|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
30.01.2013 22:03:03
|
|
|
Olav, seeni oled söönud vä? Vajaliku programmi saan peale sisselogimist ka metros avada...pole vaja kohe desktopile ronida... Saamatud inimesed need kes ei kohane
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
30.01.2013 22:09:38
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
| Super AMOLED kirjutas: |
| mis selles metros siis nii halba on? ühe nupuvajutusega saab ju klassikalisele desktopile liikuda sealt vajadusel... inimesed on ikka naljakad |
Hmm, installi mingi programm, mis nõuab igal arvuti käivitamisel edasiminemiseks "Press any key ..." rakendamist. Vaata, kaua sa kannatad.  |
Kuidas sa windows 7-s edasi lähed ilma nuppu vajutamata?
8 vahe on selles, et kui win 7-s pead vajutama winkey+trükkima, et programm kätte saada, sis kaheksas piisab kas enterist kui desktoppi vaja, või lihtsalt trükkimisest kui deskopil miskist programmi vaja. Halvimal juhul sama palju liigutusi, parimal juhul üks liigutus vähem.
Ehk siis kaheksa käivitab kohe peale startuppi selle metro menüü, et saaks programmi käima panna. Mõistlik lähenemine iseenesest.
EDIT: jaa...ei mõelnud selle peale, on võimalik, et inimesed kasutavad desktop shortcutte, et asju käivitada. Ise enam seliste hulka ei kuulu ja ei suutnud selle peale tulla, et niimoodi saab ka programme käivitada.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
30.01.2013 22:20:52
|
|
|
Endal mitu aastat juba desktop täiesti tühi olnud kuna shortcutid seal ei ole eriti ilusad ja "rikuvad" wallpaperi ära
Metro lehelt unpinnisin kõik windowsi enda soga ja seal lihtsalt 20 enimvajaliku programmi või folderit pinnitud.
Quicklauch riba tekitasin endale vastakule nagu ta olema peab (xp's jms) ja igasuguse "group similar" jura võtsin maha.
Samuti unpinnitud programmid "start ribalt" ja minimize peab a'la skypel ja utorrentil kindlasti toimima traysse mineku näol.
Ei tea mispärast vingutakse. Natukene timmimist ja saab väga hea - täiesti originaalina ja niiöelda metros a'la skypet või chrome jms kasutada oleks muidugi väga rõve.
8 on kiirem igasmõttes ja õige valik on 7st edasi liikuda.
Spoiler 
viimati muutis M8T0 30.01.2013 22:23:25, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
30.01.2013 22:21:58
|
|
|
Programmid on kolmes kohas - quick launch igatunniselt vajalikud, töölaual vähemkasutatavad (ja millele kogemata klikkida ei tahaks - suured mängud näiteks) ning siis otsing, kus on kõik muud programmid, mida harva vaja.
Kuna mina töötan 90% ajast hiirega, siis eelistan hiireklikki, et avada otsing (startmenüü).
Enne, kui sõimama hakkate, siis taaskord meeldetuletuseks, et kasutan monitori.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
30.01.2013 22:23:37
|
|
|
Mul on kiiks, et my computer ja recyclebin peavad desktopil olema...harjumus. Samas saaks ilma kah hakkama...desktopil muid shortcutte ei kasuta... Winamp peab ka traysse minimizema ennast
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
30.01.2013 22:25:25
|
|
|
otsing? vajutad alla vasakusse nurka ja avab metro ning lihtsalt hakkad kohe kirjutama ning jooksvalt otsib faili/settingut/programmi
desktopile saad kõik recycle bin , control panel , networking jms settingutest valida - mina lihtsalt kõik maha võtnud
winampi/utorrenti/skype vms traysse saamine on lihtsalt parem klikk - properties ja compatibl. pane win vista
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
30.01.2013 22:29:29
|
|
|
Nendest vendadest küll aru ei saa, kes arvavad, et töölaud peab absoluutselt tühi olema. Mille jaoks see töölaud siis üldse oli? Eks need tüübid nüüd ülistavadki seda uut Metrot, mis tõele näkku vaadates on väga inetu. Isegi ikoone sisaldav, kuid head tausta omav töölaud oli palju ilusam.
Kui teile meeldib, et monitoril on pidevalt mingi eriti ilus pilt ees, siis kasutage screensaverit. Samas pole ma muidugi kindel, kas selline asi enam Win 8-s eksisteeribki. Ei viitsi googeldada kah, sõimake parem, see on parim Google.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
30.01.2013 22:31:20
|
|
|
LiivaneLord, milleks töölauda risustada kui on muud moodused programmidele ligisaamiseks...enam pole 90ndad kus oli ainuke variant desktopile kõik toppida... Ebamugav ju ikoonide hunnikust vajalikku leida
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
30.01.2013 22:32:49
|
|
|
Desktopile käivad downloadid ja ajutised failid/pildid millega ma tegelen või mis on hetkel pooleli. Kui asi valmis siis kustutan või paigutan sinna kus nende koht on.
"shortcutid" ongi mul kõik seal niiöelda metro aknas.
Pigem just + , et oleks nagu 2 desktoppi
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
30.01.2013 22:36:28
|
|
|
| Mul on kiiks, et my computer ja recyclebin peavad desktopil olema...harjumus. |
Sama siin My Computer saab esimesena desktopile tekitatud - kuidagi kodusem tunne kohe
Aga programmid enamuses kas taskbarile 'pinnitud' või siis Start ekraanile majandatud.. desktopil valdavalt ajutune kraam.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
30.01.2013 22:37:22
|
|
|
| LiivaneLord, milleks töölauda risustada kui on muud moodused programmidele ligisaamiseks...enam pole 90ndad kus oli ainuke variant desktopile kõik toppida... Ebamugav ju ikoonide hunnikust vajalikku leida |
Seda muidugi, kui ikoone on hunnikutes. Mina ise eelistan kaustu vms asju hoida mingil "laual", kus saan need kiiresti ja mugavalt kätte. Nimekiri on sellisel puhul kuidagi selline ... kohmakas. Kindlasti asi kinni harjumustes.
Töölaual on mul harjumus hoida vasakul üks rida ikoone ning üleval on ka mõni, aga kui tekib vasakule juba teine rida, siis see häirib mind. Enamasti on töölauale mugav panna asju, mis on vaja lähiajal ära teha või vajavad üle vaatamist. Samuti on mugav, kui netti on vaja laadida mingeid faile, kuid tüütu on hakata selle kaudu vajalikku kausta navigeerima. Pealegi muudab see jällegi viimati avatud kausta vaate ära (töölaud). Seega mugavam töölauale kopeerida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
30.01.2013 23:32:04
|
|
|
Väga võimalik, et ongi veel jäänud poolteist tundi, et odavalt Win8 Upgrade ja tasuta Media Center pakk omale saada.
Offer valid from October 26, 2012 until January 31, 2013 - on see 31. nüüd kaasa arvatud või mitte... peab kiirelt oma Media Centeri võtmed sisse lööma, muidu jääbki ilma äkki
|
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
30.01.2013 23:35:42
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
Enne, kui sõimama hakkate, siis taaskord meeldetuletuseks, et kasutan monitori.  |
Mina ka!
Igapäevased pinnitud taskbarile ning metros umbmäärasemad, kuid siiski vajalikud. Kõik muu saab kätte win+klahvide kõlbistamisega kätte.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.01.2013 23:41:54
|
|
|
| pinTero kirjutas: |
Väga võimalik, et ongi veel jäänud poolteist tundi, et odavalt Win8 Upgrade ja tasuta Media Center pakk omale saada.
Offer valid from October 26, 2012 until January 31, 2013 - on see 31. nüüd kaasa arvatud või mitte... peab kiirelt oma Media Centeri võtmed sisse lööma, muidu jääbki ilma äkki  |
Internetis kirjutatakse, et 31.01.2013 on siis viimane päev odava kraami ostmiseks.
Windows 8 Jan 31 2013 deadline - Boot Camp compatibility
https://discussions.apple.com/thread/4757975?tstart=0
|
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
30.01.2013 23:44:37
|
|
|
Offer valid from October 26, 2012 until January 31, 2013 - on see 31. nüüd kaasa arvatud või mitte... peab kiirelt oma Media Centeri võtmed sisse lööma, muidu jääbki ilma äkki  |
Üleeile lõhkusin win'i nii ära, et mittekuidagi korda ei saand (omast lollusest) ning korra mõtlesin, et kasutan naise suht hiljuti ostetud läppari win7 keyd (ta ei taha 8't) ning ostan endale originaali. siis aga leidsin , et no milleks. update töötab ilusti ja need meili/uudiste/synci jms jura mis kaasas on - mind ei huvita (ehk ma ei saa live kontoga sisselogida). media centeri junnist pole ma kunagi aru saanud. filme vaatan (aint bluray ripid) ma VLC'ga ja HDMI kaabliga teleka küljes ning piisab täiesti.
ja see on ilmselt ikka USA ajajärgi mitte meie aja järgi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
31.01.2013 01:26:51
|
|
|
Kui on DVB-T pulk, siis Media Center on üsna asendamatu asi. Saab saateid ajastatult salvestada jms.. Lihtsalt filmide vaatamiseks ei ole tõesti suurem asi.
BTW: Kas keegi on proovinud ka DVB-C'd? Win7 all olevat see lootusetu teema (sagedused viltu vms)
| jeesus188 kirjutas: |
Ma just tahtsingi kysida, et kas uudised on lõpuks eesti keeles või ikka vene keeles.
Aga jõuti ära vist vastata, et muutusteta rindel  |
Kirevase päralt - praegu proovisin puhta installi ja värskeima News versiooniga. Nad kuramused on selle korda teinud!
Nüüd näitab venekeelsete nuppude asemel lihtsalt terve maailma valikut. Eestikeelseid portaale sinna oodata olekski vast juba liiga ulmeline..
Järelikult ma pean oma sõnad siis tagasi võtma. Võibolla ikkagi härra Rain Laane isiklikult ajas seda asja ja mina siin turtsun
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
31.01.2013 10:26:59
|
|
|
Tegime puhta installi eelmine reede. oli ikka kõik vene keeles. Postimees.ru ja delfi rus
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
31.01.2013 10:34:44
|
|
|
| Jackinthex kirjutas: |
Tegime puhta installi eelmine reede. oli ikka kõik vene keeles. Postimees.ru ja delfi rus  |
News app sai ikka uuenduse selga? See on just "Metro" tasandil fixitud, seega peab metrojullad ära uuendama. Ja seda peab käsitsi tegema Store alt - automaatselt need miskipärast ei uuene (vähemalt mitte siis, kui Storesse ei ole MS kontoga sisse logitud).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2013 10:52:05
|
|
|
| Jackinthex kirjutas: |
Tegime puhta installi eelmine reede. oli ikka kõik vene keeles. Postimees.ru ja delfi rus  |
See ongi mingi win8 kiiks, et ip või krt teab mille järgi üritab ikka ise tarkust üles näidata. Mul on win8 inglisekeelsena installitud, aga metro näitab mõnda asja ikka eesti keeles. Huvitav kas siis muutuks türgi keelseks kui masin korra Türgis netti panna
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
31.01.2013 11:04:55
|
|
|
| tsitaat: |
Kui on DVB-T pulk, siis Media Center on üsna asendamatu asi
|
dvb jaoks on oluliselt paremaid softe olemas...
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
31.01.2013 11:48:52
|
|
|
Kui on DVB-T pulk, siis Media Center on üsna asendamatu asi
|
dvb jaoks on oluliselt paremaid softe olemas... |
Nimesid palun. Ja tasuta asjadest käib jutt..
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
31.01.2013 11:56:03
|
|
|
Media center pole ju ka tasuta...
kunagi kasutasin dvbviewer, progdvb, vlc'd isegi (väga mugav serverina kasutada ja igas kodu arvutis dvb pilti vaadata), media centeri saab panna zuum-tv kaarti lugema, et krüptitud kanaleid näha jms?
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
31.01.2013 12:42:42
|
|
|
Kui on DVB-T pulk, siis Media Center on üsna asendamatu asi. Saab saateid ajastatult salvestada jms.. Lihtsalt filmide vaatamiseks ei ole tõesti suurem asi.
BTW: Kas keegi on proovinud ka DVB-C'd? Win7 all olevat see lootusetu teema (sagedused viltu vms)
|
XP-st alates oli kaasa tulnud power cinema selle vaatamiseks. Aga 8 all mõtlesin et võiks midagi uuemat proovida ja DVB-C täitsa toimib media centeriga. Mul miski selline iidvana asi:
ASUS My Cinema P7131/Philips decoder, TV Tuner/Analog TV-in
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2013 12:44:08
|
|
|
Riistvaralise CI-ga jah toimib, aga softcam-i minu teada mediacenteri all niisama lihtsalt käima ei saa. Ei, ma ei jaga oma kaarti kümne sõbraga ega kasuta sõbra kaarti, aga oma koduvõrgus tahaks ikka igast arvutist pildi ette saada. Hetkel ongi mul selline lahendus, et teleka asemel on spetsiaalselt selle jaoks mõeldud masin, kus jookseb dvbviewer. Zuumi kaart on välja jagatud ja samuti on dvbserveri abil välja jagatud tv tuunerid. Seega kui ühest telekast väheks jääb, saab kodus igas arvutis teleka pildi ette(1) ilma et masinale teleka vaatamiseks midagi külge peaks ühendama. Ja DVBViewer maksab ainult 15€.
Win mediacenteril pole sellele suurt midagi vastu panna.
Kui natuke googeldada, siis saab mediacenteri isegi softcam-ga tööle - http://www.digitalworldz.co.uk/248593-building-fully-intergrated-sky.html ...aga ka see lahendus poleks tasuta.
(1) mõistagi on arvutite arv, kes korraga telekat saavad vaadata, piiratud tuunerite arvuga.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2013 13:49:42
|
|
|
| bladerunner, laseb küll, aga minu puhul pole eesmärk enamasti mitte teleka pildi dubleerimine vaid erinevates masinates erineva kanali vaatamine.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Evil14
HV Guru

|
31.01.2013 13:52:08
|
|
|
Nii, uus päev, uus katse win 8-ga midagi ära teha. Pensionär ei ole, tavaline non-touchable ekraan, kasutan hiirt ja win 7 plaat igaksjuhuks käe ulatuses.
Milleks ma pean seda start ekraani veel vahtima ja sealt desktop nuppu otsima, kui mul on korraga vana head start menüüd vaja.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2013 14:02:54
|
|
|
| Evil14 kirjutas: |
Nii, uus päev, uus katse win 8-ga midagi ära teha. Pensionär ei ole, tavaline non-touchable ekraan, kasutan hiirt ja win 7 plaat igaksjuhuks käe ulatuses.
Milleks ma pean seda start ekraani veel vahtima ja sealt desktop nuppu otsima, kui mul on korraga vana head start menüüd vaja. |
aga ta vahib ju sulle veidi muudetud väljanägemisel otse näkku vastu - kasuta siis ometi
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
31.01.2013 14:12:25
|
|
|
kui mul on korraga vana head start menüüd vaja.
|
kasuta siis windows XP'd edasi kui start menüüd vaja on
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
31.01.2013 14:43:08
|
|
|
kui mul on korraga vana head start menüüd vaja.
|
kasuta siis windows XP'd edasi kui start menüüd vaja on |
Word
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| tagasi üles |
|
 |
Evil14
HV Guru

|
31.01.2013 14:45:55
|
|
|
Enam ei pea muretsema, läheb windows 7 kohe peale. Umbes 12 tundi ja selge, et Windows 8 ei suuda minu arvates pädev olla. Vähemalt mitte out of box, paari programmi nagu Start8 ja ClassicStart8 sai proovitud, kuid ei anna ikka seda Windows 7 tunnet kätte.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
31.01.2013 14:51:32
|
|
|
Ei saa mina nendest kirujatest aru. W8 desktopi sobivaks confimine võtab max 10 minutit. Kas tõesti ei hakka mõistus peale või milles asi?
Lisaks on Pokki jms lisadel palju rohkem valikuvõimalusi, kui W7 ja XP´l kunagi olnud on.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2013 15:05:27
|
|
|
| Kristoferr kirjutas: |
Ei saa mina nendest kirujatest aru. W8 desktopi sobivaks confimine võtab max 10 minutit. Kas tõesti ei hakka mõistus peale või milles asi?
Lisaks on Pokki jms lisadel palju rohkem valikuvõimalusi, kui W7 ja XP´l kunagi olnud on. |
Mida siin ikka aru saada - virisejad ju ütlevad otsesõnu välja, et neid w8 ei huvita üldse, et nad tahavad ainult wxp/w7 kasutada ja mitte midagi muud ja hirmsalt kiunuda......
|
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
31.01.2013 15:14:32
|
|
|
Evil14, mida sa sealt start menüüst leida soovid?
Tegelt on ka W8 all enamus asju samamoodi 2 kliki kaugusel.
OK, mõni asi on vaikeseadetes võibolla ebamugavam, nt. W7 all panina sleep käib 2 klikiga (Start->Sleep), W8 all tuleb esmalt avaekraanile saada (võibolla saab ka shortcut-i vms tekidada, aga W7 all polnud seda vaja).
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
viimati muutis bladerunner 31.01.2013 15:17:20, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
31.01.2013 15:15:47
|
|
|
Kuulge - tänaseni on olemas WinXP kasutajaid kes kasutavad dualbooti ja muud jura koos win7'ga ja kiruvad, et kui osad programmid ei vajaks uuemat OS, siis nad kasutaksid praeguseni ainult XP'd
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Evil14
HV Guru

|
31.01.2013 15:17:35
|
|
|
| Mnator, ei, xp-d ei taha, jutt käib windows 7-st.. tuttava läppar tuli koos win8-ga. Muidu ma poleks selle jubedusega üldse kokku puutunud, ise kasutan ikka win7. Muu mind ei häirigi, kui metro UI (milleks seda üldse vaja on) ja see, et enamus asju on 2 kliki kaugusel, mitte ühe kliki kaugusel või korraga olemas. Leian, et arvamust on õigus avaldada, aga siis oled ju kohe vingats, sest ma olen win 8 foorumis või kurat teab mille pärast.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2013 15:36:34
|
|
|
| Evil14 kirjutas: |
| Mnator, ei, xp-d ei taha, jutt käib windows 7-st.. tuttava läppar tuli koos win8-ga. Muidu ma poleks selle jubedusega üldse kokku puutunud, ise kasutan ikka win7. Muu mind ei häirigi, kui metro UI (milleks seda üldse vaja on) ja see, et enamus asju on 2 kliki kaugusel, mitte ühe kliki kaugusel või korraga olemas. Leian, et arvamust on õigus avaldada, aga siis oled ju kohe vingats, sest ma olen win 8 foorumis või kurat teab mille pärast. |
Vingumiseks nimetan just, kuna keerad asju pahempidi! Tavakasutajale on just metroga asjad kohe kättesaadavad. Internetti pääsed otse metro vastavat kastikest klikates, seda ei pea kuskilt taga otsima ega midagi sisse toksima klaviatuurilt. Samuti mailid. Siin teemas on ma ei tea kui palju kordi öeldud, et esimese asjana võid enda elu veel mugavamaks/sirgjoonelisemaks teha liigseid asju metrost minema visates ja muid meelepäraseid sinna tekitades.
Kui varem oli start menüü kliki kaugusel ja seal pidi teinekord mitu klikki soovitu käivitamiseks tegema, siis metro puhul on vajalik otse kättesaadavaks seatav ja desktop oma tavavõimalustega ühe kliki kaugusele seatud.
Keerulim on elu n.ö. mittetavakasutajatel, kes tahavad suurema osa ajast oma erivahendeid kasutada. Aga sa pole maininud, et sina/su sõbrake nende hulka kuuluks.....
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Evil14
HV Guru

|
31.01.2013 15:49:56
|
|
|
| Mnator, sa ütled et tavakasutajale lihtsam, sellepärast ma siin üldse hala tõstangi, et tavakasutajad pöörduvad minu poole palvega, et võtaks selle metroga midagi ette, et nad ei oska seda kasutada, vaid tahavad tavapärast windows 7-t näha. Minul isiklikult pole vahet. Kui sa pole väidetavalt tavakasutaja, siis loogiline et sa ei näe ka metro keerukust.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2013 15:58:29
|
|
|
Põhiline, mida tegema pead, on oma hädaldajatele selgeks teha, et metro ongi seesama tuttav start menüü uuel kujul.
Aga kellel on vabalt valida, see jäägu sisseharjunu juurde ja ärgu virisegu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Evil14
HV Guru

|
31.01.2013 16:07:15
|
|
|
| Üsna loogiline, aga katsu sa nt vanainimesele selgeks teha, tema on harjunud selle vanaga ja tahab tagasi, vana ja harjumuspärast, mis on alates 90-ndate algusest nii olnud. No ma ei andnud alla ja leidsin siiski ühe kasuliku saidi, http://www.classicshell.net/ , mis päästab neid, kellel on windows 8 poest ostes nt. sülearvuti peal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
31.01.2013 16:07:49
|
|
|
Võibolla on alugses keeruline selgeks teha, aga tuleb juhtida tähelepanu sellele, et seal on suuremad nupud ja vanainimesed saavad hiirega nendele kergemini pihta
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2013 16:14:24
|
|
|
Kahjuks see vanema generatsiooniga tihti nii on. Teisest valdkonnast näiteid tuues otsis mu ema millalgi autot. Ja üks nõudmistest oli, et kindlasti peab manuaalkastiga olema, tema ei oska automaadiga sõita Ehk siis tihti polegi probleem selles, et uus midagi ülemõistuse keerulist oleks vaid selles, et aetakse lihtsalt sõrad vastu ja keeldutakse isegi proovimast.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
31.01.2013 16:17:07
|
|
|
Evil14, Vanainimesed ja tavakasutajad ei kasuta Start menüüd üldse, sest see on nende jaoks liialt keeruline. Nad hoiavad kõiki oma faile desktopil ja programmide avamiseks võtavad lahti mõne faili sealt edasi siis File/New.
Äärmisel juhul on keegi neile õpetanud kuidas Start menüüd mingil määral kasutada ja selle puudumisel on nad nagu peata kanad, sest keegi ei ole õpetanud kuidas uut kasutada. Selles suhtes olen muidu nõus, et Win8 puhul peaks olema alguses sissejuhatav video nagu osadel telefonidel ja Xboxil on kah olnud - põhiliigutused nii touch kui ka hiire alternatiivid võiksid seal olemas olla...
Mul lubasid küll ei ole, kuid automaatkäigukastiga hakkama eriti ei saa - manuaal tundub kummaliselt "lihtsam"
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2013 16:19:55
|
|
|
| See video peaks isegi olemas olema, kas installi järel korra jooksmas või oli link MS vastavale lehele.........ei mäleta täpselt. Aga videot isegi olen korra näinud ja liigsena kähku edasi muud tähtsamat teinud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
31.01.2013 16:36:26
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
| See video peaks isegi olemas olema, kas installi järel korra jooksmas või oli link MS vastavale lehele.........ei mäleta täpselt. Aga videot isegi olen korra näinud ja liigsena kähku edasi muud tähtsamat teinud. |
Installi lõpus näitas ära olulise.
Win8 serva tagant välja aetavate menüüde puhul on väga mugav kasutada mõnede touchpadide puhul kasutatavat funktsiooni, kus sõrme väljaspoolt touchpadi serva touchpadile libistades ilmub menüü nähtavale. Pole vaja kursoriga nurka sihtida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
31.01.2013 16:46:56
|
|
|
Kas ma Win8 sees olles saan kuidagi ka installimeedia tekitada? st. alla ma ta ju tirisin ning W7 all ta pakkus, et kas paigaldame kohe või teeme pulga.
Nüüd on W8 paigaldatud, aga tahaks teha uue installi puhtale kettale.
Olemasolev ketas kloonida ning siis W8 seest repair (clean) install teha? Tundub kuidagi tobe.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
31.01.2013 17:50:05
|
|
|
| bladerunner kirjutas: |
| Kas ma Win8 sees olles saan kuidagi ka installimeedia tekitada? |
Saab küll! Otsi üles kinnitusmeil, mis tuli peale tellimist, ning sealt "If you need to download Windows, write down your new product key and enter it here"
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
31.01.2013 17:50:29
|
|
|
Kas keegi decor8 nimelist programmi on kasutanud?
_________________ pWn |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
31.01.2013 18:25:21
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
Põhiline, mida tegema pead, on oma hädaldajatele selgeks teha, et metro ongi seesama tuttav start menüü uuel kujul.
Aga kellel on vabalt valida, see jäägu sisseharjunu juurde ja ärgu virisegu. |
Charm bar on Start nupu aseaine, Avaekraan on deski masinas lihtsalt mõttetu. Ainus funktsioon sel on töölauale saamine.
Sest mul näiteks pole kombeks kohe mingit proget avada, nad ongi juba lahti (hibernate!). Või avan mingi faili. Failid on kas deskil või dokumentides. Või võrgus.
Tööd tehes lõõgastun hetke, mängin näiteks kaarte, mängu lõpetades viskab jälle avalehele. Miks see hea on?
Charm baril rakenduste list on segapuder. Ootaks juba normaalset jaotamist: Kontor, Internet, Süsteem, Tarvikud, jne, kasvõi alustuseks.
Ubuntu Unity/Gnome Shell on näiteks nii, mugavam kui 8-s. Jah, kasutan otsingut, sest samamoodi teen Gnome Shellis. Mugavam on pinnida enim vajaminevad proged
Taskbarile (Gnomes Favorites Bar). Miks peab terve parema külje puutumine (ülanurk kaasa arvatud) Carm bari esile tooma? Mingist osast küljest piisaks.
Juhtpaneelis enam kasutajat lisada ei saa, seal saad vaid veidi muuta. Metro appis "Sätted" saad lisada ja see on kõik. Miks oli hea see ja veel mõned seadistused kahe
erineva proge vahel laiali lüüa?
Mängu avades küsib sult kohe Microsofti konto user/passi. Tüütu, sest mahjongg on näiteks täitsa mängitav. On küll see konto, aga milleks peaksin mängimiseks kuhugi logima?
Kasutaja lisamine niisamuti. Lokaalse konto lisamine on all pisikeses kirjas (kolmandal real oli vist) alles olemas.
Metro Skype ja Meil on pooletoobised, deski Skype tuli tirida ja peale panna. Meil niisamuti, Live Mail on etem, ise küll kasutan Thunderbirdi. Ilmarakendus ja Kaardid on aga täitsa kenad asjad,
kuigi otse deskile proovin vist ikka Accuweatherit panna.
Üldiselt- kui on ikka deski masin, siis on igatahes etem ikkagi korralikke progesid kasutada.
Muidu pole sel 8-l pole häda miskit, lastehaigusi ja läbimõtlematust on aga paraku enam kui küll. Mul endal on suht savi, mida kasutada, hetke lemmik on siiski Ubuntu Gnome Shelliga. Sarnasusi leidub,
sestap oli 8 toimimine lihtsalt mõistetav, aga mugav ta veel ei ole. On enda läpakas (Asus VivoBook X202E) see süsteem peal ja hoolimata puutetunlikust ekraanist, ei kutsu Metrot kasutama- pole tarvidust. Põmst oleme tegelikult tagasi Win 3.x ja Program Manageris, mis oli toona Wini avaekraan. Win 95 olevat siis teinud revolutsiooni ja muutnud
arvutikasutuse dokumendikeskseks, viies proged taustale. Kas oleme uuel ringil või on see taandareng? See, mis on tahvlis enesestmõistetav, ei toimi siiki deskil sama hästi.
See on arvustus, mitte virin
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| tagasi üles |
|
 |
|