|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas vajad elektritoetust? |
| Jah, olen juba taotlenud |
|
5% |
[ 8 ] |
| Jah, hakkan lähipäevil taotlema |
|
3% |
[ 5 ] |
| Ei tea veel, pole otsustanud |
|
5% |
[ 7 ] |
| Ei ole vajadust, saan suurema arve tasumisega hakkama |
|
41% |
[ 58 ] |
| Ei ole vajadust, arve ei olnud tavapärasest suurem |
|
22% |
[ 32 ] |
| Vajan, aga ei saa (ei kvalifitseeru toetuse saajaks) |
|
21% |
[ 30 ] |
|
| hääli kokku : 140 |
|
| autor |
|
Max Powers
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
01.03.2013 14:20:01
|
|
|
Tellitud jutt ju...
|
|
| Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
0 :: |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
01.03.2013 15:07:46
|
|
|
Tea kas roheline elekter on tervislikum kui värvitu elekter
Imestan, et rohelisi lolle leidub kyllaga. Maksavad vabast tahtest firmale lisaraha
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.03.2013 15:14:15
|
|
|
| viidatud artikkel kirjutas: |
| Kutsun Teid üles ka oma kaaskodanike seas valgustustööd tegema, murdmaks laialtlevinud väärmüüti, et taastuvallikatest toodetud (roheline) elekter on kallim kui tava (must, põlevkivist toodetud) elekter. |
ta millegipärast ei viita, kust ma saaksin odavamat "rohelist" elektrit.
kõik viited on kallimad, nii et ta kinnitab sedasama "müüti", mida väidab ümber lükkavat
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 242 loe/lisa |
   |
1 :: |
216 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.03.2013 15:18:07
|
|
|
Kas mitte ei doteeri EE rohelist energiat tolle taastuvenergia tasu läbi mis kõigile arvetele lisatakse?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
01.03.2013 15:30:57
|
|
|
Ok, võtan rohelise energia, aga mida helli ma pean taastuvenergia tasu maksma sel juhul?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
04.03.2013 13:18:46
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 10:52:56, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
04.03.2013 13:23:35
|
|
|
Sain siis täna esimese elektriarve oma üürikas. Mul siis kõik elektri peal, küte ka. 101€ oli arve, võttis ikka silmi pööritama küll. Veebruar oli ju nii soe ja pealegi ma ühe radika lülitasin üldse vahepeal välja ja teine oli poole võimsusega. Aga arvet uurides selgus, arve oli eelmise omaniku jaanuarikuu eest, edasi oli piiritu rõõm Loodan endale väiksemat arvet saada. Kas seinale käivad õliradikad tulevad soodsamad kui need tavalised plekist radikad?
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
04.03.2013 13:38:38
|
|
|
| vipu kirjutas: |
| Kas seinale käivad õliradikad tulevad soodsamad kui need tavalised plekist radikad? |
Ei tule. Elekter on elekter, ja peale soojusenergia mingeid muid kadusid olla ei saa - ja see soojus ongi see mida sa radikalt ootad, seega "kasutegur" sisuliselt 100%.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
04.03.2013 13:39:39
|
|
|
| Õliradikas kütab kõige aeglasemalt toa soojaks, kuid siis kui tuba juba soe on, pole enam vahet, millise elektriküttetehnoloogiaga kütta, elektrit/raha kulub ühepalju. Õliradikas on aga hea seetõttu, et ta ei põleta tolmu ja ei kuivata õhku nii palju kui tavalised radikad-puhurid, mille küttekeha on õhuga otseses kokkupuutes.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
04.03.2013 13:40:47
|
|
|
| Mul need radikad siin suhteliselt mustaks põlenud. Kui endale korteri saan, siis lasen väikse ahju sisse teha vist. Õnneks on võimalus olemas korstnajala näol.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
04.03.2013 13:41:14
|
|
|
| ihvike kirjutas: |
| Õliradikas kütab kõige aeglasemalt toa soojaks, kuid siis kui tuba juba soe on, pole enam vahet, millise elektriküttetehnoloogiaga kütta, elektrit/raha kulub ühepalju. |
Mitte ainult siis kui tuba soe on, vaid ka muidu pole vahet, kas on õliradikas või misiganes soojapuhur - elektrit ja raha kulub ikkagi ühepalju. See viiteaeg ei mõjuta ise midagi.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.03.2013 13:44:44
|
|
|
| Mul need radikad siin suhteliselt mustaks põlenud. Kui endale korteri saan, siis lasen väikse ahju sisse teha vist. Õnneks on võimalus olemas korstnajala näol. |
Tegelikult see vent lõõr
Mul endal eramajas olid ka need segamini...nii et korteris vaataks eriti ette selle teemaga.
Kindlustus pidi ka selle peale üsna tige olema - osad panid ju köögi väljatõmbe korstnasse ja rasv läks seal põlema
Reaalselt rasvafilter sellel väljatõmbel küljes, aga ju mingi odav hiinakas...
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
04.03.2013 13:46:17
|
|
|
| Magic kirjutas: |
| Mul need radikad siin suhteliselt mustaks põlenud. Kui endale korteri saan, siis lasen väikse ahju sisse teha vist. Õnneks on võimalus olemas korstnajala näol. |
Tegelikult see vent lõõr
Mul endal eramajas olid ka need segamini...nii et korteris vaataks eriti ette selle teemaga.
Kindlustus pidi ka selle peale üsna tige olema - osad panid ju köögi väljatõmbe korstnasse ja rasv läks seal põlema  |
mul puumaja, ahjud kunagi sees olnud, aga siis vahepeal oli mood need vanad ahjurisud välja lõhkuda ja eks elektriradikas vägagi mugav asi. ma 5 aastat kütnud ja nüüd nii mõnus kui ei pea puid vedama.
mugavustega värk, aga noh, puit tuleb vast odavam ja kui väljas on -20 siis elektriga läheb kütmine jamaks. majal soojustust ka pole.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
04.03.2013 13:50:11
|
|
|
| fallout3 kirjutas: |
| Õliradikas kütab kõige aeglasemalt toa soojaks, kuid siis kui tuba juba soe on, pole enam vahet, millise elektriküttetehnoloogiaga kütta, elektrit/raha kulub ühepalju. |
Mitte ainult siis kui tuba soe on, vaid ka muidu pole vahet, kas on õliradikas või misiganes soojapuhur - elektrit ja raha kulub ikkagi ühepalju. See viiteaeg ei mõjuta ise midagi. |
No see reaalsuses päris nii ei ole, kuna näiteks juhul kui sul on toas 5 kraadi ja soov see tõsta 15 kraadi peale, siis 2 kW puhuriga tõuseb õhutemperatuur 15 kraadi peale oluliselt kiiremini kui 2 kW õliradiaatoriga, ehk siis soovitud temperatuurini jõudmiseks kulutab üks variant vähem raha kui teine. Mis aga edasi saab, see on muidugi teine teema.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.03.2013 13:52:04
|
|
|
| Tavaliste elektriradikatega on ka see häda, et lapsed saavad sisule lihtsamini ligi
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
04.03.2013 14:10:11
|
|
|
Mitte ainult siis kui tuba soe on, vaid ka muidu pole vahet, kas on õliradikas või misiganes soojapuhur - elektrit ja raha kulub ikkagi ühepalju. See viiteaeg ei mõjuta ise midagi. |
No see reaalsuses päris nii ei ole, kuna näiteks juhul kui sul on toas 5 kraadi ja soov see tõsta 15 kraadi peale, siis 2 kW puhuriga tõuseb õhutemperatuur 15 kraadi peale oluliselt kiiremini kui 2 kW õliradiaatoriga, ehk siis soovitud temperatuurini jõudmiseks kulutab üks variant vähem raha kui teine. Mis aga edasi saab, see on muidugi teine teema. |
Oskad sa siis valgustada, kuhu see ülejääv elektrienergia õliradika puhul kaduma peaks?
See efekt tuleneb ainult sellest, et õliradikal läheb alguses natuke aega õli üles soojendamise peale, ja energia salvestub ajutiselt õli soojuses. Õliradikaga võid sa sisuliselt juba 14C juures selle välja lülitada, ja selle viimase kraadi kütab ta juba enda soojuse arvelt edasi. Elektrit vähem ega rohkem ei kulu ei teoorias ega praktikas, kui sa just õliradikaga kogemata oma tuba siis juba 17C peale ei küta.
Naera mis sa naerad, aga selle tõdemuseni, et koos saastekvootide kuluga on praegune elektrihind napilt selline, et see katab ära tootmise kulud, aga mitte tootmisvõimsuse ehitamise, on siin teemas minu arust lisaks minule veel paar inimest jõudnud.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
04.03.2013 14:20:41
|
|
|
Oskad sa siis valgustada, kuhu see ülejääv elektrienergia õliradika puhul kaduma peaks?
See efekt tuleneb ainult sellest, et õliradikal läheb alguses natuke aega õli üles soojendamise peale, ja energia salvestub ajutiselt õli soojuses. Õliradikaga võid sa sisuliselt juba 14C juures selle välja lülitada, ja selle viimase kraadi kütab ta juba enda soojuse arvelt edasi. Elektrit vähem ega rohkem ei kulu ei teoorias ega praktikas, kui sa just õliradikaga kogemata oma tuba siis juba 17C peale ei küta. |
Vahe on selles, et puhuri või efektiivse konvektoriga soojeb ruumi õhk kiiresti ühtlaselt. Õli puhul esiteks muidugi kulub aega õli soojendamisele, teiseks ei ole konvektsioon nii efektiivne, ehk siis radiaatori lähedal asuv õhk soojeneb kiiresti, kuid ühtlase temperatuuri saavutamine ruumis võtab palju kauem aega. Energia iseenesest õliradiaatori puhul loomulikult kuhugi kaduma ei lähe, kuid kui eesmärk on näiteks selline, et sul on kütmata ruum, kus sa tahad võimalikult ruttu saavutada n-ö elamisväärse temperatuuri (ja pärast jälle ära minna ja kütmine lõpetada) siis õliradiaator ei ole optimaalne valik tulemuse saavutamise kiiruse mõttes. Kui eesmärk on ühtlase elamisväärse temperatuuri hoidmine, siis energiakulu enam erinevate meetodite puhul oluliselt ei erine.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
05.03.2013 19:39:16
|
|
|
üks asi mulle selel elektriteema juures meeldib - inimesed hakkavad juba mõtlema, kas ja mil moel nad asju sisse ja välja lülitavad. minu elekti tarbimine eelmine kuu oli aastase märkimisperioodi väikseim ja eelmisest miinimumist tuli tulemus veel 35kwh allapoole.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
| Kommentaarid: 1151 loe/lisa |
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
05.03.2013 21:24:30
|
|
|
--
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks...
viimati muutis NightStriker 15.06.2024 05:48:11, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
09.03.2013 14:03:40
|
|
|
Veebruari arve oli mingi 52 sentidega . Ei viska ette küll, et oleks jaanuariga võrreldes poole vähem tarbinud.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
09.03.2013 14:43:09
|
|
|
Aga tarbisid ju?
KWh numbreid näed ju ise Ja võid kasvõi igapäevaselt logida oma tarbimist.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
09.03.2013 14:59:41
|
|
|
Mingit valmistoodet pole, mis suudaks tarbimist arvesti silmalt lugeda ?
Et salvestab kuhugi või USB-ga arvutisse...
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
09.03.2013 15:05:11
|
|
|
| Lase kaugloetav panna
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
09.03.2013 16:31:06
|
|
|
| Renka kirjutas: |
Aga tarbisid ju?
KWh numbreid näed ju ise Ja võid kasvõi igapäevaselt logida oma tarbimist. |
Ma ei teata näite, prognoosarved. Mind pani mõtlema, et milline see arvutamismetoodika on, kui mul reeglina alla 50€ arvet nagu polegi olnud
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|