Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
2korda2
HV kasutaja
|
20.04.2013 10:08:12
|
|
|
No ma küsingi, et mis see konkreetselt stressi tekitab?! Ma pole kunagi ise ühtegi Androidi kasutanud, seepärast tahakski teada, et millest ma ilma jään või mis võiks paremini olla.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
bjaka
Kreisi kasutaja

|
20.04.2013 12:13:51
|
|
|
linni kirjutas: |
bjaka kirjutas: |
Olen ka arvamusel, et w8 telefon töötamiseks ei kõlba. Tahtsin näiteks metsas puid teha aga ei miskit tolku, olin sunnitud kirve peale tagasi minema. |
Tore on iroonitseda, kui mõne tööpäev koosnebki netis kommide jagamisest või facebookis chattimisest.
Mul on vahest korraga töös mailibox, Skype (WP7.5 peal!!), Office ning telefoni peab ka selle pudru sees kasutama saama.
Kuigi WP8 peal töötab nüüd Skype ka taustal, ei ole see argument, et eelistada WP-d Androidile. Muud asjad on ikka nagu nad on.
Ostsin just Android 4.1.2. tableti ja asjade ajamine sellega on täielik puhkus. |
Ei maksa mind facebookiga solvata, kuna ei kasutagi teist. Ise tulin Andoidi pealt ja ei lea, et miskit w8 peal puudu oleks, mailid, kaughaldus, kõik toimib.
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
linni
HV kasutaja
|
20.04.2013 15:23:01
|
|
|
Ise tulin Andoidi pealt ja ei lea, et miskit w8 peal puudu oleks, mailid, kaughaldus, kõik toimib. |
Eelmisel tabletil oli Android 2.3 ja see oli tõesti õnnetuke. Aga vähemalt alates 4.1 (vahepealne kogemus puudub) on lugu hoopis teine.
2korda2 kirjutas: |
No ma küsingi, et mis see konkreetselt stressi tekitab?! |
Esimese hooga tuli pähe:
1. Ei ole normaalne, et telefoni põhifunktsiooni - helistamise - kasutamiseks tuleb installida äpp (kasutan samuti RapDialeri). Kusjuures ka see lahendus ei ole perfektne.
2. Skype
3. GPS-i kasutavad programmid taustal ei tööta. Üleüldse on vähe asju, mis taustal töötaks.
4. Profiilid - vahest on vaja mingiks ajaks valjemat helinat.
5. Kalender - õudus kuubis.
6. Taskide vahel liikumine - Androidil tunduvalt mugavam ja kiirem.
7. Kiiresti back nuppu vajutades paned vahetevahel enda teadmata nii mõnegi programmi (nt. kasvõi countdowneri, nagu mul hiljuti juhtus) kogemata kinni. Mitu korda selle pärast telefoni peaaegu nurka visanud.
8. Puudub FTP tugi.
9. Puudub aku laetuse protsentuaalne info.
10. Tahaks näha seda inseneri, kes mõtles välja kursori liigutamise loogika.
11. Äppidest ma parem ei räägigi. See vähenegi, mis on, on ka enamusjaolt tasuline.
12. Mu 35 aasta tagune Smena fotokas tegi ka paremaid pilte.
Ootused olid suured, kui Lumia 900 ostsin. Paraku läks seekord sedaviisi.
_________________ ...---... |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Repo
HV kasutaja

|
20.04.2013 16:21:34
|
|
|
linni kirjutas: |
Ise tulin Andoidi pealt ja ei lea, et miskit w8 peal puudu oleks, mailid, kaughaldus, kõik toimib. |
Eelmisel tabletil oli Android 2.3 ja see oli tõesti õnnetuke. Aga vähemalt alates 4.1 (vahepealne kogemus puudub) on lugu hoopis teine.
No ma küsingi, et mis see konkreetselt stressi tekitab?! |
Esimese hooga tuli pähe:
1. Ei ole normaalne, et telefoni põhifunktsiooni - helistamise - kasutamiseks tuleb installida äpp (kasutan samuti RapDialeri). Kusjuures ka see lahendus ei ole perfektne.
2. Skype
3. GPS-i kasutavad programmid taustal ei tööta. Üleüldse on vähe asju, mis taustal töötaks.
4. Profiilid - vahest on vaja mingiks ajaks valjemat helinat.
5. Kalender - õudus kuubis.
6. Taskide vahel liikumine - Androidil tunduvalt mugavam ja kiirem.
7. Kiiresti back nuppu vajutades paned vahetevahel enda teadmata nii mõnegi programmi (nt. kasvõi countdowneri, nagu mul hiljuti juhtus) kogemata kinni. Mitu korda selle pärast telefoni peaaegu nurka visanud.
8. Puudub FTP tugi.
9. Puudub aku laetuse protsentuaalne info.
10. Tahaks näha seda inseneri, kes mõtles välja kursori liigutamise loogika.
11. Äppidest ma parem ei räägigi. See vähenegi, mis on, on ka enamusjaolt tasuline.
12. Mu 35 aasta tagune Smena fotokas tegi ka paremaid pilte.
Ootused olid suured, kui Lumia 900 ostsin. Paraku läks seekord sedaviisi. |
Selle peale pole muud öelda .
Et enne ostu tuleks ikka natukesegi eel tööd teha mis asja jaoks sul telefoni vaja on jne.
Mina pole ühegi telefoniga rohkem rahul olnud kui Lumia 920
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
GertR
Kreisi kasutaja

|
20.04.2013 19:05:43
|
|
|
Repo kirjutas: |
Selle peale pole muud öelda .
Et enne ostu tuleks ikka natukesegi eel tööd teha mis asja jaoks sul telefoni vaja on jne.
Mina pole ühegi telefoniga rohkem rahul olnud kui Lumia 920 |
Sama siin. Wireless laadimise ning kinnastega ekraani kasutamisega nii ära harjunud juba
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
21.04.2013 00:39:26
|
|
|
Lumia 900 puhul pane korralik custom rom peale ja topi omale protsentuaalne aku näitaja kasvõi üle terv ekraani + paljud muud asjad korras ja kordades paremad.
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
linni
HV kasutaja
|
21.04.2013 08:24:51
|
|
|
Ega see päästa, aku näidik on kõige väiksem asi selle juures. Äppide näol jäävad puuduma telefonist Swedbank, Nordea, EMT parkimisteenus, Blackvue (side autokaameraga üle wifi) ja palju muudki.
Nokia Drive kaardid on kohati puudulikud, Androidile saab vähemalt Tomtomi osta. Räägin situatsioonidest välismaal, kus online navigatsioon võib dataühenduse hindade näol väikese varanduse maksta.
Eesti keele tugi - ma ei saa kasutada auto hääljuhtimist, et helistada kontaktile. Enne oli lihtne - ütlesid "Mobile name Jüri" ja telefon helistas Jürile. Aga katsu sa "Jüri" transkriptsioon ingliskeelsele telefonile selgeks teha.
Ma ei ütle, et tegemist on halva opsüsteemi või veelgi vähem telefoniga. Lumia kvaliteet paneb teistele pika puuga ära. Aga see telefon ei ole lihtsalt minu jaoks.
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
21.04.2013 10:11:43
|
|
|
Misasi on parkimisteenus/äpp? pole raske 111xxx cp22 saata numbrile 1902 ju.
tõsi , osa neist asjadest ei töötaks kuidagi ja kui sa juba harjunud oled siis ilmselt keeruline lugu. wp8 muidugi on eestikeelne kuid häältekohapealt tuge veel ei ole.
ise ei oska neid tagan nuttagi (mul on hääljuhtimisega auto telefon küll kuid kuna auto on 99a seitsmene siis seal bluetoothi ega midagi ei ole vaid juhtida saan ma auto enda telefoni kuhu nimed-numbrid salvestunud ).
MINUARUST uus here drive on vist offline mappidega? aga hetkel pole eestis võimalik (kui vist + ja lumia pole?). samas telefoni navi pole ju mingi navi - see on hädajuhuks kui tõesti on vaja. mõistlik ikka eraldi korralik navi autos - olgu siis sisse ehitatud või eraldi aknapeal.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
21.04.2013 10:46:11
|
|
|
Ma saan Repo loetelust tunnistada kahte probleemi - 1 ja 7.
2. Skype - töötab, probleeme pole
3. Olen Endomondo kasutamise ajal teinud kõnesid sisse ja välja. Rohkem pole hetkel vaja läinudki.
4. telefoni küljel on nupud, millest saab iga hetk helinat valjemaks või tasemaks - absoluutselt kindlalt kiirem ja mugavam lahendus, kui ükskõik milline menüüde kaudu mässamine.
5. minul jooksevad telefoni 4 kalendrit kokku ja kui üldse, siis tunnen puudust nädala vaatest. Muus osas justkui kõik toimib
8. ma ei mäletagi enam kuna mul üldse viimati FTP-d vaja oli. Ei telefonis, ega arvutis.
9. Ma ei saa aru, mis vahet on "aku on umbes veerand täis", "aku on 22% täis" - niiehknaa sõltub kestuse aeg oluliselt sellest, mida telefoniga teed ja seetõttu pole mõni protsent siia-sinna absoluutselt oluline.
10. Sellest ma lihtsalt ei saa aru - vajaksin lisaselgitusi.
11. Pea kolme kasutuskuu jooksul pole veel ühtegi tasulist äppi telefoni tõmmanud. Asjad, mida kasutan: navigatsioon (offline), Endomondo, MyStocks Portfolio, Flashligh-X, Weather Channel, terve Office (muuhulgas läpakaga sünkiv OneNote), TED, Synology NAS, Dropbox. Ma ei eitagi, et äppe on iOS või Androidi poest vähem. Mina ei ole töötegemise seisukohast veel tasulist vajanud.
12. Esiteks on pilditegemise oskus ilmselt harva "töötelefoni" omadus. Teiseks on üsna laialdaselt tunnistatud, et 920 omab telefonidest üht parimat kaamerat üldse.
Küll võin ma lisada ühe probleemi, mis ennist meelde ei tulnud - kontaktide grupid koos igale grupile oma helina määramisega. Sellest olen puudust tundnud.
Samas töötab suurepäraselt Exchange serverist kontaktide otsing. Kui ettevõttes on sadu töötajaid ja pidevalt toimub ka mingisugune liikumine, siis igaks juhuks neid kõiki endale kontaktidena ei ole kirjeldanud. Nii võibki teinekord "põllul olles" vaja mõnd inimest, kelle kontakti veel telefonis pole. Pole probleemi - tuleb Inimesed alt otsingus ette anda lihtsalt vastav "Kataloog" ja otsing käivitub üle Exchange kontaktide.
Interface,
parkimisteenuse äpp on hää asi, kui ta töötab õigesti. Salvestad oma regnumbri ära ja edaspidi klõpsad parkides lihtsalt - alusta parkimist. GPS järgi peaks ise suutma õige tsooni määrata ja kõik muu on automaatselt olemas juba. Parkimise lõpetamine analoogselt. Mul isiklikult pole parkimist seni vaja läinud - Tartu eelised
Nokia navi on tõesti offline ja seni Eestis kasutatud põhjal üldiselt üsna asjalik.
Edit2: veel 1 probleem tuli meelde - mobiilID puhul võiks vaikimisi kohe numbriklaviatuuri pakkuda.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
deathdog
HV kasutaja
|
21.04.2013 11:25:22
|
|
|
Sisse ehitatud navist saan aru aga eraldi akna peale ei taha. telefon on käigukangi kõrval hoidjas ja on mind mööda euroopat 7-8000 km ilusti juhatanud. Sisse on see jama et vanematel autodel kipub see kaardimajandus paras ikaldus olema. kui mahub siis igatahes mõistlik 2din audioseade koos 7" ekraani ja naviga paigalda. ja WP peaks saama navigoni ka paigaldada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
linni
HV kasutaja
|
21.04.2013 12:35:03
|
|
|
InterFace kirjutas: |
Misasi on parkimisteenus/äpp? pole raske 111xxx cp22 saata numbrile 1902 ju. |
Nojah. See soovitus on sama hea, kui küsimus, milleks raamatupidajale kalkulaator, kui tehted saab ära teha ka arvelauaga. Kui nooremad inimesed üldse sellise asja tähendust teavad.
Aga mis siin ikka vaielda, kellele ema, kellele vanaema.
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
21.04.2013 13:45:43
|
|
|
Kuna ma ei hoia gpsi asjatult sees siis mingi äpi kaudu parkima panemine võtaks kauemgi aega kui kiirelt 10 sümbolit smsga saates.
ja endomondo töötab taustal tõedti. Skype ka. Unustasin neile ennist vastata.
htc 8s ehk wp8 peal vähemalt.
igatahes .is on siis kokkuvõte? See, et suuremosa asjadest on kõik olemas ja toimivad v.a. See ,et osad appitootjad lihtsalt debiilselt keelduvad wp jaoks tegemast ning siis mingid hardcore patsiga poisid kes ajavad peensusteni tähtsaid tehnoloogilisi asju taga. Neile muidugi pole piisavalt KUIGI wp7le saab ju custom rommi peale ajada ja siis teha mida hing ihaldab...
ma helistan, sms, skype, facebook, whatsup, pildistan, kirjutan-loen meile ja olen niisama netis. Vahest mängin ka midagi ning jalutades jookseb endomondo ja ühtlasi vahest kasutan navina kui metsas vaja teada kuspoole nüüd minek.
kõik saab tehtud.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.04.2013 13:50:13
|
|
|
Appide tootjad ei ole debiilsed. Miks raisata ressursse operatsioonisüsteemile, mille turuosa on kaduvväike. Lisaks ei ole võimalik WP peale tasuta arendada, see ilmselt hoiab mõne entusiasti appi eemal, mis muidu ehk isegi heaks osutuks.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
linni
HV kasutaja
|
21.04.2013 14:31:51
|
|
|
Oleks mul WP8, siis ma ilmselt Androidile üleminekut nii tõsiselt ei kaaluks.
Aga WP7.8 pealt WP8 peale upgreidimisel ei näe ma mingit mõtet, parem siis juba kohe Android.
P.S. Skype WP7 peal taustal ei tööta.
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
21.04.2013 21:04:57
|
|
|
maatriks, 99$ mis on regamisekulu ei ole mittemidagi kõrvutades väikese rakenduse arenduse peale mineva kuluga (40-80K €). Pigem on marketshare mis paneb mõistma, et seal ei teeni raha tagasi kui subsiidiume just pole (ja Nokia ja MS teevad mõlemad seda).
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.04.2013 21:13:44
|
|
|
d3t kirjutas: |
maatriks, 99$ mis on regamisekulu ei ole mittemidagi kõrvutades väikese rakenduse arenduse peale mineva kuluga (40-80K €). Pigem on marketshare mis paneb mõistma, et seal ei teeni raha tagasi kui subsiidiume just pole (ja Nokia ja MS teevad mõlemad seda). |
Androidile on küllalt arendatud nn ühemeherakendusi, kus sellistest summadest undki ei nähta. Ja mitte kõik sellised rakendused ei ole ussimängu koopiad. Julgen arvata, et 40-80k eelarvega rakendusi vaadates räägime me alla 1% kogu rakenduste hulgast, WP peal võib-olla siis rohkem. Ja see ei ole just kõige arukamini valitud valim platvormi hindamiseks.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
21.04.2013 22:37:38
|
|
|
maatriks, ütleme nii, et vähemalt iOS peal sa promoted rakenduste nimekirjas või top50 väga ei näe väiksema eelarvega rakendusi
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
22.04.2013 00:34:24
|
|
|
krist2an, pidasin siiski rohkem väärtustadnvaid rakendusi silmis kui see - Path, Instagram, Vine, Foursquare, Feedly, Readability, GetGlue, Tango, Viber, WhatsApp, Kik, 8tracks, Spotify, Rdio, SoundCloud, Shazam, ERR, WordPress, Brewster. See millele sa viited on aga pigem selline homebrew teema. Bomebrew teema läheb androidi teemaga rohkem kokku kui Apple või Microsofti maailmaga, ei tasu ka nendega võrrelda. Märka nüüd, et enamus rakendusi on olemas ka WP platvormi peal. Need on nii-öelda "must have titled" mille järgi rahvas ostab oma telefone. Praegu on öelda, et sellel telefonil pole instagrammi sama mis öelda, et sellel telefonil ei ole kaamerat. Kõik muu on enamvähem juba olemas WP platvormi peal.
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
deathdog
HV kasutaja
|
22.04.2013 08:41:50
|
|
|
Tegelt ei ole ikka paljusid asju kui telekast reklaamigi vaatad siis enamus asjadel ios või androidi tugi. Suured nagu DB ja Telekom omavad ka WP ja isegi symbiani appe.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
22.04.2013 09:09:04
|
|
|
Üks väga hea näide, kus Windows Phone on vähemalt Eestis miinusolukorras - igasugused programmid ühistranspordi aegade kohta. Programmeerijatele on kättesaadavad reaalaaja andmed Tallinna ühistranspordisõidukite asukoha kohta, ent rakendust, mis seda Windows Phone peal ära kasutaks, minu teada ei ole. Küll tehti juba üle aasta aja tagasi 24h koodilaagris valmis väga huvitavana tundunud ühistranspordi rakendus, ent rakendustepoodi ei ole see mingil põhjusel siiani jõudnud, raske öelda, milles probleem.
Paljud suured rakendused on Windows Phone peal lõpuni arendamata jäänud, näiteks saab IMDb rakendusega küll filme sirvida, ent viimati filme hinnata küll ei saanud, mis on kurb.
Ja üks suuremaid Windows Phone prohmakaid on eraldatud marketid, niiet Eesti Live kontoga rakendustel põhimõtteliselt kommentaare ja hindamisi polegi, sama probleem on kusjuures Windows 8 rakendustepoega.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.04.2013 09:28:19
|
|
|
maatriks, eksid, täiesti olemas on selline "ühistranspordi" rakendus, naise telefoni sai alles üleile installeeritud
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
22.04.2013 12:30:38
|
|
|
Edit2: veel 1 probleem tuli meelde - mobiilID puhul võiks vaikimisi kohe numbriklaviatuuri pakkuda. |
Ise sama asja ebamugavuse otsas, et võiks tulla kohe numbrid, pluss siis see, et numbrid võiksid normaalse suurusega ka olla.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
estliiga
Kreisi kasutaja

|
22.04.2013 18:16:45
|
|
|
Täna lükksin telefoni lambist zune taha HD7 ja kus kukkus uuendama, hetkel pea tund aega teinud.
7.8 uuendus peaks see olema?
Vahepeal hakkas tööle, olid startscreen ka teine , mingi sinine ja tiled olid teise suurusega üldse
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavka007
HV kasutaja

|
24.04.2013 00:25:34
|
|
|
Kas keegi oskab soovitada mõnd app-i, mis jälgib, kui palju ma netti kasutan ja kui palju telefoniga räägin? Kusagil kirjutati, et win phone 8-tel on selline app juba Windowsi poolt peale pandud, kuid seni pole seda veel leidnud.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|