Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Creative5
HV kasutaja
|
03.04.2013 20:50:15
GPS levi probleem |
|
|
Tere siinne rahvas. kellelgi oleks kassikannatust ja hea kui keegi oleks haapsalu või läänemaa kandist (seda muidugi mitte av.) Aitaks mul just ostetud Samsung Galaxy S2 GPS tööle saada. Tean, et nõrk see S2hel, aga ei arvanud, et nii nõrk. Mul ostib ja otsib ja jääbki otsima...lõputult. Suht vajalik rakendus minu jaoks. Keegi viitsiks aidata. Minu jaoks täiesti pime ala. (Pm Eestis ja Hipsaanias vaja)
Netis küll õpetusi, aga ei sõanda kõike ka kohe proovida sedaenam ise midagi ei jaga, saagi aru mis see on ja kuidas seda ikka teha jne. Millist õpetust usaldada.
Millest peaks alustama?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
03.04.2013 20:53:08
|
|
|
Õues ikka oled, mitte toas või autos?
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
aarnet
HV kasutaja

|
04.04.2013 13:17:07
|
|
|
Tuttuuel seadmel, mis kunagi satelliite näinud ei ole, võibki esimesel korral kuni 25min kuluda, et satelliidid üles leida. Aga peale seda, kui esimest korda positsioon kätte saadakse, siis muidugi peaks asi suhtkoht kiiresti käima.
_________________ -- Aarne bloog -- |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.04.2013 15:12:20
|
|
|
Reeglina GPS toas ei tööta, ainult hea antenniga (loe: mitte telefoni sisse ehitatud) GPS vastuvõtjad võivad teatud juhtudel ja ka siis mitte kuigi korralikult toimida.
Mul näiteks Holux M-1000C vastuvõtja töötab kodus ka toas (puumaja), kuigi loobib asukohta üsna tihti suvaliselt kuni 100m kaugusele, sh ka kõrgustpidi. Autos töötab ideaalselt, aga tööl majas sees üldse mitte (raudbetoonist vahelaed, seinad fibo+puit).
ZTE Blade'i GPS saab kodus toas signaali kätte hädavaevalt ja pika ootamise peale, autos töötab täitsa korralikult.
Sony Xperia U GPS töötab rahuldavalt ainult õues. Toas sain akna juures pika ootamise peale ainult ühe sati kätte ja autos töötab hädapärast teatud kohtades. Näiteks tuuleklaasi küljes on GPS täiesti null.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
05.04.2013 16:22:30
|
|
|
Kui mul aegajalt telefoni GPS jupsib siis kasutan sellist rakendust nagu "GPS Status & Toolbox"
See rakendus oskab telefoni enda majandamisest sõltumatult tõmmata A-GPS andmed ette (kasutab selleks andmesidet ehk 3G või wifi), mis peaks tagama oluliselt kiirema fix'i saavutamise.
Kui plaanid kasutada välismaal GPS'i, siis vajad rakendust, mis võimaldab kasutada kaarte offline ehk telefonisse/mälukaardile salvestatud kaardiinfot.
Minu poolt nimetatud rakendus pakub ainult abi asukoha fikseerimiseks et asukoht määratud saaks ja navigeerimine üldse võimalik oleks.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
omg
HV kasutaja
|
05.04.2013 22:21:12
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
. Näiteks tuuleklaasi küljes on GPS täiesti null. |
sul pole tõenäoliselt tava rahvaauto ? osadel on korralikel autodel on uvklaasid ja esiklaasi soojendus niitidega, see võtab ka levi maha
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.04.2013 15:52:17
|
|
|
Oi, mul on nii prosta auto, et ei julge siin nimetadagi - saan kohe autopededelt vasta päid ja jalgu, et kuidas ma üldse sellisega tohin Eesti teedel sõita ja nende esteetikameelt häirida. (tehniliselt on muidugi täiesti korras ja roostes ka pole... eriti)
Tavaline laminaatklaas on loomulikult. Lihtsalt sellel telefonil on nii kehv GPS antenn, et anna olla...
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
m1
HV kasutaja
|
07.04.2013 12:20:58
|
|
|
Proovi kõigepealt lageda taeva all signaal kätte saada. Näiteks oled õues telefoniga umbes 10 minutit.
Peale seda liigud autosse ja jälgid kas signaal jäi alles.
Kui korra on asukoht kätte saadud, siis järgmised korrad peaks kiiremini toimima juba.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.04.2013 13:03:38
|
|
|
Oh, ta on lageda taeva all satelliite näinud küll ja saab fixi kätte, aga kui ta sul autos saab fixi kord minutis ja näitab 90-ga liikumisel kiiruseks 0 või suvalisi numbreid vahemikus 40-160, siis pole temast suuremat tolku...
Kui pistan Holuxi vastuvõtja taskusse ja panen telefoni kasutama oma sisemise vastuvõtja asemel seda, siis on kõik korras.
Võrdluseks tunduvalt vanemal lutsul töötab sisemine GPS korralikult. Uus näitab suurema osa ajast (olenevalt kasutatavast rakendusest) teadet "weak signal" või kiirust 0.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roio
HV vaatleja
|
09.04.2013 09:50:19
|
|
|
Kui telefon ROOTitud, siis saab telefoni GPSi väga lihtsalt tweakida, et kiiremini saaks ühenduse satiga. Juhul, kui telefon on rootitud, siis võta lahti /system/etc/gps.conf.
Seal peaks selline rida nagu: NTP_SERVER=ee.pool.ntp.org -- see on eesti regiooni sattide oma. ja es.pool.ntp.org -- hispaaia regiooni oma.
Enga gps.conf filesse olen mitmeid NTP servereid lisanud.
NTP serverite ja aadresside kohta saad infot siit: http://www.pool.ntp.org/zone/europe
Võid lisada ka mitme erineva regiooni servereid. Soovitan ise näiteks eesti, hispaania ja euroopa serverid lisada sul.
Aga, et GPSi kiirust veel kiirendada siis eelpool mainitud GPS Status & Toolbox selle jaoks ideaalne asi, et A-GPSi uuendada. A-GPSi tuleks uuendada kuskil iga kahe päeva tagant, veel parem, iga päev.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.04.2013 10:01:14
|
|
|
Roio kirjutas: |
see on eesti regiooni sattide oma |
Sattidega pole sel aadressil midagi pistmist.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roio
HV vaatleja
|
09.04.2013 10:20:54
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Sattidega pole sel aadressil midagi pistmist. |
Jah, panin väljendusega natuke võssa. Kuid telefon leiab tänu sellele kiiremini satid üles, kuna selle järgi tuvastab ta umbkaudse regiooni ära. Proovi, kui ei usu. Mina olen saanud enda telefonidel Xperia Rayl ja Galaxy S3l isegi kahekorruselises majas all korrusel signaali kätte. Kui seal on vaikimisi settingud (mingi north-america) vist. Siis jääbki otsima. Kindlasti tuleb ka A-GPS uuendada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.04.2013 10:30:47
|
|
|
Sattidega pole sel aadressil midagi pistmist. |
Jah, panin väljendusega natuke võssa. Kuid telefon leiab tänu sellele kiiremini satid üles, kuna selle järgi tuvastab ta umbkaudse regiooni ära. Proovi, kui ei usu. Mina olen saanud enda telefonidel Xperia Rayl ja Galaxy S3l isegi kahekorruselises majas all korrusel signaali kätte. Kui seal on vaikimisi settingud (mingi north-america) vist. Siis jääbki otsima. Kindlasti tuleb ka A-GPS uuendada. |
Isegi regiooniga pole sel muud pistmist, kui see, et need ajaserverid asuvad lihtsalt meile lähemal ja sünkroonimine on seetõttu natuke täpsem.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roio
HV vaatleja
|
09.04.2013 10:42:40
|
|
|
Mis seos tal seega kiirema asukoha määramisega on? XDA foorumis antud fixid on regiooni põhised. Seal on muidugi veel settinguid mida lisada gps.conf faili, et GPS oleks täpsem, mis on aga igal regioonil samad. Mina isiklikult olen märganud just sedapsi kiiruse muutust asukoha määramisel kui ka seda, et GPS signaal ei katke ära ka garaaži sõites. Mõjub see just "külmkäivitusel".
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.04.2013 10:46:30
|
|
|
Mis seos tal seega kiirema asukoha määramisega on? XDA foorumis antud fixid on regiooni põhised. Seal on muidugi veel settinguid mida lisada gps.conf faili, et GPS oleks täpsem, mis on aga igal regioonil samad. Mina isiklikult olen märganud just sedapsi kiiruse muutust asukoha määramisel kui ka seda, et GPS signaal ei katke ära ka garaaži sõites. Mõjub see just "külmkäivitusel". |
Kellaaja täpsuse seos on sel määral, et signaalide lähtepunktid pannakse paremini paika, kui GPS kiibil on juba eelnevalt üsna täpne aeg teada, kuigi see pole eelduseks ja kõige täpsem aeg korjatakse siiski GPS signaalist ülesse.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roio
HV vaatleja
|
09.04.2013 11:01:10
|
|
|
Kellaaja täpsuse seos on sel määral, et signaalide lähtepunktid pannakse paremini paika, kui GPS kiibil on juba eelnevalt üsna täpne aeg teada, kuigi see pole eelduseks ja kõige täpsem aeg korjatakse siiski GPS signaalist ülesse. |
Selge. Olin XDA foorumis asjast natukese teistmoodi aru saanud. Kuid nähtavasti asi toimib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|