Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Acer aspire 4810T graafika probleemid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.03.2013 17:54:58 Acer aspire 4810T graafika probleemid vasta tsitaadiga

Probleem siis järgnev. Toodi mulle arvuti mis "hakkis" suvalistel hetkedel, st hiir hangus ja üleüldse oli aeglane. Vaatasin, et cpu kasutus sisuliselt koguaeg 100% ja task manageris miski seda ei näidanud. Kuna arvuti omanikule sobis vista asendamine 7ga, siis saigi see ära tehtud. Nüüd aga on selline probleem, et tekivad suvaliselt igasugused artefaktid, näiteks windowsi akendele või kasvõi tekstile. Samuti sai proovitud ühte mängu ja sealgi tekkisid artefaktid. Küll aga olen ma näinud erinevaid videokaartide poolt tekitatud artefakte ja enamasti on need üle terve ekraani. Siin on aga mängus näiteks seis selline, et pilt on igatpidi puhas, aga tekst on säbruline ja ka mõned tekstuurid. Samamoodi windowsis ei ole terve ekraan, vaid üksikud aknad. Graafikat teeb seal inteli 4nda seeria int video. Tahtsin lasta ka inteli kodulehelt uuemad draiverid peale aga ütleb, et need ei ole sobivad. Inteli kodulehel on versioon 15.xxxx, aceri kodukal 8.xxxx Hetkel ongi peal aceri kodulehelt draiverid, samas ka windowsi enda leitud draiveritega oli see jama.

Lisaks näiteb aceri enda mingisugune riistvara info programm, et arvutis on kaks videokaarti. Samamoodi ka draiverite menüü aceri lehel. Device manager, ega ka everest ei näita aga peale tolle inteli kaardi muud midagi.

Ühesõnaga, mul on nüüd juhe koos. Võiks arvata, et tegu on riistvara veaga, samas vistaga selliseid artefakte ei esinenud, oli lihtsalt koomas. See jälle viitaks nagu mingile tarkvara või draiverikonfliktile. Kust alustada veaotsingut?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
est11
Mees metsast

sõnum 13.03.2013 18:18:03 vasta tsitaadiga

mul oli analoogne asi lenovo t400-ga. nädalaid nuputasin mis jama on , panin arvuti siia juba myyki . aga siis mingi hetk meenus et ma panin mälu juurde 2gb pulga olemasolevale 4gb ja need töötasid eri kiirusel ja see tekitas selliseid artefakte. ilmselt see mälu mis videokaardile eraldati läks lolliks vms. sai see 2gb mälu välja võetud ja kõik probleemid kadusid. pole kindel kas sul on sama asi aga tasuks mälu kontrollida küll.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 13.03.2013 18:27:13 vasta tsitaadiga

Lisaks võib veel just sellele arvutile sobivaid draivereid otsida ja läbi katsetada.
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 13.03.2013 18:38:38 vasta tsitaadiga

est11, kusjuures kahtlustasin isegi mäluprobleemi, kuna see sobiks nagu kõige paremini ja isegi võiks seletada vista uimasust.

Mnator, aga kui sa mu esimest posti loed, siis seal ongi ju kirjas, et on aceri kodulehelt draiverid tiritud. Kui need ka õiged ei ole, siis ma ei tea missugused on. icon_smile.gif
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 13.03.2013 18:45:12 vasta tsitaadiga

Alati pole kõige uuem see õige lihtsalt (arvuti tootmise aja ja draiveri tegemise aja erinevuse liiga suureks kasvamisel kipub teinekord uuem draiver kehvemaks osutuma) + veel osade arvutite/videote jaoks on olnud ka tootja enda omast paremaid aga neid on tõesti raske leida ja usaldusväärsust peab ka mitmelt poolt enne üritama kontrollida.
tagasi üles
est11
Mees metsast

sõnum 13.03.2013 18:49:30 vasta tsitaadiga

võid proovida screenshot i teha kui videokaart õhtal peaks olema siis screenshotile peaks jääma puhas ehk pilt selline nagu ta olema peaks. mul näiteks jäid need sakilised tähed ja muu pudrumudru screenshotile ka
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 13.03.2013 19:36:21 vasta tsitaadiga

Arvuti üle ei kuumene? Puhastatud ja pastastatud?
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 14.03.2013 00:27:29 vasta tsitaadiga

Mnator, aceri lehel oleva driveri release date oli minu mäletamist mööda 2009.

est11, proovisin, jäid artefaktid peale, sestap hakkasin ise ka mälu veale mõtlema.

Betamax, kaalusin ka seda varianti, aga eile sai jäetud orthos käima mitmeks tunniks ja prose temp ei läinud kordagi üle 60c, sealjuures ei hakanud ventikas ka väga kõva häält tegema ning arvuti oli stabiilne igas asendis.

Igaljuhul, proovisin nüüd enda arvutist mälusid sinna - toimis. Panin vanad mälud sisse tagasi, ainukese vahega, et mälude pesad vahetasin ära. Ja....toimib?? Mängisin pea tund aega UT'd, mis enne hakkas ka vahetult peale startupi kalama, st kui arvuti oli kindlasti jahe, ning ei tulnud ühtegi artefakti ega asja. Müsteerium. Jätan igaksjuhuks memtesti kontrollima.

Ja kas tõesti ongi nii, et see core solo u3500 ja inteli video ei suuda mängida HD videosid? Isegi 720p seriaaliga jääb hätta. Omanik rääkis sellest enne ka, aga arvasin, et ju kõrge prosekasutuse tõttu ei jõua, aga peale formatit sama teema. Mu nutitelefon jaksab ka fullHD filmi mängida. icon_lol.gif Video mängimiseks kasutan VLC, niiet mingit codecite teemat ei tohiks olla. Protsessoril ju peaks jõudlust ka piisavalt olema. Video on küll lahja, aga et nii lahja?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 14.03.2013 00:34:43 vasta tsitaadiga

see low kaart on nii alla kellatud, et ei pea sul mitte midagi liikuvat näitama.
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 14.03.2013 00:48:13 vasta tsitaadiga

Mnjah ma seda kahtlustasingi. Ühesõnaga ütlen edasi, et olgu rahul, et üldse midagi näitab. icon_biggrin.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 14.03.2013 01:02:45 vasta tsitaadiga

moraal: " tuleb enne kodutööd teha ui julga jaoks järelmaksu võtta".
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 14.03.2013 01:14:29 vasta tsitaadiga

No sa ikka hiilgad oma iizingubossi suhtumisega igas teemas. icon_cool.gif Kes kuskil üldse järelmaksust midagi rääkinud on?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 14.03.2013 21:23:42 vasta tsitaadiga

OT/ pidin paar tundi varem ühte nõustama.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Acer aspire 4810T graafika probleemid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.