Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tavka007
HV kasutaja

|
13.01.2013 23:47:30
Windows 8 viirusetõrje |
|
|
Tere, kas Windows8-sse sisseehitatud viirusetõrjet võib pidada heaks kaitseks või tasuks kasutata näiteks Avasti või muud tasuta viirusetõrjet? Natuke Googeldasin ja leidsin arvamusi mõlema poolt ja vastu. Räägiti, et Win8 on nii turvaline, et sinna on võimatu viiruseid sisse saada isegi standard seades. Samas teises kohas räägiti, et Win8-sse sisseehitatud viirusetõrje on nii algeline, et mingit kaitset see küll ei paku. Sel lehel soovitati kasutada nt Avasti oma mitmekülgsete omaduste poole pealt nagu pilv jne.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
13.01.2013 23:54:28
|
|
|
No mina isiklikult arvan, et MSE ei kõlba arvutit kaitsma. Seda on näidanud mitmed testid, sh AV-Test ja AV-Comparatives.
Avast! / Comodo IS on mõlemad head valikud. Selliseks set and forget kaitseks kõlbab kõige rohkem Comodo, eeldusel et arvutisse midagi pidevalt ei installita ning kasutaja on selline alla keskmise internetikogemusega (tõmbab ja klikib igale asjale). Nö real world testid näitavad, et ka igasugu sodi tõmmates on CIS'i turvatavas arvutis kaunis keeruline nakkuse ohvriks langeda.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2013 23:59:05
|
|
|
Mina pole aastast 2002 ühtegi viirusetõrjet kasutanud... W7 ja W8 peal on mul see mis standardis kaasa tuleb peal olnud ning kõik on ok... W8 peal MSE jookseb nii varjatult, et ei saa arugi... las ta siis olla, tükki küljest ei võta.
Kogu see jant igasugu tulemüüride ja viirusetõrjete ümber on selline rumalate arvutikasutajate, kes ise ka täpselt turvalisusest midagi ei jonka, lohkutõmbamine pigem.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
der hammer
HV Guru

|
14.01.2013 00:00:01
|
|
|
Pole ka aastaid kasutanud midagi peale mse. Päris delfi brausija pole ja ühtegi probleemi pole olnud. MSE'le ise tutvustanud paari pahalast ja kohe kisama pistnud.
_________________ Tere. |
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
130 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
14.01.2013 00:32:20
|
|
|
Super AMOLED kirjutas: |
Mina pole aastast 2002 ühtegi viirusetõrjet kasutanud... W7 ja W8 peal on mul see mis standardis kaasa tuleb peal olnud ning kõik on ok... W8 peal MSE jookseb nii varjatult, et ei saa arugi... las ta siis olla, tükki küljest ei võta.
Kogu see jant igasugu tulemüüride ja viirusetõrjete ümber on selline rumalate arvutikasutajate, kes ise ka täpselt turvalisusest midagi ei jonka, lohkutõmbamine pigem. |
Kui sa nii tark kasutaja oled, et Java/Flash jms ei kasuta, siis ehk veel. Vastasel juhul on ainult aja küsimus, kui satud mõne lehe otsa, mis exploidib eelpool nimetatud tarkvarade turvaauke. Viimasel ajal ongi trend liikumas sinnapoole, et osava ajastuse ja skilliga kasutatakse ära justnimelt tuntud lehekülgi, et pahavara levitada.
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavka007
HV kasutaja

|
14.01.2013 00:47:28
|
|
|
Mul endal on hetkel Win7 ja Avasti combo peal. Vahepeal on nii, et tundub täiesti korralik leht ja kohe näha, et pole mingi viiruseleht, kuid Avast ikka ütleb, et see lehekülg on ebaturvaline ja seal on Troja. Win8-sse sisseehitatud MSE seda vist ei näita. Kui tõesti lugeda ainult kuulsaid lehekülgi nagu Postimees ja Delfi, siis vast pole tõesti sel viirusetõrjel vahet. Samas kui igapäevaselt on vaja otsida infot erinevate asjade kohta, siis tekib neid kahtlastele lehekülgedele minekuid paratamatult. Siis oleks hea, kui viirusetõrje suudaks pahalased arvutist eemal hoida.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
14.01.2013 00:52:55
|
|
|
tavka007 kirjutas: |
Mul endal on hetkel Win7 ja Avasti combo peal. Vahepeal on nii, et tundub täiesti korralik leht ja kohe näha, et pole mingi viiruseleht, kuid Avast ikka ütleb, et see lehekülg on ebaturvaline ja seal on Troja. Win8-sse sisseehitatud MSE seda vist ei näita. Kui tõesti lugeda ainult kuulsaid lehekülgi nagu Postimees ja Delfi, siis vast pole tõesti sel viirusetõrjel vahet. Samas kui igapäevaselt on vaja otsida infot erinevate asjade kohta, siis tekib neid kahtlastele lehekülgedele minekuid paratamatult. Siis oleks hea, kui viirusetõrje suudaks pahalased arvutist eemal hoida. |
Leht võib korras näida, aga koodi sisse võib "ära eksinud" pahalane sattuda. Teinekord võib muidugi tegu olla valehäirega.
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.01.2013 01:00:52
|
|
|
Ei tasu unustada, et Windows 8 sees on uus ja edasiarendatud viiruset6rje, mitte algeline nagu Win7-e sees on. Ja veel, MS ütleb, et teiste t6rjete kasutamise korral tuleb tema viiruset6rje välja lülitada.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
xps
HV vaatleja
|
30.01.2013 13:30:47
|
|
|
Peale MSE väljatulemist küll kiideti, et võtab vähe ressurssi ja kaitseb hästi. Minu meelest ressurssi võtab endiselt vähe.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
30.01.2013 14:55:47
|
|
|
Minule ei meeldi see pikk "kustutamine". Kui midagi leitakse, siis see cleanimise protsess on jube aeglane. Kas ka kõige viimase versiooniga, seda ei oska öelda.
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.01.2013 19:24:09
|
|
|
xps kirjutas: |
Peale MSE väljatulemist küll kiideti, et võtab vähe ressurssi ja kaitseb hästi. Minu meelest ressurssi võtab endiselt vähe. |
Windows 8 viirusetõrje nimi on tegelikult hoopis Windows Defender. Ehk siis seesama, mis on Windows 8-s kohe sisse ehitatud. MSE on hoopis omaette "leiutis".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|