praegune kellaaeg 22.06.2025 01:13:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mammu1234
HV vaatleja
|
29.12.2012 00:19:23
XPERIA MIRO |
|
|
nii küsimus inimestele, kellel on xperia miro, mul laeb aku täis, okei päris täis mitte max on 99 % näitab 100 kui laadija ära võtta siis kukub kohe 99 %, nii lülitan siis kõik appid värgid välja, töötavad battery widget, antivirus, android süsteem vms, 3g watchdog ja taskkiller, aga ikkagi aku tühjeneb üsna kiiresti, nagu kukub raudselt järgneva tunni jooksul 95 ni, kuigi ma midagi seal ei tee, ekraani heledus on ka nullis. Kuigi eile laadisin ja aku pidas ühe laadimisega vastu päev ja 2 tundi. Ma ei saa aru, miks ta niimoodi seistes lampi nii kiirelt tühjeneb, öösel ka, kui ma absoluutselt midagi ei tee. Oskab keegi aidata? Ja seda ka, et kuidas telefonis piltide formaati muuta, kuidagi jube suured on, nt twitteris ei kuva normaalselt vaid ikka väga suurelt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
flameas
HV veteran

|
29.12.2012 00:49:02
|
|
|
Mul läheb HTC Wildfire S vahest kiireminigi tühjaks, kuulates ehk paar tundi muusikat ja paar lühikest kõnet tehes. Androidide aku ongi kõige nõrgem koht, muidugi üks päev on ikka eriti niru. Kas telefon on uus?
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
mammu1234
HV vaatleja
|
29.12.2012 00:59:38
|
|
|
jah, nädala alguses ostetud , praegu tunni aja jooksul läind 3 %, aga äkki probleem sellest, et mingi seade kuskil tagaplaanil sööb lihtsalt seda akut
|
|
tagasi üles |
|
 |
poles
HV kasutaja
|
29.12.2012 11:28:34
aku |
|
|
eks aku vajab stabiilsemaks töötamiseks pisut treenimist.võimalik,et pikemal kasutamisel on stabiilsem.neid täpseid protsente ei saa ka nagu usaldada.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.12.2012 13:58:19
|
|
|
Seadete alt vaata power management - battery. Või battery widget - battery. Võib anda mingi ettekujutuse, millised protsessid kõige rohkem energiat tarbivad ja kui seal edetabelis on kõrgel kohal miski, mida seal ehk olema ei peaks, siis võib olla võimalik selles suhtes midagi ette võtta.
Sony telefonidel on ka tootja poolt ja droidi endaga samuti kaasas hulgaliselt nänni, mis bootimisel käima tõmmatakse ja taustaprotsessina pidevalt seal sitsivad, et need vajadusel kiiremini käivituks. Tasub see nimekiri üle vaadata ja harva või üldse mitte kasutatav kraam seal startupist maha võtta. Ma ei tea, mis selleks kõige etem just olla võib, aga mina sain ES Task Manageriga seda nimekirja hulga lühemaks ilma oluliste tagajärgedeta töökiiruse osas, samas vähenes energia tarbimine oluliselt.
Xperia telefonidel on lisaks veel see LED valgusriba ekraani all. See tarbib ka energiat ja olenevalt selle nn "teema" värvusest ja heledusest võib see ekraani poolt tarbitava energiahulgaga üsna edukalt võistlema hakata. Play stores on neile tõenäoliselt mingid appid olemas, mis nende LED-ide reguleerimist või kustutamist võimaldavad. Ma vähemalt Xperia U jaoks leidsin.
Power manager tundub nende LED-ide energiatarbimist arvestavat Keypad protsessi all. Eile kuldse värvusega (punane + roheline) tarbis Keypad sama palju energiat kui ekraan, täna lükkasin kõik värvused nulli ja Keypad tarbib täna napilt pool ekraani poolt tarbitavast energiast.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mammu1234
HV vaatleja
|
29.12.2012 15:53:51
|
|
|
55 % akust kasutab ära opsüsteem Android, et siis ettepanekuid mis sellessuhtes ettevõtta? tõmbasin task killeri ja task manageri, aga no see ei muutu ikkagi, ekraan võtab 15 % ja see riba seal all annab märku ainult siis kui power nuppu vajutada, muidu see ei tööta
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.01.2013 21:08:36
|
|
|
mammu1234, sul on Android OS-iga telefon ja sa kurdad, et Android OS tarvitab seal kõige rohkem energiat, kui sul mingeid appe samal ajal ei tööta? Mis asi see seal siis veel energiat tarbima peaks, kui mitte op-süsteem? Iga kord kui ekraani puutud - avad lockscreeni, liigud menüüdes - reageerib su puudutustele ja näitab vastuseks kena animatsiooni ju just seesama Android OS, mis lisaks tegeleb veel kogu riist- ja tarkvara töö koordineerimisega ka ajal, kui sa teda ei näpi. Kui sa just vahepeal tunnikest-paari Angry Birds'i seal peal ei tambi, siis on tabeli tipust just Android OS-i leidmine täiesti normaalne ja positiivne nähtus.
Igaks juhuks meenutan sulle (vabanda, kui see on üleliigne), et seal edetabelis näidatakse tarbitud energia jaotumist süsteemide ja appide vahel, mitte tarbitud energia kogust. Tabelis on kõigi protsentide summa alati kokku 100%, pluss-miinus mõni protsent ümarduse pealt, olenemata sellest, kas aku laengust on tarbitud 1% või 90%. Tabelis nähtavat protsenti ei saa otse maha lahutada aku täituvust näitava protsendi pealt, need on õunad ja apelsinid.
Samuti ei ole mõtet vaadata ainult tabeli tipus olevaid kaht-kolme rida, peab natuke kaugemale vaatama ja arvestama tabeli muutusi sisselülitatud ekraani ja väljalülitatud ekraani puhul.
Kui tabeli tipus on Android OS ja ekraan (kord Vestman peal ja Piibeleht all, kord vastupidi) ja kusagil üsna nende järel Cell Standby, siis ei ole tabeliga eriti midagi hullu lahti, selline järjestus on täiesti normaalne. Järgima peab selle paari või kolmiku järel olevat nimekirja. Kui tabeli tipus on ekraan ja OS ja nende all on miski muu kui Cell Standby või on Cell Standby sabas temaga peaaegu võrdse tarbimisega app, siis muret tundma peab just nende pärast.
Ma ei saa sulle hetkel oma telefoni näitena ette tuua, sest mul oli ka just selle energiatarbega väike probleem - varemalt mainitud keypad-i protsessi sain ära taltsutatud (deaktiveerisin Google voice typing klaviatuuri ja eemaldasin Titanium Backup abiga hullult ruumi ja ressurssi tarbiva jaapanikeelse klaviatuuri, mis appide nimekirjas on nime all "POBox Touch" ning ühtlasi eemaldasin ka Xperia keyboardi, alles jäi vaid Multiling Keyboard), aga paraku aku tühjenemise kiirus oluliselt ei vähenenud (~30% laengust 5 ja poole tunniga!) ning tarbijate edetabelis lippas nüüd just Android OS oma protsentidega kuhugi kolmveerandi kanti, jättes ekraani ja kõik muu kaugele selja taha... vaat see juba hakkas imelikuks muutuma.
Täna hommikul aga avastasin, et lauatelefonile tulnud kõne helin tuli paralleelselt ka mu mobla peale - kurat ja põrgu, ma olin unustanud mobla SIP seadetes kontode nimekirja lehel maha võtta "linnukese" realt "Receive incoming calls". Seega rippus mu telefon kogu selle aja SIP serveri otsas ja ootas lauatelefonile sissetulevaid kõnesid - mõni ime, et aku tühjenes nii kiiresti...
Saab nüüd näha, kui palju see SIP ühenduse deaktiveerimine just energiatarvet vähendab, aga tabel hakkab tasapisi juba normaalse poole nihkuma. Tundub et telefoni illumination bar-i LED-ide tarbimine oli muuga võrreldes kökimöki.
Tänaseks paistab olukord normaliseerunud olevat, isegi pärast mõningast telefoni näppimist, sh väikest veebisirvimist, screenshottide kopeerimist üle wifi jne, on tänane energiakasutuse statistika täitsa OK.
ja veidi varem tehtud screenshotid Power Drain Analyzerist
Viimast ei maksa ilmselt siiski ostma hakata, tasuta ja parem app näib olevat hoopis see.
viimati muutis Dogbert 01.01.2013 21:32:28, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
01.01.2013 21:21:04
|
|
|
BetterBatteryStats, kui huvitab akutarbimisele natukenegi jälile jõuda.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.01.2013 21:33:16
|
|
|
Aitäh soovituse eest, screenshotid on paljutõotavad.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
02.01.2013 00:08:08
|
|
|
Minu kogemus on et LED taustavalguse heleduse vähendamine aitab oluliselt ekraani protsenti alla viia. Ekraani puhul arvestatakse seda, kui kaua ta sees on- mida kauem sees, seda kiiremini aku tühjeneb, efekt sama nagu lambipirnidega, on ilmselge et 11w säästukas on igati efektiivsem energia kokkuhoiul kui 60W höögpirn. Kas 1h säästupirni või 1h hõõgpirni vahe on vahel... Kui keerad nt 70% pealt 30%-le peaks selge olema et madalama heledfusega peaks aku kauem vastu pidama kui sama kaua aga suurema heledusega.
Minu Akukasutuse listi
esinelik hetkel :
ekraan- 46% (2päeva 47minutit kasutuses)
Mis sest et ekraan on 46%, loeb see, kas ekraan on 100% hele või nt 25% hele. See tähendab, et ekraan aktiveerub päeva jooksul kõige tihedamini. Kasvõi kõne vastu võtmiseks või tahad kella vaadata ja korraks avad wakelocki. Neid kordasid sa ju päeva jooksul ei loe. Aga niimoodi ekraani kasutus kasvab, märkamatult.
Telefon ootel- 24%
telefon inaktiivne 22%
wifi 5% (aku laadimisest kokku kasutanud 4h 1min) Nagu näha pole 4h wifit telefonile mingi probleem. Sõltub mida sa wifiühendusega teed. Kas liigutad aktiivselt andmeid või loed netist uudiseid- uudiste puhul on ka wifiühendus mitteaktiivne, kuigi saatja on sees. Brauser laeb uudisteartikli sisse ja liiklus seisab. Suuremate andmemahtude liigutamisel aga olukord muutub. Telefon läheb üle wifi andmeid liigutades suisa soojaks, et mitte öelda, kuumaks. KUi telefon on "kuum" siis see tähendab et miski õgib akut. Ja teiseks, mida tühjem aku seda kiiremini hakkab aku tühjenema kui kasutad ressurssiõgijat.
Android OS on listi lõpus oma 2% Mis tähendab seda et suurema osa ajast seisab telefon jõude või magab (ootel).
Appid mida vahel kasutan tõenäoliselt ei võta üldse märkimisväärselt voolu, nende osa sellest akukasutuse 100%st on nii väike (eriti eraldi võttes) ,et nad ei mahu ära, protsentuaalselt on tegu väiksema numbriga kui 1% (0,XX%) . Seepärast neid ei kuvata.
Kokkuvõttes, need numbrid on tugevalt sõltuvuses kasutaja eelistusest ja telefoni konfiguratsioonist.
Mina vaatan akukasutust lihtsalt informatiivsel eesmärgil, appide pärast ei muretse, aga praegu veel sportlikust huvist jälgin aku vastupidavuse aega. Senine rekord mida olen saavutanud on 4 päeva ja 13h.
viimati muutis ab79 02.01.2013 00:09:48, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
qrime
HV vaatleja

|
02.01.2013 00:08:38
|
|
|
BetterBatteryStats is available on the Android market (https://market.android.com/details?i...erbatterystats) for what I believe is a fair price. If you like my work and want to support me please fell free to show your gratitude by buying the app.
xda edition: for xda-dev members see the attachement (please play fair and do not redistribute the app without my consent).
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
02.01.2013 01:52:46
|
|
|
qrime, mis puhul seda spetsiaalselt välja tood, kui igaüks saab sealt lingilt seda ise ka lugeda?
Ma ei ole tema tööd ise jaganud, vaid linkisin algallikale?
ab79, mis Screen "Time on" on antud näite põhjal?
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
02.01.2013 02:45:26
|
|
|
mammu1234 kirjutas: |
55 % akust kasutab ära opsüsteem Android, et siis ettepanekuid mis sellessuhtes ettevõtta? tõmbasin task killeri ja task manageri, aga no see ei muutu ikkagi, ekraan võtab 15 % ja see riba seal all annab märku ainult siis kui power nuppu vajutada, muidu see ei tööta |
Android tegelt ei salli igasuguseid task killereid üldse: http://www.howtogeek.com/127388/htg-explains-why-you-shouldnt-use-a-task-killer-on-android/
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.01.2013 14:19:24
|
|
|
ab79, Android OS kolib listi lõppu täiesti loomulikult just siis, kui telefonil aktiivselt energiaõgijaid kasutatakse, st et on protsesse, mis rohkem energiat tarbivad kui OS ise. Kui lased telefonil jõude seista ja palju "magada", hakkab ta varsti ettepoole ronima. Mida eespool ta on, seda vähem on telefonis süsteemiväliseid protsesse, mis palju energiat tarbivad või on Android OS energiatarve nii suur, et sellest suuremat tarbijat ei leidu.
Kui telefon seisab jõude ja magab palju ning:
a) Android OS on tabeli eesotsas ja aku tühjeneb aeglaselt, on kõik OK või enam-vähem OK - sõltub ikkagi sellest kaua aku vastu peab kokkuvõttes.
b) Android OS on tabeli eesotsas ja aku tühjeneb kiiresti, on mingi süsteemiprotsess energiat õgimas - minu näitel oli selleks SIP phone (ICS enda oma, seepärast läks energiakulu Android OS kraesse), mis püsivalt internetiühendust üleval hoidis ja sissetulevaid kõnesid ootas. Aku pidas siis napilt hommikust õhtuni, pärast selle väljalülitamist pidas aga poolteist ööpäeva isegi juhul kui vahepeal sai telefoni kasutatud, sh paar kõnet, mõni sõnum, brauseriga internetti, google play-ga wifit ja muidu süsteemis sobramist, screenshotte ja nende kopeerimist üle wifi jms.
Kõik on loogiline ja loomulikult sõltub sellest, kuidas ja kui palju telefoni kasutatakse. Sama kehtib ekraani ja selle heleduse, wifi jm palju energiat tarbivate asjade kohta.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
05.01.2013 03:06:10
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
qrime, mis puhul seda spetsiaalselt välja tood, kui igaüks saab sealt lingilt seda ise ka lugeda?
Ma ei ole tema tööd ise jaganud, vaid linkisin algallikale?
ab79, mis Screen "Time on" on antud näite põhjal? |
Hetkel ei oska täpselt vastata kuna nüüdseks on telefon korra täis laetud (22h tagasi) ja nüüd näitab Akukasutus umbes sedasi: jääk 82%
Telefon ootel 36% ja Telefion mitteaktiivne 37%
Ekraan 21%
Sellele järgneb wakelock 3% ja Kõned 2%.
Wifit kasutasin päeva jooksul kõigest 15-20 minutit ja wifit pole nimekirjas enam üldse. Samuti puudub nimekirjast Android OS. Mina järeldan sellest seda et mida kauem telefon magab, seda vähem kulutab energiat ka Android ise, lihtsalt pole mida jooksutada.
Miks magab, siis sellele vastan: tööajal pole aega telefoni näppida.
Sisse mulle eriti ei helistata, mp3-sid kuulata ei saa, töö iseloom ei luba.
Kui leian mingi appi mille abil saab kuvatõmmise teha siis teen seda ja panen üles kah.
Rõhutan veelkord, et ma ei kasuta nutikat päris läpaka ega mänguasjana millel mänge mängida.Põhiliseks vajaduseks on meilid ja online uudised, vahel mp3 ja mobiilne netipangandus. Seepärast on ehk ka tulemused erinevad nendest kes kasutavad nutikat päris rüperaali asendusena...
Dogbert, ma ei tea, vähemalt minu SK17i ja ICS- Vahel on listis 7 erinevat komponenti, hommikul oli 4 ja nendest 2 olid jõude ja mittaktiivsus , ekraan, Android OS. See ei roni kunagi mul ette, lihtsalt komponentide arv muutub.
Eks ma jälgin seda. Nüüd, kus nädalavahetus vahel, tuleb telefoniga rohkem tegemist, aga üldiselt ega palju uut ei tule. Mul on endal lihtsalt selline veendumus, et mida harvem (aga korrektselt) telefoni laed, seda kauem kestab telefoni aku ehk siis 2 korda nädalas keskmiselt, iga 3 päeva tagant. Mitte nii nagu 98% nutikate kasutajad, laevad iga päev või üle päeva. Mul on isegi ühe foorumiliiikmega väike akutest käsil. Perioodi pikkus: 1 aasta. Kumma aku säilitab oma jõudluse kauem, kas minu, kes laeb harvem või tema, kes laeb tihti. Telefonid on küll erinevad, aga akutehnoloogia ehk Lipo on sama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.01.2013 03:41:23
|
|
|
Screenshot käib ICS-il nuppude korraga allavajutamisega. Xperia U, P ja S telefonidel tuleb võimalikult korraga alla vajutada power ja vol down ning hoida all sekund-kaks. Sinu omal tundub sama olevat.
Vanemates süsteemides hoiad power nuppu all ja valid dialoogist screenshoti.
Mina kasutan ICS 4.0.4 build 6.1.1.B.1.54 Xperia U peal (uuemat ametlikku ROM-i ei ole hetkel).
Telefon on seoses nende energiakadude jälitamisega maganud mul pea pidevalt, aktiivne on vaid meilide sünkimine üle mobiilse ühenduse, täpselt nagu sul. Wifit kasutanud ~5 minutit vs sinu 20, vahepeal vaid menüüdes sobranud, mõne appi paigaldanud, mõne eemaldanud, ei midagi eriti energiamahukat. Laadinud miinimumist (alla 20%) maksimumi ja nii pikalt kui võimalik, enamasti öösel (mina ka ei poolda jupikaupa laadimist - mõttetu laadimistsüklite arvu kasvatamine)
Kuna sul on ootel ja mitteaktiivne kõige suuremad kasutajad ja samas aku laeng püsib, siis tundub mulle praegu sedasi, et minu telefonis ei taha droid OS mingil põhjusel magama jääda korralikult. Sinul tundub tabel tõesti loogilisem olema.
Telefon mitteaktiivne peaks vastama Phone Idle protsessile, Telefon ootel paistab olema Cell standby. Android OS on eestikeelses versioonis Opsüsteem Android ja Android system on Android-süsteem.
Ega sul extended standby mode aktiveeritud ei ole? See laseb telefoni küll sügavamalt magama, aga lülib välja data trafficu, nii et meilide kontroll ega muud sünkimised sel ajal ei toimi.
Panen ta ööseks selle extended standby peale, vaatan mis hommikul näitab.
PS. telefon on GSM/WCDMA auto režiimis, kuna TELE2 levi on mul siin selline kummaline, et tahab kogu aeg ühe peale teisele hüpata. Kui sundida peale üks või teine, siis tekivad leviaugud... See võib aktiivse data ühenduse puhul muidugi lisa-energiakulu olla vabalt.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
05.01.2013 12:20:57
|
|
|
Dogbert, BBS ei näita sul siis välja, et mis rakendused seda püsti hoiavad?
Kernel/partial wakelocke pean silmas.
Kernel wakelockide allalükatakse ka rakenduste omad, aga ühise nime PowerManagerService nime all.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
06.01.2013 14:43:54
|
|
|
Dogbert, tänud vihje eest, snapshot`de tegemine tõepoolest power+ Vol- ja teeb "klõpsu ära" . Nagu öeldud, nädalavahetusel kasutasihn nutikat sagedamini nii, et nüüdseks see Akukasutuse list on pikenenud. Hetkeseis : Akulaadimisest 2 päeva 10 tundi ja akut jäänud veel 44%. Ärgates oli hommikul veel 52%, aga hakkasin kohvitamise ajal uudiseid lugema, nii kohe mõjus.
Aga täpsustaks natuke: Ma olen oma nutikal ära keelanud Mobile data (igasugune uuendamine, uuenduste kontrollimine on keelatud). Ainuke asi mis töötab, on üle wifi Google play uuenduste otsimine. Meile arvutiga ei sünki, kuna mul Ubuntu Linux ja kasutan Evolutioni. Sünkimise asemel tõmban lihtsalt päeva jooksul meiliserveritest meilide koopiad telefonisse. Kui koju jõuan, tõmban meiliserverist arvutisse (koopiaid meiliserverisse ei jäta, meiliklient kustutab ära). Sellisel viisil hoolitsen selle eest et meilikonto oleks puhas. Arvutis filtreerin rmpsu välja ja korras. Sünkimisel näeksin mõtet kui oleksin ärimees kellel tingimata peavad kõik meilid säilima. Aga lihtsalt selleks et telefonis meilide peale ruumi raisata, ei näe mõtet. Mobile DAta on keelatud kuna ei näe mõtet miks peaksin maksma operaatorile andmete liigutamise eest, kui saan sedasama teha üle wifi (kodus ja töö juures puhkeajal). Mobiilvõrgu datat läheb mul ehk vaja vaid korra aastas, kui lähen reisile. Ja siis ka, endiselt kõik uuendamised kinni (roaminguga on data kallis). FB-d ei kasuta, twitterit ei ole. Välismaal kasutan mobiilipanka ja meilikontrolli. GPS-i tõenäoliselt ei lähe mul kunagi vaja, sest pole autot, seega on GPS täielikult keelatud.
Aku laadimiste tsüklite kohta- just minu mõte. Milleks lihtlabaselt raisata energiat tilulilu jooksutamise peale, kui energiat saab suunata ainult vajalikele protsessidele. Peale selle et mul on Stock ICS, on ta mul siiski rootitud ja ebaolulise viskasin minema+ keelasin ajutiselt Google Mapsi ning uendamiskeskuse ( SK17i-le ametlikku Jelly Beani ei tule, siis pole ka sellel mingit mõtet).
3G on minu jaoks hetkel suht mõttetu. Telefon on GSM only sest GSM režiimis paistab levi olevat mitu korda parem, levi enamasti maksimumil või pügala võrra vähem maksimumist. Operaatoriks EMT.
Kaherežiimset läheb mul vaja rändluses, kuna välismaal on paiguti nii, et kumbki võrkudest ei ole hea leviga, siis peab telefon siiskipidevalt otsima, kui jätta üherežiimseks võib tekkida leviauk.
Samas nagu kuulda on just paljudel Sony mudelitel selle kaherežiimsusega probleeme, nii ka minu ICS-il, kaherežiimsusega istub pidevalt kehva leviga 3G-s. Kuid õnneks pole sellist probleemi et telefon võrguotsinguga ehk üleminekul ühest võrgust teise lolliks läheb, kuigi väike kiiks siiski esineb, automaatrežiimis ei lollita, aga kui käsitsi tahad võrku vahetada siis lollitab ikka. Paistab olevat spetsiifiline SONY poolt kohandatud ICS-i bug. Seepärast on telefon vanas heas GSM-is.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.01.2013 22:51:23
|
|
|
Dogbert, BBS ei näita sul siis välja, et mis rakendused seda püsti hoiavad?
Kernel/partial wakelocke pean silmas.
Kernel wakelockide allalükatakse ka rakenduste omad, aga ühise nime PowerManagerService nime all. |
Kuna mulle vahepeal tundus, et asi on enam-vähem kontrolli all, siis eemaldasin BBS-i, nii et mul sel momendil tõesti ei olnud veel midagi ette näidata, aga just siis paigaldasin ta uuesti ja täna lõpuks sain ka telefonil piisavalt ilma torkimata unerežiimis vedeleda lasta.
Kerneli ega osalisi wakelock-e pikemalt kui sekundites ei olnud BBS-i logis juba siis ja mina ei suutnud sealt üldse midagi kahtlast leida.
Igaks juhuks lülitasin kõigepealt välja data ühenduse ja kontode (Google ja Skype, IMAP oli juba ennegi käsitsi sünkimise peal) automaatse sünkimise ja veebist leitud soovituse järgi ka telefoni seadistuse backupi Google kontole (väidetavalt nende andmete riknemine Google kontol põhjustab sünkimisel lisa-energiakulu).
Selle peale vähenes energiakulu tõesti veelgi.
Et mulle aga vähemalt oma põhi-meilikontole (Gmail) tulevaid kirju meeldib kätte saada nii kähku kui võimalik, tahan sünkroonis hoida ka kalendrit ja kontakte ja ka telefoni seadistuse varundamine pole paha, siis hakkasin neid vaikselt uuesti taastama - kõigepealt taastasin data ühenduse (jätsin küll GSM-only režiimi), seadistuse varunduse (varunduse lõpetamisel vanad andmed Google kontol hävitatakse ja varunduse aktiveerimisel luuakse uuesti) ja see toimis nüüd nagu tõesti väiksema energiakuluga, siis taastasin kontode sünkro ja üritasin eilse päeva jooksul energiakulu jälgida. Et see aga ei alanud täis akuga, ja lisaks sai telefoni vahepeal kasutatud, siis ei pidanud ma näitusid piisavalt selgeks.
Täna aga sai telefoni järjest unerežiimis hoitud üle 7 tunni ja selle lõpus toimus vaid üks äratus (ühe kordusega). Koba peale õnnestus mul muidugi BBS logi võtta valest vahemikust, nii et sellest perioodist on mul vaid power managementi screenshotid, aga veidi hiljem, kui oma vea avastasin, võtsin uue logi ja tegin uued screenshotid.
No mina sealt küll ei suuda midagi sellist leida, mis veel energiakasutust vähendaks - peale selle et üldse data ja sünkimise ära keelaks ja telefoni extended standby modesse laseks.
7h ~19m jooksul tarbitud 4% aku laengust, Android OS tarbis aga endiselt 34% kogu kasutatud energiast (BBS logi puudub kahjuks):
Spoiler 
BBS logi + screenshotid power managementist, tehtud veidi rohkem kui tund hiljem. Graafikul on näha jõnks kohas, kus eelmised screenshotid tegin ja need üle wifi laadisin - sellest perioodist pärinevad ka BBS logis 5min wifi kasutus ja ~10min sisselülitatud ekraani.
Spoiler 
Siin ei tundu enam midagi üleliigset olevat ja ka unerežiimis on energiatarve 0,6% ringis, isegi kui sünkro on aktiivne. Ainus "häiriv" asjaolu on see, et Android OS on tabelis esimene. Oletan, et see ongi seotud aktiveeritud data ühenduse ja sünkroga. Lihtsalt energiatarve on juba nii madal, et iga ärkamine ja liigutus viskab su tabeli etteotsa.
ab79 kirjutas: |
Aga täpsustaks natuke: Ma olen oma nutikal ära keelanud Mobile data (igasugune uuendamine, uuenduste kontrollimine on keelatud). Ainuke asi mis töötab, on üle wifi Google play uuenduste otsimine. Meile arvutiga ei sünki, kuna mul Ubuntu Linux ja kasutan Evolutioni. Sünkimise asemel tõmban lihtsalt päeva jooksul meiliserveritest meilide koopiad telefonisse. |
No siia see koer maetud nähtavasti ongi. Võin ju järgmisel nädalavahetusel sellise eksperimendi teha, et deaktiveerin uuesti sünkro ja data ühenduse ja vaatan kuhu siis Android OS kukub tabelis.
tsitaat: |
Mobile DAta on keelatud kuna ei näe mõtet miks peaksin maksma operaatorile andmete liigutamise eest, kui saan sedasama teha üle wifi (kodus ja töö juures puhkeajal). |
Mul on minule piisav data kogus kuutasu sees, olenemata sellest kas seda kasutan, seepärast ei ole mul ka mõtet sünkimist piirata
FB-d ei kasuta, twitterit ei ole. |
sama siin
... GPS täielikult keelatud. |
Mul ka 99% ajast on ta kinni, vahel harva ikka kasutan ja siis on küll hea et ta olemas on
Peale selle et mul on Stock ICS, on ta mul siiski rootitud ja ebaolulise viskasin minema+ keelasin ajutiselt Google Mapsi ning uendamiskeskuse ( SK17i-le ametlikku Jelly Beani ei tule, siis pole ka sellel mingit mõtet). |
Mul on Maps vaid startupist maha võetud, Google Play töötab kuidas soovib, vaid üle mobiilse ühenduse on uuendamine keelatud.
3G on minu jaoks hetkel suht mõttetu. Telefon on GSM only sest GSM režiimis paistab levi olevat mitu korda parem, levi enamasti maksimumil või pügala võrra vähem maksimumist. Operaatoriks EMT.
Kaherežiimset läheb mul vaja rändluses, kuna välismaal on paiguti nii, et kumbki võrkudest ei ole hea leviga, siis peab telefon siiskipidevalt otsima, kui jätta üherežiimseks võib tekkida leviauk. |
EMT-ga sai nii teha jah, aga TELE2 kipub mul just kodus sedasi 2G ja 3G vahel hüplema
Samas nagu kuulda on just paljudel Sony mudelitel selle kaherežiimsusega probleeme, nii ka minu ICS-il, kaherežiimsusega istub pidevalt kehva leviga 3G-s. Kuid õnneks pole sellist probleemi et telefon võrguotsinguga ehk üleminekul ühest võrgust teise lolliks läheb, kuigi väike kiiks siiski esineb, automaatrežiimis ei lollita, aga kui käsitsi tahad võrku vahetada siis lollitab ikka. Paistab olevat spetsiifiline SONY poolt kohandatud ICS-i bug. Seepärast on telefon vanas heas GSM-is. |
Ei ole enda telefonil ühte režiimi kinnijäämist ega režiimivahetusel kokkujooksmist veel täheldanud. Kord küll kadus data ühendus ja muidu ei õnnestunud taastada kui rebootides. Ühe korra on ka kokku jooksnud, aga mis põhjusel, ei tea.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.01.2013 01:44:45
|
|
|
Kuna energiatarve on normaalsuse piires, siis ei olegi mõtet probleemi teha sellest Android OS'i eesotsas istumisest, see võib ka kerneli eripära olla, et see sinna nii ülesse näiteks lükatakse.
BBS ütleb et programmid kasutavad 0.4% ja ülejäänud veel vähem sellest (Kernel Wakelocks). See on täiesti normaalne ja sa võid oma energiatarbega täiesti rahule jääda.
Ise lasin Nexus 4'ga näiteks sellise tulemuse eilsest tänaseni, võrdluseks siis lihtsalt: https://dl.dropbox.com/u/54281287/Nexus4/BetterBatteryStats-2013-01-06_013233285.txt
GPS'i ma ei keela, kuna mul pole veidraid rakendusi (a'la Facebook), mis seda oma suva peale pikalt sisse lülitaks.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.01.2013 11:58:15
|
|
|
Ma veidi vara hõiskasin, pärast nende viimaste screenshottide üle wifi laadimist hakkas tembutama protsess, mille power management liigitab keypad protsessi alla.
Tegelik probleemi põhjustaja on aga RILJ partial wakelock. Kuni hommikuni kestnud perioodi jooksul hoidis see telefoni kokku ärkvel ligi 4 tundi.
BBS logi
Olukord normaliseerus alles pärast rebooti. Hiljem veebist otsides leidsin, et võib-olla oleks olnud abi ka Airplane mode aktiveerimisest/deaktiveerimisest (s.o raadio väljalülitamisest/sisselülitamisest) ja probleem võib olla seotud kehva leviga. Mul oligi telefon sunnitud GSM režiimile ja nagu ma varem märkisin, on TELE2-l sellega siin kehvasti. Oletan, et tekkis sama olukord, mida täheldasin mõned päevad tagasi - kuigi levi on nagu olemas, kaob internetiühendus, st data ühendus ja ka siis taastus see alles pärast rebooti, GSM/WCDMA vahel ümberlülitamine ei muutnud midagi. On üsna loogiline oletada, et kui sellises olukorras telefon üritab andmeid sünkida, jääb protsess serveriga ühendust otsides pikalt rippuma.
Screenshot ka (Awake real on kenasti näha, kuidas telefon on pidevalt ärganud ja uuesti magama jäänud, rida muutub puhtaks pärast rebooti):
Spoiler 
Mis levisse ja netiühenduse kadumisse puutub, siis peab vist TELE2-ga kontakti võtma. Sedasi ikka ei saa.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.01.2013 23:59:28
|
|
|
Võid proovida ära keelata ligipääsu enda asukohale, ehk aitab?
Huvitav aga et XDA foorumist ei leia selle telefoni alafoorumist mitte ühtegi "rilj" mainimist?
Teisi ROM'e pole proovinud peale originaali?
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.01.2013 13:28:10
|
|
|
Võid proovida ära keelata ligipääsu enda asukohale, ehk aitab? |
Jep, see oli esimene asi tegelikult, mille ma ära keelasin. Mõjus küll, aga see polnud peamine häda.
Huvitav aga et XDA foorumist ei leia selle telefoni alafoorumist mitte ühtegi "rilj" mainimist? |
Selle konkreetse mudeli kohta ega üldse vist Xperia seeria kohta ei ole jah nagu. RILJ app, mis RILJ sobivust automaatselt kontrollib ja vahetamist võimaldab, ka ei toeta seda telefoni. Samsungid ja HTC-d on toetatud, Sony mitte.
Teisi ROM'e pole proovinud peale originaali? |
Ei ole ja ega sellele valik eriti lai ei ole ka vist - natuke sai neid otsitud ka, aga mitte põhjalikult. Eks siis kui see jama tihti korduma peaks hakkama, tuleb hakata katsetama. Või kui mõni korralikum JB versioon kokku klopsitakse. Sony enda "ametlik" JB peaks ka tulema millagi selle aasta sees ja enne seda peaks veel üks ICS update tulema.
Tänase seisuga ei ole see jama veel kordunud ja energiakulu on tagasihoidlik püsinud.
Näib et Sony marketingiosakond otsustas ikkagi oma klientidele kärna keerata järjekordselt (ehk nagu alati) ja U, Miro, Tipo ning Sola JellyBeanist ilma jätta (kuigi arendusosakonnas mingid JB versioonid olid juba näiteks U-l testimisel). Vabanduseks on mitte lühikeste jalgadega vaid jalutult roomav vale riistvara ja JB sobitamisprobleemidest, samas kui praktiliselt sama riistvaraga telefonidele JB tuleb ja isegi ühetuumalisele Xperia J-le.
See telefon on ilmselt minu esimene ja viimane Sony toode.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
17.05.2013 21:09:12
|
|
|
Kas keegi kasutab Xperia Mirot Tele2-e Mobiil-ID SIMiga? Kas on toimiv kooslus? Mul on tekkinud kahtlus, et antud SIM-kaart ja telefon (kõik tarkvara uuendatud) ei saa omavahel läbi (Tele2 klienditeenindus väitis, et selline asi on võimalik). Nimelt Mobiil-ID SMSid ei tule korralikult kohale ning sageli ei saa teised mulle helistada kuna väidab, et telefon on välja lülitatud. Samas telefonil levi olemas ning uurides süsteemi seadete alt aku kasutust, siis ei näita, et levi mingil perioodil kadunud oleks olnud.
Kuna Tele2 sõnul võib probleem olla kas telefonis, SIM-kaardis või mõlema omavahelises sobimatuses, siis püüan esialgu iseseisvalt välja selgitada, milles asi. Probleemide ükshaaval välistamiseks kasutan praegu Mobiil-ID SIMi teises telefonis ning seal tundub kõik toimivat. Kohe panen Mirole tavalise SIMi sisse ja alustan sellega katsetamist. Samas oleks igasugune info Miro ja Mobiil-ID kasutajatelt teretulnud.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.05.2013 22:09:15
|
|
|
Mul oli Xperia U just eile samasuguses seisus ja see ei ole esimene, vaid on umbes poole aasta kohta umbes 5 kord vist. Levi olemas, telefon on justkui võrgus, aga midagi läbi ei käi sealt - ei data ei kõned, ei SMS-id. See pole ainult Miro probleem vaid mitmete Sony telefonide probleem ja just TELE2 võrgus. Ilmselt on viga tarkvaraline ja mingil viisil spetsiifiline TELE2 süsteemidele, sest teiste teenusepakkujate kliendid sarnaseid nähtusi ei tähelda.
Kui telefon on sellises "võrguta võrgus", siis ei aita muu kui restart. Ei ole abi airplane mode sisse-välja lülitamisest ega millestki muust. Ja avastad selle enamasti siis, kui oled juba vähemalt 12 tundi "outis" olnud või keegi mõnel muul viisil kontakti võtab ja ütleb, et su telefon ei vasta.
Vaevalt et see just mobiil-id kaardi süü on, see on palju laialdasem probleem, millele TELE2 pole suutnud või viitsinud lahendust leida.
Siin on kaebused selle kohta mitmes teemas laiali, vaata xperia teemasid.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|