Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
22.04.2013 15:35:17
Uus Google telefon LG Nexus 4 ja Nokia lipulaev Lumia 920 tänasest EMT tootevalikus saadaval |
|
|
link :: EMT
Pressiteade - Uus LG Nexus 4 ja Nokia lipulaev Lumia 920 tänasest EMT tootevalikus. Mujal maailmas kõvasti kuulsust kogunud LG Nexus 4 on nüüd ka EMT-s saadaval. Telefonil on uusim Androidi operatsioonisüsteem 4.2 ja võimas 1,5GHz neljatuumaline protsessor. Korralik 8 megapiksline kaamera, suur 4,7 tolline ekraan, mida kaitseb kriimustuskindel Corning® Gorilla® Glass 2 kate, NFC ning uudne juhtmevaba laadimise võimalus teevad telefonist tõeliselt asjaliku kaaslase.
Lisainfo: https://www.emt.ee/sisu/-/pood/nutitelefonid/lg_nexus_4
Samuti on EMT-sse jõudnud ka Nokia kõige uuenduslikum Lumia- Nokia Lumia 920. 4.5 tolline PureMotion HD+ ekraan, 1.5 GHz kahetuumaline Snapdragon S4 protsessor, 32 GB sisemist mälu, Windows Phone operatsioonisüsteem, 8.7 Mpix Nokia PureView kaamera optilise kujutise stabiliseerimisega. Nokia rakendused Kaardid ning Linnajuht ei lase ära eksida ning näitavad kasutaja asukohta ning lähiümbruses olevaid vaatamisväärsusi.
Lisainfo: https://www.emt.ee/sisu/-/pood/nutitelefonid/nokia_lumia_920
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
22.04.2013 16:30:20
|
|
|
Natuke oodata - küll siis EMT-s ka telefoni hind väheke langeb.... Tavaliselt nõnda olnud
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
0 :: |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
mannatera
Kreisi kasutaja

|
22.04.2013 17:15:38
|
|
|
Ei tea kui uueks seda 5 kuud vana telefoni nüüd lugeda (Nexus 4).
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
kriimsilm
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
22.04.2013 19:31:44
|
|
|
Vähemalt "Nexuse" EMT/Elionil parim hind 399.- on eksitav. See on kliendihind, millele lisanduvad lepingulised kohustused EMT/Elioni ees (loe: ostad neilt raha eest veel teenust vms).
Õigem tunduks tavahind, mis on paraku 429.- ja selle järel ei ole EMT/Elioni hinnaskaala paraku enam ainus parim.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
22.04.2013 19:43:48
|
|
|
H_K kirjutas: |
Vähemalt "Nexuse" EMT/Elionil parim hind 399.- on eksitav. See on kliendihind, millele lisanduvad lepingulised kohustused EMT/Elioni ees (loe: ostad neilt raha eest veel teenust vms).
Õigem tunduks tavahind, mis on paraku 429.- ja selle järel ei ole EMT/Elioni hinnaskaala paraku enam ainus parim. |
Siiani on EMT kliendiks loetud ka suvalist simpel kõnekaardi omanikku. Vähemalt enda telefon sai küll kunagi nii ostetud.
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
22.04.2013 20:18:45
|
|
|
Eks see on maitse asi kuid Nexus 4ja parem tarkvara tugi on minu jaoks pluss, mis kaalub kogu selle listi üles.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
22.04.2013 21:18:36
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Eks see on maitse asi kuid Nexus 4ja parem tarkvara tugi on minu jaoks pluss, mis kaalub kogu selle listi üles. |
nexus on juba oma eelnevate mudelitega nime teinud kui heast kooslusest nii tarkvara kui raua poolest
raadio ei ole mingi pluss ja pealegi peaks saama ka raadiot lisada mingi appi toel või siis kuulata läbi internetti
digikal see 8 vs 13 mp ei ole mingi vahe kuna tegemist on ikkagi ainult seebika fotokaga kus need mp ei määra suurt midagi
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
22.04.2013 22:50:06
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Ja ärge siis ära unustage, et Google tellimisel toodetakse need Nexused ilma kuulsa 4G toeta.
Google põhjendas seda nii, et 3,5G DC-HSPA+ on sama kiire kui 4G ja seetõttu seda 4G-d pole ka vaja. |
Loll jutt suhu tagasi, Google pole ise seda põhjendanud, kui on, siis allikat paluks!
Üleüldine üksmeel on hoopis see, et 4G tuge ei ole litsentsitasude pärast, odavam on toota ilma.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
22.04.2013 23:08:38
|
|
|
miks need uued telefonid alles nüüd mitu kuud hiljem siia müüki tulid ? praeguseks ajaks on need ju juba parajad vanurid vs näiteks s4, htc one, või xperiaz
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Strom
HV vaatleja

|
23.04.2013 01:11:49
|
|
|
.:MDK:. kirjutas: |
Õigem tunduks tavahind, mis on paraku 429.- ja selle järel ei ole EMT/Elioni hinnaskaala paraku enam ainus parim. |
Siiani on EMT kliendiks loetud ka suvalist simpel kõnekaardi omanikku. Vähemalt enda telefon sai küll kunagi nii ostetud.  |
Kui mina viimati telefoni ostsin EMT-st siis loeti mind EMT kliendiks selle fakti põhjal, et ma telefoni ostan. Pole isegi simpelit kunagi omanud.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
23.04.2013 10:19:16
|
|
|
Strom kirjutas: |
.:MDK:. kirjutas: |
Siiani on EMT kliendiks loetud ka suvalist simpel kõnekaardi omanikku. Vähemalt enda telefon sai küll kunagi nii ostetud.  |
Kui mina viimati telefoni ostsin EMT-st siis loeti mind EMT kliendiks selle fakti põhjal, et ma telefoni ostan. Pole isegi simpelit kunagi omanud. |
Seda veidram on. Mis mõte sel juhul üldse on kliendihinnal vs tavahinnal
Ei ole enam mitu aastat EMT-iga tegemist teinud. Meenub, et Tele2-st sai talvel samuti kliendihinnaga telefon ostetud, koos kõnekaardiga (+0.99€ oli vist).
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
24.04.2013 13:47:50
|
|
|
Eks see on maitse asi kuid Nexus 4ja parem tarkvara tugi on minu jaoks pluss, mis kaalub kogu selle listi üles. |
Just ja minul täpselt teist pidi.
Mis vahet üldse on mäekõrguselt 4.2 vs. 4.1 ja mis vahet seal on millal see update jõuab Optimus G-le.
Homme, ülehomme Juunis, täitsa ükskõik aga teh spec on oluliselt kaasaegsem, seega toru vaneneb (moraalselt) aeglasemalt.
LG-l väiksem raam ümber ekraani , kuid tiba raskem millest võiks eeldada tugevamat korpust.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.04.2013 13:55:59
|
|
|
WäntWõll, praegu polegi veel suurt vahet. Suurem vahe tuleb ilmselt aasta-paari pärast kui LG enam uuendusi ei saa. Iseasi, kas selleks ajaks on juba telefon moraalselt vananenud - ma ise usun, et praeguse aja high-end võib päris kaua vastu pidada.
viimati muutis Dirty Harry 24.04.2013 14:04:03, muudetud 2 korda |
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.04.2013 14:02:33
|
|
|
WäntWõll, praegu polegi suurt vahet. Vahe tuleb ilmselt aasta-paari pärast. |
Pigem on mõne aasta pärast käes see ultramoodne trend, kus suured ISP-d hakkavad ise otsustama, mis nõuetele ,nende võrgus, müüdav telefon vastama peab.
Mõnes mõttes on ka see Nexus selles suhtes tuleviku-teenäitaja, kuna Google tellis spetsiaalselt selle Nexus-e ilma LTE-toeta.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aulo
HV vaatleja
|
24.04.2013 14:04:26
|
|
|
Ei saa vastu vaielda, et erinevad mudelid panevad ajale erinevalt vastu.
Eks aasta-paari pärast konkreetsete mudelite vahele tuleneva vahe olulisus sõltub ka
sellest kui tihti keegi telefone vahetab. Tõenäoliselt 2 aasta pärast me kummastki
mudelist enam suurt midagi ei kuule ja niikuinii vahetaksime mõlemad välja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
24.04.2013 14:09:33
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
WäntWõll, praegu polegi suurt vahet. Vahe tuleb ilmselt aasta-paari pärast. |
Pigem on mõne aasta pärast käes see ultramoodne trend, kus suured ISP-d hakkavad ise otsustama, mis nõuetele ,nende võrgus, müüdav telefon vastama peab.
|
Jah, kõik märgid näitavad seda ju
Kui AT&T on oma LTE võrgus üsnagi suured piirangud seadmetele peale pannud (et ainult neilt ostetud saavad kasutada), siis uus HTC One hiilib aga sellest mööda ning on kasutatav ka mujalt ostes., tulevik on maagiline.
|
|
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
24.04.2013 14:26:34
|
|
|
Mark0, ma just seda kardangi, et see toru vahetuse periood on muutunud iga 5a tagant ja muutub veel drastiliselt tihedamaks, seda muidugi mitte tavajuuseri jaoks.
Esiemsed torud olid üldjuhul 4-5a, nõks edasi 3a ja täna ma ei näe nutitelefoni kasutajana võimalust kasutada 2a vana toru. Kõik muutub liiga kiirelt nagu PC maailmas miski 3a tagasi.
Kuna mul hetkel on teema aktuaalne, siis ma olen suht häpi, et minu vahetuse periood on just nüüd. 19 kuud tagasi ostsin SE Neo ja no sellega pole mitte halligi teha, kuna kõik igapäeva kasutuse standardid on juba kaugel ees.
OS on nede asjade puhul täitsa tagaplaanil, on ta 4.0.4; 4.1; 4.1.2 jne. Kontent ise nõuab karmi rauda ja suuremat ekraani et saaks parema ülevaate.
Seega mina otsustasin ära, puhtalt raha+sisu suhtes on OptimusG teistest ikka päris kõvasti ees. Enne seda vaatasin Sony ZL-i.
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
24.04.2013 14:28:04
|
|
|
WäntWõll, LG track recordit vaadates, siis ei ole suuri lootusi, et Optimus G saab üldse softiuuendusi peale 4.2't, heal juhul saab järgmise versiooni aastatega hilinedes. Nexusega on aga kindel minek
_________________ |
|
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.04.2013 14:30:36
|
|
|
WäntWõll, eks see oleneb jah natuke ka platvormist. Gigahertsine CPU (mis Neo sees on) kipub Androidi jaoks lahjaks jääma tänapäeval, samas näiteks Symbiani puhul on maa ja ilm (kuigi Symbian pole ise suurem asi), samuti uusima iOS'iga iPhone4 (ka gigaherts) lippab seni nagu loom.
Samas ma ise usun, et praegune tippklassi quadcore mobla võiks kauem püsida riistvara mõttes tööloomana kui paari-kolme aasta tagune ~gigahertsine pill. Aga eks see natuke kohvipaksu pealt ütlemine ole... lihtsalt ei paista meeletut arengut enam kuna jõudu on taskuarvutites juba päris viisakalt. RAMi saaks ehk natuke lisada aga see on juba minoorne detail.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
24.04.2013 14:42:52
|
|
|
gan3b, 1,5a pärast ma ei unistagi seda pilli väga kasutada, kuigi võiks olla OK. Sisuliselt ei ole elujooskul ühtegi toru väljavahetanud, pigem amort ja vajadus.
OS-i ei määra täna mitte midagi ka 4.1 vs 4.2 momendil (vahe on ümmargune 0) ja ei oma tähtsust kas tuleb kunagi 4.3-e tugi või mitte.
Tolleks hetkeks on nagunii kiibistikud, kiirendid jms. oma standardiga millele ei pruugi vana raud üldse alla sobida.
Vahetad toru ja saada uue OS-i koos recommended ja support hardware-ga, täpselt selles suunas kõik liiguvad.
Mark0, täpselt samal lainel sinuga, 20 kuud tagasi 1ghz CPU oli täitsa ponks aga tänaseks päris piix.
Loodame et nö. kriitline jõudlus on käes on täna müüdavatel torudel.
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
24.04.2013 15:17:30
|
|
|
Protsessori kiirus polegi niivõrd piduriks, kui et on vähene mälukogus.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
24.04.2013 15:30:47
|
|
|
Jäta jutt, samal taktil 2 või enam tuuma võrreldes 1 tuumaga on täpselt sama tähtsad kui RAM, nagu ka tava arvutis.
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
kriimsilm
HV kasutaja

|
24.04.2013 18:18:14
|
|
|
WäntWõll, praegu polegi veel suurt vahet. Suurem vahe tuleb ilmselt aasta-paari pärast kui LG enam uuendusi ei saa. Iseasi, kas selleks ajaks on juba telefon moraalselt vananenud - ma ise usun, et praeguse aja high-end võib päris kaua vastu pidada. |
Arvan, et kui LG oma kasutajad unarusse jätab, siis aitab välja kommuun. Nexus4 ja Optimus G on riistavariselt nii sarnased, et võimalik on isegi Nexus4 rom Optimus G-le selga lasta.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2099784
Stock rom-le selliste muudatuste tegemine, et tulemuseks oleks suuremate bugideta os, ei tohiks olla suur töö (olemaolevatele versioonidele on seda juba tehtud).
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|