|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
The_Boss
HV Guru

|
04.03.2013 20:14:16
|
|
|
See, et mul seda juhtunud pole, ei tähenda, et mul kogemust sellega poleks. Tutvusringkonnas on mitmed minu poole pöördunud murega, et arvuti ei tööta. Kui on olnud probleemid kas punnis kondedega emaplaadil või siis katkise toiteplokiga, on olnud alati codegen (okei, üks Fortroni plokk oli ka, aga see suri äikese tõttu). Teiste tootjate plokkidega pole ma punnis kondesid emaplaadil veel märkanud.
Lisaks võib tuua selle, et neil on (näiteks HV foorumiski) halb kuulsus ja ma ei usu, et see niisama tekkinud on.
Ja minu "kõik" on kaks codegeni, mis pikalt on olnud minul kasutuses ning üks, mis max kuu oli minu kasutuses.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
| Kommentaarid: 360 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
04.03.2013 20:45:33
|
|
|
| Minu Codegenid on mõlemad elus, 300W, aastast 2003 ja 2005.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.03.2013 21:18:09
|
|
|
| The_Boss kirjutas: |
See, et mul seda juhtunud pole, ei tähenda, et mul kogemust sellega poleks. Tutvusringkonnas on mitmed minu poole pöördunud murega, et arvuti ei tööta. Kui on olnud probleemid kas punnis kondedega emaplaadil või siis katkise toiteplokiga, on olnud alati codegen (okei, üks Fortroni plokk oli ka, aga see suri äikese tõttu). Teiste tootjate plokkidega pole ma punnis kondesid emaplaadil veel märkanud.
Lisaks võib tuua selle, et neil on (näiteks HV foorumiski) halb kuulsus ja ma ei usu, et see niisama tekkinud on.
Ja minu "kõik" on kaks codegeni, mis pikalt on olnud minul kasutuses ning üks, mis max kuu oli minu kasutuses. |
Väga vähe oled siis katkiste kondensaatoritega toiteplokke näinud. Seda enam, et silmaga nähtav, ülespoole, lõhkine kest on ainult üks kutu kondeka tunnustest. Kui kondekas on allapoole lõhki või kui kondekas on oma mahtuvusest kõvasti kaotanud, aga välimus 100% OK, siis neid kondekate vigu silmaga ei avasta.
Tuntumatest nimedest sai viimati kondekaid vahetatud BeQuietil.
---------------
Mis aga Codegeni puutub, siis kõikidel tootjatel on olemas analoogsed, väga odava skeemilahendusega sisud. Mul on suur kolakast täis kõikvõimalikke surnuid, odavaid Fortrone, Epsilone jms. kraam. Ehk siis selline kraam, mida mingiks hüperkõrgeks kvaliteediks peetakse, aga mis reaalselt Codegeni võrdsed on...
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
04.03.2013 21:20:07
|
|
|
Kondesid mainisin ainult emaplaatide puhul, mitte toiteplokkide. Aga see selleks...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sahasrahla
HV kasutaja
|
04.03.2013 21:27:00
|
|
|
Mitte, et nüüd osad toiteplokid tõrjuvad oleksid aga leian, et hooldus on siin üks tähtis sõna,
mis aitab pikendada iga asja eluiga ja kõige elementaarsem hooldus on tolmutõrje.
viimati muutis Sahasrahla 04.03.2013 21:27:55, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.03.2013 21:27:09
|
|
|
Mis aga Codegeni puutub, siis üks väike vidin, mida Codegen toodab, aga kõikvõimalikud konkurendid ei tooda - nimelt serverite toiteplokid. Et kas viskate nüüd oma serverid kiiresti aknast välja ve.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
04.03.2013 21:34:36
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Mis aga Codegeni puutub, siis üks väike vidin, mida Codegen toodab, aga kõikvõimalikud konkurendid ei tooda - nimelt serverite toiteplokid. Et kas viskate nüüd oma serverid kiiresti aknast välja ve.  |
Server grade PSU:
http://www.newegg.com/Server-Power-Supplies/SubCategory/ID-520
Manufacturer
Athena Power (39)
SuperMicro (22)
Sparkle Power Inc. (11)
iStarUSA Inc. (10)
Hewlett-Packar... (9)
Silverstone (4)
FSP Group (Fortron Source) (2)
IBM (1)
Intel (2)
Codegen ikka samuti pigem säästu-serverites.
Samuti üks codegeni serveri toite review algab lausega "Codegen - Low Price, Poor Quality" ja lõpeb: "is one of the worst PSUs we have seen so far" ... "In addition the PSU died during our test".
Samuti küsiks, et kui suur see efektiivsus neil on. 80+ serti pole vist eriti ühelgi codegenil... Kas 500W-st 250W ikka saab stabiilselt pideva koormuse all kätte?
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.03.2013 21:47:39
|
|
|
Jäi enne mainimata, et enda tarbeks sai hangitud poolsurnud 750W SeaSonic, millel samuti on kondekad kutud, aga pole veel vahetuseks läinud. Ehk siis firma, mille toode peaks olema "surevate kondekate" vaba, aga ennäe imet, ikkagi on sisse topitud "surevad kondekad".
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
05.03.2013 08:51:29
|
|
|
| Kondesid mainisin ainult emaplaatide puhul, mitte toiteplokkide. Aga see selleks... |
Et veel üks linnalegend? nsr???
Teadaolevalt on codegeni toidete ehtne puudus see, et nende võimsus on väiksem kui enamik kasutajaid/ostjaid parameetritest oskab välja lugeda. Seega arvuti saab sealt kuskile ahelasse vähem võimsust kui tarvis oleks. Ja esimest korda kuulen, et alavõimsus/alapinge põhjustab kondensaatorite rikkiminekut. Senini on seda põhjustanud n.ö. ajafaktor või ülikõva ülepinge või liiga ekstreemsed temperatuurid....
Äärmisel juhul saaks toidet süüdistada kaudselt. Nimelt codegeni jahutusventilaatorid on eriodav krempel ja nende tööiga on lühikesevõitu teinekord. Kui omanik tähelegi ei pane, et toite ventilaator seisab, siis võib arvuti küll üle kuumeneda ja selle tagajärjel konded hakata rikki minema. Aga peasüüdlane on sel juhul omanik, kes ei jälgi mis ta arvutis toimub.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 10:53:54
|
|
|
Ei ole mingi linnalegend. Tegu on arvutikaugete inimeste arvutitega ja ma ei imesta kui ventilaator oli saba andnud. Endagi codegenil juhtus nii, aga sain kiirelt jälile. Lihtsalt mainisin seda. Ei pea sealt midagi järeldama.
Aga ütle nüüd veel, et codegenid pole halvad, kui sinna capXon lüüdid sisse pannakse. Need lüüdid on elektroonika õudusnäoks igalpool.
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
05.03.2013 11:36:48
|
|
|
Muide ütlen teile infoks, et kui toiteploki peal on kiri 500w, siis tegelikult 500w ta ei tarbi ega ei anna välja.
ka 850w plokk ei tarbi 850w vaid parimal juhul 400w, järgi proovitud ja ülemõõdetud vastava seadmega.
Tüüpiline ägeda mänguarvuti voolutarve mängides on 200-300w.
Väga ekstreemsel juhul 400w.
Ja see kehtib ka kallite plokkide kohta.
Kuid ühe asjaga ma siiski olen nõus, kui osta arvutiosi, siis tõesti tasub eelistada teatud brände.
samas võib nii kallis, kui ka odav bränd tekitada probleeme, aga tõenäosuse vahe on natuke.
Tegelikult tihti töötavad tundmatu brändi mälud näiteks täitsa hästi.
Samas näiteks kingstoni mälu ei ole niiväga kallis, samuti on crucial täiesti normaalne mälu, mis on kingstonist odavam.
enda arvutile sa a-data mälud võetud, eks ole siis näha.
Eks kui võtame kõik kallid brändid on muidugi tõenäosus suurem, et nad ka koos töötavad, mitte ei hakka arvuti lampi restarte tegema jne.
Aga see kalli brändi taga ajamine ei taus ennast ära lõppkokkuvõttes.
Emaplaat Gygabite on täiesti normaalne ja selle saab odavalt näiteks.
pealegi tihti saab täiesti korralikud brändid odavalt hoopis selle võttega, et nad ei ole enam uusim tehnoloogia ja on seetõttu odavamad, samas ei ole nad sugugi kehvad.
Ehk siis iga tehnika asja jaoks on sobiv aeg, millal seda osta, ei ole mõtet kohe tormata ostma mingit asja, kui see alles tuli välja kalli hinna eest.
Mõistlikum on oodata, kuni see saavutab normi hinna ja alles siis osta.
Ja samas on selle tehnilised näitajad veel igati piisavad aastateks.
Näiteks praegu on i3-3220 ja i5-3450 prosed kallid, aga 2aasta pärast saan ehk i5-3450 100 euroga kätte, nii olen oma celeron g550 kasumisse teeninud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hervor
HV kasutaja
|
05.03.2013 11:43:32
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
Teadaolevalt on codegeni toidete ehtne puudus see, et nende võimsus on väiksem kui enamik kasutajaid/ostjaid parameetritest oskab välja lugeda. |
Mina sõnastaksin selle nii, et komponendid on mõeldud väiksema võimsuse jaoks kui toiteplokk suudab välja anda ja ülekoormuse käes surevad konded küll kiiremini. Samas kuna ma toiteplokkide teste pole lugenud väga, siis kui keegi suudab näidata testi, kus toiteplokkile on kindel koormus sappa ühendatud mis maksimumi(arvestades effektiivsust) peaks toitest võtma ja saadakse näiteks 80% sellest, siis loeks huviga
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
05.03.2013 11:52:03
|
|
|
| solksolk kirjutas: |
Muide ütlen teile infoks, et kui toiteploki peal on kiri 500w, siis tegelikult 500w ta ei tarbi ega ei anna välja.
ka 850w plokk ei tarbi 850w vaid parimal juhul 400w, järgi proovitud ja ülemõõdetud vastava seadmega.
|
Loomulikult, kui su toiteplokk on lambi odav junn.
Natuke lugemist ja harimist sulle:
http://en.wikipedia.org/wiki/80_Plus
http://www.tomshardware.co.uk/forum/338726-10-differences-bronze-silver-gold-platinum-certificates
http://www.hardwaresecrets.com/article/742
80+ Gold sertifikaadiga toiteploki efektiivsus on 20%, 50% ja 100% koormuse all 87-90% efektiivsusega, ehk siis 500W pealt on lubatud maksimaalselt 50W kadu.
80+ Platinumil juba 90%+ efektiivsus.
Aga muidugi jah, codegenil ei ole serte ning kui su eelnevat juttu lugeda siis kvaliteettoiteplokki sa mõistagi ei osta.
| tsitaat: |
| Tüüpiline ägeda mänguarvuti voolutarve mängides on 200-300w. |
Ahh?? Tüüpiline äge mänguriarvuti on sinu arvates äge. Siin foorumites on komplekte millel seinast mõõdetud 1000+W.
Blah, tegemist on tõesti ilmselt trolliga.
viimati muutis Alan 05.03.2013 11:53:21, muudetud 1 kord |
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
05.03.2013 11:52:28
|
|
|
Väga ekstreemsel juhul 400w. |
Nii. Panen siia ühe pildi:
Spoiler 
Tutvu tabeliga. Info teise poole pead nlingilt http://techreport.com/review/23750/amd-fx-8350-processor-reviewed/4 ise otsima ja loogikat kasutades välja mõtlema.
Ülesanne: Mul on GTX680 SLI süsteem koos AMD FX 8350 prosega, prose klokk on lükatud 5.3 GHz peale. CPU voldi pidin lükkama selleks 1.68 peale. Kastis on üks SSD ja kolm harilikku WD Black kõvaketast. Et kogu see mant maha jahutada on ka 4.140 mm ja 6x 120 mm high-rpm tuulutit.
Palju selline kooslus tarbib seinast?
Milline oleks sellele kooslusele parim toiteplokk, arvestades, et arvuti load on 100% nii CPU kui GPU poolel ja seda 24/7?
Kommentaariks: Sa esitad omi seisukohti nagu see oleks püha tõde ja muud inimesed ei saaks asjadest lihtsalt aru. Sinu probleem seisneb vist selles, et sa natukene jagad asjast ja arvad, et saad täpselt aru mismoodi kõik käib ja teised on idioodid sinuga võrreldes ja ajavad kelbast välja.
Vb peaksid aru saama, et arvutikomplekte on erinevaid, mitte ainult celeroni ja madal-keskklassi video baasil ja et ka tarbijad vajavad erinevaid asju?
Nüüd jään vait kuna trollil peaks kõht täis olema.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
| Kommentaarid: 220 loe/lisa |
   |
3 :: |
184 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
05.03.2013 12:51:58
|
|
|
Arvuti näitajad on täiesti ebavajalikud, juuksekarva lõhki ajamine sisuliselt. Enamus inimesi ei teeks vahet kui nad istuksid i5 või i3-ga netis vms tegevust teeksid (ärge mingeid P3 vs i7 näiteid palun tooma hakake). Sama kehtib op mälu ja videokaardi puhul. Need kes tahavad mängida ja spetsiifikat, leiavad omale oma asjad ise ja teavad mida vaadata jms. Kes ei tea sel polegi vaja teada.
Ahh?? Tüüpiline äge mänguriarvuti on sinu arvates äge. Siin foorumites on komplekte millel seinast mõõdetud 1000+W.
Blah, tegemist on tõesti ilmselt trolliga. |
Mida sa ajad? Tüüpiline äge mänguarvuti tarbibki 200-300w max. Seinast mõõdetuna. See, et erandeid on on ju täiesti teine teema. Maailmas on arvuteid mille jaoks on oma hüdroenergia jaamad ehitatud. See ei tähenda ju, et ika kodune arvuti vajaks oma elektrijaama
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
| Kommentaarid: 372 loe/lisa |
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
05.03.2013 13:04:12
|
|
|
Ei ole mingi linnalegend. Tegu on arvutikaugete inimeste arvutitega ja ma ei imesta kui ventilaator oli saba andnud. Endagi codegenil juhtus nii, aga sain kiirelt jälile. Lihtsalt mainisin seda. Ei pea sealt midagi järeldama.
Aga ütle nüüd veel, et codegenid pole halvad, kui sinna capXon lüüdid sisse pannakse. Need lüüdid on elektroonika õudusnäoks igalpool. |
Nüüd räägid järsku toite enda kondedest aga ennist ma ju tsiteerisin su enda teksti, kus rääkisid ainult emaplaadi omadest ja sõnaselgelt jätsid toite konded mängust välja
Ja hoolimata nendest väidetavalt eriti halbadest kondedest toites sa ju ise ütlesid eespool, et sul isiklikud kurvad kogemused puuduvad.
Seega ei saa ma aru mis õigusega sina neid toiteid nii hoolega maha teed, su võrdlused pole objektiivsed.
Palun õpi veidigi loogilisemalt mõtlema jms.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
05.03.2013 13:10:08
|
|
|
| Noname kirjutas: |
Mida sa ajad? Tüüpiline äge mänguarvuti tarbibki 200-300w max. Seinast mõõdetuna. See, et erandeid on on ju täiesti teine teema. Maailmas on arvuteid mille jaoks on oma hüdroenergia jaamad ehitatud. See ei tähenda ju, et ika kodune arvuti vajaks oma elektrijaama  |
Eks igal ühel on oma arusaam tüüpilisest, see mu jutu point oligi, viidates "sinu arvates äge".
Minu tutvusringkonnas, ka täiesti tavalised mänguarvutid on loadis seinast 500-650W võtnud. s775 pealt s1155 peale upgradedes muidugi see vähenes.
See tähendab, et minu jaoks on tüüpiline mänguriarvuti pigem 400-600W ja teemaautori mainitud "400W on juba ekstreem" ajab natuke kihelema küll.
Ning mul on ka tutvusringkonnas endiselt selline, kellel on C2Q @ 4.4ghz, 2xGTX280 SLI ning 1200W toiteplokk.
See pilt on tehtud stock E8400-ga.
Jämedalt kaks sellist kaarti + klokitud C2Q tarbib 700W kindlasti Peakis. Ning toiteplokk peab Peak-i suutma taluda ja soovitavalt kerge varuga, et toite reaalse effektiivsuse piiridesse jääks.
Ehk siis, mis on kellegi arvates TÜÜPILINE...
1200W tundub mõnele ehk 700W jaoks liiast, aga kui võtta reaalne arvutus, et 1200W-st on efektiivne 80%, siis alles jääb 960W. Kui nüüd veel mõned velociraptorid ka ahelasse liita, siis on see varu täiesti normaalne.
viimati muutis Alan 05.03.2013 13:12:08, muudetud 1 kord |
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
05.03.2013 13:11:57
|
|
|
No mis siis? Kui minu tutvusringkonnas ja klientidel on enamasti masinad mis võtavad 100-150W ja mängu masinad mitte rohkem kui 300W siis on see minu jaoks tüüpiline.
Milleks sellepärast trollideks sõimama hakata kedagi. Maailma 95% arvutitest on siiski sempronid ja celeronid mis võtavad 100W.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
05.03.2013 13:16:28
|
|
|
Saa aru, et mul on ükskõik, kelle jaoks mis tüüpiline on ja kes kui suvalisi numbreid laest võtta oskab (95% maailma arvuteid 100W ja elu on lill).
See kui mõnele meeldib Sempron ja Codegeni toide siis palju õnne... vaata, mille üle teema algselt käis: kui mul on 500W SeaSonic ja sul on 500W Codegen, siis EI OLE REAALNE, et mina pean järelturul enda oma eest sama palju raha küsima kui sina, kuna ostjale on 500 kui number üks ja sama. Iga komponendi puhul tuleks ikkagi individuaalselt hinda arvestada, vaadates tootjat/mudelit, kvaliteeti ja kõiki muid parameetreid.
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.03.2013 13:18:57
|
|
|
| Tõstsin teema võitlustandri alafoorumisse, siia sobib see ilmselt paremini.
|
|
| Kommentaarid: 464 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
361 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
05.03.2013 14:20:53
|
|
|
Teemavälist juttu veel:
Codegeni 27.04.2012 460W toiteploki reviewist veel mõned väljavõtted:
Üle 50% loadi hakkas 3.3V pinge juba langema alla 3.3-e, üle 50% loadi hakkas 12V juba 13V-ni lähenema...
Internally, the PSU has a single-layer main PCB. Codegen only uses cheap capacitors and the main caps are common types with only average endurance at 105°C. Most components are undersized. Transient filtering is inadequate and there's no MOV (as an AC overvoltage protection). The SD6109 IC has some important safety functions including OVP and SCP but this is not enough since OCP is missing. +5V and +12V are connected to the same controlling and share one output choke which gone into saturation during our test. Overall, the component selection and build quality make this a low-end offering.
+12V is always higher than 12.31V (12.60V is the ATX limit) while the other rails are lower. The voltage regulation is bad--even for such an affordable product. While efficiency is only 73% at high load, the ripple results could have been worse. The power factor is very low on 230VAC since there is neither a PFC choke nor an active PFC circuit. Another disadvantage is the high fan RPMs at 50% load. The PSU is relatively silent from 5 to 10% load and still quiet at 20%. However, it does get too loud at higher loads--nothing unusual for a PSU like this, but you'll want to ensure your PC doesn't reach high loads if white noise bothers you (and that your PC won't die).
In summary, the Codegen P-Case 460 from Q3335-A2 bundle is one of the worst PSUs we have seen so far. It doesn't have any special features beyond an acceptable noise level (at low load). We can hardly recommend a 460W PSU with 230W real power and no power factor correction. In addition the PSU died during our test. The whole bundle costs about 30 EUR in Europe.
You get what you pay for! |
| The PSU didn't survive 80% load and died. |
| Moreover there was a clear overvoltage on 12V during 50% load. According to ATX specification the upper limit is 12.60V. |
Võrdluseks sama allika SeaSonicu ülevaatest: "The all-important +12V rail is still right at 12.00V even at 100% load."
| but this is not a good configuration for a 460W PSU; it looks more like a 200W PSU. |
| not to mention the fact that the efficiency is always below 74%. |
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
05.03.2013 14:40:15
|
|
|
No seasonicut ja codegeni võrrelda on ju sulaselge liig. Selles osas ma ei vaidle üldse vastu. Üldjuhul on nii, et mida rohkem maksad seda rohkem saad.
Samas enamustel jumala savi mis toitkeas on, peaasi et kõig töötab kenasti. Teisel inimesel jälle raha rohkem ja on nõus maksma parema ploki eest kuigi enamasti ei pruugi isegi vahet olla.
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
05.03.2013 14:57:54
|
|
|
Alan, kui testis seade kõnges, siis oli tegemist praakeksemplariga. Ja praakeksemplari puhul kõik need muud kõrvalekalded ainult toonitavad just selle eksemplari vigasust.
Või väidad, et viimne kui üks codegen toide ei kannata uuest peast, just tehasest tulnuna, täit koormust üldse välja?
Argumenteerida võiks ikka tõsisemalt võetavate testidega.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 15:03:14
|
|
|
Toiteplokk on üks asi, mille pealt arvutit komplekteerides kunagi kokku ei tasu hoida.
Jah, võid 1600MHz mälude asemel aeglasemad võtta. Internetis surfaja ei näe seal mingit vahet.
Kui aga toiteploki pealt kokku hoida, võib see igat muud komponenti mõjutada ja maha surres võib vabalt ka näiteks kõvaketta endaga kaasa võtta.
Alati tasub võtta vajaminevast pisut võimsam toitekas, sest aja jooksul nende võimsus väheneb.
Teine asi, mis hinda võib mõjutada, on kast - Mõni lepib täiesti suvalise kastiga, teine tahab jällegi kasti, kus on olemas sobivad jahutusvõimalused, kaablite peitmise võimalus või kasvõi mingi kindel disain. Kastide hinnad algavad ~15€ kandis ja kallimad on 150€+
Ise võtsin küll kõige odavama kasti, mis leidsin, mis vastaks ainult ühele tingimusele - peab olema valge. Samas kast ise nii odav ei tulnudki. Maksis ta kuskil 60-65€. Õnneks ta on oma hinda väärt, sest omab head jahutusvõimalust, näeb ilus välja ja on ka näiteks USB3.0 pesad olemas, mis hiljem tulid kasuks. Kastiga on ka see asi, et numbrites ta "headus" välja ju ei tule.
Protsessorit tuleks valida vastavalt vajadusele. Kvaliteet siin rolli ei mängi, sest seda ei juhtu tihti, et protsessor läbi läheks.
Mõni tahab energiasäästlikku, teisel pole seda vaja. Mõni tahab, et protsessor ei jääks lahjaks ka kolme aasta pärast, teine mõtleb ainult olevikule. Algne komplekteerija ei tea ju ette, mis järgmine omanik soovib... Hullem veel - kas järgmine omanik soovib AMD või Intel protsessorit.
Mälude kohta ei oska väga rääkida - ma ise ettejuhtuvad võtnud, mis kõige kiiremini või mugavamalt enda kätte saan. Kahjuks on üks mälu oma töö lõpetanud. Hoolsamalt valides oleks arvatavasti praegugi töökorras.
Videokaartidega juba pisut raskem, sest kvaliteet erineb nii tootjate kui seeriate piires. Samuti peaks arvesse võtma voolutarbimise. Olenevalt seeriast, on uuemad generatsioonid säästlikumad, aga samas nende hind on kõrgem.
Ja emaplaatide kohta ei oska jälle rääkida. Ise otsisin vastavate omadustega plaadi ja ainult gigabyte ja asuse omasid vaatasin. Arvatavasti sain kvaliteedi eest piisavalt makstud.
Mnator, keegi pole öelnud, et kõik codegenid sellised on. Pigem lihtsalt tundub, et neil on praake väga suur protsent. Samuti on teada, et kasutatakse odavaid juppe (minule on silma jäänud just kondensaatorid, näiteks capXon omad, mis tõesti kuhugi ei kõlba).
Või oskad äkki ise siis välja tuua tõsiseltvõetavad faktid, mis näitavad ära praaktoodete protsendi (võrreldes näiteks teiste tootjatega).
Ja võiks siis välja tuua ka mitte-praagi testitulemused.
Kas oled eluaegne codegeni kasutaja?
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
05.03.2013 15:07:22
|
|
|
The_Boss, eks loe veelkord üle iseenda ja teiste codegeni lauskirujate tekste, asja kujutatakse hullemana kui ta tegelikult on.
Nad on odavad ja seega loomulikult tehtud nii odavaist komponentidest kui firma veel vähegi on julgenud kasutada. Tulemus on ka vastav. Aga samas kohtab õnnestunud eksemplare mis kestavad sama kaua kui kogu arvuti ise. Äärmisel juhul vaid ventilaator vaja vahetada, see tundub olema see kõige nõrgem komponent neil.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 15:08:34
|
|
|
The_Boss, eks loe veelkord üle iseenda ja teiste codegeni lauskirujate tekste, asja kujutatakse hullemana kui ta tegelikult on.
Nad on odavad ja seega loomulikult tehtud nii odavaist komponentidest kui firma veel vähegi on julgenud kasutada. Tulemus on ka vastav. Aga samas kohtab õnnestunud eksemplare mis kestavad sama kaua kui kogu arvuti ise. Äärmisel juhul vaid ventilaator vaja vahetada, see tundub olema see kõige nõrgem komponent neil. |
Aga samas miks võtta suuremat riski saada ebaõnnestunud toiteplokk?
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
05.03.2013 15:11:07
|
|
|
| Kellel rahakott üliõhuke ja garantii korras vahetuse risk sobib, miks mitte?
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
05.03.2013 15:17:09
|
|
|
Oeh valus "itipedede" jutt. Enamus inimesi ostavad arvuti poeletilt ja neid ei koti mis seal sees on. Oluline, et asi oleks kiire ja töötaks. 99% inimestest ei vali mingeid komponente, tulge maa peale tagasi.
Need kelle jaoks see oluline on saavad oma valikutega ise hakkama, on saadud siiamaani ja saadakse edasi.
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 15:22:32
|
|
|
| Kellel rahakott üliõhuke ja garantii korras vahetuse risk sobib, miks mitte? |
Aga kui esimene omanik ei ole üliõhukese rahakotiga ja siis paneb oma masina õiglase hinnaga müüki, aga keegi võimalik ostja vaatab, et liiga kallis, siis see pole ju esimese omaniku süü. Ostjal pole mõtet vinguda selle üle.
Ja samas neid on küllalt nähtud, kes nutavad oma faile taga kuna kaotasid toiteploki katkiminemisel ka kõvaketta.
Ma ei ütle, et ei tohigi odavaid juppe kasutada, aga soovitatav oleks neid mitte kasutada. Ja kui midagi peaks katki minema, siis garantiikorras vahetamine võtab päris kaua aega. Mõne jaoks võib isegi 1 päev ootamist olla liiga pikk aeg.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
viimati muutis The_Boss 05.03.2013 15:23:50, muudetud 1 kord |
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
05.03.2013 15:23:41
|
|
|
| mu aju keeldub uskumast, et inimene kes kasutab väljendit "8gb video vaatamiseks" jagab üldse mingit matsu arvutitest. Seda kummalisem on lugeda teemaalgataja "pühatõe" kuulutamist siin.
|
|
| Kommentaarid: 295 loe/lisa |
   |
262 |
|
| tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
05.03.2013 15:46:36
|
|
|
| Alan kirjutas: |
| solksolk kirjutas: |
|
Loomulikult, kui su toiteplokk on lambi odav junn.
Natuke lugemist ja harimist sulle:
http://en.wikipedia.org/wiki/80_Plus
http://www.tomshardware.co.uk/forum/338726-10-differences-bronze-silver-gold-platinum-certificates
http://www.hardwaresecrets.com/article/742
80+ Gold sertifikaadiga toiteploki efektiivsus on 20%, 50% ja 100% koormuse all 87-90% efektiivsusega, ehk siis 500W pealt on lubatud maksimaalselt 50W kadu.
80+ Platinumil juba 90%+ efektiivsus.
Aga muidugi jah, codegenil ei ole serte ning kui su eelnevat juttu lugeda siis kvaliteettoiteplokki sa mõistagi ei osta.
Blah, tegemist on tõesti ilmselt trolliga. |
Kui sa tahad olla nii naiivne ja seda jama uskuda, mis sa just kirjutasid, siis on see sinu probleem.
mänguriarvuti voolutarve 1000w? tõesti, mine arene palun.
See on võimalik ainult siis, kui arvutile pannakse külge asjad, mida pole tegelikult vaja lisavoolu tarbijad.
Toiteplokid isegi mitte kallid ei anna oma võimsust välja.
Sama teema on ka näiteks mitmete autovõimenditega, peal ilutseb küll kiri 1000w, tegelikult on aga parimal juhul 50w.
See jutt et ülikiirest mälust on kasu ja et arvuti võtab 1000w voolu on puhas kõvatamine, mis tegelikkuses ei vasta tõele.
Kui rääkida arvutikorpusest siis mina tahan just kena lihtsa disainiga, mis on ühtlasi ka odav.
Jahutuse probleeme nagu ei näe, korpus on suur, avar, lisaventilaatorite kohti on kolm ja koos 500w toiteplokiga maksab too korpus 30 eurot.
Minul hakkab olema see 400w toiteplokiga, juhuste sunnil, kuna korpus jäi kätte ja toiteploki ostsin odavalt.
Ning jah codegen, aga maksis ka 3,55 ja kui peaks 2a pärast tuksi minema, ei ole eriline kahju järgmine plokk osta.
Lisaks ongi selle vooluga veel see asi, et lihtsalt ei ole ka midagi, mis seda voolu võtaks, praegusel juhul kui osta 850w toiteplokk, siis ei jää mitte miski voolunälga ja voolutarve jääb 200-300w, äärmisel juhul 400w.
Kui arvuti võtaks 1000w voolu, siis võrdub see 1000w elektriküttega, mis tähendaks seda, et tuba, kus seda arvutit kasutatakse peaks ilma igasuguse muu kütteta palavaks minema.
Reaalsuses aga nii ei juhtu, arvuti tõesti soojendab tuba, aga siiski vähevõitu.
Terve arvutipark, aga kütab ruumi juba ära küll.
See 1000w aruti voolutarve on samamoodi, nagu osad kõvatavad oma autovõimudega, oh mul 1000 või 2000w, tegelt on parimal juhul 50w ja valjuhääldid, mis järel on, võtavad parimal juhul 40w nominaali ja hetk enne läbi põlemist 100w.
Ja parem tunnista reaalselt üles, et sa ei ole tegelikult mõõtnud ühelgi koduarvutil voolutarbeks 1000w ja +.
Ja vaevalt seda ka keegi teine reaalselt teinud on.
Hea näide, toon välja väga kalli ja väga võimeka protsessori.
Intel Xeon E5-4650 @ 2.70GHz http://ark.intel.com/products/64622/Intel-Xeon-Processor-E5-4650-20M-Cache-2_70-GHz-8_00-GTs-Intel-QPI
Selle maksimum voolutarbeks näidatakse 130w, reaalselt võtab veits vähem.
Mängude jaoks mõeldud kõige ägedam videokaart, ei võta kindlasti üle 200w pluss ülejäänud muud kõvakettad ja ventilaatorid võtavad väga mõttetu osa elektrit.
EHk siis kokku saame parimal juhul voolutarvet 400w ja seda ka äärmisel juhul.
Mälud ka midagi võtavad, aga see ka üsna väike ja mahub selle 400w sisse kenasti ära.
Ja reaalsuses ei võta sul ükski mängu videokaart ,mida keegi meist siin osta jõuab 200w, vaid ikka vähem.
Samuti videokaart, millega midagi teha on.
viimati muutis solksolk 05.03.2013 16:04:12, muudetud 3 korda |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 15:47:27
|
|
|
Sina tahad, sina tahad, aga mõtle sellele, et oma kasutatud komplekti müüja ei tahtnud nii.
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
05.03.2013 15:47:36
|
|
|
| Kellel rahakott üliõhuke ja garantii korras vahetuse risk sobib, miks mitte? |
Aga kui esimene omanik ei ole üliõhukese rahakotiga ja siis paneb oma masina õiglase hinnaga müüki, aga keegi võimalik ostja vaatab, et liiga kallis, siis see pole ju esimese omaniku süü. Ostjal pole mõtet vinguda selle üle.
Ja samas neid on küllalt nähtud, kes nutavad oma faile taga kuna kaotasid toiteploki katkiminemisel ka kõvaketta.
Ma ei ütle, et ei tohigi odavaid juppe kasutada, aga soovitatav oleks neid mitte kasutada. Ja kui midagi peaks katki minema, siis garantiikorras vahetamine võtab päris kaua aega. Mõne jaoks võib isegi 1 päev ootamist olla liiga pikk aeg. |
Jälle väänutad sa jutu nüüd hoopis mujale.....
Jah loomulikult, kui ostja meelest kaup liiga kallis, siis jääb ostmta.
Ja see riskide värk - igaüks peab suutma oma riske ja iseenda riskitaluvust hinnata.
Ning veelkord elemantaartõde, et üle oma varju ei hüppa ja kui raha vähe ja igal juhul midagi tarvis, siis oludele vastavalt ka ost tehakse, olgu soovitused ja teadmised millised tahes.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 15:48:40
|
|
|
Jah, nii ongi. Milles probleem?
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
05.03.2013 15:57:15
|
|
|
| Jah, nii ongi. Milles probleem? |
Minul otseselt probleemi pole aga sina võiksid järjepidevam ja loogilisem oma sõnavõttudes olla, Muud miskit.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
05.03.2013 15:57:23
|
|
|
| Mina ostan sama raha eest, maksimaalse tulemuse, ei raiska raha mõttetuste peale.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
05.03.2013 16:05:55
|
|
|
Sa ikka lugesid, et see 137w on display off, arvuti desktopil idlemas?
Su oma lingil pilt allpool on graafik, kuidas need kaardid tarbivad 450w ringis voolu
viimati muutis eShelobik 05.03.2013 16:08:40, muudetud 2 korda |
|
   |
262 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.03.2013 16:08:24
|
|
|
solksolk, sa võiks ühel hetkel aru saada, et su jutt ei kannata lihtsalt mingit kriitikat foorumis, kus suur osa inimesi antud asjadega ise tegelevad. kui ka jutus mingi point on, siis mattub see üsna veenvalt valede faktide ja näidete kuhja alla.
- 1000+w on reaalselt siin foorumis mõõdetud väga korduvalt, seda tänasel päeval küll mitme videokaardi ja ülekellatud prosega masinates. see, et sina seda vajalikuks ei pea, on sinu isiklik probleem.
- 1000+w tarbivad arvutid kütavadki tuba päris asiselt. seda, et nii ei ole, sa öelda ei saa. su praeguse masina voolutarve on 100w...
- sinu odav 400w toide võib tõesti pildi tasku panna, nagu need 400w codegenid püsiva 200-300w voolutarbe peale üsna ilusasti tegid. see ei tähenda, et kvaliteet-toited (mis võivad olla kordades kallimad) seda teeksid. samuti on odavate toiteplokkidega oht ebapiisavalte parameetritega väljundvoolu tõttu muid komponente maha tappa.
- keskmise mänguarvuti voolutarve on oluliselt vähenenud viimase 2 põlvkonna jooksul, sinnani olid numbrid hooga kasvavad. täna jääb ka high-end juppidest mänguarvuti voolutarve ilma klokkimiseta kuskile 400w alla, veel paar aastat tagasi oli pilt palju koledam.
- kaasaegsed arvutid tegelevad väga agressiivse powergatinguga. kõik, mida vaja pole, lülitatakse jooksvalt välja. sellepärast sa võidki näha oma celeroniga masina voolutarbeks idles ilmselt kuskil 40w ja loadis halvemal juhul kuni 100w. su enda lingil on masinad idles (3 monitoriga, mis on raskendav olukord) 110w, loadis lähevad 450w juurde.
- toiteplokkide kasutegur on välja joonistatav kõverana. reaalse 300w tarbimisega masina toitmiseks on korralik 400-500w vägagi okei. veidi laiendusvõimalustele mõeldes võiks sinna veel 100-150w otsa panna.
- (auto)võimenditega võrdlemine on kohatu, samad ühikud ei tähenda alati päris sama asja.
- desktop prosede tdp varieerub intelil 35w-77w ja amd puhul kuni 125w välja. mängudeks mõeldud kõige agedamad videokaardid on 250w tdp-ga. reaalselt võivad need kõik võtta (ja võtavadki) rohkem. kettad vendid etc ei võta märkamatut osa, sest neid võib masinasse terve nahatäis laotud olla, mis teeb võrdlemisi tagasihoidliku hulga juures ikka kokku jälle mitukümmend vatti.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 05.03.2013 17:04:58, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
05.03.2013 16:11:03
|
|
|
w tähendab alati sama asja, sellepärast on selle järgi kõike vaadata.
ja huvitav, kui videokaardile väidetakse 300-400w tarvet ja terve arvuti i7 protsessoriga ja sellise ägeda videokaardiga võtab vaid 230w.
Ehe näide ,et see 450w tarve videokaardi kohta on jama.
viimati muutis solksolk 05.03.2013 16:12:21, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.03.2013 16:12:02
|
|
|
solksolk, tähedab? kindel? mul on kõlarikomplekti speccides nii 500w kui 1000w kirjutatud. samad vatid kõik - seleta, miks?
viimati muutis londiste 05.03.2013 16:14:07, muudetud 1 kord |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
05.03.2013 16:12:54
|
|
|
| 25w on ilmselt nominaal võimsus, ehk siis see, mida need kõlarid kannatavad pidevalt ja 500w on maksimum võimsus, hetk enne läbi põlemist.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
05.03.2013 16:13:55
|
|
|
| solksolk, ole hea, ära rohkem neid seeni söö...
|
|
   |
262 |
|
| tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
05.03.2013 16:14:33
|
|
|
| Aga kuna naiivsed neid kirju usuvad, siis neid peale kirjutataksegi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.03.2013 16:17:52
|
|
|
solksolk, saad aru küll. miks sa siis ei taha aru saada, et odavatel toidetel on suurelt kirjas peak ja kvaliteetsetel toidetel rated power. lisaks on voolul rida parameetreid, mis on sama olulised. ja kvaliteetsemate toidete tootjad annavad vahel üsna pikka garantiid, mul on toite garantii näiteks 5a.
toidete, nende erinevuste ja soovituste kohta on foorumis olemas ka üks päris pikk teema:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=173848
arvutite muutuva voolutarbe koha pealt on märksõnadeks nii erinevad voolusäästutehnoloogiad kui power gating. ehk siis lisaks kloki vähendamisele lülitatakse välja ka kõik kivide osad, mida hetkel vaja pole. tänasel päeval on ka high-end masinate voolutarve idles kuskil 100w kandis (kui ei kloki, kui ei ole mitut monitori, kui ei ole hunnikut kettaid etc, mis kõik omakorda tarvet tõstavad). loadis on nädatavad tarbenumbrid hoopis teised ja taas sõltuvad rakendatud koormusest.
voolutarbe kontrolli all hoidmiseks on mindud isegi nii kaugele, et viimase 2 põlvkonna videokaardid jälgivad nii oma voolutarvet kui temperatuuri ja klokivad ennast alla või vähendavad muud moodi koormust kui üle kehtestatud limiitide lähevad. loe mõne tehnilisema kallakuga saidi reviewsid kus ka asjade tehnilist tausta lahti on kirjutatud. anandtechi julgen soovitada, seal on enam-vähem normaalsele inimesele loetavalt kirjutatud.
viimati muutis londiste 05.03.2013 16:22:13, muudetud 1 kord |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 16:19:47
|
|
|
| Jah, nii ongi. Milles probleem? |
Minul otseselt probleemi pole aga sina võiksid järjepidevam ja loogilisem oma sõnavõttudes olla, Muud miskit. |
Ma ei saa aru, mida mõtled selle all, aga eks me vaatasime asja erineva pilguga lihtsalt.
Igatahes mina olen selle poolt, et kui keegi omale arvuti kokku paneb, ei mõtle ta järgmisele omanikule ja ostab endale sobivad jupid. Kui raha on rohkem, saab kvaliteetsemad/vastupidavamad jupid osta, et ei peaks muretsema mingite probleemide üle, mis võivad tekkida. Ei ole vaja mõelda sellele, et järgmine omanik vaatab ainult toiteploki watte ja mälu hulka jms. Ostja leiab ta niikuinii, aga mitte nii lihtsalt.
Kui raha vähem, ei saa lihtsalt lubada nii häid juppe ja peab lootma, et saab hea eksemplari või lootma garantiiremondile.
Mina isiklikult pole pidanud garantiiremondis ühegi oma arvutijupiga käima ning tean, et mu arvutis on kõik töökindel (v.a siis mälud, millega juba on probleem olnud, aga seda õnneks ainult ühe mäluga). Nii mulle meeldib ja olen nõus selle eest suuremat hinda maksma.
Samas saan aru ka nendest, kes ei saa nii palju kulutada arvuti peale ja vahepeal peabki näiteks codegeni toiteka ostma. Vastu enda tahtmist olen isegi pidanud paar sellist arvutit tuttavale komplekteerima. Tal polnud lihtsalt piisavalt vaba raha millegi parema jaoks. Õnneks olen ta saanud regulaarselt oma arvutit hooldama panna (ja tähtsaid andmeid mujale varundama panna) ja seetõttu peaks ka kauem vastu pidama. Samas paljud, kes võtavad enamvähem suvalise arvuti poeletilt, jätavad oma arvuti aastateks hooldamata - nii küll nad vastu ei pea.
Aga hooldus ka väga palju ei aita. CapXonid võivad lihtsalt punni minna ka regulaarse hooldusega.
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
05.03.2013 16:20:36
|
|
|
Poiss on kusjuures peaaegu õigesti ju aru saanud voolutarbest. Igal juhul paremini kui mõni kasutaja a la tahanteada, kes sirge näoga kirjutab foorumisse ebanormaalselt kõrgeid voolutarbenumbreid.
Kvaliteettoitekad tegelikult võtavad seinast rohkem voolu kui neil endal reitingut on (efektiivsus eks, 80% efektiivsusega 850W toitekas siis näiteks võtab seinast kuni 1020W, et 850W arvutisse toimetada). Enda 850W Chiefteciga olen ära näinud 915W pistikust (i7 920 @4GHz, GTX 480 SLI - Prime95 koormas CPU'd ja Furmark GPUsid).
Aga kui palju võtab selline komplekt mängides? 650W. Ja ühe kaardiga üldse 450W. Rõhuv osa sellest voolust peab tulema +12V raili pealt, mis on just kvaliteettoidetel eriti tugev. Codegenil paraku mitte.
Aga muidu võib öelda küll, et suvaline moodne keskklassi videokaga arvuti ei võta mängides üle 250-300W.
|
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
05.03.2013 16:22:43
|
|
|
Ma saan aru, et toiteplokid erinevad, aga 850w toiteplokk reaalsuses ikkagi 850w ei tarbi, ka mitte kallis.
See arvuti millel mõõtsin, ei olnud üdlse suvaline moodul, vad väga kõva mänguarvuti, mis veab kõiki mänge maks graafikaga ja sel oli i7 protsessor.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.03.2013 16:23:52
|
|
|
solksolk, mida tähendab ei tarbi? toiteploki ülesanne on voolu välja anda. kui kvaliteetse toiteploki küljes rippuv arvuti tarbib 850w, siis tarbib see toide seinast paremal juhul (ütleme et mingis heas 90+% kasuteguriga punktis oma kõveral, pmst 80+ platinum) kuskil 920w kanti.
viimati muutis londiste 05.03.2013 17:05:40, muudetud 2 korda |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
05.03.2013 16:25:18
|
|
|
| Point ongi selles, et arvuti ei tarbi 850w voolu ja toiteplokk ei anna ega ei võta ka niipalju.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.03.2013 16:27:01
|
|
|
solksolk, su point on vale. punkt.
edit:
tarbitav vool sõltub otseselt ja üheselt arvuti tarbimisest, mis võetakse toiteplokist.
õigemini, sa ei ole seadnud mingeid eelduseid.
milline arvuti ei tarbi, sinu oma? tõenäoliselt mitte.
ericku oma, mille ta näiteks tõi? tarbis ju küll.
viimati muutis londiste 05.03.2013 16:27:59, muudetud 2 korda |
|
   |
217 |
|