Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kala1
Kreisi kasutaja

|
18.03.2013 13:35:01
|
|
|
Kas mitte bitcoini väärtus ei kõigu igapäev ?
rewer kirjutas: |
Mida nende bitcoinide eest osta saab hetkel? |
Alates relvadest kuni orjadeni
_________________ M: LG 29wk500-p
The German soldier has impressed the world, however the Italian Bersagliere soldier has impressed the German soldier. |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
18.03.2013 14:52:58
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... olen ma loll või ei saa lihtsalt aru sellise teenuse vajadusest ? Juhul, kui kogu seda keemiat hallatakse nii kui nii mingi teatud firma/panga poolt, siis milleks üldse see personaalne bitiläbu ? Kas siin on jälle mängus mingi juriidiline jokkamine, saab sedamoodi mingi eelise tavapärase krediidi vms. võlakirja suhtes ? Mingi firma toodab niimoodi "oma raha", kaudselt nagu kinkekaardid poodides ? |
tegu on alternatiivvaluutaga. Põmst on tegu deflatsioonilise rahaga (EELDATAVALT, kindel pole midagi), kuna seda ei saa heast peast juurde trükkida nii palju kui vaja on (nagu suuremad valitsused oma rahaga teevad). Iga nädal/kuu jms tuleb ringlusesse juurde kindel kogus/hulk (mitte nii, et meil on miljard dollarit, aga oleks vaja natuke juurde ja homme trükime 10 miljardit juurde).
Olen mõlgutanud ka mõtteid, et võibolla ka hakata bitcoine vastu võtma maksena, aga igal pool aetakse FUD-i kõvasti, et kahtlane asi ja väga halb, kuna saab relvi osta ja värki (õnneks dollarite eest seda teha ei saa /sarkasm). Seega see võib tekitada natuke halva maigu asjale inimeste poolt kes sellest midagi ei tea. Selle bitcoini "probleemiks" on see, et puudub keskne kontroll süsteemi üle, ehk siis kui kõrgematele võimudele ei meeldi, ei saa juhtmeid seinast tõmmata. Siin juba nii mõnedki artiklid sel teemal olnud ja ründavas toonis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
18.03.2013 15:01:25
|
|
|
SurfData, põhipuudus on sellel värgil, mille tõttu isegi kaaluma ei tasu hakata, see, et puudub vähimalgi määral usaldusväärne emitent. Ülikergelt võid homme ärgates avastada, et kogu see värk on haihtunud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
18.03.2013 15:21:32
|
|
|
Mnator kirjutas: |
SurfData, põhipuudus on sellel värgil, mille tõttu isegi kaaluma ei tasu hakata, see, et puudub vähimalgi määral usaldusväärne emitent. Ülikergelt võid homme ärgates avastada, et kogu see värk on haihtunud. |
selline risk on olemas, nagu igal teisel valuutal, täna on, homme devalveeritakse, ülehomme pole enam käibel. Siin on näiteks maailma suurim ostu-müügi portaal (kui tahad münte rahaks või raha müntideks vahetada):
https://mtgox.com/
mina proovisin/testisin seal kandeid eelmisel suvel, toimisid küll, rohkem pole seal tegutsenud veel....
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
18.03.2013 15:35:23
|
|
|
risk on sinu võtta
|
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
18.03.2013 16:31:20
|
|
|
degreal kirjutas: |
Mul läks ikka rohkem kui kaks tundi enne kui aru saada kuidas see kaevandamine käib. Kõigepealt installeerisin walleti tarkvara ja ootasin päeva otsa kuna juba raha tulema hakkab Siis taipasin, et oli püsti pannud vaid "pangakonto". Kaevandamiseks oli vaja veel "kaevandusse" minna. |
Vähemalt ma polnud siis omal ajal ainule lollike
_________________ Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ - Sinu isiklik nutipartner |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
18.03.2013 16:34:59
|
|
|
SurfData, aga ma ei näe siiski kasutegurit sellele "rahale" mõjuvad samuti kõik need tegurid, mis tavaliselegi, niiditõmbajad on küll teised aga ega neilgi miskit kivisse raiutud pole, kui olukord läheb hapuks, siis tõmmatakse sulle suure tõenäosusega ikkagi kott pähe. Riigi puhul peab ikka midagi globaalselt väga valesti olema, et riiki mitte usaldada eriti, kui me räägime põhjamaadest, mitte nö. kolmandate maade riikidest. Ma ei ole ilmselgelt finantsinimene ja mulle jäävad väga paljud selle ala vangerdused arusaamatuks, kuid antud konkreetse ilmingu varal näen ma kõigest järjekordset lihtlabast võlakirjade äri. See, et tegemist on IT lahendusega, ei muuda seda paraku absoluutselt edevamaks või elitaarsemaks ega anna sellele mingit maagilist eelist
|
 |
artur-
HV veteran

|
18.03.2013 16:59:24
|
|
|
SurfData, ma ei viitsi seda kõike läbi seal lugeda aga palju teenustasu on kui omale SEBi lasen bitcoinidest saadud € saata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
GreenHorn
HV vaatleja
|
18.03.2013 17:42:07
|
|
|
Kellelgi siinsetest on ASICu tellimused ka sees?
Juttude järgi Avaloni 66GH/s - 600W esimesi masinaid pidi lõppkasutaja käes juba olema.
Lähima paari kuu jooksul tuleb ilmselt päris palju Radeoni 5k seeria kaarte järelturule
|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
18.03.2013 19:07:33
|
|
|
artur- kirjutas: |
SurfData, ma ei viitsi seda kõike läbi seal lugeda aga palju teenustasu on kui omale SEBi lasen bitcoinidest saadud € saata? |
mtgox.com. SEPA ülekandega SEB panka 1%.
bitstamp.net. SEPA ülekanne SEB panka 90 eurosenti.
Ära unusta siis tulu deklareerida
EDIT: Valuutavahetuse tasus ei ole kindel. BTC->EUR maksis vist 0% ja EUR->BTC 0.6%.
Mnator kirjutas: |
SurfData, põhipuudus on sellel värgil, mille tõttu isegi kaaluma ei tasu hakata, see, et puudub vähimalgi määral usaldusväärne emitent. Ülikergelt võid homme ärgates avastada, et kogu see värk on haihtunud. |
Selles bitcoini võlu seisnebki, et puudub vajadus korrumpeerumisohtlikule "usaldusväärsele emitendile". Emitendi asemel on Milton Friedmani unistus "keskpanga asemele arvuti". Bitcoin pole muud protokoll mis on täiesti läbipaistev ning protokolli kasutavad programmid on avatud lähtekoodiga. Algoritm on oma silmaga jälgitav ning kontrollitav. Kui nüüd tekibki mingine nö. usaldusväärne emitent siis võib bitcoini surnuks kuulutada.
Selles on sul õigus, et üleöö võib bitcoin lihtsalt ära haihtuda. Selleks peavad kõik inimesed loobuma bitcoini kasutamast või algoritmis või kasutatavas krüptos leitakse katastroofiline bugi. Bitcoini ajaloos suurimaid õnnetusi juhtus just hiljuti: http://arstechnica.com/business/2013/03/major-glitch-in-bitcoin-network-sparks-sell-off-price-temporarily-falls-23. Eks neid õnnetusi ja bugisid tuleb veel välja.
Elu sääste ei soovita kellelegi bitcoini alla panna. Aga see et bitcoin hakkab üle maailma keskpanku tapma ning paljudes riikides reservvaluuta koha sisse võtab on minumeelest kuradi suur võimalus.
viimati muutis degreal 18.03.2013 19:11:57, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
artur-
HV veteran

|
18.03.2013 19:10:37
|
|
|
MTgox on lahe: Your Position in the Verification Queue 3440
Aga kui see lõpuks läbi läheb siis lasen ühe bitcoini käiku ja vaatame kuidas läheb
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
18.03.2013 19:18:27
|
|
|
artur- kirjutas: |
SurfData, ma ei viitsi seda kõike läbi seal lugeda aga palju teenustasu on kui omale SEBi lasen bitcoinidest saadud € saata? |
eelmisel suvel oli jah 1% summast (LHV panka). Praegu pole täpsemalt asja uurinud.
aga muidu jah mida degreal rääkis. Reservvaluutana võib tal tulevikus oma koht isegi olla. Praegu üritatakse seda diskrediteerida ja seostada narkootikumidega, allilmaga, iraaniga ja kõige muu 100 paha asjaga mida ainult bitcoinidega saab teha ja päris raha eest osta ei saa
|
|
tagasi üles |
|
 |
olka
HV kasutaja

|
18.03.2013 19:23:16
|
|
|
artur kus sa seda verification queue-d vaatad
_________________ You, all gonna make me loose my mind, loose my mind |
|
tagasi üles |
|
 |
artur-
HV veteran

|
18.03.2013 19:34:52
|
|
|
Peale regamist näitas ja vaatsin üle et siiamaani näitab, login sisse ja seal kus näitab palju mul peaks nutsu olema(paremal üleval nurgas).
|
|
tagasi üles |
|
 |
rurik
HV veteran

|
18.03.2013 20:05:18
|
|
|
GreenHorn, ei usu... Litecoin asemel
|
|
tagasi üles |
|
 |
Goon
Kreisi kasutaja

|
18.03.2013 21:46:01
|
|
|
Klge äkki keegi oskab öelda, et äkki saab mõne konsooliga sellist asja teha - PS3 ju jooksutas mingi aeg Linuxi ja sellel on ju päris palju rammu ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
19.03.2013 14:01:39
|
|
|
..ehk see on oodata "fee" tõusu mingil määral BTC to USD näol?
Ju võetakse BTCd juba päris tõsiselt.
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
19.03.2013 16:37:47
|
|
|
Coinide rahaks tegemine on nüüd kuritegu?
BTC hind on jälle tõusu tegemas
|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
19.03.2013 18:09:10
|
|
|
Mina saan asjast aru nüüd, et kui oled miner ja nende eest kaupa ostad siis ei muutu midagi: 100% legaalne ja lase käia. Kui oled miner ja tahad sõbrale ühte bitcoini müüa siis pead Money Transmitteri litsentsi saama ja sõbralt dokumenti küsima ning logiraamatut pidama. Kui kõiki neid regulatsioone ei täida siis lähed vangi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
19.03.2013 18:41:20
|
|
|
Aga hind jah, ~15% täna olnud tõusu. Nüüd langenud pisut aga katsus ära 60usd piiri.
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
19.03.2013 20:41:57
|
|
|
LKits kirjutas: |
Bitcoini müümisel peab lihtsalt makse maksma. Tegemist on ju täiesti tavalise virtuaalse toodanguga - mis litsentsidest siin jutt on? |
http://www.fincen.gov/statutes_regs/guidance/pdf/FIN-2013-G001.pdf
tsitaat: |
A person that creates units of this convertible virtual currency and uses it to purchase real or virtual goods and services is a user of the convertible virtual currency and not subject to regulation as a money transmitter. By contrast, a person that creates units of convertible virtual currency and sells those units to another person for real currency or its equivalent is engaged in transmission to another location and is a money transmitter. |
Mina loen siit välja, et isik kes bitcoine välja annab (bitcoin miner) on n.ö subject to regulation as a money transmitter
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |