Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Max Powers
|
04.03.2013 09:49:44
|
|
|
jaja
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
04.03.2013 09:57:47
|
|
|
Juhusõitja jaoks on roheline kaart hulga mugavam füüsilisest/mobiilsest piletiraamatust, tunnipiletist.
Kuupileti puhul jäägu tõesti ID, on's seda kaarti vaja.
Keda on kontrollitud, kas MuPo nõuab ka kaarti silmaga näha?
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
04.03.2013 10:06:05
|
|
|
Mario. kirjutas: |
Juhusõitja jaoks on roheline kaart hulga mugavam füüsilisest/mobiilsest piletiraamatust, tunnipiletist.
Keda on kontrollitud, kas MuPo nõuab ka kaarti silmaga näha? |
Rohelist kaarti? Mupo viibutab seda kaarti oma masina vastu, et kontrollida kas sa oled ikka viibutanud.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
1 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
04.03.2013 10:29:44
|
|
|
gan3b kirjutas: |
Rohelist kaarti? Mupo viibutab seda kaarti oma masina vastu, et kontrollida kas sa oled ikka viibutanud. |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7550660#7550660
iir ju kirjutab :
"Panen oma kaardi vasta MUPO masinat, vaatab loeb, ahah, on sul nüüd mingit dokumenti ka, et see ikka sina oled? Mille jaoks seda kaardisüsteemi vaja, vanasti id kaardiga suudeti tuvastada, enam ei suudeta, kas olen tallinlane?"
Muidugi on seejuures ta tekstis loogikaviga sees - varem ID-kaardiga oli lihtne kontrollida kas esitaja on õige isik. Praegu, kui lisadokumenti ei küsita, siis võib esitada varastatud kaardi....
viimati muutis Mnator 04.03.2013 10:31:47, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.03.2013 10:31:47
|
|
|
Sest ID kaardiga ei nähtud sõitvate inimeste arvu konkreetsel liinil.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
04.03.2013 10:33:15
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Sest ID kaardiga ei nähtud sõitvate inimeste arvu konkreetsel liinil. |
Mitmeid kordi ära seletatud, et praeguse süsteemiga saadav number on vigane tänu neile kes seda kaarti sõiduks ei vaja ja ka veel muud tegurid....
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.03.2013 10:34:46
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Mitmeid kordi ära seletatud, et praeguse süsteemiga saadav number on vigane tänu neile kes seda kaarti sõiduks ei vaja ja ka veel muud tegurid.... |
See on Tallinna põhjendus.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
04.03.2013 10:37:04
|
|
|
Mitmeid kordi ära seletatud, et praeguse süsteemiga saadav number on vigane tänu neile kes seda kaarti sõiduks ei vaja ja ka veel muud tegurid.... |
See on Tallinna põhjendus. |
Ära vähemalt sina nii vigast põhjendust levita.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
04.03.2013 10:38:39
|
|
|
Sellepärast need 100a. penskarid vibutavad (kuigi ei peaks) ja tekitavad ummikuid validaatorite ees, sest tahavad linnavailetsusele näidata, et nad veel liiguvad ja polegi veel parematele jahimaadele läinud!
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.03.2013 10:40:52
|
|
|
Peab diskleimeri alla panema vä?
Kasutajanumbrid saab, lihtsalt need ei sisalda penskareid ja lapsi. Ka sellisest infost võib kasu olla.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
04.03.2013 11:02:27
|
|
|
gan3b kirjutas: |
Rohelist kaarti? Mupo viibutab seda kaarti oma masina vastu, et kontrollida kas sa oled ikka viibutanud. |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7550660#7550660
iir ju kirjutab :
"Panen oma kaardi vasta MUPO masinat, vaatab loeb, ahah, on sul nüüd mingit dokumenti ka, et see ikka sina oled? Mille jaoks seda kaardisüsteemi vaja, vanasti id kaardiga suudeti tuvastada, enam ei suudeta, kas olen tallinlane?"
Muidugi on seejuures ta tekstis loogikaviga sees - varem ID-kaardiga oli lihtne kontrollida kas esitaja on õige isik. Praegu, kui lisadokumenti ei küsita, siis võib esitada varastatud kaardi.... |
Ma pigem küsin lähtuvalt määrusest, sest ühiskaardi plastikust ei ole ammu midagi järel ning rfid ise koos antenniga on telefoni korpusesse topitud. Kuna ma ei ole veel kontrolli otsa saanud, siis ei ole juhtunud võimalust ka dialoogi pidada ning kontrollida nende teadmisi.
Sõiduõigus on seega edukas valideerimine kontrolöri poolt.
Kuidas ma talle selle serveerin, on täiesti minu enda asi. Aga ma eeldan, et sellest tekiks ajutine tüli, sest kes ikka MuPo't harib.
tsitaat: |
§ 2. Mõisted
2) sõiduõigust tõendav dokument on sõidupilet
3) sõidupilet on kantud andmekandjale või elektroonilisse andmekogusse. Elektroonilise sõidupileti või sõiduõiguse olemasolu tõendatakse Eesti Vabariigi isikutunnistuse (edaspidi ID-kaardi), e-kaardi või muu käesolevast määrusest tuleneva andmekandja abil. Sõidupileti tooted on: ühe sõidu pilet, tunnipilet, sõidukaart, ühiskaart;
14) valideerimine on e-pileti ostmine või sõidu registreerimine validaatori abil igakordsel sisenemisel ühissõidukisse.
7) e-kaart ehk Ühiskaart ehk elektrooniline kontaktivaba kaart
§ 12. E-kaart
(1) E-kaart ei ole sõiduõigust tõendav dokument ehk sõidupilet.
§ 14. Sõidu eest tasumise kontrollimine
(2) Sõitja on kohustatud esitama kontrolliõigusega ametiisikule sõidupileti või muu sõiduõigust tõendava dokumendi kontrollija esimesel nõudmisel. |
viimati muutis Mario. 04.03.2013 11:05:06, muudetud 1 kord |
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.03.2013 11:04:08
|
|
|
See oleks huvitav jah kas kaarti füüsiliselt tahetakse kah näha või mitte. Kui ütled, et mul anteen telefonis, siis arvatakse ehk, et mingi häkker vms kellel sõiduõigust polegi üritab süsteemi ära petta
Muidu huvitav idee kaart lahti sulatada. On see rfid seal sees suur? Kuhu sa ta telefonis paigutasid? Mahtus tagakaane alla vms?
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.03.2013 11:04:45
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Tasuliseks läheb tagasi peale valimisi hoolimata sellest kes võidab. Ma ainult pean pöialt, et laste sõitu uuesti tasuliseks ei tehta. |
Suhteliselt ilmselge, kes võidab seega - ei lähe tasuliseks tagasi.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
04.03.2013 11:05:07
|
|
|
Niipalju kui mulle teada on plaan edaspidi sõidukaardi kasutamise kohustus neilegi laiendada kel seda praegu pole ning seda just adekvaatse statistika huvides. Ja tegelikult on neil juba ka praegu targem sõidukaarti kasutada kui ei taha, et mingi aja pärast mõni näiteks peaasjalikult pensionäride poolt kasutatav liin sõitjate vähesuse tõttu kaotatakse või selle sõidugraafikut kärbitakse !
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
04.03.2013 11:07:28
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
See oleks huvitav jah kas kaarti füüsiliselt tahetakse kah näha või mitte. Kui ütled, et mul anteen telefonis, siis arvatakse ehk, et mingi häkker vms kellel sõiduõigust polegi üritab süsteemi ära petta
Muidu huvitav idee kaart lahti sulatada. On see rfid seal sees suur? Kuhu sa ta telefonis paigutasid? Mahtus tagakaane alla vms? |
Pisike; korpuse ja aku vahele.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
04.03.2013 11:11:58
|
|
|
Kohe näha, et linnaviletsus ei kasuta ise ühistransporti.
Kui kasutaks, teaksid nad, mis liin on mis kellaajal ülekoormatud...
Tallinna puhul vist enamus liine ülekoormatud kellaaegadel 8-9 ja 15-18..
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
04.03.2013 13:22:29
|
|
|
GamerHD kirjutas: |
On siin mõni pidev ühistranspordi kasutaja kes pole mupot näinud see aasta? |
kusjuures eile nägin esimest korda sel aastal neid tee ääres passimas. Üks jänes tuli just sealt autost neil välja. Linnutee rimi nurgal olid siis (diagonaalis 5+ tanklast üle tee).
/edit iivil värk, hetkel 666-s vastus
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
AlvinL
Kreisi kasutaja

|
04.03.2013 16:23:12
|
|
|
E-piletisüsteem on väga viis, võiks Tartusse ka tulla. Austraalias kasutasin koguaeg seda e-piletisüsteemi. Lihtsalt on üks kaart, bussides ja rongijaamas/peatustes on need aparaadid mille alt sa läbi viipad oma kaardi ja kõik sujub. Kusjuures rongijaamades ei saanudki üldse pardaleastumistsooni, kui polnud piletit näidata või kaarti läbi löödud. Nimetatakse seda seal Tag on/Tag off'iks. Rongiga liikudes sellega probleemi ei tekkinud, sest need tag aparaadid jäävad alati sisenemis/väljumis marsruudile, aga bussis vahepeal unustad enne väljumist tag off'i teha ja siis läheb max.-zone hind kaardilt maha ehk kõige kõrgem tasu, endalgi juhtus paar korda, aga seal on ainult ennast vaja idiootsuses süüdistada
Austraalias muidugi ei olnud peaaegu üldse võimalik jänest sõita, sest iga jumala bussi ja rongi peal ALATI kontrolörid rivis. Kontroll iseenesest on ka hea ja kiire, lihtsalt võtad oma kaardi välja ja 2 seki jooksul saad teada, kas saad trahvi või mitte. Ei pea pusima, et oma telefonis mingit tõestust taga otsida, mille veel võis kogemata enne ära kustutada või veel hullem, kuskile kannitaskusse litsutud talongi, mis parema õnne korral välja kukkus.
_________________ Võimatu on teha midagi lollikindlaks, sest lollid on haruldaselt leidlikud. |
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
04.03.2013 16:44:30
|
|
|
A-lvin, Perthis ei näinud paari nädala jooksul ühtegi kontrolöri ei bussis ega rongis. Ainult rongijaamas kesklinnas kus pidi tag off tegema, et linna pääseda, seal oli paberpiletite kontrolliks kontrolör. Kui oli vähem rahvast avati bussil ainult esimene uks kus pidi tag on tegema või siis bussijuhile paberpiletit näitama.
Väga hea lahendus olid öörongid, reede ja laupäeva öösel 2 ja 4 väljusid kõikide suundade peale tasuta rongid, kus igas vagunis hoidis paar politseinku/turvameest korda.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
04.03.2013 17:01:40
|
|
|
ma tahaks veidi kiita seda nn. tasuta ühistransporti. kuigi see papilatakaga vehkimine on tobe ja busside hügieenilise seisukorra osas on veel kõvasti tööd teha, siis mulle ikkagi meeldib, et ma ei pea ühistranspordi eest maksma.
olen hakanud rohkem kinos käima. kuna ma kesklinna minnes tavaliselt pole selleks autot kasutanud vaid ühistransporti, siis nüüd on kinoskäik kohe tunduvalt odavam. enne mõtlesin et hm, kas maksab ikka see 3-5 euri kinopileti eest + 2 euri bussipiletite eest = 5-7 euri filmi eest maksta. aga nüüd on see käimine ikka odavam, kui bussiraha alles jääb.
teine asi - kuna hoian end vormis ka jooksmisega, siis enne oli nii, et pidi jooksumarsruudid tegema suletud teekonna kujuliselt, et algus ja lõpp oleks kodu juures. nüüd saan joosta kaugemale kui enne. jooksen kodunt nii pikalt kui jaksan kuhugi suunas ja siis bussiga koju tagasi ja sellise enda liigutamisega ei kaasne mingeid kulutusi.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
AlvinL
Kreisi kasutaja

|
04.03.2013 17:16:27
|
|
|
Kummaline, Perthis elasin ise ka ja kui rongiga liiklesin, siis oli alati kontrolör platsis. Selles mõttes, et rongi peal olemas füüsiliselt. Vaguneid on vahepeal omajagu, sellepärast võibki vahepeal jopata, et saad täpselt kuskile juba tasulisse tsooni sõita ja siis uksest välja hüpata enne kui see tüüp sinu ette võtab. Sellised sõidud nagu Mandurah-Perth sa ei sõida mitte mingi nipiga jänest, isegi pool maad sellest ja nagu sa tead , on seal vahemaad korralikud.
Kui sa astud peale kuskilt nowhere'st ja hakkad linnapoole sõitma, siis on ikka mingi vend platsis, kes sinuni jõuab lõpuks.
Bussiga ma väga palju ei liikunudki tegelikult, sel ajal kui ma peale astusin, oli vähe rahvast peaaegu koguaeg, piletit pidi alati näitama/tag on'i tegema. Tasuta tsoonis muidugi on kõigil savi, aga pidevalt kui ma FTZ-st välja sõitsin, siis alati kuidagi jopastas, et piletit ikkagi küsitakse.
AHjaaa, DNA kit võiks olla igas bussis nii nagu Perthiski, suurelt kirjutatud, et kui sülitad, siis on pizdets.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
04.03.2013 17:53:29
|
|
|
Mandurah ikka suht eemal, mul oli 10km kesklinna, sellepärast ei näinudki ilmselt
Rongid ja bussid olid puhtad küll
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.03.2013 20:00:28
|
|
|
Kus hundist räägid seal hunti näed. Täna esimest korda siis kontrolliti lauluväljaku juures. Kaarti taskust ei pidanud välja võtma (mul jope varruka taskus). Lasi lugejaga üle ja korras. Isegi ID kaarti ei küsitud
Paraku jänesesaak oli kah 0. Löntsisivad kurvalt tühjade kätega oma bussi tagasi
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
GamerHD
HV vaatleja

|
04.03.2013 21:02:08
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Kus hundist räägid seal hunti näed. Täna esimest korda siis kontrolliti lauluväljaku juures. Kaarti taskust ei pidanud välja võtma (mul jope varruka taskus). Lasi lugejaga üle ja korras. Isegi ID kaarti ei küsitud
Paraku jänesesaak oli kah 0. Löntsisivad kurvalt tühjade kätega oma bussi tagasi  |
Ju seee ID-kaardi küsimine on ainult siis kui mõni totakas "unustab" oma kaarti kogemata/tahtlikult valideerida. Nt millalgi veebruaris vist oli terve bussi peale vist ainus 1 unimüts kes ei valideerinud ja teda maha ka ei võetud..
_________________ team of the year http://tinypic.com/r/2rww0sx/6 |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
04.03.2013 21:04:30
|
|
|
Mul on valideeritud. Selleks küsibki dokumenti, et kas ma olen ikka see kelle kaarti ma kasutan.
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|