Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
urri
Kreisi kasutaja

|
28.03.2013 12:56:54
|
|
|
muigama võtab
ei ole see enam sisuline teema foorum
vaid ühe tegelase egopuuduste lappimine ja netivõidujooksule agiteerimine
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
28.03.2013 13:08:41
|
|
|
Veidi asjakohast ja teemasse infot siis kah siia.
Nimelt juba paar kuud on kasutusel olnud kaks EMT mobiilset netti. M ning M+4G. Esimene neist jookseb läbi ZTE MF29A ruuteri, teine kasutab ZTE MF820D pulka. MF29A ruuteriga olid jamad algusest peale - lihtsalt mingi hetk lõpetab nett (osaliselt) toimimise. Nimelt näiteks netiraadio toimis, Google otsing toimis, aga ühtegi otsingutulemusena leitud linki avada ei saanud ning ühtegi urli ega IP'd otse brauseri aadressiribalt avada ei olnud võimalik. Ei avanud ka ruuteri enda admin paneeli (192.168.0.1)
Esimest korda vahetati ruuter ringi paar nädalat peale paketi soetamist. Anti sama mudeli uus isend. Probleemid jätkusid endistviisi. Sai tehnilise toega päris tihti suheldud ja erinevaid variante katsetatud - ei miskit. Üks hetk lõin käega, kuna peamine töövahend oli MF820D taga.
Aga nüüd sel kuul juhtus 4G paketi limiit enneaegselt täis saama ja olin sunnitud kasutama M paketti ning MF29A ruuterit. Päris jube kogemus. Restarte tuli teha vahepeal ~5 minutiliste intervallidega. Vedasin siis ruuteri garantiisse ja anti senikauaks mulle kasutada MF28D isend. Hoopis teine tubakas. Ei mingeid hangumisi ega restarte, nett toimis sujuvalt ja ilma tõrgeteta.
Eile sain tagasi garantiis käinud seadme, millele oli rõõmsalt juurde märgitud, et viga ei õnnestunud tuvastada (kõik korras). Loomulikult 15 minutit peale järgi lülitamist oli karp kokku jooksnud. Hetkel ajan asju, et MF29A teise mudeli vastu välja vahetada, sest praegune olukord ei ole lihtsalt mõistlik.
|
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
mkj2006
HV kasutaja
|
28.03.2013 13:41:31
|
|
|
Huvi pärast sai test tehtud, pakett XL, ruuter ZTE MF29A, asukohaks Pärnu
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.03.2013 13:41:33
|
|
|
Mu hea sõber-EMT on ikka endiselt väga huvitav firma.
1. Lubasid natuke aega tagasi, et hakkavad Ausaks Firmaks
2. Aga oma kodulehel bluffivad-õrnalt edasi, lootises püüda LTE-õnge otsa järgmised kliendid, et siis neile kalli LTE-hinnaga, kas odavat 3G-kiirust või isegi väga odavat 2G-kiirust maha ärida.
-------------------
Aga eks ma üritan neid tasapisi vaidlustega sellest Bluffi-lastehaigusest välja ravida. Ja siis kannab EMT uhkelt oma Ausa-firma tiitlit.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mkj2006
HV kasutaja
|
28.03.2013 13:51:59
|
|
|
tahanteada, kõmmugi ei saa aru kuhu Sa oma jutuga sihid. Selle odava kiiruse võtan aeg-ajalt maale kaasa, kus läheb välisantenn järele, ning EMT on ainuke operaator kes minu kandis üldse mingit 3G netti suudab pakkuda. Elisa ja Tele2 ei levi üldse, mis siis et mastini linnulennult alla 10km. 20km Pärnust ja isegi mobiililevi pole teistel operaatoritel, netist rääkimata.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
28.03.2013 14:31:09
|
|
|
mkj2006 kirjutas: |
Huvi pärast sai test tehtud, pakett XL, ruuter ZTE MF29A, asukohaks Pärnu
 |
Ega kiiruse kohta ei saagi midagi kurta. Kui toimib, siis saan oma 4Mbit paketis 6Mbit alla kiirused kah kätte. Probleem just selles, et iga X aja tagant jookseb kokku.
|
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.03.2013 14:54:42
|
|
|
Momendil on põhi-bluff veel selles, et avalikult pole julgetud rääkida seda, et 150 mega kiiruse korral on garanteeritud vahemaa mobiilimastiga 2-3 kilomeetrit ja sealt edasi toimub juba väga kiire kiiruselangus ja suurte kiiruste tahtjad peavad kasutama üsna võimsaid Yagi- või Paraboolkaugvastuvõtuantenne.
Ja et keegi ei hakka hajaasustuse korral iga maja juurde mobiilimasti püstitama, vaid see mobiilimst võib olla ka a 10-20km. eemal.
Üks väga hea näide, see on eestpoolt ka läbi käinud.
Selles näiteks katsetatakse 800MHz-i LTE-antenni, ehk siis sama ootab ees, kui Eestis 800MHz-i sagedus kasutusse läheb.
Ja seda isetehtud antenni katsetatakse 8 miili kagusel mobiilimastist. Ehk taas siis üsnagi tüüpiline vahemaa ka Eestis.
1. Results with no external antenna
RSSI: -90 to -86 dBm.
SINR: -3 to 2 dB.
Speeds: 2-5 Mbps DL, less than 0.3 Mbps UL.
http://speedtest.net/result/2154486479.png
2. Results with the DIY antenna
RSSI: -77 to -72 dBm.
SINR: 12 to 17 dB.
Speeds: 15-23 Mbps DL, 5-8 Mbps UL.
http://speedtest.net/result/2154547559.png
--------------------
On vist ilus-kena väike kiirustevahe või kuidas.
Ja igaüks ise näeb, kuipalju sama raha eest kiirust saadakse kummalgi juhul.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
28.03.2013 16:03:35
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Mu hea sõber-EMT on ikka endiselt väga huvitav firma.
1. Lubasid natuke aega tagasi, et hakkavad Ausaks Firmaks
2. Aga oma kodulehel bluffivad-õrnalt edasi, lootises püüda LTE-õnge otsa järgmised kliendid, et siis neile kalli LTE-hinnaga, kas odavat 3G-kiirust või isegi väga odavat 2G-kiirust maha ärida.
-------------------
Aga eks ma üritan neid tasapisi vaidlustega sellest Bluffi-lastehaigusest välja ravida. Ja siis kannab EMT uhkelt oma Ausa-firma tiitlit.  |
Kuule, mine arsti juurde palun.
Kirjuta palun fakte nii siin kui mujal, ja too fakte mis omavad seost siin kirjutatavaga või sinu sonimised väidetavaga.
Ma võin fakte toomata väita igasugu soppa ükskõik kelle kohta operaatoritest, nagu sina siin väidad. Fakte toomata.
See et antenn parandab levi on võibolla sulle uudis, aga
see on opekate kodukatel kirjas, loe kasvõi siit https://www.emt.ee/internet-arvutis/interneti-kiirus ja see ka mujal kirjas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.03.2013 16:25:44
|
|
|
Tegelikult võiks EMT oma 150 mega võrgu korral üleüldse need mõttetud paketid ära kaotada. On ainult üks Kliendihind, näiteks 5eur per 1 kalendrikuu ja siis, kes on mastile lähemal, saab oma suurema kiiruse ja kes on mastist kaugemal saab oma aeglasema kiiruse või investeerib antennidesse-masti ja saab siis samamoodi suurema kiiruse kätte.
---------------------
Ja teine asi, EMT võiks ise klienti selles abistada, et testib-analüüsib-mõõdistab kliendi juures välja, et kui võimast Yagi- või Parabloolantenni kliendil vaja on ja kui kõrgele see antenn tuleb paigaldada, et klient oma vajaliku kiiruse kätte saaks.
PS: pole minu idee, vaid sellist mõõtmis-tugiteenust Läänes osad ISP-d juba pakuvad, kuna kliendi rahulolu on kõige tähtsam.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
28.03.2013 16:27:45
|
|
|
Osta kaabel
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
28.03.2013 16:40:09
|
|
|
Tegelikult võiks EMT oma 150 mega võrgu korral üleüldse need mõttetud paketid ära kaotada. On ainult üks Kliendihind, näiteks 5eur per 1 kalendrikuu ja siis, kes on mastile lähemal, saab oma suurema kiiruse ja kes on mastist kaugemal saab oma aeglasema kiiruse või investeerib antennidesse-masti ja saab siis samamoodi suurema kiiruse kätte.
---------------------
Ja teine asi, EMT võiks ise klienti selles abistada, et testib-analüüsib-mõõdistab kliendi juures välja, et kui võimast Yagi- või Parabloolantenni kliendil vaja on ja kui kõrgele see antenn tuleb paigaldada, et klient oma vajaliku kiiruse kätte saaks.
PS: pole minu idee, vaid sellist mõõtmis-tugiteenust Läänes osad ISP-d juba pakuvad, kuna kliendi rahulolu on kõige tähtsam. |
Oi, mis nüüd hakkas? Miks EMT peaks ära kaotama ja teised võiks alles jätta? Miks mina mastist kaugel elavana peaks maksma aeglase kiirus eest sama palju kui masti lähedal elav sell, kes saab suurema kiiruse? Ja mina pean veel enam investima antenni. Las igaüks maksab selle teenus eest mis saab, sellist hinda nagu soovib vastavalt teenusele. Sinu jutt on kommunism, mis muidugi tore paberil.
enamike opekate teenindused oskavad sulle öelda kuhu antenn suunata ja ilmselt viitavad/annavad sulle raha eesti abi.
Ole tubli ja küsi, foorumis lärm ei ole abiks.
Olgem ausad, tehnikute tunnitasu vist on miski 35 EUR/kliendile ja sina oma 5 EURga 7 kuud ei tooda kopikatki neile. Sa kindlasti tahad tasuta antenni jne See on opekate valik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.03.2013 16:49:46
|
|
|
Edit: Unustasin enne, et kui keegi arvab nüüd ,et EMT nälga jääb , siis vastupidi, tegelikult EMT-i kasum kasvab oluliselt, kuna oluliselt suurema Bitivoo korral saab EMT neid Bitte osta n-ö ISP-de vaheliselt Bititurult oluliselt odavamalt, kui väiksema Bitiliikluse korral see on. Ja vot sealt siis saadaksegi siis see kasum, mis varem Kliendi käest saadi.
Nii, et selline 5 eur / per kalendrikuu on ilusti paras selline summa, millega kliente kõvasti juurde saada ning neile võimalikult palju Bitte müüa.
-----------------------------
Väike näide: 2 megabitti versus 150 megabitti:
2 megabitti: 1GB downloadi = a1 tund aega
32 megabitise kiiruse korral on see 1GB download = a 5 minutit.
150 megase kiiruse korral aga on see 1GB download = a 1 minut.
------------------------
Ehk siis sellesama tunni sisse mahub 60x rohkem downloadi, kui oleks 2 megabiti korral.
Ja vot nii need kõvasti odavamad Bitid ka ISP saab. Ja seetõttu ongi ISP-le kasulik selline klient, kes palju Bitte tarbib, mitte see, kes aeglase ühendusega kanalit kinni hoiab ja ise mahtu ei tarbi.
Väga hea on siia kõrvale ka veetoru näide.
Ühel juhul hoian veetoru kinni tund aega, vett tasakesi niristades, enne kui veeämber täis on ja ülejäänud peavad siis tund aega ootama.
Teisel juhul aga keeran kraani lahti, minuti-paariga on veeämber täis ja ma saan vabastada koha järgmisele veetarbijale.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
28.03.2013 17:18:55
|
|
|
Edit: Unustasin enne, et kui keegi arvab nüüd ,et EMT nälga jääb , siis vastupidi, tegelikult EMT-i kasum kasvab oluliselt, kuna oluliselt suurema Bitivoo korral saab EMT neid Bitte osta n-ö ISP-de vaheliselt Bititurult oluliselt odavamalt, kui väiksema Bitiliikluse korral see on. Ja vot sealt siis saadaksegi siis see kasum, mis varem Kliendi käest saadi.
Nii, et selline 5 eur / per kalendrikuu on ilusti paras selline summa, millega kliente kõvasti juurde saada ning neile võimalikult palju Bitte müüa.
-----------------------------
Väike näide: 2 megabitti versus 150 megabitti:
2 megabitti: 1GB downloadi = a1 tund aega
32 megabitise kiiruse korral on see 1GB download = a 5 minutit.
150 megase kiiruse korral aga on see 1GB download = a 1 minut.
------------------------
Ehk siis sellesama tunni sisse mahub 60x rohkem downloadi, kui oleks 2 megabiti korral.
Ja vot nii need kõvasti odavamad Bitid ka ISP saab. Ja seetõttu ongi ISP-le kasulik selline klient, kes palju Bitte tarbib, mitte see, kes aeglase ühendusega kanalit kinni hoiab ja ise mahtu ei tarbi.
Väga hea on siia kõrvale ka veetoru näide.
Ühel juhul hoian veetoru kinni tund aega, vett tasakesi niristades, enne kui veeämber täis on ja ülejäänud peavad siis tund aega ootama.
Teisel juhul aga keeran kraani lahti, minuti-paariga on veeämber täis ja ma saan vabastada koha järgmisele veetarbijale. |
Kas sa oled vaimult nõder? ma juba küsisin sult viimase nädala sees samasuguse "ilajutu" vastuseks, mis ISPde bitituru möla sa ajad.
Et kas sa ise aru saad üldse, seleta.
Ja sa ei vastanud, sest sa ei tea.
Võin sulle öelda "saladuskatte all", et ISPd omavahel mahus ei arvelda Eestis. Ma loodan et su maailm jäi püsti.
Sinu veetoru võrdlus on ka esimese klassi tasemel nõdrameelsus, ja täiesti vale ka pealegi.
Sest see ei sarnane üldse mobiilsidega.
Palju kasuta oma aega internetis õppematerjale otsides, hari end.
Mobiilside on sama toru, aga palju kraane, igale-ühele jätkub ja samal ajal. Kui toru läbimõõt on piisav, siis vesi
jagatakse samadel tingimustel võrdselt kõigi vahel, kõik ootavad kauem.
Kui aga kellelgi on sama toru küljes suurema auguga kraam, siis tema saab rohkem ja teised vähem, sest ega magistraaltoru
toru on sama jäme ja kamba peale rohkem peale tulema ei hakka.
Ja kui mahtu ei piirataks, on tema suurema kraaniga võidumees ja teised väiksema nirega saaks vähem.
JA operaatori tulu oleks piiramatu mahu korral sama, aga kulu bittide liigutamisest ÕHUS on võrdeline
bitimahuga. ja et kõigil oleks normaalne kiirus ühe raiskaja pärast, peab opekas õhku veelgi enam juurde
panema raha, kuigi kliente ei pruugi tulla juurde. Aga vähemalt saavad teised OK teenuse.
Kiiruse tõstmine võrgus laseb kõigil samal ajal saada enam, mõni opekas valib selleks 150 Mbit ja LTE aga sina
42 või 84 Mbit DCHSPA ja särad. Oma probleem sul
Ära nüüd vahelduseks palun hakka YAGI antennist rääkima, siin on üldiselt normaalsed inimesed.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
28.03.2013 17:50:21
|
|
|
kui poleks meil mobiilset andmesidet, siis tahanteada poleks olemas..........
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
28.03.2013 21:51:48
|
|
|
ot: |
mina olen selle mehe ammu lisanud ignoreeritavate listi ja vaatan siin ainult vastu seina peksvaid päid    |
_________________ - censored - |
|
Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
28.03.2013 22:09:37
|
|
|
Tre,
Tegelikult võiks keegi teema admin need tahanteada postitused või kogu sellega seonduva teemaarenduse selleks ettenähtud teema alla tõsta. Saaks selle teema natuke puhtamaks. Tegelikult ma päris hästi ei mõista, miks keegi admin-idest tahanteada't korrale ei kutsu (ok, postitused siin teemas võivad olla mingil määral ka EMT-ga seotud aga siiski) ? Muidu pannakse naks ja naks osadele vendadele "aega maha" ja muud piirangud. Samas mõni mees spämmib vahetpidamata, vaatamata sellele, et mitmed foorumlased teda korrale püüavad kutsuda. Jah, võib ju öelda, et lisa mees ignore listi, samas seda ka teha ei taha, sest vahepeal on tal ka postitusi (või viiteid) mida sooviks lugeda. Võiks öelda, et ei olekski nagu probleemi isegi nende mõttetute postituste pärast kui ta suvatseks vastata talle esitatud küsimustele, tekiks kasvõi arutelu aga ei - mees lihtsalt peab monoloogi.
Equ
_________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015 |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.03.2013 22:18:52
|
|
|
Tre,
Tõesti ei tea. Aga naljakas on ikka.
Ciaou
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.03.2013 22:40:32
|
|
|
Ja nüüd idagi lõbusat neile, kes Yagi- ja Paraboolantenne vihkavad.
Lubage tutvustada... MIMO-toega LTE-Restantenn...
PS: Tõenäoliselt peaks linnades ja mastide lähipiirkonnas päris hea tulemuse andma. Iseasi, kas Pro Brand tahab sellist Rest-antenni toota ka Eesti sageduste tarbeks.
Pro Brand shows off indoor/outdoor 4G LTE antenna at CES
http://www.examiner.com/article/pro-brand-shows-off-indoor-outdoor-4g-lte-antenna-at-ces
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
29.03.2013 00:21:23
|
|
|
Mul on EMT töötajatest kahju, kes EMT foorumis ta spämmile vastama peavad.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
29.03.2013 00:23:14
|
|
|
krist2an kirjutas: |
Mul on EMT töötajatest kahju, kes EMT foorumis ta spämmile vastama peavad. |
seal on ka ignore function, no ?
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
29.03.2013 10:58:48
|
|
|
Equinox kirjutas: |
Tre,
Tegelikult võiks keegi teema admin need tahanteada postitused või kogu sellega seonduva teemaarenduse selleks ettenähtud teema alla tõsta. Saaks selle teema natuke puhtamaks. Tegelikult ma päris hästi ei mõista, miks keegi admin-idest tahanteada't korrale ei kutsu (ok, postitused siin teemas võivad olla mingil määral ka EMT-ga seotud aga siiski) ? Muidu pannakse naks ja naks osadele vendadele "aega maha" ja muud piirangud. Samas mõni mees spämmib vahetpidamata, vaatamata sellele, et mitmed foorumlased teda korrale püüavad kutsuda. Jah, võib ju öelda, et lisa mees ignore listi, samas seda ka teha ei taha, sest vahepeal on tal ka postitusi (või viiteid) mida sooviks lugeda. Võiks öelda, et ei olekski nagu probleemi isegi nende mõttetute postituste pärast kui ta suvatseks vastata talle esitatud küsimustele, tekiks kasvõi arutelu aga ei - mees lihtsalt peab monoloogi.
Equ |
Ma küll ei võta seisukohta adminide ja nende käitumise võimaluste osas (pole selles reegiltikuse/heades tavades pädev),
aga ma meenutaks, et mitmetel eestimaistel portaalidel on pidevad lobasuud ja mõttelt nõdrad
kommentaatorid ärimudeli vundament.
nad tekitavad flame'e, inimesed vastavalt vihaselt ja näevad samal ajal reklaame.
Aga see vaid kõrvaline repliik, ei ole seotud selle foorumi või HVga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.03.2013 11:04:38
|
|
|
Natuke moodsat MIMO-antennikaupa kah siis headele Oponentidele, auto & suure ja väga suure kiirusega 4G-fännidele.
7dB (9dBi) Sierra AT&T Wireless Mobile Hotspot Elevate 754S LTE MIMO External Antenna - OEM TS-9
http://www.4gantennas.com/servlet/the-99/Sierra-AT%26T-Elevate-LTE/Detail
--------------------------
Nii, et head autode ümberehitamist, kuna maailmas kestab juba mitu aastat MIMO-revolutsioon ja ka eestlastel on viimane aeg MIMO-revolutsiooniga ühineda.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
29.03.2013 11:56:04
|
|
|
urmas, kurat, ära pulli enam, muidu peab sind perekonnanime järgi kutsuma hakkama
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.03.2013 12:17:49
|
|
|
Taas midagi MIMO-revolutsiooni lahinguväljadelt, seekord midagi toredat läpparite omanikele.
MIMO Antenna with 2 TS-9 Connectors
https://www.sierrawireless.com/productsandservices/AirCard/Accessories/aircard_MIMO_Antenna.aspx
------------------------------
Tegelikult väga hea leiutis, et ka majasiseselt ja moblamastist juba tibake eemal olles suuremaid kiiruseid kätte saada.
Meenutame siis, et 150 megase neti korral loetakse max. kiriuse tsooniks 2-3 kilomeetrist mobiilimastist. Sealt edasi kukub kiirus suure hooga madalamaks. Ja selliste võimsate antennidega siis kompenseeritaksegi seda kiirusekukkumist.
ISP-d kindlasti mossitavad, et aeglase kiiruse asemel suurem kiirus kätte saadakse, aga sellisest kadetsevast lastehaigusest peavad ISP-d nagunii üle saama.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|