Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
08.03.2013 01:26:15
Andmekaitse juhend: isiklikke videoid internetti panna ei või |
|
|
Andmekaitse inspektsioon saatis avalikuks kommenteerimiseks kaamerate kasutamise juhendi projekti, milles muuhulgas antakse hoiatatakse ka eraisikuid isiklikuks otstarbeks tehtud videote avalikult internetti panemise eest.
Loe edasi Postimehest.
|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
08.03.2013 07:47:17
|
|
|
Nägemist, Pealtnägija eksperimendid?
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
08.03.2013 08:55:12
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 10:57:10, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
08.03.2013 08:57:24
|
|
|
dpz, ära üle pinguta. Iga kaamera juurde ei pea seda panema.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
08.03.2013 08:58:29
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 10:57:21, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
08.03.2013 09:39:04
|
|
|
dpz kirjutas: |
softis kirjutas: |
dpz, ära üle pinguta. Iga kaamera juurde ei pea seda panema. |
Teadagi aga lolli lootust võiks ikka pakkuda.  |
Oled varas või muidu pätt? Et selliseid lootusi hellitad...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
08.03.2013 09:44:39
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 10:57:33, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
08.03.2013 09:46:39
|
|
|
Pead korrigeerima oma mõtlemist!
Tuleta meelde, et kaamerad on varaste ja pättide pahategude vähendamiseks üles pandud.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
08.03.2013 09:48:18
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 10:57:44, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
08.03.2013 11:23:30
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Tuleta meelde, et kaamerad on varaste ja pättide pahategude vähendamiseks üles pandud. |
Tundub, et kellelegi on see probleem.
Pole küll ekspert, aga sisuliselt muudaks see seadus vist turvavideote kasutamise kohtus enamvähem võimatuks?
Savisaare kiirusületamise juhtum on ideaalne näide kuidas seda seadust vajaduse korral väänata saaks.
Kõik teavad , et isik rikkus seadust , samas süüdi mõista ei saa kuna süüdistuse aluseks olev video ei ole seadusega kooskõlas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
08.03.2013 12:20:25
|
|
|
Tuleta meelde, et kaamerad on varaste ja pättide pahategude vähendamiseks üles pandud. |
Sa siis oled selle pooldaja, et sind võib pealt kuulata ja sinu emaili kõik läbi lugeda, kuna sa pole pätt ja varjata pole sul ju midagi?
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
08.03.2013 12:22:59
|
|
|
Vermon, avalikes kohtades olevad kaamerad on vägagi teretulnud, neist olen isegi kasu saanud.. Võeti tüüp kinni, kes mul autosse sisse murdis. Sitsib vanglas praegu.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
08.03.2013 12:34:44
|
|
|
Leinö kirjutas: |
Vermon, avalikes kohtades olevad kaamerad on vägagi teretulnud, neist olen isegi kasu saanud.. Võeti tüüp kinni, kes mul autosse sisse murdis. Sitsib vanglas praegu. |
Muidugi on neist kasu, täpselt samamoodi leiab ka vargaid, narkoärikaid ja n.ö. terroriste telefone ja emaile lugedes.
Mul pole tegelikult kaamera vastu midagi, sest ma pole ka "pätt" aga kuhu see piir tõmmata
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
08.03.2013 12:43:25
|
|
|
E-mailid ja telefonikõned on isiklikud, avalik ruum mitte.
Kaamerat paigaldades sa ei tohi teise inimese isiklikku ruumi tungida.
Isiklik ruum ja avalik ruum on kaks eri asja NING ilma jäädvustatud isiku nõusolekuta sa seda avaldada ei või. Ehk varjatud kaamera stiilis naljad on keelatud, kui sa ei saa nõusolekut kõigilt lindile jäänud inimestelt.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
08.03.2013 12:49:17
|
|
|
Vermon kirjutas: |
Sa siis oled selle pooldaja, et sind võib pealt kuulata ja sinu emaili kõik läbi lugeda, kuna sa pole pätt ja varjata pole sul ju midagi? |
Sa räägid kõik oma jutud turvakaamerate ees? Ja oma e-mailid serveerid ka kuidagi turvakaameratesse?????
Ikka oskad erilist pudru-kapsad-kört-pärtli-särk mula kokku kirjutada
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
08.03.2013 13:49:50
|
|
|
Sa siis oled selle pooldaja, et sind võib pealt kuulata ja sinu emaili kõik läbi lugeda, kuna sa pole pätt ja varjata pole sul ju midagi? |
Sa räägid kõik oma jutud turvakaamerate ees? Ja oma e-mailid serveerid ka kuidagi turvakaameratesse?....blablablapubekamöla |
Ei räägi kõike oma jutte, räägin need jutud, kus ma juhuslikult olen turvakaamera ees.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
08.03.2013 16:18:51
|
|
|
Päris põhjalik ja üllatavalt selgelt kirjutatud tekst (refereering) seal Postimehes. Tundub olema suhteliselt arusaadav, mida teha ja saavutada tahetakse.
Kuid asja sisuliste põhimõtete üle võib muidugi palju vaielda... Püütakse küll väga hoolikalt paika panna piiri avaliku ja mitteavaliku ruumi vahel, kuid sellegipoolest ma arvan, et seda pole võimalik iialgi piisavalt konkreetselt määratleda, kuna üleminekuala on hägune ja õhkõrn ning esineb palju just piiripealseid juhtumeid. Mistõttu sellise seaduse kehtestamine võib tüli juurdegi tekitada.
Veider on ka lähenemisnurk näiteks koolikaamerate osas - et neid võib kasutada narkomüüjate ja kommionude tabamiseks, kuid ei või kasutada vägivaldse kaasõpilase tabamiseks!?!? Et siis milles nagu asi siinkohal?
Seda oli muidugi kasulik teada et piletiga kontserdid on avalikud üritused kus filmimine lubatud (Madonna kontserdil on õigus igaühel filmida), kuid kutsetega kontserdid ei ole avalikud üritused. Ja kooliaktused on avalikud üritused, samuti avalike spordiklubide spordisaalid (huvitav kas siis avalikud ujulad kah?). Need on just situatsioonid, kus seni on olnud hall maa ehk palju arusaamatusi ja vastuolusid. Selles mõttes täitsa hea kui nüüd täpsemalt asjad paika kirjutatakse.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
linux
HV vaatleja

|
08.03.2013 16:20:30
|
|
|
Pole sinu otsustada mis mure on kellegi jaoks tähtis ja mis mitte.Foorum ongi loodud arutlemiseks, kõigil on õigus oma vaadetele!
.... ja oled mures, et jummmmmmala pärast keegi neist turvakaamera ees pajatatud ülisalajastest asjadest ei teaks
Kasva pubekaeast välja, saad sellistest pseudomuredest ometigi ehk lahti  |
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
08.03.2013 16:39:10
|
|
|
WAV, keegi kurat ei jaksa igat võimalikku juhtumit detailideni seadusesse sisse kirjutada. See, kui koolides kiusamiste vastu enam kaamerasalvestusi ei tohi kasutada, on igatahes näide ülepingutamisest.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
08.03.2013 19:14:41
|
|
|
Minu mõte oli selles, et pättide püüdmiseks on mitu varianti. Üks neist kaameratega inimeste liikumise jälgimine. Teised näiteks minu välja toodud kõnede ja meilide pealtkuulamine.
Kuna sina, Mnator, väljendasid ennast, et kaamerad on ok ja lugesin välja (loodetavasti õigesti), et meilide ja kõnede jälgimine on vastuvõetamatu, siis kust sinul see piir läheb kui sa ütled: "Oot, oot nüüd läheb asi tõesti liiale". Kas sa ei karda, et kui asi sinna jõuab, siis on juba hilja?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
08.03.2013 19:32:35
|
|
|
Minu mõte oli selles, et pättide püüdmiseks on mitu varianti. Üks neist kaameratega inimeste liikumise jälgimine. Teised näiteks minu välja toodud kõnede ja meilide pealtkuulamine.
Kuna sina, Mnator, väljendasid ennast, et kaamerad on ok ja lugesin välja (loodetavasti õigesti), et meilide ja kõnede jälgimine on vastuvõetamatu, siis kust sinul see piir läheb kui sa ütled: "Oot, oot nüüd läheb asi tõesti liiale". Kas sa ei karda, et kui asi sinna jõuab, siis on juba hilja? |
Mitte igal pool jälgimine, tee vahet. Avalikus kohas korra järele valvamine on lubatav ja mina lubaks rahumeeli pättide pahategusid näitavaid videosid avalikult välja panna. Ehk veidigi paneks enne sigatsemist mõtlema, et kas ikka tasub.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
08.03.2013 20:03:40
|
|
|
Kuna sina, Mnator, väljendasid ennast, et kaamerad on ok ja lugesin välja (loodetavasti õigesti), et meilide ja kõnede jälgimine on vastuvõetamatu, siis kust sinul see piir läheb kui sa ütled: "Oot, oot nüüd läheb asi tõesti liiale". Kas sa ei karda, et kui asi sinna jõuab, siis on juba hilja? |
Mitte igal pool jälgimine, tee vahet. Avalikus kohas korra järele valvamine on lubatav ja mina lubaks rahumeeli pättide pahategusid näitavaid videosid avalikult välja panna. Ehk veidigi paneks enne sigatsemist mõtlema, et kas ikka tasub. |
Aga avalikus kohas kõne lindistamine, kas see oleks ok? Või näiteks heade kaamerate korral sinu teekonna jälgimine läbi linna näotuvastust kasutades? Tahaks ikka sinu piiri leida
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
stayout
HV vaatleja
|
08.03.2013 22:01:12
|
|
|
Päris huvitav on antud juhendit kõrvutada näiteks Google-i tegutsemistega ning 'Google Glass' arendamisega. Täiesti öö ja päev mis toimub.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
09.03.2013 13:14:59
|
|
|
Salaja avalikus kohas kuritegusid filmima, a neil kaadritel poleks mingit väärtust ikka.
Arvatavasti muidugi on see suur eesmärk kohtutele tööd anda, siuke kohati väga laiali valguva haardega, ega õigus on sellel kes kõvemini karjub.
_________________ DVD is da 4483MB :-/)
|OSTAN|-> T43 pikk jahutus |
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
3 :: |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
09.03.2013 13:36:31
|
|
|
Tehku mis tahavad aga vahet pole kui detailseks nad selle seaduse üritavad ajada, sest kokkuvõttes jääb kohtus ikka peale see kellel suurem rahakott. Seadusemuudatused liiguvad ka muidugi selles suunas et nendele "rahameestele" rohkem õigust jääks ja kohtus ei peaks enam niipalju ka vaeva nägema. Pole ju normaalne kui mingi tont teeb mu auto tühjaks ja mina sinna midagi teha ei saa sest ainus selge asitõend oli ilma loata filmitud videolõik sündmusest?
Tõepoolest varsti pole muud teha kui jahipüssiga oma varanatukese kõrval istuda ja valvata seda 24/7... paugu teed kukud kinni ikka aga lootus on, et mõni jookseb enne minema kui ligi tikkuma hakkab.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|