|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millist panka eelistad? |
| Swedbank |
|
32% |
[ 22 ] |
| SEB Pank |
|
20% |
[ 14 ] |
| LHV |
|
34% |
[ 23 ] |
| Luminor |
|
1% |
[ 1 ] |
| Coop |
|
4% |
[ 3 ] |
| Holm Bank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Bigbank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Inbank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Mõni muu pank |
|
5% |
[ 4 ] |
|
| hääli kokku : 67 |
|
| autor |
|
Sold OUT
no credit

|
27.03.2013 15:49:14
|
|
|
Kas ma elan Küprosel?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
27.03.2013 17:21:36
|
|
|
Nagu välja tuleb siis ikkagi mingid "sümboolsed" tasud võetakse Tegelikult ise aastaid aastaid juba Danskes (neiupõlvenimega Sampo), kus sarnaselt kasutajale Super AMOLED privaatpanganduse klient ja ainsad olukorrad kui teenustasu võetakse, on vast kontorist sularaha väljavõtmine. Mingeid kaardihooldustasusi, ega üle neti tehes siseriiklikel ülekannetel teenustasusi pole. Kanna, kuhu tahad.
Meenub, et kui olin SEBis arvel, siis hakati ka seletama, et kas tahad tasuta makseid jms. Vaatasin, et oh-hoo, asi uhke, rääkige lähemalt. Siis aga selgus, et kui võtad mingi paketi, millel mingi kindel kuumaks, siis siis makse ei ole Omamoodi peen poliitika
Aga jah, praegu ilma teenustasudeta panka teist siinmail ei tea.
Eks see tekitab taas palju vaidlusi ja paksu verd, aga mina isiklikult ei saa üldse aru, miks ma pean pangale midagi maksma, kui ma oma raha nende kasutada (suurte intressidega väljalaenamiseks) annan. Arvestades, et hoiuseintressid on pea olematud, siis sellised elemantaarsed igapäevapangandust puudutavad teenused peaksidki kliendile tasuta olema, et meelitada oma raha panka tooma. Parandage, kui mu loogika lonkab, aga panganeti ülalpidamine makste tegemiseks + sula automaadid peaks ikka päris marginaalsed kulutused olema pankade käibeid arvestades.
|
|
| Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
0 :: |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
27.03.2013 17:22:33
|
|
|
| Loomulikult, infrastruktuur ei maksa midagi.
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
27.03.2013 17:27:06
|
|
|
Mulle on mugavus ja kiirus kallim kui 64 senti kuus (või oli veel odavam?)
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
| Kommentaarid: 360 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
27.03.2013 17:29:12
|
|
|
Max Powers - ma ei öelnud, et ei maksa midagi. Ütlesin, et arvestades pankade käibeid jääb see üsna madalaks kuluks. Samas peab ju klienti millegagi meelitama. Tegelikult peaks olema see panga huvides, et võimalikult suur hulk era- ja ärikliente oma raha ende pangas hoiaks, et oleks suurem summa käsutada, mida saaks välja laenata oma kasumi nimel.
The_Boss - täpsusta palun oma seisukohta, et mõnes teises pangas mugavus ja kiirus kannatavad.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
27.03.2013 17:46:26
|
|
|
batman, loomulikult on tore kui rahvas raha pangas hoiab aga panga jaoks on oluline, et see püsiks ka siis mingil deposiidil. Arvelduskontol olev raha on selline et täna on, aga homme pistis klient selle juba nahka. Mida sa seal veel välja laenad. Ning ka deposiidi saad sina lõpetada mingi max 1-3p etteteatamisega, aga katsu sa laenu andnuna nüüd klientidelt 1-3p raha kätte saada et hoiuse katkestajale raha välja maksta.
Ja juba mugavuse pärast on hea omada kontot pangas, kus 90% su arvelduskaaslastest paiknevad.
Aegajalt tuleb ikka ette olukordi kus ülekanne on vaja sooritada loetud minutitega.
Mis infrastruktuuri puutub, siis pangas pole kunagi ühte serverit ega ühte juhet - enamasti on minimaalselt 2, tavapäraselt 4 ning erijuhtudel isegi rohkem dubleerivat seadet korraga töös/valmisolekus.
Ning kõik need vajavad regulaarset hooldust, uuendamist jne.
Nagu perekond kus kasvavad nelikud - igat asja ostad kohe hulgim, mitte ühekaupa.
Ja nagu Swedi hiljutine juhtum näitas, siis tehnilise jama eest pole sa sellegipoolest kaitstud...
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
27.03.2013 17:46:54
|
|
|
Väga paljudel on SEB olemas, s.t raha liigub minuti jooksul ühelt kontolt teisele. (mul lisaks veel swedis konto, et saab ka swed-swed sama kiiresti. Muude pankadega läheb kauem, aga neid õnneks vähe)
SEB-l väga mugav, krediitkaardi omadustega deebetkaart
Pangaautomaadid (nii sissemakse kui väljamakse) on paljudes kohtades ilusti olemas ja ei pea nende kasutamise eest maksma (kasutan neid vähemalt 10 korda kuus)
ID-kaardi võimalused kõige paremad (minuteada. võid vastu vaielda siinkohal)
SEB netipank väga mugav ja kasutajasõbralik.
Ning kuutasu (ainult SEB-s maksan praegu mingit väikest kuutasu) jääb täiesti märkamatuks. Muidugi kunagi pean kuskil 2€/kuus maksma, aga hetkel ei näe ka selles probleemi. Ning ei, pole ma rikas midagi. Ei käi ma isegi tööl.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.03.2013 17:53:00
|
|
|
| tsitaat: |
Pangaautomaadid (nii sissemakse kui väljamakse) on paljudes kohtades ilusti olemas ja ei pea nende kasutamise eest maksma
|
danskel ka automaadid olemas ning nendest ei pea raha väljavõtmise eest maksma, lisaks veel nordea automaatidest tasuta. Samamoodi tasuta on teiste riikide danske automaadist võtmine tasuta ning eestis 3 (või oli 5) korda tasuta teiste pankade automaatidest raha väljavõtmine
ise ma võtan ehk kord kahe kuu jooksul sularaha automaadist muidugi, seega see argument jätab külmaks
ID-kaardi võimalused kõige paremad (minuteada. võid vastu vaielda siinkohal)
|
id kaardiga saab netipanka logida, ülekandeid kinnitada jne... mida sa mõtled id kaardi võimaluste all?
SEB-l väga mugav, krediitkaardi omadustega deebetkaart
|
danskes samamoodi
SEB netipank väga mugav ja kasutajasõbralik.
|
jah, danskes samuti, kohe avalehel näitab summasid millega saad opereerida ja paremalt menüüribalt saad valida näiteks maksed või otsekorraldused
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
viimati muutis Sold OUT 27.03.2013 17:54:54, muudetud 2 korda |
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
27.03.2013 17:53:39
|
|
|
| batman kirjutas: |
...Tegelikult ise aastaid aastaid juba Danskes (neiupõlvenimega Sampo), kus sarnaselt kasutajale Super AMOLED privaatpanganduse klient ja ainsad olukorrad kui teenustasu võetakse, on vast kontorist sularaha väljavõtmine. ...
Aga jah, praegu ilma teenustasudeta panka teist siinmail ei tea. ... |
SEBil ja Swedil samuti kuld/privaatpanganduse klientidel enamus liigutusi tasuta.
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
27.03.2013 17:53:56
|
|
|
Swedis vast kõige suurem hulk ATM-e
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte. |
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
27.03.2013 17:56:42
|
|
|
Ainult üks (oli vist nordea) automaat jääb piirkonda, kus ma ringi liigun ja sealgi ma väga tihti ei käi. Ekstra ma küll kuhugi ei lähe, et raha välja võtta. Ma vast pole ainuke selline...
Super AMOLED, neid võimalusi mõtlengi. Kuskilt oli lihtsalt meelde jäänud, et neid kas pole või ei toimi hästi vms. Eks nüüd siis tean, et toimib.
Aga ega muud argumendid väga olulised polegi kui ATM-de hulk/asukoht ja kindla panga kasutajate hulk ja sellest tulenev ülekandekiirus.
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
27.03.2013 17:57:06
|
|
|
Nüüd jõuame sinnani, et kuutasud on kõigil suht mõistlikud või lausa olematud, aga kui pangad oma kasuminumbrid avaldavad, siis kisa taevani et vereimejad võtavad kliendist viimase.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.03.2013 17:58:47
|
|
|
| The_Boss kirjutas: |
| Ainult üks (oli vist nordea) automaat jääb piirkonda, kus ma ringi liigun ja sealgi ma väga tihti ei käi. Ekstra ma küll kuhugi ei lähe, et raha välja võtta. Ma vast pole ainuke selline... |
Tartus 9, Tallinnas lausa 56 automaati
Sellest ülekandekiirusest pole ma kunagi aru saanud mitte ühegi pangaga... alati olen kõik maksed saanud sooritada ning teine pool on raha ka kätte saanud. Võimalik, et ma pole selline ärimees kellel tehingud põlevad ja rahade saamine on minutite küsimus.
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
27.03.2013 18:00:09
|
|
|
SEB-s on IMO väga kõva pluss Super+ paketiga krediitkaardi intress - tavaintress 18%, paketiga 14% selles paketis siis kõik liigutused muidugi tasuta, kaardihooldustasu pole jne. juunist hind natuke tõuseb, 2,24€ pealt 2,42€ peale vmt. 10% soodsam RSA kodukindlustus vist pidi ka tulema.
_________________ nooope! |
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
27.03.2013 18:04:02
|
|
|
| Super AMOLED kirjutas: |
| The_Boss kirjutas: |
| Ainult üks (oli vist nordea) automaat jääb piirkonda, kus ma ringi liigun ja sealgi ma väga tihti ei käi. Ekstra ma küll kuhugi ei lähe, et raha välja võtta. Ma vast pole ainuke selline... |
Tartus 9, Tallinnas lausa 56 automaati
Sellest ülekandekiirusest pole ma kunagi aru saanud mitte ühegi pangaga... alati olen kõik maksed saanud sooritada ning teine pool on raha ka kätte saanud. Võimalik, et ma pole selline ärimees kellel tehingud põlevad ja rahade saamine on minutite küsimus. |
Eks inimesed ongi erinevad lihtsalt. Mul on tõenäoliselt sinust vähemalt 50 korda rohkem tehinguid (tõenäoliselt liialdan, aga ikkagi ) ja mida kiiremini saan tehingu tehtud, seda kiiremini saan kauba kätte/ tellimuse tehtud/ kauba saadetud jne.
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
27.03.2013 18:07:02
|
|
|
Asi kisub huvitavaks aruteluks
bladerunner - ma pole kusagil öelnud, et põgenege pankadest. Loomulikult on huvitav ja kiire võimalus ülekannet teha. Õnneks praegu veel on selline valikuvabadus, et kui avaldan soovi, siis seaduse järgi saan töötasu ka sularahas. Paljude arvete maksmisel sularaha aga esindustes enam ei taheta. See selleks. Jah, loomulikult vajavad seadmed hooldust, aga ma tegelikult üritasin sellele viidata, et need hoolduskulud peaks tulema siiski laenuintressidest vms. Siiski julgen jääda seisukohale, et pangal on klienti rohkem vaja, kui kliendil panka. Jätame siinkohal ära vaidluse näite najal, et sideoperaatoritega sama asi, ning saab ilma elada, aga vastava teenusega on mugavam
Ehk siis raha sissemeelitamine oma panka võiks siiski olla ilma nende pisisummadeta. Keegi sellest teenustasust (kuumaks, netiülekanne) pankroti ilmselt ei lähe, aga kliendile oleks tausta maksed ilus žest.
See ei saa nii ilmvõimatu olla, kui üks pank seda suudab, teine mitte.
The_Boss - ID-kaardiga logimist kasutan ka ise kõige enam. Plaan millalgi ka mobiil-ID ära teha, kuid siiani on see mõtteks jäänudki. Kiirustest. Viimasel ajal teisi mõõtnud pole, aga Danskest pangasisene makse on enamasti alla minuti. Harevaml juhul minut paar. Teise panka (SEB ja Swed) on minul õnnestunud saata ~5 minutiga. On juhtumeid, kus ka 10 minutit läheb, aga seda harva. Ei oska kurta. Tõsi - veidi jama on siis, kui peale kelle viite õhtul, või nädalavahel on teise panka vaja ülekanne teha, aga sama probleem on kõigil siin esindatud pankadel, et väljaspool tavapärast tööaega rahad pankade vahel ei liigu.
2€ - kuus. Ega selle pärast nälga ei jää, aga samas jääb näiteks mulle arusaamatuks, miks ma pean oma raha liigutamise eest kolmandale osapoolele andamit jagama. Kunagi arvutasin kokku, siis veel krooniaeg ja mina toonases Hansapangas, et tavapäraste ülekannetega + mõned kanded sõbrale + kaarditasu jne, tuli aasta peale märkimisväärne summa. Vaatasin tulemust ja üritasin välja mõelda, et miks ma pean selle lihtsalt ära kinkima, kui ma oma raha liigutan.
Anti112 - räägi lühidalt nende pankade privaatkliendiks olemise tingimustest ja võimalustest. Kaks aastat tagasi teise kontoga ka SEB all olin ja seal privaatpanganduse nimekirjas, aga ei täheldanud selliseid hüvesi, nagu räägid.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
27.03.2013 18:09:09
|
|
|
Aga paketiga liitudes jääb alles ainult kuutasu ja teised teenused (kaarditasu, ülekanded jpm) on tasuta.
Üks asi veel - mobiilimakse peaks ainult swed-l ja SEB-l olema.
Kuna ma tihtipeale teen tehinguid õhtupoole (alates kuskil kella viiest-kuuest, siis tulebki see suur vahe sisse. Need 1-10 minutit pole mingi probleem oodata.
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
27.03.2013 20:18:44
|
|
|
| Anti112 - räägi lühidalt nende pankade privaatkliendiks olemise tingimustest ja võimalustest. Kaks aastat tagasi teise kontoga ka SEB all olin ja seal privaatpanganduse nimekirjas, aga ei täheldanud selliseid hüvesi, nagu räägid. |
Kuld- ja privaatpanganduse klientidele on kõik need SEB paketid ilma kuutasuta.
Näiteks kasvõi Super+ pakett:
Super+ paketi soodustused
Tasuta riigisisesed maksed internetipangas, pangaautomaadis ning mobiilipangas
Tasuta püsikorraldused
Deebet- ja krediitkaardid (v.a Gold- ja Platinum-kaart) hooldustasuta
Krediitkaardi ja püsimaksega krediitkaardi soodusintress 14%
Arvelduslaenu uue lepingu intress 2% soodsam
Väikelaenu uue lepingu intress 2% soodsam |
http://www.seb.ee/kuldklient
http://www.seb.ee/privaatpangandus
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
28.03.2013 12:59:51
|
|
|
Privaatpangandus tähendab muidugi siis ka kodulaenu või hulgaliselt likviidset vara (sh raha)... Aga siingi kehtib loogika- mida rikkam oled, seda rohkem asju tasuta saad.
Huvitav palju letipakettide üle kaubelda saab, omal lõpeb SEBis kohe varsti noortepakett ära ja teised paketid küll mingit isu ei tekita...
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
28.03.2013 13:05:26
|
|
|
| "Tere. Kas me jätkame noortepaketiga või ehk vahetan panka?"
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
28.03.2013 14:06:47
|
|
|
| Mario., eks midagi sellist on plaanis teha küll, aga uurin ka teiste kogemusi panga paindlikkuse osas...
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
28.03.2013 15:56:59
|
|
|
| Pakutakse sulle võimalust valida mõni teine pakett, pakette ümber tegema ühe ainsa (tava)kliendi pärast pank küll ei hakka...
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
28.03.2013 17:06:23
|
|
|
SEB-s perepakett oli minu meelest suht mõistlik variant. Suvalisi inimesi ajad pundi kokku ja kokkuvõttes läheb asi väga odavaks minu arvates. Ise sai ka nii tehtud, et naisega kahe peale pluss üks sõber otsa.. rohkem pole viitsinud otsida, see summa on niigi nii väike juba.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
28.03.2013 17:59:05
|
|
|
Anti112, teooria või praktika? Ma ei soovigi mingit paketti muuta, kaotagu lihtsalt minul teenustasud ära
Danske ja muude pankade fännid, kas neil ka rahapäeviku võimalus on, et lahterdavad automaatselt kulusid nagu SEB ja Swed teevad?
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.03.2013 18:06:57
|
|
|
lahterdavad automaatselt kulusid
|
ja kuidas see toimub? mingi vennike jookseb mul järgi ja vaatab mida ostan?
Mis selle reaalne point on. Kas sellest saab kasu või on ta tilulilu?
Inimene ju ise teab mille peale ta kulutanud on? Täpseid andmeid ei saa sealt nagunii kunagi.
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
28.03.2013 18:07:41
|
|
|
Jaotab kaupluste järgi, ala prismast toit jms, tanklatest kütus ja mcdonalds restoranis söömine
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
28.03.2013 18:19:05
|
|
|
| Ragnar7474 kirjutas: |
| Jaotab kaupluste järgi, ala prismast toit jms, tanklatest kütus ja mcdonalds restoranis söömine |
Kui ma statis kabanossi võtan siis ta paneb selle küti alla
_________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
28.03.2013 18:38:35
|
|
|
| Ragnar7474 kirjutas: |
| tanklatest kütus |
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.03.2013 18:39:36
|
|
|
ja prismast ostan Saniiti ja WC geeli, siis läheb see söögi alla. Seega ei saa see ju kunagi täpselt näidata. +toimib vaid kaardiga makstes.
"Statistika" missugune
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
28.03.2013 18:42:29
|
|
|
Söögiks vajalikud tarbed
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
28.03.2013 20:54:53
|
|
|
Kas ma näen midagi valesti? Privaatpanganduse hinnakirjas on selgelt kaardi kuuhooldustasu sees, mida Dasnkel pole:
http://www.seb.ee/privaatpangandus/privaatpanganduse-hinnakiri
Siiani pole midagi sellist leidnud teistest pankadest, mis ilma kuu- ja teenustasudeta Danskest puudu oleks. Kui leiate, informeerige mind ka
Kusagil reklaamis oli vist: kui vahet pole, milleks siis (rohkem) maksta?
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
28.03.2013 22:38:36
|
|
|
batman,
| SEB kirjutas: |
| SEB Pakettides kehtib Gold- ja Platinum-kaartidele kuuhooldustasu |
neil kaartidel on kõigis pankades hooldustasu. võrdleme ikka võrreldavaid asju, mitte Danske tava-deebetit ja teiste kuld- ning plaatinakaarte
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
28.03.2013 22:56:12
|
|
|
Mul ikka nägemisega probleeme vist. Viidatud lingilt:
VISA Gold-deebetkaart
- väljastamine tasuta
- hooldustasu kuus
SEB Pakettide ja Saldo+ hinnakirja klientidele 0.64 EUR
Tavahinnakirja klientidele 0.96 EUR
- asenduskaart 1.92 EUR
- pikenduskaart tasuta
- lisakaardi väljastamine tasuta |
PS! Keegi suuremate õigustega tegelane võiks lõpuks Sampo nime ka ära Danskeks muuta. Uus nimi juba pea pool aastat.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
28.03.2013 23:07:32
|
|
|
| Eks see tekitab taas palju vaidlusi ja paksu verd, aga mina isiklikult ei saa üldse aru, miks ma pean pangale midagi maksma, kui ma oma raha nende kasutada (suurte intressidega väljalaenamiseks) annan. Arvestades, et hoiuseintressid on pea olematud, siis sellised elemantaarsed igapäevapangandust puudutavad teenused peaksidki kliendile tasuta olema, et meelitada oma raha panka tooma. |
Kuna meil on fractional reserve banking süsteem, siis pole pangal laenude välja andmiseks praktiliselt üldse raha vaja ju, eriti veel eraklientide üksikuid haledaid sente. Pangale on olulised laenukliendid, muid teenuseid pakutakse rohkem moepärast.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
| Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
28.03.2013 23:14:57
|
|
|
Miks muudatus kaldkriipsuga tuli?
Swedil pole ju taga Hansa ja SEB ees Ühispank. Üritaks nimedest kinni pidada
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
29.03.2013 00:15:38
|
|
|
| Kuna Sampo>Danske muudatus oli üsna hiljuti, siis las olla esialgu nii.
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
29.03.2013 00:36:09
|
|
|
ma pole siiani aru saanud Sampo-Danske-Nordea asjast, kes oli-on mis ja ega huvitagi. IMO praegune pealkiri piisavalt mõistetav - suured ja teisejärgulised.
mobiilioperaatorite vaidlustes ainult 3 suurt ja punkt. prosetootjatel samamoodi - 2 ja punkt.
tillupankade kliendid olgu õnnelikud, et siin niigi palju pealkirjas on
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
29.03.2013 00:58:19
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 10:43:41, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
29.03.2013 01:52:01
|
|
|
| dpz kirjutas: |
Ei ole kunagi aru saanud mingi korporatsiooni fännamisest.
Kui sa vahetaks panganimed riiginimede vastu, siis oleks ka teisejärgulised?  |
eeldan, et küsimus polnud retooriline ja oli sirgelt minule suunatud.
esiteks: ei oleks teisejärgulised. Rootsi pangad ON stabiilsemad igas olukorras kui Taani või Soome omad (jätkuvalt segadus kes kelleks sai). kui isegi Norra pank oleks pensionifondi haldajaks saadaval, siis sinna ei viiks oma varasid naftasõltuvuse tõttu.
teiseks: kuigi pankade hinnakirjad pole minusuguse pisikliendi jaoks "painutatavad", ometi saan rääkida ainult positiivsetest kogemustest, siis miks peaks SEB-d laitma? FFS, Danske hinnakirja nägemiseks tuli mingi Excelis koostatud PDF alla tõmmata karupersest, kust valdav osa inimesi seda otsidagi oska!
kolmandaks (moepärast või nii): ise ei kasuta ATM-e (kord-, äärmisel juhul kaks korda aastas), aga lugege oma minipankade automaadid kokku, ja siis lugege kokku palju neid on väljaspool TOP4ja (Tallinn, Narva, Tartu, Pärnu)!
neljandaks: kodulehe kasutajasõbralikkus (mis peaks siinse foorumi intelligentsetele IT-inimestele eriti arusaadav olema) - SEB oma on kahest suurest raudselt parem (tilludega ei ole ega tule praktikat).
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KohviPaus
Kreisi kasutaja
|
29.03.2013 09:05:12
|
|
|
| arm - SEB on tegelt veel ruumi oma sisselogitud kasutajatele mugavamaks muuta seda asja seal. Üsna segaseks kisub kui midagi tähtsamat teha tahad kui makse maksta või saldot vaadata aga üldiselt teeninduse ja muude asjade poolest on kahest gigandist SEB peajagu üle, vähemalt minujaoks.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
29.03.2013 09:16:31
|
|
|
arm2004, millest siin aru saada. Danske on yks ja Nordea on teine pank. Nad ei ole yksjasama.
Ning erakliendina ei saa sa küll mingisugusest stabiilsusest ja fondide suurusest argumenti teha. Kuigi sulle võib tunduda, et sind koheldakse erilisemalt, siis panga jaoks oled sa tilk meres, lihtlabane lypsilehm kes on õnnelik, et "midagi tegema ei pea" ja saab veel tasuta ylekandeid
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
29.03.2013 10:19:03
|
|
|
danske, Nordea, SEB ja Swed on ühed maailma kõige kõrgema võlg-hoius suhtega pangad, nii et ülikindlaks ma neid küll ei peaks.
Lihtsalt SEB, Swed, Nordea tagatised/varad on olnud paremini investeeritud. Rootsiga Eestil ka mingi lisakindlustusleping hoiuste osas - kahjuks ei tea selle garantii kulusid Eesti riigile.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
29.03.2013 10:22:12
|
|
|
Super AMOLED, ära märjaks nüüd mine! peab vist kuskile kalendrisse ära märkima, et suutsin Karli erutada
tegelikult nii ma usungi, et terve SEB kontsern teenindab kõigepealt mind ja kui aega üle jääb, siis teisi ka. ning fondide suurus jmt kräpp mis sa õhust võtsid, wtf? panedki huupi igas suunas suvalisi sõnu kui rööpast välja viiakse?
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.03.2013 11:12:04
|
|
|
| arm2004 kirjutas: |
esiteks: ei oleks teisejärgulised. Rootsi pangad ON stabiilsemad igas olukorras kui Taani või Soome omad (jätkuvalt segadus kes kelleks sai). kui isegi Norra pank oleks pensionifondi haldajaks saadaval, siis sinna ei viiks oma varasid naftasõltuvuse tõttu.
teiseks: kuigi pankade hinnakirjad pole minusuguse pisikliendi jaoks "painutatavad", ometi saan rääkida ainult positiivsetest kogemustest, siis miks peaks SEB-d laitma? FFS, Danske hinnakirja nägemiseks tuli mingi Excelis koostatud PDF alla tõmmata karupersest, kust valdav osa inimesi seda otsidagi oska!
kolmandaks (moepärast või nii): ise ei kasuta ATM-e (kord-, äärmisel juhul kaks korda aastas), aga lugege oma minipankade automaadid kokku, ja siis lugege kokku palju neid on väljaspool TOP4ja (Tallinn, Narva, Tartu, Pärnu)!
neljandaks: kodulehe kasutajasõbralikkus (mis peaks siinse foorumi intelligentsetele IT-inimestele eriti arusaadav olema) - SEB oma on kahest suurest raudselt parem (tilludega ei ole ega tule praktikat). |
Kas paar aastakest tagasi "minipank" Danske mitte ühte su Rootis "hiiglast" ära ei plaaninud osta Üheltpoolt jahud Rootis-Taani jne võrdlust, teiselt poolt võrdled ainult siinse haru suurusi. nagu pudru ja kapsad. Aga noh eks fännboid leiavad alati sobivad argumendid.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.03.2013 11:36:58
|
|
|
| Pankadel on fanboid... thought I've seen it all LOL.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.03.2013 11:48:33
|
|
|
SKG, nii see ju paistav olevat, kui arm2004 sõnavõtte siin teemas jälgida.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.03.2013 11:50:45
|
|
|
| Eks inimestel on tavaks oma valikuid kaitsta...
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
29.03.2013 11:55:03
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
neljandaks: kodulehe kasutajasõbralikkus (mis peaks siinse foorumi intelligentsetele IT-inimestele eriti arusaadav olema) - SEB oma on kahest suurest raudselt parem (tilludega ei ole ega tule praktikat). |
Kas paar aastakest tagasi "minipank" Danske mitte ühte su Rootis "hiiglast" ära ei plaaninud osta Üheltpoolt jahud Rootis-Taani jne võrdlust, teiselt poolt võrdled ainult siinse haru suurusi. nagu pudru ja kapsad. Aga noh eks fännboid leiavad alati sobivad argumendid.  |
ma võin ka plaanida palju asju, see ei tähenda, et mul selleks vahendeid ja võimeid oleks
ning võrdlengi tagalat. SEB-l ja Swedil see on, Danskel ja Nordeal - not so much...
natuke rootsi verd ka soontes, omade au tuleb kaitsta
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
29.03.2013 15:08:51
|
|
|
| ning võrdlengi tagalat. SEB-l ja Swedil see on, Danskel ja Nordeal - not so much... |
Ja mille alusel sa seda "tagalat" siis võrdled?
FYI, puhtalt numbriliste näitajate järgi (kogu grupi käive, kasum, varade maht) oleks nende nelja suurusjärjestus:
1. Nordea
2. Danske
3. SEB
4.Swedbank
Lisaks väide nagu oleks Nordea Soome pank, ei pea päris paika, peakontor asub neil Stockholmis ja üheks suuromanikuks (13,5%) on Rootsi riik.
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
29.03.2013 15:11:20
|
|
|
Bazinga
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |