Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Abi domeeni ümbersuunamisel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.02.2013 01:12:36 Abi domeeni ümbersuunamisel vasta tsitaadiga

Tere!
Saatuse tahtel olen ma sattunud veebimajutustega väga lolli olukorda, kus üks domeen ja server on zones, reaalne veebomajutus on elionis ja üks domeen registreeritud tantumisse. Kõik teenused on aastaks ettemakstud, seega ei tahaks ma enne perioodide lõppemist kolima hakata, aga pmst on plaan ikkagi kogu kupatus lõpuks zonesse ühe konto alla kolida. Aga kuniks see aeg kätte jõuab, soovin tantumis oleva domeeni suunata elioni serverisse, kus mul parasjagu veebimajutus on. Tantumist saadeti mulle selle peale üpris ebamäärases eesti keeles üpris ebamäärane vastus ja tuleb tunnistada, et ka ise google'iga mürades väga palju targemaks ei saanud.
Ehk oskab keegi siit mülle nõu anda?
Suured tänud juba ette!

Peeter
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 09.02.2013 10:51:08 vasta tsitaadiga

domeeni seadete alt määrad ära nimeserverid, kus asuvad failid. Kui domeen on tantumis ja veebimajutus elion, siis logid tantumisse sisse ja määrad elioni nimeserverid.

Näiteks on mul 1 domeen veebimajutus.ee'sse registreeritud a failid asuvad tantumis, siis on veebimajutus.ee domeeni seadete alt määratud nimeserverid ( ns.tantumservers.eu, ns1.tantum.ee, ns2.tantum.ee )

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

sõnum 09.02.2013 15:10:34 vasta tsitaadiga

Ok, vabandan oma võhiklikkust, aga mis on elioni nimeserverite aadressid ja kust ma tean, millist dnsi mul vaja on, ja kust teab dns pärast, millisele ip-le see domeen peaks vastama?
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 09.02.2013 15:58:51 vasta tsitaadiga

Kõigepealt tuleb Elionis tekitada virtualhost(see on tehniline termin veebiserveri konfimises, mitte segi ajada virtuaalserveriga, mille tähenduse iga teenusepakkuja ise defineerib), mis vastab tantumis olevale domeenile(ma ei tea, kuidas Elioni haldusliides seda tegevust nimetab, võimalik, et alias vms. Võimalik ka, et selle eest tahetakse lisaraha saada). Seejärel pead panema tantumi domeeni haldusliideses elioni veebimajutuse ip-d. Elioni nimeserverit ei ole vaja kuhugi panna. Teine variant on domeen Elioni kolida.
Kui tantumis mingisugune kasvõi piiratud funktsionaalsusega majutus on, siis hädapärast saab ka nii, et teed sinna lihtsa html lehe, mis frame-ga sisu Elionist võtab.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 09.02.2013 16:02:37 vasta tsitaadiga

need peaksid olema :

dns.estpak.ee 194.126.115.18
dns2.estpak.ee 194.126.101.34
dns3.estpak.ee 194.126.97.30
dns4.estpak.ee 195.250.187.46

kui hakkad möllama, siis tulemus võib tulla alles mõne aja pärast, oleneb seadetest ( kuni 72h vms )

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 09.02.2013 16:10:38 vasta tsitaadiga

djdanx, tee mulle ka selgeks, kuidas see asi sinu arvates toimima peaks hakkama, kui domeen on majutatud Tantumis ja Elion selle olemasolust halligi ei tea? Kui Elioni nimeserverid pole konfitud seda seda domeeni host-ma, siis ei tule sellest midagi head. Põhimõtteliselt on see tehniliselt midugi täiesti võimalik, et registripidaja on üks teenusepakkuja ja DNS on teise teenusepakkuja juures, aga selleks peab enne teise teenusepakkuja nimeserveri vastavalt konfima ja ma pole üldse kindel, et Elion seda teenust mitte-suurkliendile pakub.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 09.02.2013 18:38:20 vasta tsitaadiga

Kui pind on Elionis ja domeen Tantumis, pole vaja Elioni nimeservereid asjasse segada. Tantumi nimeserveritele tuleb öelda, et domeen asub Elioni veebimajutuse IP-l ja töötab nagu miška. Elioni poolelt tuleb siis jah alias või virtualhost või kuidas iganes seda nimetatakse, seadistada.
tagasi üles
plekkpurk
HV vaatleja
plekkpurk

sõnum 11.02.2013 17:11:54 vasta tsitaadiga

Probleem lahendatud, aitäh kõigile abistajatele!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Abi domeeni ümbersuunamisel
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.