praegune kellaaeg 20.06.2025 17:11:56
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
taurib
HV vaatleja
|
12.01.2013 21:30:46
SQL kirjutamine ja lugemine, ASP.NET ja C# |
|
|
Tere hinnavaatlejad
Mul hetkel selline probleem, et ma ei oska kirjutada asju andmebaasi (.xsd faili). Hetkel tahan kirjutada uudist, mul on lahtrid, kuhu ma kirjutan pealkirja ja uudise. Samuti salvestab see aja, millal see uudis kirjutati.
Või peab hoopis kirjutama neid .mdf faili, ma pole ka selles päris kindel, ma leidsin küll Youtubest videoid, kuid seal need asjad kas teises keeles, või siis raskelt seletatud :/
|
|
tagasi üles |
|
 |
YberCyrus
HV vaatleja
|
12.01.2013 22:33:56
|
|
|
Ära sina muretse kuhu faili su andmed jõuavad vaid otsi omale vastav SQLi connector. Kuna mainisid .mdf faili siis eeldan, et kasutad MSSQLi, seega sul pole vaja midagi juurde tõmmata. Sul mitu võimalust:
1. kasutad low level lähenemist ja suhtled baasiga otse connectori kaudu.
2. kasutad LINQ to SQLi
3. kasutad Entity Frameworki
4. kasutad mingit muud ORM tooli nagu NHibernate
Omaltpoolt soovitaksin kasutada Entity Fameworki Code First http://codefirst.codeplex.com/ lähenemist. Kui sul EFi pole projektis olemas siis lükka Nuget tööle ja tõmba.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taurib
HV vaatleja
|
13.01.2013 01:01:41
|
|
|
Hmm, LINQ to SQLi ma olen isegi mingiaeg kasutanud. Ei mäleta sellest küll väga midagi, kuid vaatan, üritan meelde tuletada
|
|
tagasi üles |
|
 |
YberCyrus
HV vaatleja
|
13.01.2013 10:33:59
|
|
|
taurib kirjutas: |
Hmm, LINQ to SQLi ma olen isegi mingiaeg kasutanud. Ei mäleta sellest küll väga midagi, kuid vaatan, üritan meelde tuletada  |
LINQ to SQL on üpris surnud värk, EF supersedeb seda ja töötab samamoodi, ehk saad LINQiga SQLi querida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
13.01.2013 12:15:04
|
|
|
Pistan korraks vahele - EF ja muud ORMid on head kas siis, kui sul pole suurt perfi tarvis, näiteks mingi history kuvamine, lihtsad joinid jms, VÕI kui andmekogu on piisavalt väike. Kui sa tahad hakata midagi joinima üle 10 tabeli kus osades tabelites on paar miljonit rida, võib EFi optimiseerimine sulle sellist peavalu põhjustada, et laseagaolla 5ndal versioonil on juba muidugi hea jõudluse kasv võrreldes 4'ga, kuigi võiks veel parem olla. NHibernatel on samad probleemid. Seega, kui sa tahad puhast SQLi kirjutada ja POCOd tagasi saada, võid ka Dapperi poole vaadata. Mingi ServiceStack on ka, mis on üpris uus, pole seda veel vaadanud.
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
taurib
HV vaatleja
|
13.01.2013 12:58:51
|
|
|
Ma olen kasutanud andmebaaside koostamiseks Microsoft SQL Server 2008R'i, et olen teinud siis Visual Studios valmis tabelid (vist) ja siis võtan sealt Query koodi ja tekitan SQL Managment Studios uue Query. Aga asi on selles, et viimati ma puutusin sellega kokku 2 aastat tagasi ja siis ei saanud ka seda väga selgeks, ning nüüdseks ei mäleta ma eriti midagi sellest :/
Aga kuna ma hetkel ei tee ka väga suuri tabeleid ja teen seda kõike lihtsalt enda jaoks (eks ülikoolis või kusagil saab siis põhjalikumalt õppima hakata), sooviks ma hetkel siiski kasutada endale tuttavaid lahendusi, milleks võiksid olla Microsoft SQL Server 2008R, Microsoft Visual Web Developer 2010 Express ja LINQ to SQL
Kui keegi oskab mulle ära seletada, kuidas teha üks korralik tabel, siis oleks väga õnnelik
Sellised näevad mu tabelid hetkel välja igatahes
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|