Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Serveri ligikaudne maksumus? Kooli äriplaani tarbeks. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
taurib
HV vaatleja

sõnum 21.03.2013 12:28:38 Serveri ligikaudne maksumus? Kooli äriplaani tarbeks. vasta tsitaadiga

Tere Hinnavaatlejad

Mul on vaja kooli tarbeks teha äriplaan ning mu teema hõlmab päris suures mahus serverite olemasolu. Kuid nende kokkupanemistega või õigemini hindade määramisega on mul natuke probleeme. Nimelt ma ei oska väga server arvuteid kokku panna :/
Mille hindasid ma tahaks kindlasti teada oleks:
Server arvuti (samuti, palju sinna sisse on võimalik kõvakettaid panna)
Kõvakettad, ise leidsin sellise variandi

Tegemist on mul pilve teenusega ja oleks suureks abiks, kui keegi aidata tahab ja oskab icon_smile.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Oliver112
HV veteran

sõnum 21.03.2013 12:39:12 vasta tsitaadiga

Arvuti hinnas ei oska aidata, aga teenusena pakutava cloud hostingu hinna kohta saab aimu siit: http://aws.amazon.com/ec2/pricing/ (ning http://aws.amazon.com/calculator).
tagasi üles
taurib
HV vaatleja

sõnum 21.03.2013 13:05:49 vasta tsitaadiga

Hmm, see kalkulaator on päris huvitav asi. Kuid samas seal on enamvähem need ülalhoidmiskulud. Samas mul uleks vaja ka teada selle tehnika soetamis kulusid.
Kuna ma olen suureks eeskujuks võtnud Dropbox teenuse, siis tegelt huvitab mind ka see, kuidas see seal toimib.
Ma olen kuulnud, et neil on olemas seal oma serverid, kuid kuidas neil selle ISP'ga on? Kas nad ostavad seda kelleltki sisse või on neil oma tehnikaga see üles pandud? Võrgu koormused on suured ja mind huvitab, kuidas ma peaks omale sellise teenuse hankima, kes suudaks tagada info piisava liikumise.
tagasi üles
Raptorious
HV kasutaja
Raptorious

sõnum 21.03.2013 13:26:33 vasta tsitaadiga

PS!
tagasi üles
rocki
Kreisi kasutaja
rocki

sõnum 21.03.2013 13:49:38 vasta tsitaadiga

taurib, mismõttes kuidas dropbox toimib? Hunnik servereid üle US'i läbi amazon'i. ega täpset infot ei anna sulle keegi, see on ärisaladus. https://www.dropbox.com/help/7/en

Google kaudu leiad ka serverite/data centerite hinnad. Võtad ühe serveri hinna ja korrutad sajaga näiteks. Proovi mõne eesti iSP käest teada saada, palju maksab korralik ühendus kuus. Kooli äriplaani jaoks näiteks võib ka suva nr olla ju. näiteks 3000 eur/kuu. äriplaani teed näiteks 5 aasta peale. Lisaks ära unusta inimesi , kes selle asja püsti ajavad ja seda haldavad. väike helpdesk + adminnid jne.

Ehk paraku pead tegema korraliku kodutööd netis icon_smile.gif

taurib
HV vaatleja

sõnum 21.03.2013 14:13:46 vasta tsitaadiga

Ma saan siis are, et Dropboxil polegi oma servereid. Olgu.
Aga see äriplaan peab siiski suht tõsiseltvõetav olema. 3000 €/kuu tundub kuidagi väga suur summa olevat sellise asja jaoks icon_biggrin.gif

Uhh, võibolla on isegi lihtsam panna oma teenus kusagile Amazoni serveritesse üles.
Samas, palju võib maksta üks selline serveri torn ja palju sinna kõvakettaid võiks sisse mahtuda? Umbes.

Ma ise küll leidsin midagi 800$ kandis, kuid mulle tundub, et see võis olla lihtsalt korpus enamvähem ilma igasuguse sisuta.
tagasi üles
Raptorious
HV kasutaja
Raptorious

sõnum 21.03.2013 14:21:56 vasta tsitaadiga

Pigem on 3000€ väga vähe arvestatud. Eeldusel,et kui pilve hakata pakkuma,siis softi ja tööjõudu ning jooksvaid majutus ja voolukulusid mitte arvestades,
peaks seda eelarvet olema minimaalselt 45000€.
Et sellepeale küsiks,et kui "sellise asja jaoks väga palju" siis mis Teie arvetes veel kulukam saab olla kui oma klastri omamine???

Kirjutasin PS-i , võta ühendust.
tagasi üles
pyromaan
HV kasutaja
pyromaan

sõnum 21.03.2013 16:54:40 vasta tsitaadiga

Kõige lihtsam variant mingi raua hind teada saada on Max123 lehel:
http://pood.max.ee/page/serverid__varundus_ja_vorguseadmed/dell_poweredge_serverid
Andmesideühenduse hind arvesta jämedalt 1EUR/1Mbit/s.
No ja siis peaks serverit majutama ka kuskil, oma laua all on pisut riskantne värk.
Samas võib vaadata ka hetzner.de lehel serverite rendihindu.

Iseasi, kas tänapäeval üldse enam ise rauda ostma peaks.
tagasi üles
2ndalpha
HV kasutaja
2ndalpha

sõnum 21.03.2013 17:04:05 vasta tsitaadiga

Kui teed äriplaani, siis Amazoni kasutamine on kindlasti kõige mõistlikum lahendus.
Riistvarasse investeerimise kulu on 0.
Amazoni kulud kasvavad võrdeliselt kasutajate arvuga.
Kõik failid salvestad Amazon S3-e (nagu lõpmata suur kõvaketas. Maksad ruumi ja allalaadimise eest).
Andmebaasiks kasutad Amazon RDS-i kus hoiad infot kus kohas S3-s kellegi failid asuvad.
Amazon EC2 on siis virtuaalserver, mis suhtleb kliendi, RDS baasi ja S3-ga.

Hinnad saad AWS kalkulaatoriga arvutada ja kui kasutad reserved instance (ostad 1-3 aastaks serveri ette), siis saad veel odavamalt kui jooksev tund.
See on ka pmst stack, mida Dropbox kasutab. Loomulikult on seal kõvasti maagiat kuidas S3-e võimalikult efektiivselt ära kasutada ilma faile iga kord üle kirjutamata.
tagasi üles
taurib
HV vaatleja

sõnum 21.03.2013 23:01:45 vasta tsitaadiga

Ma arutasin seda asja natukene Raptorious'ega ning ma jõudsin järeldusele, et ma pean oma plaani siiski natukene ümber tegema, kuna selline asi läheb lihtsalt liiga keerukaks reaalselt.
Aga tänud teile, kes te siin mind abistanud olete, kõigest on abi olnud. Eks ma vaatan, kui tekib mingeid küsimusi, siis pöördun taas teie poole icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Serveri ligikaudne maksumus? Kooli äriplaani tarbeks.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.