Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  kuskil arvutis on mul 120 kraadi kuuma???? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kabu-kabu
HV vaatleja

sõnum 06.03.2013 16:36:04 kuskil arvutis on mul 120 kraadi kuuma???? vasta tsitaadiga

Tere,

Ei osanud kuhugi mujale kirjutada, aga omal on mõistus otsas. Arvutis istub Corsair H80i jahutus ja sellega kaasa tulnud Corsair Link v2 soft. ning see näitab mulle sellist pilti (panin pildi lisaks), et drive temp 2 on üle 110 kraadi, samuti speedfan mille ma panin kõrvale käima, kuid speedfan näitab et CPU põleks. Kas kellegi oleks ideid kuidas uurida, kus see "tulekahju" on?

Parimat,
Alar
Manus

Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kusti85
Tavaline kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.03.2013 16:49:02 vasta tsitaadiga

Corsairi huiavinka väidab, et kõvaketta temperatuur (või juhul kui sul on temperatuurianduriga optiline seade, siis võimalik, et ka selle) temperatuur on 116.
Katsu käega, kui ville ei tule, siis paneb sensor või soft segast.

tagasi üles
kabu-kabu
HV vaatleja

sõnum 06.03.2013 16:55:29 vasta tsitaadiga

no drive 1 on mul samsungi SSD ja drive 2 on WD Black series 2TB ja mõlemad on sama kraadiga käega katsudes... täielik müstika. seda speedfanni asja ma ei usu niikuinii sest bioses on mu CPU 37 kraadi olnud koguaeg ja 128 pealt 37 peale poole minutiga ei jahtu (mis mul biossi ronimiseks kulub) icon_biggrin.gif
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 06.03.2013 17:01:21 vasta tsitaadiga

Ei ole ju müstika.
tagasi üles
kabu-kabu
HV vaatleja

sõnum 06.03.2013 17:05:09 vasta tsitaadiga

nii jõudsin programmini sensorview. ja see näitab mulle et kiip W83627DHG annab yhel juhul kraadiks 127 ja teisel juhul 255 kraadi sooja celsiuse järgi (nagu kuradi praeahi) icon_biggrin.gif ok seega sensor paneb segast. kuidas mul õnnestuks see sensor kinni keerata, et ta enam oma vigast infot ei jagaks? või tuleks moboga garantiisse minna (eeldusel, et see kiip mobol on)?
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 06.03.2013 17:16:31 vasta tsitaadiga

kabu-kabu kirjutas:
nii jõudsin programmini sensorview. ja see näitab mulle et kiip W83627DHG annab yhel juhul kraadiks 127 ja teisel juhul 255 kraadi sooja celsiuse järgi (nagu kuradi praeahi) icon_biggrin.gif ok seega sensor paneb segast. kuidas mul õnnestuks see sensor kinni keerata, et ta enam oma vigast infot ei jagaks? või tuleks moboga garantiisse minna (eeldusel, et see kiip mobol on)?

Sensori kinnikeeramine on keeruline teema. Pane parem programm kinni, mis sensorilt infot saab. Või sul peab kogu aeg silme ees olema, mis süsteemi temperatuur on?
P.S. mul isiklikult on nt. miskised windows desktop gadgetid, mis mulle mu videokaardi ja protsessori temperatuure näitavad. (All cpu meter ja gpu monitor)

tagasi üles
kabu-kabu
HV vaatleja

sõnum 06.03.2013 17:21:38 vasta tsitaadiga

ei otseselt ei pea mul ees olema mis temp kuskil on, aga see krdi corsairi huinamuina vilgutab korpuse sees oma LEDi lillalt kuna see temperatuuriinfo naeruväärselt kõrge on. muu mind ei segagi.
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 06.03.2013 17:26:17 vasta tsitaadiga

kabu-kabu kirjutas:
ei otseselt ei pea mul ees olema mis temp kuskil on, aga see krdi corsairi huinamuina vilgutab korpuse sees oma LEDi lillalt kuna see temperatuuriinfo naeruväärselt kõrge on. muu mind ei segagi.

Kui seda kuskilt optionide alt kinni keerata ei saa, siis pane jupp musta isoleerteipi ledile ette.

tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 08.03.2013 13:49:27 vasta tsitaadiga

Kirud küll Speedfani, aga Speedfan on üks neist vähestest programmidest, kus peaaegu kõike on võimalik seadistada - sealhulgas maandamata, ilma sensorita sisendite (= absurdseid numbreid näitavad "sensorid") näitude näitamist välja lülitada ja valetavatele näitudele parandusi lisada (positiivseid või negatiivseid).

Speedfan nimetab sensoreid üsna suvaliselt, ilmselt selle järgi, kuidas need mõnel teisel masinal organiseeritud on. Sinu asi on sinna õiged nimed külge riputada ja otsustada, kas neid üldse on mõtet vaadata. Ta näitab kõiki kontrolleri poolt jälgimist võimaldavaid näite, olenemata sellest, kas kontrolleril on selle sisendi otsa tegelikult sensor paigaldatud või on see "õhku rippuma" jäetud.

Mingit aimu sensorite tegelikust asukohast võid saada mitme erineva tarkvara kasutamisel - alustada võiks AIDA64-st ja appi võtta ka kõik need, mida juba proovinud oled (sest ükski neist pole 100% kindel - sensorite paigutusele ei ole kehtestatud mingit üldist kehtivat standardit) - ja kui siis selle kokkuvõtte järgi Speedfani ära seadistad, siis on sul olemas just selline näitude kogu, millega sa ise rahule jääd.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  kuskil arvutis on mul 120 kraadi kuuma????
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.