Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Briti suurim fototehnikapoodide kett Jessops sulges kõik oma kauplused märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.01.2013 18:06:27 Briti suurim fototehnikapoodide kett Jessops sulges kõik oma kauplused vasta tsitaadiga

Suurbritannia suurim fototehnikakaupluste kett Jessops seisab silmitsi pankrotiga. Reedel suleti jäädavalt firma kõik 187 kauplust ning 1370 töötajat koondatakse. Väärikale, ligi 80-aasta pikkuse tegutsemisajaga Jessops`ile said saatuslikuks kohandumisraskused interneti ja digitehnika poolt esitatud uute väljakutsetega.

Loe edasi Photopointi ajaveebist.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 14.01.2013 19:40:20 Re: Briti suurim fototehnikapoodide kett Jessops sulges kõik oma kauplused vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Väärikale, ligi 80-aasta pikkuse tegutsemisajaga Jessops`ile said saatuslikuks kohandumisraskused interneti ja digitehnika poolt esitatud uute väljakutsetega.

Mis väljakutsed? Sealt polnud ju võimalik midagi osta. Halb klienditeenidus sai saatuslikuks.

EDIT: Ainuke asi millest hakkan puudust tundma on nende papist hallkaardid.

viimati muutis pacho 14.01.2013 19:43:42, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 14.01.2013 19:42:19 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mis väljakutsed?

Photopoint kirjutab:

tsitaat:
Millised põhjused on siis Jessopsi sellisesse seisu viinud? Esmalt muidugi digitehnika areng. Viimastel aastatel on nutitelefonide sees nii head kaamerad, et paljude kasutajate jaoks on nendest küllalt. Jessops – traditsioonides kinni olles – nutitelefone enda sortimenti ei võtnud. Teiseks põhjuseks on väga kõrged rendihinnad, mida Jessops oma kaupluste sadade ruutmeetrite eest maksma pidi. Tingimustes, kus ainult-veebipoed (kes poepindade eest renti maksma ei pea) oma hindu madalal saavad hoida, ei olnud Jessopsil lootustki ellu jääda. Samas oli firma ka võimetu oma strateegiat tellispoodide vähendamise ja veebipoe osakaalu tõstmisega muutma.

tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 14.01.2013 19:49:16 vasta tsitaadiga

Corporate BS talk.

Ma just ütlesin, et sealt polnud võimalik midagi osta. Ja see kogemus pole ainult ühe poega. Lähed poodi 2k taskus ja suure tõenäosusega tuled sama targalt välja.
Küll tahetakse demokaameraid uue pähe müüa, teinekord keeldutakse kaamerat sisse lülitamast. Mõnikord klienditeenindajad ajavad oma asja ja on väga solvunud kui neid tülitada.
Kuuldavasti oli ka väga hea teenindusega poode. Kuid neid oli masendav vähemus.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 14.01.2013 19:49:58 vasta tsitaadiga

pacho, Pärnus on nende esindus?
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 14.01.2013 19:54:10 vasta tsitaadiga

Ma elan Iirimaal. Neil oli paar poodi Belfastis ja Liverpoolis.
tagasi üles
Jann1
HV Guru
Jann1

sõnum 14.01.2013 20:10:58 vasta tsitaadiga

pacho, Ehk oli asi sinus! Inglismaal polnud mul küll sellega probleeme. Alati poodi minnes lendass müüja ligi ja hakkas uurima ja puurima ja asju pakkuma!
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 128
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 14.01.2013 20:18:22 vasta tsitaadiga

Jann1, sa vist võtsid teema korralikult kokku. Täpselt sellist teenidust kohalikud inimesed ootavadki. Kui pood ei suuda rahuldaval standardil teenindust pakkuda, siis pole ka temast elulooma. Isegi hea hind ei too sellisel puhul kliente uksest sisse.

Ja asi pole minus. Mujalt saan asjad ju ostetud.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 14.01.2013 20:20:47 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
Ma elan Iirimaal. Neil oli paar poodi Belfastis ja Liverpoolis.

Muuda siis profiilis asukoht ära.

tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 14.01.2013 20:37:32 vasta tsitaadiga

pacho, Iirlased pole kunagi erilise sõbralikkusega esindatud olnud icon_wink.gif
Nad parem küsivalt sult 100 eurot ning tänutäheks viskavad sind piiritagant Molotoviga. (vähemalt põhja(joonud)iirlane rääkis nii lõunaiirlasest)
Kui palju see tõele vastab, peab iga inimene ise uurima minema. Niipalju kui ma rännanud oled, pole nii külmi, ükskõikseid, tülpinud nägudega teenindajaid mujal näinud kui Eestis.
Ja ka tegelikult Lätis...

Isegi Venkude maal ollakse sinuga viisakad ning uuritakse su soove.
Tartus nt võib kõik poed läbi käia ilma, et kedagi kotiks, mida sa sinna ära kaotasid. Kui tahad midagi küsida, vaadatakse sulle sellise pilguga otsa, nagu teenindajal tuleks kohe kohe midagi püksi.

Olgu, Lõunaka Photopoint on vast väike erand, va., kui seal mingi tibi tööl on. Tal on alati fatšeebukis nii tihe tšätt pooleli, et pole tal sulle aega. Ülejäänud teenindajad on ikka uurinud, ega ma ära ei eksinud.
Lõunaka Juku mänguasja poes ma suutsin ennast kahe ülesöönud müüa peale ennast nii roosaks vihastada, et õnnetu ängri böördsi mäng, mida ma lastele osta plaanisin, muutus ängriböördsiks ning lendas oma algupärasesse asukohta suure kolinaga tagasi.
Põhjus oli lihtne: Ma küsisin ilusti viisakalt rõõsaroosa tooniga, kas kliendikaart peab kaasas olema või saab nime järgi ülesse otsida. Millepeale tuli kahe mammi poolkooris vastus: Meil siin võrdsematest võrdsemaid ei tunnistata. Peate ikka oma kaardile koju järgi minema või täishinda maksma.
Millepeale ma viisakalt ütlesin, kahju ning hakkasin objekti ära panema.
Ja siis üks mammi teatas: Ah kuna te nagunii ei viitsi tagasi tulla, siis teeme ära. icon_eek.gif icon_eek.gif (ei hakanud mina uurima, kas ta nüüd mõtles kaardi otsimist või üritas oma sugutungi minu peal rahuldada aga kurjaks ma sain)
Vähemalt sai ängriböördsi mängu otstarbekohaselt kasutatud...

Kokkuvõttes, pacho, , tule šoppa natuke Eestis, ning võibolla pole Iirimaal enam nii hull teenindus midagi.

Usa põhja osa ja Kanada on ikka sürr koht. Seal ei jõua poolt minutit ka poes olla kui juba on sulle kõikvõimalike seadmete kõikvõimalikud demod tehtud.. Ja kui isegi ütled, et sorry, got no dough, neid ei morjenda. Lõpuks rägivad sulle oma kassi kõhuhädad ka ära..
Karm.... Kirju maailm.

Ehk ei usu mina, et Jessops teeninduse pärast kinni lendas. Võimalik, et teenindajad olid juba infot saanud peatse sulgemise kohta ning enam ei vaevunud tööd tegema. Eriti kuna suur hulk kundesid käis vaid luuramas, mida netist tellida.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 15.01.2013 00:45:30 vasta tsitaadiga

ThedEviL kirjutas:
Kokkuvõttes, pacho, , tule šoppa natuke Eestis, ning võibolla pole Iirimaal enam nii hull teenindus midagi.
Vot sellistest ütlustest ma aru ei saa...

No ei suuda mina sattuda poodidesse kus oleks kehva teenindus (maxima jmt naljapoed jätame võrlusest siin välja mõistagi). See aeg kus vähegi viisakas poes halb teenindus on peaks juba ammu mõõdas olema. Uus generatsioon noori on peale kasvanud ning teeninduse kvaliteedi tagamise nõuetest saavad poepidajad vägagi hästi aru.

Kui tõesti mõni kehva teenindaja tööle satub siis kaua sellist palgal küll ei hoita.

tonuera
HV vaatleja

sõnum 15.01.2013 11:32:57 Eesti pood vasta tsitaadiga

Tahaks ka nagu teada, kus Eestis on pood, kus on normaalsed müüjad?
Ei tule nagu ühtegi ette....
Selver vast, aga seal pead ka passima hetke, et müüjal poleks võimalus sinu eest ära põgeneda.
K-Rautas võid ennast enne seaks vihastada kui mõne toriseva müüja üles leiad.
Bauhausis öeldi, et ei meie tea, mida meil siin müügis on - mingi otsige riiulite vahel, kui leiate, siis saate osta !!!

Eesti poodides EI OLE normaalseid müüjaid.
tagasi üles
MEL666
HV kasutaja

sõnum 15.01.2013 15:57:06 vasta tsitaadiga

aga minule jällegi meeldivad sellised poed ja ärid,kus ei tulda kohe uurima mida tahad ja koogutatakse ette ja taha. kui tekib mingeid küsimusi,siis otsin mõne müüja kuskilt ülesse. see on muidugi eraldi teema,et teinekord raske kedagi üldse leida,kuna lihtsalt neid vähe tööl. ja jah,enamasti on meil müüjad suht ükskõikse olemisega,mis ka tegelt mulle sobib. päris ebaviisakaid või matslikult käituvaid eksemplare leiab ikka üsna harva. et minu hinnangul on eestis suht hea olukord (kindlasti parem nendest riikidest,kus müüjad on nagu takjad sul küljes ja jahuvad maast ja ilmast ja arvavad et see on hea klienditeenindus).
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 15.01.2013 16:08:28 vasta tsitaadiga

MEL666 kirjutas:
aga minule jällegi meeldivad sellised poed ja ärid,kus ei tulda kohe uurima mida tahad ja koogutatakse ette ja taha. kui tekib mingeid küsimusi,siis otsin mõne müüja kuskilt ülesse. see on muidugi eraldi teema,et teinekord raske kedagi üldse leida,kuna lihtsalt neid vähe tööl. ja jah,enamasti on meil müüjad suht ükskõikse olemisega,mis ka tegelt mulle sobib. päris ebaviisakaid või matslikult käituvaid eksemplare leiab ikka üsna harva. et minu hinnangul on eestis suht hea olukord (kindlasti parem nendest riikidest,kus müüjad on nagu takjad sul küljes ja jahuvad maast ja ilmast ja arvavad et see on hea klienditeenindus).

yup, see on meil pigem rahvuslik eripära. Ma tahan ise rahulikult käia ja vaadata. Välismaal on see suht häiriv, kui pole poe uksestki sisse saanud ja juba küsitakse, et mida tahate jne ning pärast kuulan kuidas needsamad kliendi küsimustele umbluuga vastavad. Tahan ise rahulikult vaadata, kui vaja küll siis hakkan silmadega otsima või lähen ja küsin. Meil on see enamustel inimestel nii ja see pidev "lipitsemine" peale pressimine on pigem eemaletõukav kui ostma meelitav.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Jann1
HV Guru
Jann1

sõnum 15.01.2013 16:10:13 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
MEL666 kirjutas:

yup, see on meil pigem rahvuslik eripära. Ma tahan ise rahulikult käia ja vaadata. Välismaal on see suht häiriv, kui pole poe uksestki sisse saanud ja juba küsitakse, et mida tahate jne ning pärast kuulan kuidas needsamad kliendi küsimustele umbluuga vastavad. Tahan ise rahulikult vaadata, kui vaja küll siis hakkan silmadega otsima või lähen ja küsin. Meil on see enamustel inimestel nii ja see pidev "lipitsemine" peale pressimine on pigem eemaletõukav kui ostma meelitav.

Seda nimetatakse aktiivseks müügiks! Minule see küll meeldib. Ja kui sa lihtsalt vaatad poes ringi ja uuristad siis saad alati müüjale öelda juu "no, i'm just looking" või mida iganes ....
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 128
tagasi üles
MEL666
HV kasutaja

sõnum 15.01.2013 16:51:29 vasta tsitaadiga

minu teha oleks,siis ma sellise aktiivse müügi keelaks üldse ära icon_lol.gif müüja omadused peaksid olema oma valdkonna hea tundmine,tähelepanelikkus(et kui ostja tunneb,et vajab nõu,siis on müüja talle märkamatult juba nõu ka andmas icon_wink.gif ) ,viisakus ja kannatlikus. et kui ma kuskile poodi sisenen,siis on tunne et olen üksi ja kui tekib mure või küsimusi,siis on kohe abi olemas ja saan asjalikku ja profesionaalset nõu. ja ütlen ausalt,et olen sellistest poodidest põgenenud,kus müüja tuleb kohe uurima,mida tahan ja siis jääb minust 2 meetri kaugusele seisma ja ootama.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.01.2013 17:09:04 vasta tsitaadiga

Eestis on ikka nii halb elada, ma ütlen thumbs_down.gif
Kommentaarid: 732 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 553
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 15.01.2013 17:30:41 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Eestis on ikka nii halb elada, ma ütlen thumbs_down.gif

äkki on abi hümnist mis teeb tuju paremaks:

Link
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 15.01.2013 18:35:43 vasta tsitaadiga

ThedEviL kirjutas:
pacho, Iirlased pole kunagi erilise sõbralikkusega esindatud olnud icon_wink.gif

ot:
Yks sobralikemaid ja kylalislahkemaid rahvaid...

tagasi üles
10.10.10
Kreisi kasutaja
10.10.10

sõnum 19.01.2013 03:23:51 vasta tsitaadiga

Nüüdseks juba BlockBuster ja HMV ka pankrots...
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 19.01.2013 03:27:07 vasta tsitaadiga

Halvimal juhul ca 10 000 inimest lastakse lahti - päris valus isegi Inglismaa jaoks.

tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 19.01.2013 03:58:00 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
MEL666 kirjutas:

jah, mind lausa häirib kui müüja kohe end peale surub. pigem peaks olema ootel ja kui küsiv pilk vaatab, siis peale lendama.
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 19.01.2013 10:52:55 vasta tsitaadiga

Enamusel klientidel on koguaeg küsiv pilk icon_smile.gif
Mulle meeldib USA klienditeenindus - müüja lendab uksel rõõmsalt peale, räägib ära, kus täna mingid soodukad, uued kaubad jms on, ehk siis annab kiire ülevaate, seejärel tõmbab tagasi aga on alati abivalmilt olemas.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
2ndalpha
HV kasutaja
2ndalpha

sõnum 19.01.2013 11:06:20 vasta tsitaadiga

Neid jobusid teenindajaid on igalpool. Tahtsin Best Buyst fotokat osta.
Küsisin kas saab sisse ka lülitada, et näha kui kiiresti reageerib, menüüdes sobrada jne.
Öeldi "ei" ja kõnniti minema. Arvasin, et asi on konkreetses teenindajas aga kahe teise teenindajaga polnud ka õnne
Ja nad jäid väga napisõnaliseks. Aga kuna hind oli ikkagi hea, siis saigi põrsas kotis ostetud.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
10.10.10
Kreisi kasutaja
10.10.10

sõnum 19.01.2013 15:35:18 vasta tsitaadiga

Nüüd siis väidetavalt mees kes ostis Comet-i keti ja 9 kuud hiljem põhja laskis on huvitatud HMV-st. Päris sitt lugu jah.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Briti suurim fototehnikapoodide kett Jessops sulges kõik oma kauplused
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.