Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Deadlock
Kreisi kasutaja
|
28.03.2013 10:53:40
|
|
|
LKits kirjutas: |
Nagu ma aru saan, siis selle BTC hind ei tulene ostunõudlusest, vaid mingisuguste arvutamiste meetodil. Minu küsimus - miks peaks keegi BTC endale sellise hinna eest ostma, kui varsti toimub krahh ja kõik hakkavad müüma ja BTC hind kukub kolinal, sest ostjaid ei ole. |
Kuidas ei tule ostunõudlusest? Vastavad saidid nagu Mt. Gox, lasevad ju kasutajatel ise hinna määrata, seega kui ma tahan BTC osta, pean ma ise valima tehingu hinna per BTC. See kas keegi mulle oma BTC maha müüb, sõltub sellest, kas keegi on nõus parajasti minu pakutud hinnaga müüma. Kuna üldine trend on hetkel väga tugevalt ülespoole, siis ei taha tegelikult keegi müüa, kuna kõik ootavad viimase hetkeni, et saaks veel kallimalt müüa kui hetkel. See tekitab väga tugevalt kallutatud ostunõudluse, kuna müüjaid põhimõtteliselt pole ja ostjad, nähes, et hind aina tõuseb ja tõuseb on minumeelest juba praegu täiesti põhjendamatult suurt raha välja käimas lootuses, et tulevikus saab veelgi kallimalt maha müüa.
Hetkel võib BTC hind 80 lähedal olla homme võib tagasi 3 lähedal olla. Äärmiselt riskantne ettevõtmine on nende hoiustamine.
Kujutan ette olukorda, kus ühel hetkel murdub mingi psühholoogiline barjäär ja kõigile saab teatavaks, et bitcoini hind rohkem ei tõuse, vaid on hoopis langema hakanud. Oletame, et mul on käes terve hulk bitcoine, ning otsustan, et nüüd tahan müüma hakata, et kasum välja võtta. Panen mingi hetk need tipust madalama hinnaga müüki ja ootan, et keegi ära ostaks. Mida aga pole, on ostja. Miks ostjat pole? Ostjat pole sellepärast, et bitcoini hind on äärmiselt kõrge, ja pole absoluutselt mingit mõtet omale hankida mingit virtuaalset omandit, mille hind langeb. Kas sina ostaksid omale bitcoini, teades, et hind langeb tõusmise asemel? Ilmselt mitte, sa tahad ju hoopis müüa. Tegu on siiski mingit sorti valuutaga ja inimesed üritavad hüpata alati üle valuutadesse, mille väärtus ei lange. Järsku on tekkinud olukord, kus absoluutselt kõik tahavad bitcoinidest lahti saada, sest on üldine trend, et hind langeb. Hinna langust pole miski peatamas, poed, mis bitcoini kasutusele on võtnud, lihtsalt korrigeerivad oma hinda vastavalt hinna langusele. Ilmselt on isegi tõenäolisem, et paanilise müügi ajal lihtsalt bitcoine vastu ei võeta e-poodides, sest pood saaks kahjumit, kui ta müüks midagi BTC eest ja selle hind oma homseks 50% madalam. Hind langeb konkurentsi tulemusena massiliselt, võibolla isegi -95%, võibolla langeb isegi kõvasti alla bitcoini reaalse väärtuse, sest turud reageerivad üle. Aga no see on minu nägemus asjast.
http://www.google.com/trends/explore#q=bitcoin%20bubble
_________________ "Believe you can, believe you can't; either way, you're right." - Henry Ford
viimati muutis Deadlock 28.03.2013 11:01:42, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
28.03.2013 10:57:28
|
|
|
Enamus poode on sellest riskist isoleeritud, sest nad kasutavad BTC->USD konverteerimisteenust nagu näiteks bitpay. Riski võtab enda peale bitpay mitte pood.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RAZOR666
HV vaatleja
|
28.03.2013 11:11:57
|
|
|
BTC hind tuleneb just täpselt ostunõudlusest ja mitte millestki muust. Arvutatakse blockchaini blockide hashe, mis sisaldavad viidet eelmisele blockile, "rewardi" kannet endale ja uusi veel kinnitamata tehinguid. Arvutamine on võidusõit ja kes esimesena selle blocki hashi õigel kujul valmis saab ongi võidumees.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
RAZOR666
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.03.2013 13:22:25
|
|
|
Mitte eriti, kui päris aus olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
28.03.2013 13:51:42
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Mitte eriti, kui päris aus olla. |
Jajaa muidugi. "Ega mul polegi vaja korraga rohkem raha välja võtta kui 100€" "1000€ on piisav summa, millega reisima minna, rohkem polegi vaja üle piiri viia" "Mul polegi vaja panka minna, mul on rahakotis piisavalt palju sularaha, et see 2 nädalat üle elada", "10000€ ongi tegelikult piisav summa pensionipõlve pidamiseks, ma oleks nagunii varem ära surnud kui ülejäänud oleks jõudnud ära kulutada"
Seni kuni tähtsad onud sadade miljonite inimeste säästudega strateegilise mänge mängivad ja kujutavad, ette et suudavad turujõud alistada, siis ei lähe see sinine tablett kuidagi kurgust alla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
28.03.2013 13:52:04
|
|
|
GreenHorn kirjutas: |
Kellelgi siinsetest on ASICu tellimused ka sees?
Juttude järgi Avaloni 66GH/s - 600W esimesi masinaid pidi lõppkasutaja käes juba olema.
Lähima paari kuu jooksul tuleb ilmselt päris palju Radeoni 5k seeria kaarte järelturule  |
Tuttav sai ASIC-u kätte selle nädala alguses Täna müüs 12,5 münti juba maha 74€ per tk.
Ma olen lihtsalt masendavalt kade
Kahju et ise asicutest jms ei teadnud tol ajal kui tema tellis
|
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
28.03.2013 14:11:48
|
|
|
SurfData kirjutas: |
Juttude järgi Avaloni 66GH/s - 600W esimesi masinaid pidi lõppkasutaja käes juba olema.
Lähima paari kuu jooksul tuleb ilmselt päris palju Radeoni 5k seeria kaarte järelturule  |
Tuttav sai ASIC-u kätte selle nädala alguses Täna müüs 12,5 münti juba maha 74€ per tk.
Kahju et ise asicutest jms ei teadnud tol ajal kui tema tellis  |
Aga alati on ju võimalus omale ka soetada
Kuigi ise arvan ka et need kes esimestena õigeid kaarte valisid on või sees. Pole ju loogiline et nüüd kõik kes endale need soetavad saavad ratsarikkaks.
Ehk siis kuskile peab koer olema maetud.
_________________ wuerth.ee. Vajad midagi, küsi julgelt 😉 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
28.03.2013 14:13:37
|
|
|
-cocain- kirjutas: |
SurfData kirjutas: |
Kahju et ise asicutest jms ei teadnud tol ajal kui tema tellis  |
Aga alati on ju võimalus omale ka soetada
Kuigi ise arvan ka et need kes esimestena õigeid kaarte valisid on või sees. Pole ju loogiline et nüüd kõik kes endale need soetavad saavad ratsarikkaks.
Ehk siis kuskile peab koer olema maetud. |
no ainult oksjonitelt ja 1300$ masina hind on seal 20 000+$ nad suht limiteeritud koguses ju shippisid. Teine batch vist müüdi 5 minutiga läbi ja hiljuti oli olnud ka 3nda batchi müük mis kestis 15 minutit
|
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
28.03.2013 14:20:37
|
|
|
Endiselt ma ei saa aru, milleks müüa/toota neid ASIC-u.-id kui neid kasutades on võimalik rohkem ju teenida
Kogu see asi tundub lihtsalt liiga hea (ja ka lihtne) et tõsi olla!
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
28.03.2013 14:20:57
|
|
|
-cocain- kirjutas: |
Endiselt ma ei saa aru, milleks müüa/toota neid ASIC-u.-id kui neid kasutades on võimalik rohkem ju teenida  |
kusjuures miski uudis hiljuti oligi, et avalon natuke toodab ise ja siis shipib välja teise ringi
Samuti on suure tootmisvõimsuse korral oht, et saavutad liiga suure osakaalu (51% toodangust). Võrreldud on kullakaevamisega. Kõik kullakaevajad rikkaks ei saanud, aga need kes labidaid ja kirkaid kulla kaevamiseks müüsid said küll
|
|
tagasi üles |
|
 |
RAZOR666
HV vaatleja
|
28.03.2013 14:51:38
|
|
|
tsitaat: |
Endiselt ma ei saa aru, milleks müüa/toota neid ASIC-u.-id kui neid kasutades on võimalik rohkem ju teenida
Kogu see asi tundub lihtsalt liiga hea (ja ka lihtne) et tõsi olla!
|
Sest ASIC'u tootmine maksab üsna korralikku raha ja seda ei olnud varnast võtta?
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
28.03.2013 15:08:19
|
|
|
LKits, isegi kui hakatakse müüma ja ostjaid ei ole, siis hind kohe ei kuku - vaikselt hakkab nirisema allapoole kui inimesed hakkavad euro-euro kaupa odavamalt müüma.
Samas 1 euro päevas kukub ja 2 kuu pärast on 10 euro peal tagasi
|
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
28.03.2013 15:11:57
|
|
|
Paljud siis siinsetest on selle ASICU tellinud ja ootab seda?
1 kasutajat tean ent palju rohkem? Kui see just saladus pole.
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
28.03.2013 15:13:35
|
|
|
Möh? Kui praegu ASIC-u tootja hakkaks müümise asemel nendega raha kaevandama, siis ta saaks ju kordades kiiremini ja rohkem raha tagasi... |
Ei ole võimalik ju ennustada mida teeb bitcoini hind ühe aasta pärast. Kui hind oleks langenud siis oleks see ASICu tootja oma geniaalse kaevandamise plaaniga pankrotti läinud. Firma eesmärk oli kasumit teenida mitte hasartmängu mängida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RAZOR666
HV vaatleja
|
28.03.2013 15:15:09
|
|
|
Kogu see lugu tehti ju eeltellimuste peal, neile kes maksid tuleb ju midagi vastu anda...
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
28.03.2013 15:36:46
|
|
|
Möh? Kui praegu ASIC-u tootja hakkaks müümise asemel nendega raha kaevandama, siis ta saaks ju kordades kiiremini ja rohkem raha tagasi...
Aga ise ka huviga ootan, et teada saada, millal see nõrkemispunkt toimub ning rahvas hakkab müüma ning enam ei osteta  |
sest need kõik ehitati/valmistati ettemaksu rahadega mida nad klientidelt võtsid eeltellimustega. Tigedad kliendid paneks nende putka põlema kui teada saaksid et firma kaevandab ja tema pole toodet saanud. Foorumites lugedes siis päris paljudel välismaalastel on 100 000$ ja rohkem investeeritud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kristjs1
HV vaatleja
|
28.03.2013 16:45:06
|
|
|
http://falkvinge.net/2013/03/06/the-target-value-for-bitcoin-is-not-some-50-or-100-it-is-100000-to-1000000/
Mida vähem keskpankade väljastatavaid kupüüre usaldatakse ja mida rohkem rahatrükki toimub (ja mida aeg edasi seda rohkem seda paratamatult toimub), seda suuremad on šansid virtuaalsetel valuutadel. Ilmselgelt on siin tegu suure riski ja suure teadmatusega, kuid kui asi peaks mainstreami minema, siis on suur võimalus, et early-adopterid on 5 aasta pärast väga heas seisus.
http://www.businessweek.com/articles/2013-03-28/bitcoin-may-be-the-global-economys-last-safe-haven
"The Internet is a big fan of the worst-possible-thing. Many people thought Twitter was the worst possible way for people to communicate, little more than discourse abbreviated into tiny little chunks; Facebook was a horrible way to experience human relationships, commodifying them into a list of friends whom one pokes. The Arab Spring changed the story somewhat. (BuzzFeed is another example—let them eat cat pictures.) One recipe for Internet success seems to be this: Start at the bottom, at the most awful, ridiculous, essential idea, and own it. Promote it breathlessly, until you’re acquired or you take over the world. Bitcoin is playing out in a similar way. It asks its users to forget about central banking in the same way Steve Jobs asked iPhone (AAPL) users to forget about the mouse."
Edit:
Ka suuremad kalad on hakanud huvi üles näitama:
http://www.businessinsider.com/major-vc-declares-that-bitcoin-represents-the-3rd-great-era-of-currency-2013-3
|
|
tagasi üles |
|
 |
Jman
Kreisi kasutaja

|
28.03.2013 17:42:48
|
|
|
kristjs1
Täna purustatakse 1btc/100 dollari piir ?
Homme värvime mune ja 1btc/100eu ?
_________________ Its just a plant! It grows like that, but if you happen to set it on fire... there are some effects  |
|
tagasi üles |
|
 |
RAZOR666
HV vaatleja
|
28.03.2013 17:50:32
|
|
|
Kuna pankadevahelistel elekroonilistel maksetel on pühad (mis on iseenesest juba täiesti WTF asi) siis vaevalt nv jooksul suurt hinnarallit näha on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Deadlock
Kreisi kasutaja
|
28.03.2013 23:51:31
|
|
|
Spoiler 
Ümmargused numbrid meeldivad inimestele. $100+ võib vabalt olla see psühholoogiline punkt, kust müüma hakatakse.
_________________ "Believe you can, believe you can't; either way, you're right." - Henry Ford |
|
tagasi üles |
|
 |
helar66
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal