Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
siinus
HV Guru

|
22.12.2012 20:51:38
|
|
|
ertr2 kirjutas: |
mida rohkem linuxil kasutajaid on, seda turvalisemaks windows muutub  |
vaevalt küll
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
VanD
Lõuapoolik

|
22.12.2012 21:02:39
|
|
|
maatriks kirjutas: |
Sellist juttu on umbes viimased 15 aastat räägitud, Linuxi turuosa on desktopil jätkuvalt 1% piires. |
Nii ongi parem. See oleks liiga suur segadus, sest paljud ei oskaks Linuxit kasutada ju.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
22.12.2012 22:01:09
|
|
|
Hea on ennast targaks pidada onju.
Kas need põhimõttelised microsoftitunnistajatest poweruserid on sinusilmis lollid?
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
VanD
Lõuapoolik

|
23.12.2012 08:00:42
|
|
|
siinus kirjutas: |
Kas need põhimõttelised microsoftitunnistajatest poweruserid on sinusilmis lollid? |
Vaba valik. Võib ju muretseda kaks arvutit: Windows ja Linux pc.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.12.2012 13:40:52
|
|
|
VanD kirjutas: |
siinus kirjutas: |
Kas need põhimõttelised microsoftitunnistajatest poweruserid on sinusilmis lollid? |
Vaba valik. Võib ju muretseda kaks arvutit: Windows ja Linux pc. |
Kasva natuke. See missugust opsüsteemi arvutil kasutada ei ole mitte vaba valik kui ajaraiskamine välja jätta.
Neid valdkondi, kus kehtiks "vaba valik" on paganama vähe. Lihtsurelikele on ikka ja ainult kaks valikut MAC ja Windows. mõnes jällegi domineerivad ainult MAC arvutid.
http://download.yamaha.com/usb_midi/
Kas Linuxile on miskit ametlikku, mitte asjaarmastaja häkki, millega probleemitult ühendada arvutisse usb-midi klaver, just yamaha oma?
Leian küll selle http://homepage3.nifty.com/StudioBreeze/software/usbmidi-e.html
Kuid kas see pole aegunud? Klaver on aastast 2011 ja too draiver aastast 2004.
|
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
23.12.2012 16:38:52
|
|
|
vot selle kohta öelda ei oska. endal käis äsja üks selline vidin http://www.keymusic.com/gfx_productcode/XL/130127/Hercules-DJ-Control-Air-With-HDP-DJ-M401.jpg
läbi. ning minu üllatuseks töötas see täiesti out of box. ilma ühegi probleemita. kaasa arvatud windowsi mingisuguse mix porgrammiga mis küll läbi wine tuli käima ajada.
native linuxi programmile nimega mixxx tuli foorumist maping tirida ja siis töötas ka suurepäraselt sellega.
kusjuures veel seadme sisse ehitatud helikaart toimis täiesti probleemitult. sai muusikat klappidega ette kuulata jne.
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
24.12.2012 12:45:27
|
|
|
olavsu1, mis sa siis ostsid sellise midi klaveri mille Linuxi tugi on kehva või üldse puudulik? Enne ostu võiks ikka väikse kodutöö ära teha.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
24.12.2012 14:47:44
|
|
|
asjameez kirjutas: |
olavsu1, mis sa siis ostsid sellise midi klaveri mille Linuxi tugi on kehva või üldse puudulik? Enne ostu võiks ikka väikse kodutöö ära teha. |
See etteheide on kohatu. Too klahvpill oli euronicsi poes ainus mida tasus vaadata, mille arvutiga ühendamiseks polnud vaja täiendavaid seadmeid. Klahvid on sellel oreli omad aga hääl parem kui helikaardist tuleb.
//praegu vaatan, et instrument sai koju toodud päris õigel ajal. nüüd ei hakka seal ühtegi klahvpilli silma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
30.12.2012 03:38:25
|
|
|
Lugesin paar lehte juttu läbi ja paistab, et ükski "winnimees" ei viitsigi siia midagi kirjutada kuna teema on vallutanud "linuxisõbrad" kes siis igal võimalikul moel asja kiidavad
Oma arvamus asjast:
Ütleme siis nii , et esimene oma-arvuti tekkis kuskil 97-98a kandis koos Win95'ga. Varsti tuli 98 ja see sai ka peale pandud , sealt edasi XP (ME, 2k ja vista jäidki kuidagi vahele) siis Win7 ja nüüd täna Win8.
Alates sellest ajast kui XP välja tuli ei ole mul põhimõtteliselt iialgi mitte ühtegi probleemi olnud OSi endaga (võtame siin siis arvesse BSOD või mida-iganes muud sarnast) välja arvatud juhtudel kus ma ise olen käki kokku keeranud või valest otsast lähenenud. Alates 7st ma ütleks , et on üldse päris raske midagi hirmsasti kokku jooksutada või nässu keerata kui just meelega ei tee
Kuskil nii 2004 kandis üritasin siis proovida igasuguseid erinevaid Linuxi versioone (ei mäletagi kõikide nimesi aga igatahes guugel aitas kui otsisin populaarsemaid ) ja no küll oli ühe või teisega häda mängude töölesaamisega või kukkus see oma "lemmik programmide" leidmine/otsimine või mõnel juhul ka üleüldse peale saamine välja paras õudusunenägu.
Pealegi nägid nad väga koledad välja samuti (võibolla aastatega on nüüd ka välimus paremaks tehtud - ei tea , ei huvitagi).
Minujaoks lihtsalt on see sama nagu uuesti jalgratta leiutamine . Windows tegi asja korralikult ära ja lasta nüüd olla edasi - saab ju väga hästi hakkama oma tegemistega.
Kasutusmugavus ilmselt oleneb ka harjumusest. Mina ei leidnud linuxi(te)s normaalsel kiirusel mittemidagi üles ja mõni asi jäigi leidmata (ehk äkki polnud olemaski sellisel kujul nagu windowsis).
Jutt siis käib kodu ja tava-arvutitest. Siinkohal jätab serverid jms välja.
Ma ilmselt rohkem seda teemat lahti ei tee kuna siit hakkab linuxihärradepoolt sõimu ja sõda ilmselt tulema kõvasti. Klõbistage aga rahus edasi
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
30.12.2012 11:03:06
|
|
|
InterFace, aga mida ma siia kirjutama peaksin, kasutan ju mõlemat?
Kummalgi on oma kindel otstarve...
Ei saa nagu väga adekvaatselt võrrelda kahte erinevat OS`i, mis on ka täiesti erineva ülesehitusega.
Ja hakata nüüd ühte maha tegema sellepärast et too on teistsugune, on nagu natuke imelik, kas pole?
Kummagi puhul ei jää midagi olulist ju tegelikult tegemata.
Ja mängude teemal jääb sul üle nüüd küll vaid nende loojaid süüdistada, selle koha pealt on ka Õuna poisid vaeslapse osas...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
30.12.2012 11:22:34
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 11:12:06, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.12.2012 11:43:27
|
|
|
Etz kirjutas: |
Ja mängude teemal jääb sul üle nüüd küll vaid nende loojaid süüdistada, selle koha pealt on ka Õuna poisid vaeslapse osas... |
Vähemalt Steamis on nime järgi otsustades päris palju poppe mänge (st mida Windowsil palju mängitakse). Kindlasti on valik Windowsiga võrreldes kitsam aga tegelikult päris palju on siiski olemas.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
30.12.2012 11:58:19
|
|
|
Mark0, kõik mängud ei ole ainult Steamis...
Ja kõik mis on Steamis ei tähedna, et need kõik ka Linuxil jookseks.
Lihtne näide sulle Battlefield seeria jookseb ilusti Linuxil, selle anti-cheat PB aga mitte, eksperimenteerimise tulemuseks Global Ban...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.12.2012 12:00:28
|
|
|
Etz, rõhk oli sõnal "vähemalt". Võtsin endale teada-tuntud teenusepakkuja, kelle kvaliteet on üldjoontes usaldusväärne. Kindlasti on neid ka teisi.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
30.12.2012 13:59:03
|
|
|
Ma olen lihtsalt igasuguse vabavaralise ja avatud lähtkoodi austaja. Maailma tulevik loodan, et on siiski sealsuunas.
Ja olgem ausad- windowsi peale tagasi tulek oleks sama keeruline kui linuxi peale minek. Pluss win peale minek oleks neg. mõtetega seotud, et krt kas tõesti pean.
Tulevikus peaks osX'ile ka võimaluse andma kui rikkaks saan ja brändi-ikooniga enda ehtimine tunduks proovimist väärt olema.
Kuigi jah- eks läbi leierdatud teema juba ammusest ajast- oleneb vajadustest ja võimalustest.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
30.12.2012 23:51:33
|
|
|
tsitaat: |
Ja olgem ausad- windowsi peale tagasi tulek oleks sama keeruline kui linuxi peale minek.
|
Ei vasta tõele see. Alates 6.5.2006 kuni 23.07.2011 olin 100% linuxi kasutaja. Linuxi peale minek on raskem kui sealt windowsi peale tulla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
31.12.2012 18:30:26
|
|
|
umbes sama ajavahemik sai ka pingu peal oldud
ja ümberõppimine kui selline võttis ainult mõned päevad
win on nagu üks must kast, ei pea konfimisega jebima
linuxil tekkis ikka tahtmine gui oma näo järgi seada, sinna põhiline aur kuluski
muidugi on täiesti ulme valik progesid iga väiksema töö jaoks
ja siis otsi väljast tilli, milline see kõige parem peaks olema
winnil suht lihtne, paint on sitt, ps ftw
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
05.01.2013 12:08:12
|
|
|
Linux on isegi mugavam kui Windows. Repod paika ja uuendamishaldur otsib ise uuendusi kõigile olemasolevatele progedele, opsysile endale, paigalduski on harilikult 1 klikiga tehtav. Ubuntuga tõtt vahtima jäädes polnud väga viga- päeva-kahega harjus ära. Tõsi, tol momendil lihtsalt polnud valikut.
Hetkel Windowsile tagasi minna ei plaani. Ubuntuga (ja Linuxiga üldse) õnneks ei pea originaalset opsysi GUI-d kannatama kui ei meeldi, sobiv leitud, see peale ja elu on lill. Kui sama saaks ka Win 8-ga teha, siis vist mõtleksin Ubuntu kõrvale paigaldamise peale. Vaat kui saaks seitsme samade hindadega kätte, siis võtaks kohe dualbooti.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
06.01.2013 03:31:41
|
|
|
Repod paika ja uuendamishaldur otsib ise uuendusi kõigile olemasolevatele progedele, opsysile endale, paigalduski on harilikult 1 klikiga tehtav. |
Krt, ei ole nii lill ühtigi, hetkel mul on zypper puruks seetõttu, et erinavaid kde versioone on proovitud, panin viimase upstreami repo paika, ütleb, et ei installi. Krt, kustutasin kõik ära, panin vanilla repod, ikka annab sama errori, tundub, et puuk tõenäoliselt.
A noh, see mu oma viga kah, et hüppasin stabiilselt kde-lt fäktorile, siis jälle tagasi stabiilsele ja nüüd 4.9 upstreamile. Ehk siis keskmist kasutajat ei koti, neil on tõesti elu lill niikaua kuni googledada mõistavad.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
06.01.2013 14:38:41
|
|
|
Ehk siis keskmist kasutajat ei koti, neil on tõesti elu lill niikaua kuni googledada mõistavad.
|
Just nii see ongi.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
3onu
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
06.01.2013 21:37:08
|
|
|
Ma ka aru ei saa. Tsiteerid uudist, milles kuulu järgi mikrosohvt avaldas osa lähtekoodist FSB-le ja teine, kus ta NSA omab ka mingit osa kinnisest lähtekoodist ja leiad, et see on põhjus miks linuxit peaks eelistama?
Linuks muidu ongi avatud lähtekoodiga, nii Tseeiiaale, ennessaale, effessbeele, kapole, minu sõber Indrekule ja mulle endale ka.
Aa. Uudis ise on ka muidu rohkem kui 2 aastat vana.
EDIT: uuematest uudistest rääkides, siis tundub, et kõigi NVidia kaartidega on 3d support nouveau driveriga olemas. (varem oli osadel mid-high end kaartidel ainult prop. driveriga võimaldet vist??)
http://www.h-online.com/open/news/item/Open-source-Linux-driver-supports-3D-acceleration-with-all-GeForce-GPUs-1776089.html
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
07.01.2013 00:43:01
|
|
|
Mis puudutab NSA, siis minu mälu järgi nõuab usa seadus, et kõik krüptotarkvara müüjad peavad andma NSA'le tagaukse. Windows, Skype, mida iganes. Vaba tarkvara puhul pole müüjat, ja kasutajatel on võimalik tagauks üles leida ja kinni panna.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
ooberst
HV vaatleja
|
07.01.2013 16:02:37
|
|
|
Linuxi kood on avatud, kuid mitte binaarid ja teegid.
Kuid logid näitavad kõik olulised asjad ära. Seega on linux kahekordse kaitsega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.01.2013 19:55:47
|
|
|
ooberst, tahad kompileeri ise endale avatud koodist binaarid ja teegid.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|