|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
03.03.2013 01:18:38
|
|
|
W7 shutdown: win -> 1x vasak nool -> 2x enter
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.03.2013 01:20:03
|
|
|
Niih, ja sellepärast on väga vaja tagasi windows 7 peale minna?
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
| Kommentaarid: 360 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
03.03.2013 01:24:17
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
W7 shutdown: win -> 1x vasak nool -> 2x enter  |
W8 shutdown: vajuta korpusel olevat nuppu
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 160 loe/lisa |
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.03.2013 01:37:08
|
|
|
| maatriks kirjutas: |
W8 shutdown: vajuta korpusel olevat nuppu  |
Huvitav, mul teeb selle peale sleepi w7 all.
ning see oli lihtsalt üks näidetest kuidas tüüptegevusi tehti aegavõtvamaks kui tarvis.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.03.2013 01:40:27
|
|
|
W8 shutdown: vajuta korpusel olevat nuppu  |
Huvitav, mul teeb selle peale sleepi w7 all.
ning see oli lihtsalt üks näidetest kuidas tüüptegevusi tehti aegavõtvamaks kui tarvis. |
Arvuti väljalülitamist tehti aegavõtmavaks. Kasutad seda kord-kaks äkki päevas. Muid tegevusi tehti kiiremaks ju, mida kasutad rohkem.
Ja Ho Ho... Seda saab muuta. Mul on by default ta shut down peal igatahes.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
03.03.2013 01:44:31
|
|
|
| W7 shutdown: win -> 1x vasak nool -> 2x enter :-P |
W8 shutdown: vajuta korpusel olevat nuppu :roll: |
Huvitav, mul teeb selle peale sleepi w7 all. |
Siis vaheta funktsioon ära. Seda saab teha winkey "Change what power buttons do". Kuigi ma olen kindel, et sa seda juba teadsid.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 160 loe/lisa |
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taun0
HV veteran

|
03.03.2013 01:48:29
|
|
|
ülikiire universaalne shut-down otse kilbist!
ainult üks lülitus
_________________ www.elektron.ee |
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.03.2013 02:54:47
|
|
|
Ho Ho, kui tihti sa shutdowni-restarti arvutile teedki?
Kas mitte ei uhkustata Linuxi ja teiste loomade puhul et näe, ei peagi pidevalt arvutile restarti tegema.
Läpi puhul on nkn power nupp käepärast, et selle kaudu magama saata vms, klapi kinni lükkamise peale pandud endal mitte magama minema.
Seni oled ainult pseudoprobleeme välja mõelnud.
Mis ikkagi multitaskingul häda on Win8 all?
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.03.2013 07:59:27
|
|
|
| The_Boss kirjutas: |
| Millega sul (ja ka teistel) see metro ette jääb? |
Sellega, et ei saa puhast desktoppi kasutada. Et vaikimisi booditakse metrosse. Et kontrollpaneeli peab nurgast meelitama kui vaja. Et shutdown jne peab jälle nurgast meelitama jne.
| Ja kus mujal sa neid touch elemente näed? Nurgad? Sa ei pea ju neid kasutama ning ette ka nad ei jää. |
Üldiselt ei kasutagi. Näiteks kontrollpaneeli võtan desktopil paremklikk-personalize ja siis address baril control panel . Sellest kiitjad ei saagi paraku aru, et metro on hulga sügavamalt sees kui lihtsalt start ekraan. Isegi metro ja desktop settingud on eraldi mitmed kohas. Mälupulgalt midagi jooksutad autoplayga siis tuleb kah väike metro kujundusega kastike mis küsib kas sa tahad seda jooksutada. Seetõttu ma ütlegi, et UI on üks puder ja kapsad.
| Kas sa oled windows 8-t üldse kasutanud rohkem kui paar tundi või oled lihtsalt põikpäine ja ei lepi muuga kui nokia 3310-ga? |
Ma ei kasuta seda igapäevaselt (mõistetavatel põhjustel). Pigem 1-2x nädalas kui vaja on midagi järgi vaadata või mõni programm installida mida ma ei riski päris os-i installida. Jutt käib siis vm-st:
Spoiler 
| Hetkel on mul tõmmatud windows 8-le isegi paar programmi vähem, kui ma windows 7-le tõmbaks. Mis lisaprogrammidest juttu on? |
Jah iso mountimiseks pole vaja, aga mittepuutetundlikult seadmelt on vaja jälle start ära kaotada või ümber kohandada. Seega sama arv programme ikka. Vb isegi rohkem.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
03.03.2013 08:21:43
|
|
|
Olen Win8-t põhimasinas kasutanud pea aasta.
Enne seda sai betat virtuaalis näpitud, aga siis oli liialt toores veel.
| tsitaat: |
| Sellega, et ei saa puhast desktoppi kasutada (1). Et vaikimisi booditakse metrosse (2). Et kontrollpaneeli peab nurgast meelitama kui vaja (3). Et shutdown jne peab jälle nurgast meelitama jne (4). |
1) Minu desktop ei ole varem nii puhas olnud kui 8ga. Tänu uuele menüüle sain aga ka taskbari pinnitud appidest puhtaks, sest need on nüüd start menüüsse pinnitud. Saan need sealt kerge vaevaga väga mugavalt kätte. Sinna mahub neid oluliselt rohkem ka ning saan asju grupeerida.
2) See ei ole mul veel probleemi valmistanud, kuna desktop on enivei tühi (ja taskbar ka) siis niikuinii käivitan midagi Starti alt. Mina näen seda pigem featuurina nüüd (alguses oli imelik).
3) Control panelit saab kõige lihtsamini kätte, kui start menüüsse kirjutada "control". Esimene vaste.
Kui otse Starti buudid, siis ei pea isegi start nuppu vajutama. Alternatiiviks on ka Win key.
4) Shutdowni meelitamine on imelihtne. Kui see ei meeldi, võid omale start menüüsse suure SHUT DOWN nupu pinnida ja selle näiteks kõige esimeseks panna (ctrl+alt+del -> shut down on ka variant).
Ise ei ole vajadust näinud, pigem kasutan charmside menüüd hea meelega.
p.s. Kasutan traditsioonilist desktopi. Oleksin väga häppi, kui monitori võiks touchida ka.
Win 8 on kindlasti Win 7st parem. Koos touchiga oleks ta seda veelgi rohkem.
p.p.s. Need kes Start8 peale panevad, soovitan teil siiski võtta see kuu aega, et kasutada uusi asju ja siis otsustada, kas tahad ikka vana nuppu tagasi.
Ise tegin alguses sama - panin vana nupu tagasi. Siiski mõtlesin, et okei, annan võimaluse. Nüüd olen veendunud, et uus ON oluliselt parem.
Ära tee endale elu mugavaks, et lased vana harjumuse peal liugu, tekita endale uus
p.p.p.s Metro äppe EI PEA absoluutselt kasutama. See on inimeste enda vaba voli ja huvi, kui palju sa neid käitad. Igavuse peletamiseks ja vaba aja veetmiseks väga lahedad asjad. Tööks - ei.
|
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
03.03.2013 08:52:25
|
|
|
| R A T kirjutas: |
Spoiler 
| Sellega, et ei saa puhast desktoppi kasutada (1). Et vaikimisi booditakse metrosse (2). Et kontrollpaneeli peab nurgast meelitama kui vaja (3). Et shutdown jne peab jälle nurgast meelitama jne (4). |
1) Minu desktop ei ole varem nii puhas olnud kui 8ga. Tänu uuele menüüle sain aga ka taskbari pinnitud appidest puhtaks, sest need on nüüd start menüüsse pinnitud. Saan need sealt kerge vaevaga väga mugavalt kätte. Sinna mahub neid oluliselt rohkem ka ning saan asju grupeerida.
2) See ei ole mul veel probleemi valmistanud, kuna desktop on enivei tühi (ja taskbar ka) siis niikuinii käivitan midagi Starti alt. Mina näen seda pigem featuurina nüüd (alguses oli imelik).
3) Control panelit saab kõige lihtsamini kätte, kui start menüüsse kirjutada "control". Esimene vaste.
Kui otse Starti buudid, siis ei pea isegi start nuppu vajutama. Alternatiiviks on ka Win key.
4) Shutdowni meelitamine on imelihtne. Kui see ei meeldi, võid omale start menüüsse suure SHUT DOWN nupu pinnida ja selle näiteks kõige esimeseks panna (ctrl+alt+del -> shut down on ka variant).
p.s. Kasutan traditsioonilist desktopi. Oleksin väga häppi, kui monitori võiks touchida ka.
p.p.s. Need kes Start8 peale panevad, soovitan teil siiski võtta see kuu aega, et kasutada uusi asju ja siis otsustada, kas tahad ikka vana nuppu tagasi.
Ise tegin alguses sama - panin vana nupu tagasi. Siiski mõtlesin, et okei, annan võimaluse. Nüüd olen veendunud, et uus ON oluliselt parem.
Ära tee endale elu mugavaks, et lased vana harjumuse peal liugu, tekita endale uus
p.p.p.s Metro äppe EI PEA absoluutselt kasutama. See on inimeste enda vaba voli ja huvi, kui palju sa neid käitad. Igavuse peletamiseks ja vaba aja veetmiseks väga lahedad asjad. Tööks - ei. |
Targuta edasi ja pese hambaid tagumiku kaudu, terve maailm ei hakka ümber õppima, puutepaneeliga masinates võetakse hea meelega W8 kasutusele, polnud ju tahvelarvuti peal W7 just eriti mugav kasutada, ilma puutepaneelita arvuti puhul kasutatakse vanemaid Windows versioone edasi või minnakse üle mõne konkureeriva OS pakkuja peale.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.03.2013 09:16:18
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| Ho Ho, kui tihti sa shutdowni-restarti arvutile teedki? |
Täpselt sama tihti kui kaua pean ootama startupi järel.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
03.03.2013 09:51:44
|
|
|
3) Control panelit saab kõige lihtsamini kätte, kui start menüüsse kirjutada "control". |
Parem klikk all vasakus nurgas või win+X ja saab ka kätte
|
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
03.03.2013 10:01:36
|
|
|
| Marie kirjutas: |
Spoiler 
p.p.p.s Metro äppe EI PEA absoluutselt kasutama. See on inimeste enda vaba voli ja huvi, kui palju sa neid käitad. Igavuse peletamiseks ja vaba aja veetmiseks väga lahedad asjad. Tööks - ei. |
Targuta edasi ja pese hambaid tagumiku kaudu, terve maailm ei hakka ümber õppima, puutepaneeliga masinates võetakse hea meelega W8 kasutusele, polnud ju tahvelarvuti peal W7 just eriti mugav kasutada, ilma puutepaneelita arvuti puhul kasutatakse vanemaid Windows versioone edasi või minnakse üle mõne konkureeriva OS pakkuja peale. |
Terve maailm on aegade jooksul korduvalt ümber õppinud (OK, osad inimesed kindlasti on FORTRAN-is kinni veel).
Sinu silmaklapid on imekspandavad - sulle ei mahu ikka veel pähe, et kogu see "puutevõimalus" ei võta midagi vana ära, see lisab palju uut juurde. W7 võis puutel kehv olla, aga W8 ei ole traditsioonilisel desktopil mikrogrammigi kehvem kui mõni muu (ainult parem on).
PC (touch or not):
Windows XP < Windows 7 < Windows 8
Tablet:
Windows XP < Windows 7 < Windows 8
Alati on võimalus kolida Ubuntuliste või Macile kolimida. Seal on ju oluliselt vähem ümber õppida, kui full screen start menüüga hakkama saada
Ma nimetaks pigem seda päraku kaudu hambapesuks...
|
|
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
03.03.2013 10:02:48
|
|
|
| gan3b kirjutas: |
3) Control panelit saab kõige lihtsamini kätte, kui start menüüsse kirjutada "control". |
Parem klikk all vasakus nurgas või win+X ja saab ka kätte  |
Yes yes, tänud! Esimese hooga ei tulnudki Win+X ja "P" meelde
Tore näha, et vähemalt mõned on suutnud uuendustega kaasa minna
|
|
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
03.03.2013 10:14:52
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
Näiteks kontrollpaneeli võtan desktopil paremklikk-personalize ja siis address baril control panel . |
Paremklikk desktopil -> Personalize -> Change desktop icons ja sealt saad panna Control Paneli ja Computeri ikoonid desktopile. Täpselt nagu 7-s saad seda teha. Ei midagi keerulist. Kui ikooni ei taha teha, siis Win + X ja valid menüüst Cotrol Paneli.
| Marie kirjutas: |
| Targuta edasi ja pese hambaid tagumiku kaudu, terve maailm ei hakka ümber õppima, puutepaneeliga masinates võetakse hea meelega W8 kasutusele, polnud ju tahvelarvuti peal W7 just eriti mugav kasutada, ilma puutepaneelita arvuti puhul kasutatakse vanemaid Windows versioone edasi või minnakse üle mõne konkureeriva OS pakkuja peale. |
Mida sa ümber õpid? Start menüü tagasi panemine võtab aega 5min.
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-kasutaja-
Kreisi kasutaja

|
03.03.2013 10:35:28
|
|
|
Nüüd saab siis vähemalt iga aasta kiunuda, et kui si** ikka uus Windows on
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.03.2013 10:52:16
|
|
|
Mismõttes iga aasta uue windowsi ostmine?
Kas keegi sihib relvaga kuklasse ja käseb uue windowsi osta?
Tomorrow, miks on vaja mittepuutetundlikul seadmel ära kaotada start? Kas hiirega kasutamine on siis võimatu või mis?
Keegi mainis hiirega mööda ekraani rallimist. Kuna täpsemalt siis selline asi juhtub (eriti arvestades, et selle väite esitaja tahab võimalikult vähe uut UI-d kasutada ja vajab starti ainult samal põhjusel kui windows 7-s start menüüd)?
Samuti see, et enam ei saa desktoppi puhtana hoida. Mul on desktopil ainult prügikast ja mõned ajutised failid, millega parasjagu tööd teen. Täpselt samamoodi oli mul ka windows 7-s.
Windows 8-s on muidu samad programmid, mis windows 7-s, aga pole vajadust näiteks office jaoks (sest hea wordi alternatiiv juba installitud + muu saab kasvõi google docsiga teha. Niikuinii neid ei kasuta nii tihti kui wordi). Samuti puudub vajadus IM-i vastu, sest see on juba olemas. Mul on küll eraldi IM installitud, sest tol hetkel oli windowsi enda IM pisut toores veel. Hetkeseisu ei tea.
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.03.2013 11:49:54
|
|
|
The_Boss, ära on vaja kaotada seepärast, et kasutuskogemus oleks ühtne, et kui oled ühtemoodi harjunud kasutama, saad samamoodi iga seadme peal, olgu see lauaarvuti, sülearvuti, tahvelarvuti või mobiil.
Ho Ho, multitasking polegi pinnuks silmas enam?
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.03.2013 11:50:24
|
|
|
See ei vasta ikka mu küsimusele.
Milleks seda start menüüd siis kasutati? Programmide avamiseks? Start-s saab seda teha.
Otsinguvõimalus? Start-s saab seda teha.
On veel midagi?
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.03.2013 11:55:59
|
|
|
Milleks seda start menüüd siis kasutati? Programmide avamiseks? Start-s saab seda teha.
Otsinguvõimalus? Start-s saab seda teha. |
Ära näe vaeva. See on Nagu Office Spaces kus Tom Smykowski räägib enda tööst (ei leidnud kahjuks parema kvaliteediga versiooni):
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
03.03.2013 11:56:04
|
|
|
On veel midagi? |
Programmide avamise ja otsinguvõimalus on endiselt olemas.
Search menüü on selle jaoks. Kõik programmid on kenasti rivis ja otsingukast sealsamas.
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.03.2013 12:03:55
|
|
|
| .:MDK:. kirjutas: |
On veel midagi? |
Programmide avamise ja otsinguvõimalus on endiselt olemas.
Search menüü on selle jaoks. Kõik programmid on kenasti rivis ja otsingukast sealsamas. |
Jah, seda ma just ju ütlesingi
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
03.03.2013 12:07:33
|
|
|
| Kõik vana on olemas, lisaks on terve hunnik uusi (jah, metro appid on üks lisadest seal)
|
|
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|