Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Teepak
HV kasutaja

|
20.04.2013 18:40:05
Palun abi! Probleem uue arvutiga |
|
|
Tervist,
Ostsin just uue arvuti ning alates esimesest päevast on olnud selline probleem, et arvuti lihtsalt "freezib" ja mitte midagi teha ei saa.
Esimene kord oli nii, et pilt jäi seisma, hiirt liigutada ei saanud, heli lõppes. Ehk siis täiesti tumm kõik. Pilt jäi ette. Järgmine kord täpselt sama, aga heli mängis edasi.
Viimane kord oli nii, et läksin kodust ära ning jätsin Prime95 jooksma ja koju tagasi tulles oli taaskord kõik hangunud ja mitte midagi teha ei saanud. Restart.
Oskab keegi äkki öelda milles probleem on?
MB: GA-990FXA-UD5
GPU: Sapphire HD7950 3Gb Catalyst version 13.1 Driver Packaging Version 12.101.2.1-130416a-156000E-ATI
CPU: FX-8350
Mälud: Crucial 8GB kit (4GBx2) DDR3 Ballistix Sport UDIMM 240pin
Case: Cooler Master 431
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ddrikk
Kreisi kasutaja

|
20.04.2013 18:42:08
|
|
|
Kas arvuti hangub ainult mängides või juhtub ka ntks veebi sirvides või muud tehes ?
Tundub, et probleem võib olla vigases/ebastabiilses riistvaras või temperatuurides.
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Teepak
HV kasutaja

|
20.04.2013 18:50:09
|
|
|
Üks kord hangus Dota2'te mängides. Umbes 45minutit oli mängitud ja kõik hangus. Tuli teha jälle restart.
Teised korrad on kõik juhtunud kui olen veebi sirvinud mozilla/chrome.
Riistvara on kõik uus v.a 2 kõvaketast, DVD-drive ning asi, mis muudab voolu.
Prose peal istub Evo 212. Temperatuurid pole üle 45C läinud...
viimati muutis Teepak 20.04.2013 23:00:58, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
matih22
HV veteran

|
20.04.2013 18:51:20
|
|
|
mul oli kord sama jama. aitas video draiveri uuendus
|
|
Kommentaarid: 229 loe/lisa |
   |
196 |
|
tagasi üles |
|
 |
Teepak
HV kasutaja

|
20.04.2013 18:56:09
|
|
|
Proovisin uuendamist, panin beta peale viimane kord, ennem kui prime95 tööle jätsin. Ikkagi juhtus sama.
Enne seda oli peal nö ATI WHQL (Ei tea seda ATI official release nimetust veel) ehk siis viimane ver.
Äkki aitaks mingi vanema video driveri peale panek? On kellelgi kogemusi?
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
onni
HV kasutaja
|
20.04.2013 21:28:28
|
|
|
Mis vahe on GA-990FXA-UD5 ja gigabyte 990fxa ud3 emaplaadil?loodan,et pole tobe küsimus .ok arusaadav .seal ju 50-50 seis .
viimati muutis onni 21.04.2013 06:33:08, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Teepak
HV kasutaja

|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
onni
HV kasutaja
|
21.04.2013 08:25:31
|
|
|
Kas biosi uuendatud?biosi sätted mälu sätted?oki ehk aitab. .gigabyte 990fxa ud3 pole jama olnud.aga ootame ikka HV abi ..Olen rohkem asus emaplaadiga kuris olnud,aga gigabyte 990fxa ud3 pole häda midad vöttis rohem aega.aga tegin biose uuendus f9.corasair tx 850w.
viimati muutis onni 21.04.2013 09:41:08, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.04.2013 09:10:07
|
|
|
Viitab pigem hoopis emaplaadi enda veale, ehk siis juba tootmisest pidune toode.
Nii, et prooviks, näiteks, mingi Linuxlane cd-lt jooksma, et mis siis juhtub või ei juhtu.
------------------
Kui siis ka hangub, siis vut-vut garantiisse.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
21.04.2013 09:34:04
|
|
|
Sul on seal kastis 7950 ja 8350, komponendid, mis ei ole just sealt keskmiste hulgast voolutarbe poolest. Kui temperatuurid on normis ja tõepoolest asi,mis muudab voolu on vanast komplektist miskine intertehh või bljuustorm, siis võib viga ka sellles olla, et toide jääb nõrgaks ja ei suuda piisavalt stabiilselt komponentidele elektrit provaidida. Kui sama asi toimub ka suvalisel hetkel, nt veebi sirvides, siis võib tegu olla ka millegi muga.
Ma panustaks kolmele asjale, 1) vana ja juusttoite korral toide, 2) teised komponendid, mis vanast komplektist kaasa tulid (need 2 kõvaketast, optilise pärast väga ei paanitseks), nende tervise kontrolliks ka üle igaks juhuks, eriti kui ühe selle ketta peal opsüsteem ka istub. 3) mingi suvaline anomaalia, mis kasti kokku lapates tekkis (midagi halvasti ühendet, mingi juhtmeots kohas, kus ei peaks olema vms.)
EDIT: gigabiidi puhul võib seda biossi soovitust ka tõsiselt võtta. Mul küll inteli baasil, aga kui ma oma veidi vanema plaadi peal tahtsin uut ja ägedat jufi biossi proovida, siis kaotasin 70% OC võimekusest. Pidin downgradema, peale seda suhtun gigabiidi uefidesse veidi kahtlustavalt. Tõenäoliselt paranoia, aga noh, eks see kogemusest tuli.
EDIT2: kui veebi brausides juhtub, siis toite suhtes säilitaksin mingi reservatsiooni, kui tõesti iga hetk läbi ei hakka teine minema, siis võiks nagu eeldada, et vigurdab ainult koormuse all.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
Teepak
HV kasutaja

|
21.04.2013 14:51:18
|
|
|
Kontrollisin kõik juhtmed üle ja miski pole nagu valesti pandud. Vähemalt ei hakanud midagi silma. Sirvisin emaplaadiga kaasatulnud juhendi ka igaks juhuks läbi.
Toiteks muidu täpsemalt on 600w OZC Stealth/Xstream. Ja tõesti see on juhtunud kaks korda koormuse all olles. Prime95 ning Dota2 - mis eriti suurt ressurssi ei kasuta (arvestades neid komponente).
Täna ta veel hangunud pole. Eile õhtul võtsin emaplaadiga kaasa tulnud speakeri emaplaadi küljest ära, ehk siis see julla mis vist seda tüütut piiksu teeb. Äkki oli see arvuti jaoks häiriv faktor? Veel on arvuti igasuguseid windowsi update teinud ja rohkem erilist muutnud ma siin ei ole. Vahepeal on ka youtube videotes laggimist, kui teise akna aktiivseks teen või siis mozilla ise ka hangub päris korralikult. Hiljem jätkab töötamast, kui just täielikult ei freezi.
Emaplaadi ja mäludega seonduvaid asju ma kontrollinud pole. Vb teen seda hiljem.
Praegu igatahes sülitan kolm korda üle õla, et täna arvuti korralikult end ülal peab Hommikul proovisin black ops 2'te mis eile ei läinud isegi intro kohast edasi, koheselt hangus.. nüüd sai mängida nagu kulda täissätetel ~tund aega. Seejuures Video max temp 63C ja prose 45C.
EDIT: Uurisin, et sellel emaplaadil on dual-bios, ehk siis backup vanast biosist jääb alles ja käkki keerata mul üsna raske. Arvan, et uurin ära selle biosi uuendamise variandi
EDIT2: Tegin just Crysis 3'e natukene. Mingi 20 minutit. Mäng iseenesest jooksis hästi, aga mängu kinni pannes ning vaadates HWMonitori vaatas mulle vastu CPU highest temp 128C. Video oli 64C. Tegi natukene murelikuks Hiljem võtan kätte ja teen uuesti jahuti ja termo paigalduse. Kellelgi mõni mõte äkki sellise anomaalia kohta? Black Ops II'te mängides oli max temp hommikul 45C. Ja mängisin kordades kauem ikka. Võib olla ka HWMonitori bug?
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|