27.01.2013 18:49:10
Probleem: Temperatuurid on liiga kõrged ja arvuti ei tööta korralikult.
Tervist.
Pool aastat tagasi sai juppidest endale arvuti kokku pandud.
Pidevalt on olnud probleeme mängude mängimisega. Uuemad mängud viskavad peale mõnda minutit mind teatega"program has stopped working" välja või siis on üli aeglased. Mõned korrad on ka sinine ekraan ette tulnud. Olen proovinud mitme erineva windowsi versiooniga, kuid probleemid jäävad. Lisaks olen proovinud kõiksugu erinevaid draivereid, kuid kasu pole midagi. BIOS- näitab CPU- temperatuuriks 58-62 kraadi. See ei tohiks midagi hullu olla. Kasutan originaal venti, kuid lisanud olen parema termopasta. Eile öösel lasin Memtest86+ - il töötada ning hommikul oli 0 errorit. Lisaks tegin Eurosoft PC-chekiga läbi erinevad testid ning probleeme ei esinenud. Täna panin tööle prime 95-e koos real temp-iga. Tehes "blend" testi jõuab arvuti töötada 1-7 min. ning tuleb ette mängudest tuttav kiri "application stopped working" ning prime lakkab töötamast. Niimodi juhtub iga kord. Korra tuli ette ka" sinine ekraan". Realtemp näitab kõik max temperatuurid üle 100 kraadi. See ei tohiks kindlasti olla normaalne. Tundub, et minu probleemide põhjus võib olla liiga kõrge temperatuur suure koormuse all. Kokkuvõtvalt tahaksingi teada, et mis probleeme tekitab ning milline jupp tuleb mul garantiisse tagasi saata?
Arvuti pole overclockitud ega muud moodi muditud.
Arvuti andmed on sellised:
1) Intel Core™ i5-3570K 3.4GHz 6M Processor S1155 BX80637I53570K SR0PM Unlocked BOX
2) CORSAIR PSU TX V2 650W 12CM ATX2.31 80+ CMPSU-650TXV2EU
3) CRUCIAL SSD SATA2.5" 50GBCT050M4SSC2BDA CRUCIAL
4) G.skill F3-1600C9D-8GAB PC3-12800 DDR3 1600 Mhz 2 x 4GB 9-9-9 1.5 V Ares
5) GIGABYTE GTX670 2GB GDDR5 WindForce3 PCIE16 GV-N670OC-2GD
6) CM 692 Standard, Midi Tower Full AL chassis, ATX,E-ATX
7) SEAGATE HDD SATA 1TB 7200RPM 6GBS64MB ST1000DM003 SEAGATE
8) MSI MB Z77A-G45 Z77 S1155 ATX CrossFire DDR3
Parem jahuti? i5-d päris kuumad, lahjemad aftermarket jahutid ei saa samuti jahutamisega hakkama, aga võta bisosist smart fan vms maha, et koguaeg täielraual puhuks prose vent? kas siis saad natukene kauem toimetada? _________________ Kogun protsessoreid
Tänud vastamast,
Memtesti olen juba teinud, kuid proovin veel. Olenemata sellest, kas mäng on HDD-l või SSD-l on probleemid samad.
Smart fan ongi maas. Kui teaks, et parem jahuti probleemid lahendab, siis tasuks seda proovida. Samas stock jahuti ei tohiks vist nii suuri temperatuuri samuti näidata.
Kas need temperatuurid idles või koormuse all?
Kui kahtlete jahutuses, siis vaadake üle, kas jahutus korralikult peal. _________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
braien334, 50-60C koormuse all pole üldse kuum, tavaline.
Muretseks kui tempid oleks 80+ _________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
braien334, 50-60C koormuse all pole üldse kuum, tavaline.
Muretseks kui tempid oleks 80+
Urmas568 kirjutas:
Tervist.
BIOS- näitab CPU- temperatuuriks 58-62 kraadi. See ei tohiks midagi hullu olla. Kasutan originaal venti, kuid lisanud olen parema termopasta. Eile öösel Niimodi juhtub iga kord. Korra tuli ette ka" sinine ekraan". Realtemp näitab kõik max temperatuurid üle 100 kraadi. See ei tohiks kindlasti olla normaalne.
Fakt on see, i5 on kuumad, paraku stock ja näitena articu alpine 11 pro rev.2 ei suutnud jahutada kinnises kastis (śama jahutiga sain ma oma g620 int. videot kasutades furmarkis tuli max pöörded 747rpmi ja 43c vist, pilti ei teinud aga alla 45 oli)
Täiesti õige. Pc oli kellatud. Nimelt on mul see imelik MSI BIOS ning seal on 3 varianti. Mingisugune eco, standard ja siis OC. Naljakal kombel polnud ma märganud, et ostmisest saati oli peal OC. Kogu kellamine käib 1 nupuga.
Nüüd avastasin, et "standard" ja "eco" modi kasutades näitab 3,4 Mhz asemel siiski 3,8 Mhz. Huvitav miks?
Tegin siis standard modi kasutades uue koormustesti. Tulemus oli veidi parem ning Prime kokku ei jooksnud. Samas temp oli ikkagi ainult veidi alla saja. Selge on igatahes see, et homme tulebki uue vendi järgi minna.
EDIT: Tegin BIOSI- le seadete taastamise ning nüüd masin 3,4 Mhz nagu ette nähtud.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.