praegune kellaaeg 21.06.2025 09:19:29
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Maximus_991
HV kasutaja
|
16.04.2013 10:01:05
Probleem Asus PC eee 1101 HA sülearvutiga |
|
|
Tere,
Oman sellist sülearvutit nagu Asus PC EEE 1101 HA. Mõned päevad tagasi juhtus nii, et aku sai järsku tühjaks ning arvuti läks kinni. Peale aku laadimist ja laadijaga ühendamist enam käima ei lähe. Power nuppu vajutades tuleb lihtsalt Asus PC Eee silt ette ning enam kuhugi edasi ei liigu. BIOS vms ei ole ka võimalik minna, kuna ükski nupp või nupukombinatsioon ei funktsioneeri. Kuna sülearvuti kõvaketta peale on palju olulist infot nii piltide kui ka dokumentide näol, oleks väga oluline need andmed sealt vähemalt kätte saada. Siit tulevadki minu küsimused:
1. Kas selline viga võib viidata emaplaadi veale ?
2. Ostsin ka Hiina tootja Sata-USB kaabli, et iseseisvalt infot kätte saada. Võtsin HDD välja ja kuna Hiina tootja täpsus Sata pistikul jättis rohkem kui soovida, tuli enne seda adapterit kõvasti lõhkuda ja lõigata, et üldse sinna Sata pistikusse mahuks. Lootsin mina naiivsena, et nüüd kui Sata USB on ühendatud ilmub ka MY COMPUTERS´i alla ikoon välisest mäluseadmest ja ma saan andmed kätte. See paraku nii ei läinud. Arvuti ei tundnud mitte midagi ära. Arvuti sai küll aru, et midagi on USB augus, kuid välist kõvaketast ei leidnud üles. Siit küsimus, kas oleks ka mingi kindlam variant, peale SATA-USB adapteri, millega oleks tõenäolisem infot kätte saada ? Kas keegi saaks mingit seadet laenata mõistliku hinna eest ?
3. Kes oleks piisavalt pädev saama info kätte sülearvuti kõvakettalt ning selle kopeerima välisele kaasaskantavale kõvakettale ?
Lugupidamisega,
Madis
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.04.2013 10:12:21
|
|
|
Ketas andis otsad ehk? Võid ühendada selle ketta mõnele lauaarvutile lisakettaks (süle- ja lauaarvuti S-ATA on ühesugune). Kui seal ka ei kõssa, siis on ketas omadega läbi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Maximus_991
HV kasutaja
|
16.04.2013 10:19:56
|
|
|
Mul kahjuks ei ole lauaarvutit, et seda proovida. Kõige hullem oleks, kui HDD on hoopis õhtul omadega. Ma ei oska kuidagi tuvastada ka , mille viga võib see olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
someguy
Kreisi kasutaja

|
16.04.2013 10:36:58
|
|
|
Nüüd kui ketas on läpakast väljas, proovi uuesti BIOS-i pääseda. Kui nüüd BIOS-i saab, siis ongi ketas tuksis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Maximus_991
HV kasutaja
|
16.04.2013 10:51:34
|
|
|
Õnneks ei pääse ka nüüd BIOS-i. Samamoodi lööb ainult tootja logo ekraanile ja kõik. Ehk oleks pidanud SATA- USB adapteril olema ka eraldi voolupistik ühendatud ? Sellel hiinakal oli ainult nn data poole ühendus olemas ja voolupoolset ei olnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Maximus_991
HV kasutaja
|
16.04.2013 11:47:01
|
|
|
Ma ostin endale heas usus sellise kaabli:
http://www.osta.ee/usb-2-0-to-ide-sata-5-25-s-ata2-53-5-adapter-cable-uus-35407940.html
Seal on küll kirjas, et SATA, kuid kui ma HDD välja võtsin, siis nägi kõvaketta ots välja selline :
http://www.gttkc.com/shop/index.php?main_page=popup_image&pID=348&zenid=us47fdt3grktp02f2fdrfgb4g6
Ma ei saa aru, miks sellel kaablil oli peal kirjas SATA, kui tegelikult need otsad on täiesti erinevad. Adapteri peal oli siis SATA data connector, kuid sellest ei saanud asja. Kas selle küljepeal oleva Sata pistiku jaoks oleks vaja eraldi veel üleminekut ?
Betamax, aitäh hea info eest, kuid mul oleks vaja ainult korraks sellist seadet, et andmed ära kopeerida välisele HDD-le. Seega osta korras 15.- eur asi ja siis see seisma jätta, ei ole otstarbekas.
Madis
|
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
16.04.2013 12:08:57
|
|
|
peal on sata connector, kõrval (vähemalt pildi järgi) tundub pata ühendus olevad (vanemate kõvaketaste jaoks). Viga paistab pigem olevat selles, et ostsid ostajeejeest viie euriga ülemineku, mida keegi on kaugelt hiinamaalt tellinud 1.3 usd hinnaga ja nüüd siin eestis edasi müüb. Ja jumal teab, kas see üldse töövõimeline on või on sel juhe, otsikud ja paar seibi lisaraskuseks sisse pandud ja siis müüki suunatud. Muidugi on võimalik, et asi töötab kui kõvakettale mingi toide külge aretada (kuna pildi järgi tundub, et antud kaabel on mõeldud ainult andmeid liigutama).
P.S. Lugesin ja sain nüüd ka sellest "hiina tootja ebatäpsusest" ja "lõhkumisest ja lõikamisest" aru. Ühendasid ketta otse sinna pealmisesse adapterisse? See ei ole selleks mõeldud, adapterri läeb sata andmekaabel, kaabli teine ots läheb kõvaketta külge.Kui IDE vastasküljel on ka võimalus sata toitekaabli ühendamiseks, siis on sul sata toite pikendust tarvis. http://www.cooldrives.com/ep.yimg.com/ca/I/cooldrives_2074_64354428.jpg <-säändset
Mu meelset oleks mõistlikuim variant sinu jaoks beetamaksi lingilt see kest ära osta, ketas sinna sisse panna ja mitte liiga palju neist kaablitest üleminekutest ja muust irundaast mõelda. Selle karbi seismise koha pealt: kui sõbral läpakas läheb, ja kettalt andmed kätte tahaks saada, küsid poolteist euri kesta laenamise eest, või oled lihtsalt hea inimene. Ja kui järgmine kord sul endal peaks sama asi juhtuma, siis ei ole muret sellega, et kesta peaks otsima hakkama. Ja veel variant: backup, backup, backup.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
tagasi üles |
|
 |
Maximus_991
HV kasutaja
|
16.04.2013 12:16:51
|
|
|
Tänud vastamast. Järgmine kord olen targem igaljuhul. Jah tõesti ma proovisin seda pealmist adapteri otsikut (mis oli kõige sarnasem minu hdd Sata otsikuga) kõvaketta külge panna. Lõpptulemus oli see, ma lõikasin selle adapteri ääred maha, et see mahuks kõvaketta otsa kuidagigi moodi. Tuleb välja, et tegemist oli täiesti mõttetu vidinaga, mis on kokkuvõttes ka ära lõhutud nüüd.
Kui ma kusagilt seda kesta kiiremaskorras laenata ei saa, siis ilmselt võtan ühendust beetamaksi lingilt lähtuva pakkujaga.
Lugupidamisega,
Madis
|
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
16.04.2013 12:21:07
|
|
|
kisub offtopikuks aga....
ma ei saa sellest pildist aru:
http://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_1_8789116.jpg
Mis otsikud sul seal on, kuhu ketas ühendet on, seda külge ei ole ühelgi pildil välja toodud. Samas tundub nagu ketas läheks sinna otse.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
tagasi üles |
|
 |
Maximus_991
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.04.2013 12:54:32
|
|
|
Tegelikult see ostetud jubin töötab. See vajab lihtsalt eraldi toidet, mida tõenäoliselt ei saa otse adapteri külge ühendada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
afex
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.04.2013 13:09:04
|
|
|
Arvatavasti on kõige kergem see väline kettakarp osta. Ketas sisse ja USB-ga arvutile külge. Kõik. Lisaks saad hiljem välise andmekandjana kasutada
|
|
tagasi üles |
|
 |
Maximus_991
HV kasutaja
|
16.04.2013 13:55:10
|
|
|
Minupoolt on kõigile küsimustele vastused saadud. Teema võib lugeda lõpetatuks
Tänud kõigile igal juhul.
Madis
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|