus selle kohta ning soovitusi muude tööriistatele.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Redikate
HV veteran
Redikate

sõnum 12.05.2013 05:04:52 vasta tsitaadiga

http://www.sublimetext.com/2
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 12.05.2013 08:19:32 vasta tsitaadiga

Sublime Text 2 on priima programm jah. Kunagi, kui head programmi otsisin, siis oli see üks väga vähestes, mis suudab luua taandeid (indents). Kuna tahan koodist head ülevaadet saada, siis on koodi korralikuks kirjutamiseks taandeid väga vajalikud.

Lisaks saab funktsiooni vaadet kahandada. Sellel on ka palju muid ülimalt kasulikke võimalusi (ka FTP toe saab lisada), aga siis oleks vaja programmi kasutama õppida. icon_biggrin.gif

Miinuseks saab lugeda, et kasutajaliides on sel suht olematu ning seadeid tuleb teha tekstifailis ning kui seal kirjaviga teha, siis programm ei suuda käivituda. Esimest korda oli peamurdmist päris palju, et miks ei käivitu, aga seadete faili tuleb siis muud programmiga redigeerida.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
raitl
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.05.2013 10:23:10 vasta tsitaadiga

PhpStorm
Kommentaarid: 166 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 147
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 12.05.2013 12:16:44 vasta tsitaadiga

Olen kuulnud, et phpDesigner on hea, aga selle eest peab 29€ välja käima. Kui veebi progemine igapäevane töö on, siis pole just palju küsitud. Mina, kes progen veebi vaid "pühapäeviti", olen siiani ka notepad++ -ga hakkama saanud. Syntax highlight, autoindent, column select, regexp serach&replace, ftp tugi jms. basic asjad on olemas ja selle kasutamisega saab hakkama ilma et peaks enne lehekülgede kaupa manuali ja tutoriale lugema icon_smile.gif
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
pmz
HV vaatleja

sõnum 12.05.2013 12:56:17 vasta tsitaadiga

raitl kirjutas:
PhpStorm

+1
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 12.05.2013 13:55:50 vasta tsitaadiga

Paluks põhjendust, miks on PHPStorm hea tööriist?
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 12.05.2013 15:35:04 vasta tsitaadiga

Sest ta teeb oma tööd hästi?
tagasi üles
Redikate
HV veteran
Redikate

sõnum 12.05.2013 20:12:00 vasta tsitaadiga

See tegelt ei käi eriti nii, et küsid miks üks ja teine hea on ja siis öeldakse sulle 1 kindel proge mis on maailma parim.

Proovi ise ja vaata milline sulle endale sobib, install võtab mõne minuti ja pole ju iseenesest raske tegevus.

tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 12.05.2013 22:29:36 vasta tsitaadiga

Ma võtan hetkel PHPStormi, aga oleksin oodanud sarnast põhjendust kui oli Sublime Text 2.
tagasi üles
tiitise
HV kasutaja

sõnum 12.05.2013 22:42:12 vasta tsitaadiga

Ise kasutan aastaid Geany nimelist ja olen rahul!
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 12.05.2013 22:56:50 vasta tsitaadiga

brixxx, praktiliselt kõik IDE'd oskavad treppimist teha, pole just eriline asi, millega hüpata.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
pmz
HV vaatleja

sõnum 12.05.2013 23:33:48 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:

Minu jaoks põhilised põhjused:

1) Remote deployment võimalus
2) Autocomplete(mitte ainult PHP, ka CSS, JS, HTML jne) on parim mida olen näinud, samas ka kiire
3) GIT, SVN tugi
4) SASS, LESS tugi. Võimalik lisada ka Watchereid, mis enne serverisse laadimist kompileerivad CSSks, samuti minimeerivad CSSi, Javascripti failid.
5) PHPUnit tugi
6) XDebug tugi
7) Kogu projektimajandus 5+. Seadistad ühe korra FTP, GITi ja unustad selle. Väga mugav kui erinevaid projekte on palju.

Treppimist ma ei hakkaks mainima, see ei ole tõesti tänapäeval asi, mida eraldi välja tuua. Pole senini tundnud, et midagi oleks puudu PHPStormis.
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 13.05.2013 00:03:03 vasta tsitaadiga

pmz kirjutas:
brixxx kirjutas:

Minu jaoks põhilised põhjused:

1) Remote deployment võimalus
2) Autocomplete(mitte ainult PHP, ka CSS, JS, HTML jne) on parim mida olen näinud, samas ka kiire
3) GIT, SVN tugi
4) SASS, LESS tugi. Võimalik lisada ka Watchereid, mis enne serverisse laadimist kompileerivad CSSks, samuti minimeerivad CSSi, Javascripti failid.
5) PHPUnit tugi
6) XDebug tugi
7) Kogu projektimajandus 5+. Seadistad ühe korra FTP, GITi ja unustad selle. Väga mugav kui erinevaid projekte on palju.

Treppimist ma ei hakkaks mainima, see ei ole tõesti tänapäeval asi, mida eraldi välja tuua. Pole senini tundnud, et midagi oleks puudu PHPStormis.

Ma nii põhjalikud kõiki PHP tööriiste ei tea, aga kas enamike PHP koodi kirjutamise tööriistatel ei ole PHPUniti tuge. Kui ei ole, siis on see üks suur argument, kavas ka PHPUnitit õppida, natuke olen ka juba PHPUnitit õppinud, aga siiski tundub huvitavam ja lihtsam PHPd programmeerida.
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 13.05.2013 09:22:00 vasta tsitaadiga

PHPStorm'ile siit ka plusspunkt! thumbs_up.gif

Samas kuna asi tasuline, siis NetBeans'il pole ka väga suurt häda. icon_wink.gif

Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 102
tagasi üles
pmz
HV vaatleja

sõnum 13.05.2013 09:22:59 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:

Ma nii põhjalikud kõiki PHP tööriiste ei tea, aga kas enamike PHP koodi kirjutamise tööriistatel ei ole PHPUniti tuge. Kui ei ole, siis on see üks suur argument, kavas ka PHPUnitit õppida, natuke olen ka juba PHPUnitit õppinud, aga siiski tundub huvitavam ja lihtsam PHPd programmeerida.

PHPUnit on samuti PHP, testimise framework. Teiste tööriistade kohta ei oska selgitusi jagada. Kunagi sai samuti endale head tööriista otsitud, siis tuli välja PHPStormi vist teine versiooni ja peale seda olen PHPStormi juurde jäänud. Pole senini millestki puudust tundnud. Kui plaani pole seda osta, siis saad kasutada Trialit ja EAP versioone, mis on tasuta. EAP versioonidega saad põhimõtteliselt kõik aeg seda tasuta kasutada, vahest võib-olla tuleb paus sisse.
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 13.05.2013 09:43:53 vasta tsitaadiga

jnt, ise liikusingi NetBeansilt PhpStormile. Põhjuseks NetBeansi üüratu mälukasutus võrreldes PhpStormiga.
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 13.05.2013 10:01:25 vasta tsitaadiga

Redikate kirjutas:
http://www.sublimetext.com/2

Asjalik kursus, kuidas Sublime peaks/võiks kasutada. Päris palju kasulikke näpunäiteid.

https://tutsplus.com/course/improve-workflow-in-sublime-text-2/

thumbs_up.gif
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 13.05.2013 10:17:16 vasta tsitaadiga

raitl, täpselt sama siin. thumbs_up.gif
tagasi üles
kevin3220
HV vaatleja

sõnum 13.05.2013 14:23:23 vasta tsitaadiga

notepad++,eclipse,
tagasi üles
e-Thug
HV Guru
e-Thug

sõnum 13.05.2013 14:44:28 vasta tsitaadiga

eclipse, kuna see suudab suurte projektidega hakkama saada. autocomplete, ctrl + click hüppamine muutuja/funktsiooni/meetodi/classi definitsioonini ükskõik, millisesse faili, on väga hädavajalik. Võimalus vaadata ülevaatlikult definitsioonide algust ja ühe klikiga hüpata vastavasse kohta ehk outline. Võimalus extensioniga lisada terminali vaade, et veel mugavam samal ajal mingeid toiminguid konsoolis teha oleks. Vahet pole, kas arendad php-d, htmlid, kirjutad cssi/javascripti, javat... arendad androidile.. mis iganes, alati saad samat IDE-t kasutada ja cross-platvorm. Kasutan linuxit ja kõik toimib ideaalselt. phpstorm oli mingil põhjusel linuxi peal aeglasem, sublime text ei suutnud linuxis korralikult ctrl+click funktsionaalsust rakendada - vastavad pluginad ei toiminud, outline alternatiiv ei meeldinud (umbes poole aasta eest), geany-l oli mälu järgi ka mingi probleem indekseerimisega. Veel sai proovitud ultraeditit, mingit a-tähega eclipsei forki jne, aga olen eclipse peale pidama jäänud. Parema performance-i jaoks saab mälumahtu juurde confida ja ei pea kõiki projekte korraga lahti hoidma. Kuna mul on eclipse 24/7 lahti tööl, siis ei ole ka pidevat indekseerimist või startupi järel ootamist.
Kommentaarid: 230 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 205
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 13.05.2013 14:48:18 vasta tsitaadiga

e-Thug, yep, kõik see sama phpstormil + ilmselt veidi veelgi.

Nt. ecplipse ei osanud vähemalt veidi aega tagasi lugeda välja taolist kommentaari:

/**
* @return User[]
**/

PHPStorm saab sellega ideaalselt hakkama.

tagasi üles
e-Thug
HV Guru
e-Thug

sõnum 13.05.2013 14:59:19 vasta tsitaadiga

jnt kirjutas:
..

@return User[] - Oskab seda näidata küll. phpstorm oligi vist proovitutest kõige normaalsem, aga linuxil oli see liiga aeglane (aeglasem kui eclipse), vähemalt sel ajal kui proovitud sai. Sublime oli kõige kiirem, aga liiga palju puudusi veel minu jaoks.
Kommentaarid: 230 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 205
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 13.05.2013 15:03:06 vasta tsitaadiga

e-Thug, phpstorm on sel juhul vast paranenud peale su viimast proovimist. Ise kasutan kolmandat aastat phpStormi linuxil ning ei ole probleeme korraga majandada 2 avatud projektiga (peamiselt Magento). 3 projekti puhul on juba tunda aeglustumist.
tagasi üles
Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2013 15:29:33 vasta tsitaadiga

Bluefish Editor - kiire, vabavaraline, toetab erinevaid keeli. http://bluefish.openoffice.nl/features.html
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  Mis PHP tööriista kasutate PHP koodi kirjutamiseks? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.