Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mteachx
HV Guru

|
05.04.2013 08:20:26
|
|
|
Appi, see teema on nii vastumeelseks referaadiks kujunenud.
Mis vahet sel PRAEGU on, keegi kelleltki maksu ei küsi ja tee mis tahad.
Tegemist on nagu turuga, kus ei ole mingit maksukohustust, sinu asi on kaup letil hoida, et ise tulu saad. Meie jaoks on need GPU/ASICud ja kaubaks BTC.
Tegemist on lihtsalt pankade vahelise ülekandega, ilmselt kui pangakontole kukub tavalise 600€ asemel kuus järsku 50000€, siis helistab pank ja teeb väikse päringu ning uurib raha tausta ja see on ka kõik.
_________________ Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ - Sinu isiklik nutipartner |
|
tagasi üles |
|
 |
Diesel157
HV veteran
|
05.04.2013 09:26:45
|
|
|
Krt, miks on vaja seda maksuvärki siin jaurama hakata. Runescape coinide eest maksate ka makse? Foorumis müüdud kraami eest ikka makse maksate? Naabri tädil käid puid lõhkumas, aga maksud on ikka makstud?
Lolliks ei tasu ka minna selle teemaga, bitcoin on mängu valuuta nagu monopoli raha. Reaalselt võin ise kah oma raha trükkida ja siis kui selle hind üles läheb ja 1 ühiku eest juba €100 makstakse rahaks teha ja mingeid makse ma küll maksma ei pea.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
05.04.2013 09:52:06
|
|
|
Diesel157 kirjutas: |
Krt, miks on vaja seda maksuvärki siin jaurama hakata. Runescape coinide eest maksate ka makse? Foorumis müüdud kraami eest ikka makse maksate? Naabri tädil käid puid lõhkumas, aga maksud on ikka makstud?
Lolliks ei tasu ka minna selle teemaga, bitcoin on mängu valuuta nagu monopoli raha. Reaalselt võin ise kah oma raha trükkida ja siis kui selle hind üles läheb ja 1 ühiku eest juba €100 makstakse rahaks teha ja mingeid makse ma küll maksma ei pea. |
Kui piisavalt hästi teenid küll sa siis EMTA huviorbiiti jääd ja küll sind maksupetturiks tehakse, ära muretse. Seniks aga peta ja varasta nii kuis jaksad.
Spekuleerimise eesmärgil BTC'ga tegelemine on nagu iga teine investeerimisevahend mille tuludest peab eraisik makse maksma. Kas sa seda teed või ei tee on su enda asi. Aga seda siin seaduslikuks karjuda sa küll ei suuda.
Runescape ja mänguvaluuta
Krooni ajal Tarkinvestori foorumist kus oli kah juttu valuuta vahetuse tuludest kirjutas: |
1: .... kui sa just Aston Martiniga linna peal ei eputa siis maksuamet ei pööra sulle eriti tähelepanu ja ei pea oma kauplemise eest saadud kasumit kuskil näitama. Ega nad su pangakontot siis torkima ei hakka.
Mina oma vorsti raha küll ei deklareeri.
2: Et nii kaua kui varastatud kraam on alla 1000EEK siis võib rahulikult edasi varastada!? Nice try! Jätkake aga samas vaimus edasi! |
On ka täiesti seaduslikke viise oma tulude pealt mitte makse maksta. FIE'd ja OÜ'd
Teine variant on siis see ebaseaduslik viis. Ehk ärme näita oma tulusi - mida enamus harrastavad.
Aga minnes teemasse tagasi.
Kas keegi on siit BFL minereid tellinud? Või mõnda muud asic'ut?
|
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
05.04.2013 09:57:10
|
|
|
Lihtsalt huvi pärast: kas keegi on vastava äriprojekti ka kokku pannud. Registreerid osaühingu, tellid raske raha eest mining serveri (selle saab kuludesse panna) ja hakkad elektriarveid kuludesse kandma (mõistlik oleks kuskile odava elektriga riiki see emigreerida). Kuidas sel juhul maksuametiga suhtlus käib?
Mida siis üldse tegevusalaks märkida? Bitcoin kaevur ja spekulaator. Kahtlane, et see mõne valiku alla mahub.
Mining serveri jaoks võiks Credexist laenu ka saada
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks...
viimati muutis NightStriker 05.04.2013 09:59:08, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
05.04.2013 09:58:08
|
|
|
BFL ASICud on tembeldatud scamiks praeguse seisuga. Vähemasti BTC peafoorumis banneritel see kirjas. Üldiselt võiks nõustuda küll.. 7+ kuud juba lubatud ?!
Aga olen kuulnud, et midagi kuskilt on ka eestlased jah tellinud. Paraku mina nende sekka ei kuulu, seega rohkem ma midagi lisada ei oska.
_________________ Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ - Sinu isiklik nutipartner |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
05.04.2013 10:03:27
|
|
|
Senikaua, kuni tulu ei teeni, siis ei lähe ka makse. Kõik kulud (eleter, nett, mining-rig) kannad ilusasti raamatupidamises sisse, aga kui bitcoine maha ei müü, siis tulu sa hetkeseisuga ei teeni, sest bitcoin ei ole valuuta, vaid virtuaalne toode.
Miks siin teemas üldse EMTA jutt pihta hakkas on lihtne. Summad on erinevad. Kui sa teenid Runescape raha müües tuhandeid eurosid kuus, siis varsti võib EMTA sinuga ka ühendust võtta.
https://www.eesti.ee/est/teemad/ettevotja/maksud_ja_toll/ulevaade_eesti_maksususteemist_1
|
 |
degreal
HV veteran
|
05.04.2013 10:11:04
|
|
|
Jackinthex kirjutas: |
Kas keegi on siit BFL minereid tellinud? Või mõnda muud asic'ut? |
BFL muutis hiljuti specce ja hinda.
60GHash @ 1200$ -> 50GHash @ 2500$
See vist rahustab natuke varasemaid preorderi tegijaid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kristjs1
HV vaatleja
|
05.04.2013 10:15:04
|
|
|
Ohhoo. Vaatan jah et hinnad tõusnud! Mul selline order sisse pandud: 4.5 GH/s Bitcoin Miner $149.00. Peab nüüd uurima kas see order kehtib või tahavad nutsu juurde. Hetkel siis 5 GH/S BITCOIN MINER $274.00. Nupul tekst on muutunud preorderi'st order'iks
|
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
05.04.2013 10:23:10
|
|
|
degreal kirjutas: |
See vist rahustab natuke varasemaid preorderi tegijaid. |
Ma vaatasin kah ja mõtlesin, et varem olid nagu hinnad odavamad või perf lubatud raha eest parem. Tänud, et selgust tõid mu kahtlusele
|
|
tagasi üles |
|
 |
kristjs1
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
05.04.2013 10:49:21
|
|
|
Huvitav, et siis need tootjad on huvitatud sellest, et nende masinad poleks "liiga head"
Lisaks siis see, et eitea, kas need on riistvaraliselt nuditud või softi poole pealt (mida keegi ilmselt suudaks tagasi laksida) ?
|
 |
kristjs1
HV vaatleja
|
05.04.2013 10:51:49
|
|
|
No konkurentsi ju sisuliselt pole, milleks odavalt ära anda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
05.04.2013 10:56:53
|
|
|
nojah, loodab, et tekib konkurents.
mu pähe muidu kunstiline arengu pärssimine ei mahu.
|
 |
sixkiller
Kreisi kasutaja

|
05.04.2013 11:08:05
|
|
|
deepbit.net kodukas hetkel panges.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
05.04.2013 11:10:35
|
|
|
sixkiller kirjutas: |
deepbit.net kodukas hetkel panges. |
See leht on minu arust viimased nädalad täiesti panges olnud... lehtede avanemised on 30sek-60sek olnud. Täna nähtavasti on juba täiesti maas (mitte ainult kodukas, vaid ka pool server on maas).
|
|
tagasi üles |
|
 |
kristjs1
HV vaatleja
|
05.04.2013 11:16:44
|
|
|
"mu pähe muidu kunstiline arengu pärssimine ei mahu."
See ju praktika mida kasutab samsung, apple, microsoft, shell, statoil ja pmst kõik teised firmad kes tehnilise arenguga tegelevad :)
|
|
tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
05.04.2013 14:22:08
|
|
|
Mõned algaja küsimused:
1. Kui mõistlik oleks üldse asjaga praegu veel tegelema hakata ning panna näiteks täiesti eraldi arvuti püsti ainult minemise tarvis (lowrange CPU, high end GPU)?
2. Kui efektiivne üks 1GHz 7950 hetkel oleks, kui elektrikulu välja jätta? Mitu münti ühes kuus ta tootma "peaks"?
|
|
tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
05.04.2013 14:29:51
|
|
|
degreal kirjutas: |
See vist rahustab natuke varasemaid preorderi tegijaid. |
No ei tea kas ikka rahustab.
Kuni nad midagi välja pole saatnud ja asic minereid korralikult tööle pole saanud ei saa veel keegi rahulikult hingata
Alan kirjutas: |
Mõned algaja küsimused:
1. Kui mõistlik oleks üldse asjaga praegu veel tegelema hakata ning panna näiteks täiesti eraldi arvuti püsti ainult minemise tarvis (lowrange CPU, high end GPU)?
2. Kui efektiivne üks 1GHz 7950 hetkel oleks, kui elektrikulu välja jätta? Mitu münti ühes kuus ta tootma "peaks"? |
Aga palun arvuta ise
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
https://bitclockers.com/calc
|
|
tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
05.04.2013 14:36:32
|
|
|
Praeguste väärtuste juures ühe kuuga ilma elektrita kasum $152.21. On see reaalne siis? Kui väärtus just väga alla ei tule siis teenib 7950-i hinna ju üsna väheste kuudega tasa. Ning kui isu otsa saab on võimalik veel 7950 müügi eest ka suurem osa tagasi saada...
Paneb täitsa kukalt sügama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
05.04.2013 15:25:51
|
|
|
Täna peaks difficuly tõusma.. seega mingi 0.8 btc kuus.
Mu meelest poleks jamamist väärt, kui just btc hind ulmeliselt ei tõuse...
GPU-ga kaevamine on juba suht kallis, tuleb asicu poole vaatama hakata..
|
|
tagasi üles |
|
 |
Jman
Kreisi kasutaja

|
05.04.2013 15:59:45
|
|
|
Total network hash on kukkunud 75000Ghash/s pealt 45000Ghash/s peale ja on hetkel 48000Ghash/s
See on kahtlane kui hetkega tõuseb/langeb network 20000-30000Ghash/s, nagu keegi vajutaks nuppe. (või sai kellelgi farmi rendi leping läbi )
Avolon oli vist hiinas toodetud ja Butterfly peaks olema USAs ?
Butterfly on kas skeem või lihtsalt venitatakse nii rõvedalt kuna konkurendil/vastasel on muidu rohkem jõudlust. Hiina saaks vast kiiremini ja rohkem toota kui USA.
Kaks suurt peksavad teineteist kordamööda tagant ära ?
ideid teemal ?
http://bitcoincharts.com/
_________________ Its just a plant! It grows like that, but if you happen to set it on fire... there are some effects  |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
05.04.2013 16:01:33
|
|
|
Tuttaval on ASIC käes, avaloni oma. Oi kui kade ma olen
|
|
tagasi üles |
|
 |
renekas
HV kasutaja

|
05.04.2013 16:22:02
|
|
|
BFL tegelt pole mingi uus tegija ja scam ka mitte. FPGA minerid müüsid ilma probleemideta. Nad lihtsalt ei saa hakkama ASIC minerite tootmisega. Tõenäoliselt on neil preorderite raha juba laiaks löödud ja ei piisa et arendus korralikult lõpuni viia ja nii nad jokutavad.
Nüüd lubavadki laiali saata need varased pre-orderid mis ei ole tegelikult täielikult isegi tootmises mitte, võtavad palju rohkem voolu kui lubatud - kes teab mis puudused neil veel on... ja milline eluiga suurema voolutarbivuse juures asic kiipidel on Ehk siis poolikud asjad kavatsevad välja saata
Nüüd siis pakuvad tellida juba uusi variante.. batch #2 kui nii öelda , mida neil samuti veel ei ole. Selleg tulid ilmselt välja selle pärast et uusi ostjaid saada ning arendus lõpuni viia .
Ei imestaks kui see niimoodi venima jääkski..
viimati muutis renekas 05.04.2013 16:25:38, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |