Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
09.05.2013 17:06:55
|
|
|
DVDRW kirjutas: |
Kuidas nad küll pankrotti ei lähe kui tellida 1$ free shippinguga asju? |
Lugesin vahepeal postmarkide väärtused kokku ja tavapakk oli 0.01 € ja tähitud oli 0.04 €
saavad vast hakkama
Võibolla on postmargid kah piraadid
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvi16
Kreisi kasutaja
|
11.05.2013 00:27:34
|
|
|
kuidas käibemaksu võetakse tollis kasutatud asjadelt?
teoreetiliselt oleks see topeltmaksustamine (N) kui käibekas on juba uuena asja pealt makstud,
ja siis toll lajatab veel 20% otsa arvestatuna koos postikuluga
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hardi
HV veteran

|
11.05.2013 01:36:57
|
|
|
lükati mulle limited peale, peale kõikide paroolide jne. muutmise on viimaseks vaja Proof of address, ehk siis mingit arvet minu nime ja aadressiga.
minu nimele ei tule ühtegi sellist arvet. normull.
_________________ ツ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
1 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
11.05.2013 08:47:11
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Ostsin EBAYst omale lambi, mis osutus kerge defektiga olevaks.
Alguses ei ilmunud kaup kohale kuu aja vältel. Avasin CASE, kus müüja pakkus et makstakse raha tagasi.
Nüüd kaup ikka ilmus, aga katkisena. Müüja pakub 5USD valurahaks.
Kuda ma selle talt vastu saan võtta? Või pean selle esimese CASE kinni panema ja uue algatama? |
HIID
Lase lihtsalt paypali kontole kanda ja siis sulged CASE. Kõik rahul.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
11.05.2013 11:37:14
|
|
|
arvi16, kui Euroopa Liidu siseselt tellid, siis ei tule makse otsa, sest maksud juba makstud. Kui väljaspoolt EL'i, siis tulevad.
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
oksakoor
HV kasutaja

|
11.05.2013 13:44:28
|
|
|
jnt kirjutas: |
Kui kaup alla 21.90€ on, siis ei tule üldse mingeid makse, vahet pole, mida tellid ja kust tellid. |
Kaup+saatmine peab 21.90€ sisse mahtuma
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
11.05.2013 14:07:13
|
|
|
oksakoor, just. Kõik kokku peab mahtuma selle sisse, kuid summa saavad nad teada ümbriku pealt. Olen tellinud natuke üle maksvaid asju ja palunud nt 25$ peale panna, mis on ~20€ kanti. (Reaalne hind nt 30-35$ kandis) Palju muidugi valetada ei tasu, kuna kahtluse korral võivad nad vabalt paki ise avada.
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dawn
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
11.05.2013 14:54:35
|
|
|
ei hakka selleks kasutajat tegema. Copy tekst siia, kasvõi spoilerisse...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
11.05.2013 15:32:18
|
|
|
jnt kirjutas: |
oksakoor, just. Kõik kokku peab mahtuma selle sisse, kuid summa saavad nad teada ümbriku pealt. Olen tellinud natuke üle maksvaid asju ja palunud nt 25$ peale panna, mis on ~20€ kanti. (Reaalne hind nt 30-35$ kandis) Palju muidugi valetada ei tasu, kuna kahtluse korral võivad nad vabalt paki ise avada.  |
Kui nad paki kontrolli võtavad, siis küsitakse Sinult dokumenti maksmise kohta ning vastavalt sellele maksustatakse. See mis väärtus ümbrikul kirjas on, ei huvita neid.
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dawn
HV vaatleja
|
11.05.2013 16:49:59
|
|
|
ewur kirjutas: |
ei hakka selleks kasutajat tegema. Copy tekst siia, kasvõi spoilerisse... |
Ei teadnud, et see ainult liikmetele nähtav. Kopeerin siia esimese postituse, mis ka kogu asja point.
tsitaat: |
Võitsin eBay oksjoni http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170580065910 - Apple iPad WiFi 3G 16GB plus Keyboard & Case.
Küsisin müüjalt, kas ta on nõus peale kirjutama väärtuse $ 27.00 ja et Picture Frame sees. Oli nõus. Vt ka shipping labeleid - http://dl.dropbox.com/u/11917680/Pilt%20019.JPG.
Nii, 28.12.2010 pani posti, 03.01.2011 toodi koju kulleriga. Naine võttis vastu, palusin vaadata, kas pakk terve jne. Kõik kombes. Tulin koju, võtsin paki kätte, tundus kahtlaselt kerge. Filmisin paki avamist - see oli tühi, sees hunnik paberit ja keyboard docki ning case tühjad karbid, isegi mitte iPadi karpi.
Hakkasin shipping labeleid vaatama, paki kogukaaluks 1lbs11oz (ca 0,77kg). Seda tundus kole vähe, iPad 3G enda kaal on juba ca sama palju, pluss veel siis karp, laadijad jne + keyboard dock jne. Müüja veel kirjutas shipping totalis, et paki saatmine läheb $45.00, sest kaal üle 4lbs-i.
Tegin case'i eBays. Müüja ütles, et tema saatis ära kõik, ja et mina hoopis petis, üritan temalt asju välja petta. Pikk lugu lühidalt - eBay otsustas müüja kasuks, esimeses voorus ei öelnud ka, miks, tegin apellatsiooni, kus seletasin pikalt-laialt, kuidas shipping labelite järgi on ju näha, et pakk kaalus algusest lõpuni sama palju ja kogukaal oli väiksem, kui ühe iPadi kaal pidanuks olema. Ka apellatsiooni otsus tehti müüja kasuks. Põhjus: kuna ma tahtsin toime panna nn tollipettust, ei ole õigus raha tagasi saada.
Tegin PayPalis claimi. Müüja jäi oma jutu juurde. Tegin selle peale PayPalile põhjaliku jutu - saatsin nende küsitud faxile. Tegin pulkadeks, kui palju kaalub iPad jne ja et mistahes muud asjaolud ei mõjuta müügitehingu kehtivust selliselt.
PayPalist tuli lakooniline vastus: Because you have filed a claim with eBay for this transaction, this case has been closed.
Müstiline on aga see, et eBay Buyer "Protection" ja kuulus päästja PayPal osutusid tõesti igas mõttes eksitavaks ja vääraks reklaamiks.
Oskab keegi kommenteerida? Pangast kutsusin raha tagasi hetkel, aga see on pikk protsess, mille tulemus võib olla samuti nii- ja naapidine. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
11.05.2013 17:13:02
|
|
|
Tänud, õpetlik lugu...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
11.05.2013 19:22:42
|
|
|
Dawn kirjutas: |
ewur kirjutas: |
ei hakka selleks kasutajat tegema. Copy tekst siia, kasvõi spoilerisse... |
Ei teadnud, et see ainult liikmetele nähtav. Kopeerin siia esimese postituse, mis ka kogu asja point.
tsitaat: |
Võitsin eBay oksjoni http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170580065910 - Apple iPad WiFi 3G 16GB plus Keyboard & Case.
Küsisin müüjalt, kas ta on nõus peale kirjutama väärtuse $ 27.00 ja et Picture Frame sees. Oli nõus. Vt ka shipping labeleid - http://dl.dropbox.com/u/11917680/Pilt%20019.JPG.
Nii, 28.12.2010 pani posti, 03.01.2011 toodi koju kulleriga. Naine võttis vastu, palusin vaadata, kas pakk terve jne. Kõik kombes. Tulin koju, võtsin paki kätte, tundus kahtlaselt kerge. Filmisin paki avamist - see oli tühi, sees hunnik paberit ja keyboard docki ning case tühjad karbid, isegi mitte iPadi karpi.
Hakkasin shipping labeleid vaatama, paki kogukaaluks 1lbs11oz (ca 0,77kg). Seda tundus kole vähe, iPad 3G enda kaal on juba ca sama palju, pluss veel siis karp, laadijad jne + keyboard dock jne. Müüja veel kirjutas shipping totalis, et paki saatmine läheb $45.00, sest kaal üle 4lbs-i.
Tegin case'i eBays. Müüja ütles, et tema saatis ära kõik, ja et mina hoopis petis, üritan temalt asju välja petta. Pikk lugu lühidalt - eBay otsustas müüja kasuks, esimeses voorus ei öelnud ka, miks, tegin apellatsiooni, kus seletasin pikalt-laialt, kuidas shipping labelite järgi on ju näha, et pakk kaalus algusest lõpuni sama palju ja kogukaal oli väiksem, kui ühe iPadi kaal pidanuks olema. Ka apellatsiooni otsus tehti müüja kasuks. Põhjus: kuna ma tahtsin toime panna nn tollipettust, ei ole õigus raha tagasi saada.
Tegin PayPalis claimi. Müüja jäi oma jutu juurde. Tegin selle peale PayPalile põhjaliku jutu - saatsin nende küsitud faxile. Tegin pulkadeks, kui palju kaalub iPad jne ja et mistahes muud asjaolud ei mõjuta müügitehingu kehtivust selliselt.
PayPalist tuli lakooniline vastus: Because you have filed a claim with eBay for this transaction, this case has been closed.
Müstiline on aga see, et eBay Buyer "Protection" ja kuulus päästja PayPal osutusid tõesti igas mõttes eksitavaks ja vääraks reklaamiks.
Oskab keegi kommenteerida? Pangast kutsusin raha tagasi hetkel, aga see on pikk protsess, mille tulemus võib olla samuti nii- ja naapidine. |
|
ise loll, muud ei midagi
vahet pole mis summa seal on, kui toll võtab rajalt maha, siis tahab arvet näha.
isegi kui ipad sees, siis ega debiilikud seal tööta.
mul on samas kohas tulnud 300€ pakk otse läbi, samas teine pakk tolli läinud. kallit asja tellides pead juba arvestama sellega, et makse pead maksma.
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
11.05.2013 22:40:59
|
|
|
arvi16 kirjutas: |
kuidas käibemaksu võetakse tollis kasutatud asjadelt?
teoreetiliselt oleks see topeltmaksustamine (N) kui käibekas on juba uuena asja pealt makstud |
Kui räägime tollist, siis toode on ju EU väljast tulnud ja EU sees pole teda ka maksustatud olenemata sellest kas ta on uus või vana
(mõlema puhul peaks müüja arve tegema ja maksma kohalike makse eraisikule müües)
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
12.05.2013 21:50:49
|
|
|
Saanud kordades ja kordades ebay kaudu kaupa tellida, nüüd sai mõeldud, et otsiks sama kaupa odavamalt, mõeldud tehtud, alibaba tegi väga hea pakkumise. Sai siis ära ostetud ja kuna tolli ja kõige sellega kokku üldse puutunud polnud, siis ei turgatanud pähegi see (kuigi kauba väärtus on olnud üle 22€, lihtsalt gift vormis pakid tulnud ja mitte üle 2kg.) Nüüd siis sain DHList kõne, et vaja maksustada ja esimese asjana ei adunud nooti, et mis mis ja sai jah jah vastatud. Saadeti meilile siis volitus ja sooviti arveid ja maksekinnitust.
Saatsin need ära, et eks nüüd tuleb see 20% juurde maksta + DHLile mingi X summa ja kuna summa oli üle 150€, siis veel midagi. Lõppkokkuvõttes otsustasin, et ei hakka ise emta lehel asju ajama ja las aetakse minu eest, pole vahet, tuleb maksta nüüd enamvähem niipalju juurde, et ebayst tellides on olnud sama hind.
Aga jah, sain siis ka nüüd selle tunde tuntud ja edaspidiseks väike õpetus endale.
Eesti terviseks
_________________ Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ - Sinu isiklik nutipartner |
|
Kommentaarid: 587 loe/lisa |
   |
477 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
13.05.2013 01:37:01
|
|
|
Vahe on, kas teed ise või lased teha. Eesti Postil lased teha, pead kuskil 10-15€ lisaks maksma. Ei tea, palju DHL küsib selle eest.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
13.05.2013 07:55:55
|
|
|
minuarust oli üle 20€
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
13.05.2013 08:58:11
|
|
|
Ei tea, miski ettemaksu arve oli 37€ , mis ja palju nad veel küsivad, kui kauba toovad.. Elame näeme.
Enne läheb inimene halliks, kui omapead hakkab neid pabereid ja asju ajama seal emta's. Nõu küsid, siis 90% ainult kokutab seal telefoni otsas või kontoris.
Vahet ses mõttes pole, et ma ei kaota midagi, kui ma lasen kõik dokumendid ja asjad DHLil teha (ajakulu ja see asjatamine ja halliks minemine emtas)
Vaesed vanad inimesed, ausõna!
|
   |
477 |
|
tagasi üles |
|
 |
Confector
HV kasutaja
|
13.05.2013 09:35:06
|
|
|
mteachx kirjutas: |
Ei tea, miski ettemaksu arve oli 37€ , mis ja palju nad veel küsivad, kui kauba toovad.. Elame näeme.
Enne läheb inimene halliks, kui omapead hakkab neid pabereid ja asju ajama seal emta's. Nõu küsid, siis 90% ainult kokutab seal telefoni otsas või kontoris.
Vahet ses mõttes pole, et ma ei kaota midagi, kui ma lasen kõik dokumendid ja asjad DHLil teha (ajakulu ja see asjatamine ja halliks minemine emtas)
Vaesed vanad inimesed, ausõna! |
Eks ta esimene kord võib närvikulu olla, kuid kui juba mitu korda tühja töö eest sellist summat maksma pead, siis hakkab natuke kahju küll ju.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
13.05.2013 09:50:20
|
|
|
pois11 kirjutas: |
minuarust oli üle 20€ |
No ei tea, millest see oleneb.. Mul mõlemad korrad olid vist ~10€, samas siin on palju juttu olnud 15€-st
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.05.2013 10:23:51
|
|
|
ega jah, esimene kord närvikulu, edaspidi palju säästu.
eriti tuleb see siis välja, kui erinevaid asju on palju. iga asja eest tahtis ep mäletamist mööda pappi saada
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
13.05.2013 10:26:37
|
|
|
Eks esimene vasikas lähe ikka aia taha. Järgmine kord.
Lihtsalt maru kahju on sellest, et okei, maksame makse aga kui infot vaja, siis no kurat, leidke v koolitage töötajad adekvaatselt ka vastama. Mitte suu emmi täis ja ööd ega ääd ei tule.
Teine variant, tuleb osata tellida, et maksusid mitte maksta.
Õigust räägite sõbrakesed
|
   |
477 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
13.05.2013 11:38:54
|
|
|
mteachx kirjutas: |
Vaesed vanad inimesed, ausõna! |
Ma olen kunagi neid tollideklareid ise ka täitnud, pole see nii hull midagi. Kui EMTA peaks iga päev kõikide nende, kes kogemata üle deklareerimispiiri lähevad, küsimustele vastama, siis peaks nad endale terve uue osakonna tegema.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|