Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
XanaX
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
13.01.2013 21:43:51
|
|
|
sandvik kirjutas: |
mida see pahalane suudab siis teha |
Ükskõik mida. Kuna selle augu kaudu saadakse täiskontroll süsteemi üle - niipalju kui aru sain?
St tegu on konkreetselt auguga mitte mingi spetsiifilise pahavaraga - igaüks võib kirjutada täpselt sellise pahalase mida ise heaks arvab.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
13.01.2013 21:56:52
|
|
|
Hulga masinate administreerimisel on ikka oluline teada, kust august (dumb)user mingi pommiga pauku võib teha kogemata. Homme kohe terve asutuse masinatel java kinni kuni see augulahmakas lapitakse.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
13.01.2013 22:18:43
|
|
|
Kas selle augu kaudu saab ka Linuxis `su` õigustele ligi kohe?
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
mareq
HV vaatleja
|
13.01.2013 23:08:57
|
|
|
siinus kirjutas: |
Kas selle augu kaudu saab ka Linuxis `su` õigustele ligi kohe? |
Kui te viidatud artikleid ei suvatse lugeda, PALUN lugege vähemalt siis teisi postitusi...
Ma saan aru, et lugemine on üks raske tegevus ja tänapäeva kooliprogrammis on funktsionaalse lugemise oskus vähetähtis võrreldes usuõpetuse ja kunstiajalooga. Sest mis inimene sa selline oled kui sa ei tea Monet' mõjutusi Rembrandtile. Aga vähemalt püüdke! Ma saan aru, et oleks tore niisama särada selle aupaistel, et sa oled Linuxikasutaja ja sellega "Winblowsi"-meestest moraalselt peajagu üle, sa mõistad käsureale "su" trükkida jne. Aga astu see samm edasi. Loe, püüa tekstist aru saada. Ja su elu võib äkitselt osutuda hulga lihtsamaks.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
14.01.2013 00:03:08
|
|
|
mareq,
See, et ma linuxi kerneli peal istuvas keskkonnas end mugavalt tunnen, ei tee mind veel mingiks professionaaliks või geeniuseks. Mina vähemalt endast nii hästi ei arva.
Niipalju, kui ma aru sain, siis peaks see Java plug-in process jooksma mu enda kasutaja all. Seljuhul vist `su` õigustesse ei ulatu.
Aga ma pole kindel.
Kui ma kõike teaks, siis ma niisama ei küsiks ju
btw. Mind pole vaja teietada
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
14.01.2013 00:10:51
|
|
|
java kodulehel update 11 üleval, kas too parandab selle turvaaugu? Kusagil ei paista silma kah mingit lisainfot selle kohta.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
14.01.2013 00:32:14
|
|
|
Meil on kapitalism kus on kohustused antud mida keegi ei taha täita, nii sündiski trial tarkvaraga arvutite müük, prooviaeg saab läbi ja avanebki kiirtee viirustele, dumbuser hakkab piralahendust otsima mida googles esimesed tulemused koheselt veel sügavamale viiruste ja pahavaramaailma tõmbavad kuni selleni et pangaarve tühjendatakse. Ostja kaitse eesmärgil kohustus müüa tarkvaraga arvuteid on karuteene. NB jutt käib ka antiviirusest ja nuhkvara tõrje programmidest mis kaasa antakse
_________________ Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
viimati muutis teretalv 14.01.2013 00:35:29, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
14.01.2013 00:37:10
|
|
|
Tänud, just seda otsisingi aga mingil põhjusel ei leidnud.
Samas neist oleks viisakas põhilist uuendusinfot näidata ka elementaarsel allalaadimislehel, et iga mats ei peaks hakkama erinevates versioonides tuhnima ja sealt seda seletust otsima.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.01.2013 00:42:07
|
|
|
Dafuq? 64-bit Javal polegi updaterit?
Avastasin just et mingi masin tiksub siiani rahumeeli 7u4 peal tänu sellele...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.01.2013 01:01:23
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
Etz, sul brauser ka 64bit käigus? Enamus 64bit masinate kasutajaid elab 32bit brauserite otsas ja need kasutavad 32bi Javat.
 |
Antud masinal on muidu küll.
Ja kuna see ongi selline ainueksemplar, mis sisuliselt ainult x64 softi jooksutab, siis sealt ka selline tore avastus...
Sel lihtsal põhjusel pole ka sinna 32-bit jaavat installitud, sellega poleks seal peale IE mitte kui midagi teha.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.01.2013 01:04:36
|
|
|
Andrus Luht, tänud, aga juba uuendatud
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
14.01.2013 09:13:19
|
|
|
Mul on osad arvutid üldse 6u35 peal, kuna paar vabavaralist programmi ei oska uuema Javaga endiselt koostööd teha
|
|
Kommentaarid: 733 loe/lisa |
   |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.01.2013 10:29:34
|
|
|
Renka kirjutas: |
Maci peal on hea lihtne. Maci oma turvasüsteem keelas Java vastava versiooni kautamise automaatselt ja seda enne kui selle turvaaugu info laialdaselt massidesse levima hakkas. Ei mingit ise mässamist ega kasutajatele peavalu tekitamist  |
Ja kui mõni dev vajas seda java versiooni töö tegemiseks?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
14.01.2013 12:11:42
|
|
|
Killerwave kirjutas: |
Spoiler 
Tänud, just seda otsisingi aga mingil põhjusel ei leidnud.
Samas neist oleks viisakas põhilist uuendusinfot näidata ka elementaarsel allalaadimislehel, et iga mats ei peaks hakkama erinevates versioonides tuhnima ja sealt seda seletust otsima. |
Tegelikult allalaadimise lehe kaudu sinna jõudsingi. Allalaadimise lehel:
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html
7u11 all on link "Learn more", järgmisel lehel "Changes in Changes in 1.7.0_11"
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
14.01.2013 12:35:37
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Renka kirjutas: |
Maci peal on hea lihtne. Maci oma turvasüsteem keelas Java vastava versiooni kautamise automaatselt ja seda enne kui selle turvaaugu info laialdaselt massidesse levima hakkas. Ei mingit ise mässamist ega kasutajatele peavalu tekitamist  |
Ja kui mõni dev vajas seda java versiooni töö tegemiseks? |
Mis keelab sel devil seda Java browser pluginat uuesti lubamast? Devil on vastavad oskused olemas - nn tavauseril reeglina ei ole.
Eelmises kirjatükis mainisin jah Java keelamist. Mõistagi on jutt koguaeg käinud browseri pluginast.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
dksvertix
HV kasutaja

|
14.01.2013 23:28:34
|
|
|
See on nii vana uudis. Mul käis eelmisel aastal postkastis TheHackerNews, kus pidevalt räägiti, et kuskil pluginas, populaarses veebilehes (nt gmail, yahoo mail) või browseris on leitud exploit, mis annab täieliku kontrolli masina üle.
Firmad on mitmeid kuid nendest aukudest teadlikud aga ei tee midagi, kui siis alles siis, kui just ameeriklaste enda kontodelt kaduma läinud järgmised 60 miljonit dollarit venemaale.
See, miks nüüd on asjale nii suurt tähelepanu pöörama hakkatud on tingitud sellest, mida ma aasta teisel poolel TheHackerNewsi artiklitest lugeda sain: firmad, kel on Bounty programm (- leia auk nende tootes ja nad maksavad sulle, kuni 6000$), on hakanud petisteks. Nimelt, 2 kuud nägi häkker, et on olemas tootes tõsine turvaauk. lõpuks saatis häkker firmale otse või läbi Bounty programmi teate, et neil on turvaauk. Häkker sai vastuseks, et "sellest probleemist on meid juba teavitatud". Paar kuud hiljem on see turvaauk ikka veel seal.
Enamus häkkereid, kes otsivad exploite ja teavitavad koheselt firmasi, ega jaga seda infot teistega, on whitehat häkkerid, nad HOOLIVAD ja teenivad sedasi teavitades ka elatist.
Niisiis sellise vastuse saamise muster hakkas levima väga jõudsalt aasta teisel poolel. Ja häkkerid hakkasid juba vihaselt asjasse suhtuma: "kes teavitas?", "miks see auk pole siis kinni pandud, kui varem reageeriti koheselt?" ja tuldi järeldusele, et Bounty programmid on muutunud pettusteks.
Kuna elatist enam teenida sedasi ei saanud, siis hakkasid whitehat häkkerid lõpuks peaaegu blackhattideks. Nad hakkasid oma exploite müüma mustal turul keskmiselt 700$ eest. Ehtsad blackhat häkkerid said targemaks ja rünnakud muutusud kübermaailmas tõsisemaks, komplektsemateks ja destruktiivsemateks.
Ja vot sellepärast, nii kui tootes on kasvõi üks pisike turvaauk, hakkab kohe kõigil püksisäärest nirisema. Ise olete süüdi. Loom jääb ikka loomaks, ei ole see inimene midagi mingi ülim eluvorm.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
16.01.2013 15:09:28
Re: Java suur turvarisk! |
|
|
Dominus kirjutas: |
Kellel Java 7 või uuem arvutisse installeeritud, keerake see kohe kinni, sest avastatud on suuremat sorti turvaauk. |
mul java 6 peal ja pakkus just update'i 7 peale.. peaks vist vahele jätma ?
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.01.2013 15:11:06
|
|
|
Reeglina on sarnased bugid eksisteerinud juba iidsetest aegadest kuid need parandatakse ainult uuemates versioonides. Vanades on pahatihti terve hunnik teada-tuntud auke milledele pole lootustki parandust saada.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XanaX
HV kasutaja
|
17.01.2013 18:37:27
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Reeglina on sarnased bugid eksisteerinud juba iidsetest aegadest kuid need parandatakse ainult uuemates versioonides. Vanades on pahatihti terve hunnik teada-tuntud auke milledele pole lootustki parandust saada. |
antud turvarisk puudutab siiski vist ainult 7. versiooni? pole nagu silma jäänud, et seoses selle bugiga varasemaid versioone oleks mainitud...
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|