Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
irneH
HV vaatleja
|
09.01.2013 19:35:35
Probleem boot CD-R kirjutamisega. |
|
|
**EI SOOVITA MINGIL JUHUL PIRAATLUST**
Kuna ei osanud seda kuskile mujale siin foorumis postitada, siis lasen siia kõik tulla. Nimelt tahan lasta Winxp pro sp3 peale, sain sõbralt plaadi(CD-R), kõrvetasin plaadile .iso peale ja tahan üles bootida, kuid ei boodi.
Kasutasin kõrvetamiseks Nero10, ja õpetuseks kasutasin lehekülge http://www.ehow.com/how_2000533_make-bootable-cd-nero.html , ainukese muudatuse tegin 6nda punkti juures ja valisin cd/dvdromi, sest image recorderiga(?) ei toimunud mitte midagi.
Oskate anda nõu, milles asi? Oleksin väga tänulik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
irneH
HV vaatleja
|
09.01.2013 19:54:53
|
|
|
Marie kirjutas: |
Originaal plaat boodib, võib-olla BIOS vajab boot seadmete muutmist. |
Boot seadmed kõik paigas. Muutsin veel prioriteedid ära boot seadmetes, et cd-d ennem võtaks kuid kohe läheb operatsioonisüsteemi sisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.01.2013 19:56:33
|
|
|
Mitte ei saanud aru, mis asja sa sõbra käest said ja mida sa siis ikkagi edasi tegid. Selles õpetuses, mida sa väidetavalt kasutasid, pole buutiva CD plaadi tegemisest ju mitte mingit juttu? Või olen ma lihtsalt pime?
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
09.01.2013 20:07:38
|
|
|
Tundub, et kõrvetasid selle iso sinna failina, mitte ei teinud iso-st plaati.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
irneH
HV vaatleja
|
09.01.2013 22:33:59
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Mitte ei saanud aru, mis asja sa sõbra käest said ja mida sa siis ikkagi edasi tegid. Selles õpetuses, mida sa väidetavalt kasutasid, pole buutiva CD plaadi tegemisest ju mitte mingit juttu? Või olen ma lihtsalt pime? |
Selgelt lingil kirjas, et how to make a bootable cd... No ühesõnaga tegin 1:1le õpetusega, mis peaks toimima kuid ei toiminud.
Eelkõneleja, mida ma oleksin siis pidanud teisiti tegema?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
09.01.2013 22:41:52
|
|
|
üks võimalik variant: (õpetan nii, kuna ei kasuta nerot vaid vabavaralisi alternatiive):
1.Googlesse infrarecorder, tõmbad ja installid
2. käivitad
3. Ülevalt programmi menüüst "actions" -->"burn image" ja otsid ja valid oma iso faili
4. tuleb ette uus aken, seal valid oma cd seadme.
5. Vajutad OK
EDIT: infrarecorderi link kah. http://infrarecorder.org/?page_id=5
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.01.2013 23:21:58
|
|
|
irneH kirjutas: |
Selgelt lingil kirjas, et how to make a bootable cd... No ühesõnaga tegin 1:1le õpetusega, mis peaks toimima kuid ei toiminud. |
Oleks ka imelik olnud kui oleks toiminud, sellel konkreetsel lingil pole ju "bootable cd" kirjutamisest küll mingit juttu.
Kusagilt ei lugenud välja, millisel momendil ja kuidas see "boot image file" sinna CD plaadi peale (või iso faili sisse) tekitati.
Niisiis ma ei saanudki aru, mida ja kuidas sa siis lõpuks ikkagi sellele plaadile kirjutasid ning mis asja sa said sõbra käest.
irneH kirjutas: |
Eelkõneleja, mida ma oleksin siis pidanud teisiti tegema? |
Nero Burning ROM menüü: Recorder -> Burn Image... -> ja siis näitadki BUUTIVA CD plaadi tõmmisest tehtud .iso faili programmile ette.
või
Nero Burning ROM menüü: Recorder -> Copy Disc... -> juhul kui sa said sõbra käest BUUTIVA CD plaadi ja soovid seda paljundada.
E: Juhul kui sa ei tea, siis Nero Burning ROM asub seal...
viimati muutis A.S. 09.01.2013 23:32:41, muudetud 1 kord |
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.01.2013 23:31:20
|
|
|
Paar lihtsat võimalust on ju veel olemas:
1. kirjutati mõnele kehvale toorikule või toorikule, mida põletaja niiväga näha ei taha.
2. kirjutati liialt suure kiirusega toorikule, mida kirjutaja "süüa ei taha" ja selle tulemusena tekkis praak-cd.
Neid odav-toorikuid piisavalt liikvel, millele täiskiirusega kirjutades praak-tulemus saadakse.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
10.01.2013 09:19:29
|
|
|
Sa said plaadi sõbralt? See on vaja kopeerida teisele plaadile. Originaalplaadi puhul ei pruugi Nero lasta kopeerida, siis on vaja kloonimist oskavat tarkvara.
Tasuta kloonijaid Windowsis ei teagi, tasulistest peaks parimaid asju olema BlindWrite.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
10.01.2013 10:38:10
|
|
|
Märt. kirjutas: |
Sa said plaadi sõbralt? See on vaja kopeerida teisele plaadile. Originaalplaadi puhul ei pruugi Nero lasta kopeerida, siis on vaja kloonimist oskavat tarkvara.
Tasuta kloonijaid Windowsis ei teagi, tasulistest peaks parimaid asju olema BlindWrite. |
Misasja?
Millal Nero on keelanud mõnda plaati kopeerida?
Tasuta kloonijaid on terve armaada - ainult vali välja. Ise kasutan http://cdburnerxp.se/, mis on ka eestikeelsena olemas. Samuti on hea asi http://www.imgburn.com/
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
10.01.2013 11:04:07
|
|
|
Miki-Hiir kirjutas: |
Märt. kirjutas: |
Tasuta kloonijaid Windowsis ei teagi, tasulistest peaks parimaid asju olema BlindWrite. |
Misasja?
Millal Nero on keelanud mõnda plaati kopeerida? |
Koopiakaitsega plaate on ette tulnud küll, mille peale Nero plaadi välja sülitab arvutist. Iseasi, kas XP installiplaat seda on.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
10.01.2013 12:14:49
|
|
|
Pigem siis juba see: http://clone-cd.en.lo4d.com/
Vanasti oli see tasuline, aga tegi head tööd.
Miki-Hiir, see,et mingi proge plaadist ISO teeb, ei ole veel kloonimine.
Kopeerimise ja kloonimise vahel on vahe.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
10.01.2013 12:41:30
|
|
|
Milleks mingeid täiendavaid programmikesi arvutisse tekitada, oleks siis veel mingi koopiakaitsega plaat, Nero on ju olemas? Vaja lihtsalt küla pealt veidi mõistust juurde laenata.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
10.01.2013 14:06:33
|
|
|
A.S., kui koopiakaitset pole, siis pole tarvis jah. Vastasel juhul...loeb hädaline eelmisi poste.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |