Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 244, 245, 246  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 21.12.2012 17:13:36 vasta tsitaadiga

Mõni aasta tagasi oli sidepotis nii, et pooled said jõuluks koju, teised aastavahetuseks. Ehk olid kas jõulud või aastavahetuse "sees"
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mihkel^^
HV kasutaja
Mihkel^^

sõnum 21.12.2012 17:26:22 vasta tsitaadiga

äss kirjutas:
8 kuu said 9päeva puhkust + linnaluba.

11kuu omad said järele jäänud 6 päeva puhkust + 2linnaluba

Tapa suurtükis nii vähemalt.

1.jaanuari õhtuks kõik tagasi ja puhuma icon_biggrin.gif

tuttav sai sügisel 10 päeva puhkust, nüüd sai mingi 10+linnaluba päeva puhkust juurde, kupis, tagasi pidi minema 2. jaanuari õhtuks.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 21.12.2012 22:54:18 vasta tsitaadiga

Lõpurännak on nüüd minul ka tehtud edukalt. Puusad ja õlad tõmbas ikkagi verevalumeid täis aga midagi väga hullu tegelikult ei olnudki. Esimesed paar km alustada oli raske, edasi läks juba üsna tuimalt edasi. Neil 2 päeval oli natuke külm ka, lagendikul olid näomaskid ja kulmud härmas ja seljakotti ei kannatanud pikalt maas hoida, hakkas kohe jäätuma.
Need kuivtoidupakid mida KV poolt meile jagati olid täielik jura, sealt kannatas ainult magusat kraami süüa, kuklid jms ülejäänud kraam jäätus lihtsalt mingiks ühtlaseks nätsumassiks kokku. Enda poolt kerge lisasöök kaasa võtta oli väga hea mõte.
Kontrollpunktides ei saanud esimesel päeval vett ega teed kuna need olid lihtsalt kas ära jäätunud või siis juba otsa saanud. Pool jagu oli järgmise päeva hommikuks veenäljas, osad juba sõid lund ja krõmpsutasid noaga veepudelitest jääd.
Aga muidu polnud väga rasket midagi, päris huvitav isegi ja võib teinekordki icon_lol.gif
Tapa ÕTPl hakkab puhkus 22 ja kestab 31 dets. Reaalselt vahepealne aeg kaetakse linnalubadega, ehk siis täna kell 14:00 kuni 00.00 ja siis 31-01 jaan 20:15 2013 on linnalubadega. Meie pataljonist jäid sisse mõned VKÜ mehed, teistel vist said kõik koju.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 21.12.2012 23:11:52 vasta tsitaadiga

pioneeri vkü on vist terved pühad sees icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
Araablane
Kreisi kasutaja

sõnum 22.12.2012 11:28:12 vasta tsitaadiga

Andykas, palju õhutõrjel rännak oli ning oskad öelda palju nende NAK-il oli?
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 22.12.2012 12:17:57 vasta tsitaadiga

Araablane kirjutas:
Andykas, palju õhutõrjel rännak oli ning oskad öelda palju nende NAK-il oli?

Kusagil 45-50km vahel. See oli jaotatud 2 päeva peale, läbida tuli kontrollpunkte õigeaegselt ning igas KP-s tuli ka täita sõdurieksami ülesandeid. KPsid oli kokku 9 tükki.
NAKil oli vist ka 45km, nemad läksid öösel ja tegid ühe korraga terve rännaku vist. Ma täpselt ei tea nende kohta.
tagasi üles
Q.
HV kasutaja
Q.

sõnum 22.12.2012 12:32:40 vasta tsitaadiga

StSiP NAKi lõpurännak ka läbitud, distants oli umbes 60km, millest viimased 13km sai 'suuskadel' lastud. Ei olnud kõige paremini libisevad just. Rännak oli koos lõpuharjutusega, seega kestis meil kolm päeva. Esimene päev u 20km jalutamist ja seejärel kaitselahing, hommikul edasi rünnakule ja siis õhtuks laagripaika ja sealt viimane hommik suuskadel lõpuni.
Täitsa huvitav oli isegi.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 22.12.2012 14:15:09 vasta tsitaadiga

Kas keegi muidu siit on ÕTP raketimeeskonnas ka olnud? Kas laskuri amet on väga sitt?
tagasi üles
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 22.12.2012 19:00:26 vasta tsitaadiga

virust sai täna välja, TT kompani rähnid said eile. Linnaluba kehtib täna 222359DET12 ja siis hakkab puhkus kuni 012000JAN13. vähe rsk, võiks 3 kuu vms olla icon_biggrin.gif

aga hea tunne on küll kodus õlli lasta.

Araablane
Kreisi kasutaja

sõnum 22.12.2012 19:11:54 vasta tsitaadiga

Ma ei saa miks kõigil rännakud nii erinevad on, kuperjanovis oli side rännak 35 km täis varustuses ja siis peale päevi võistlusti 55 km rakmetes.
tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 22.12.2012 22:17:35 vasta tsitaadiga

eelmine aasta oli kupis 3 päeva ja 110km
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 55
tagasi üles
Araablane
Kreisi kasutaja

sõnum 22.12.2012 22:56:17 vasta tsitaadiga

Shelby-SV kirjutas:
eelmine aasta oli kupis 3 päeva ja 110km

Kui enne rännakut olev nato test ja muud huina muinad mis laagris toimusid kokku lugeda siis saab see aasta ka 110 km.
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 26.12.2012 19:29:58 vasta tsitaadiga

Lubade vahetuse maksab Kaitsevägi või peab ise maksma? Load juba tellitud ja peaks 28 kohal olema aga unustasin enne puhkust uurida.
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 26.12.2012 19:57:05 vasta tsitaadiga

Mis lube mõted? B-kati omad > täiendatud C/D + B vastu? Eks seda ikka peaks maksma Kaitsevägi. Nemad ju soovivad, et sa load teeksid. Lisaks ka muidugi see värk, et kui sa oled puruvaene, siis nad on metsiku raha koolitusse pannud, aga tolku ei midagi, juhul kui nad ei maksaks.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 26.12.2012 20:00:47 vasta tsitaadiga

C kat. Sain juba teada, et EKV maksab
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 05.01.2013 10:48:00 vasta tsitaadiga

Tundub, et peale SBK-d läheb elu tõesti lihtsaks. 3 korda kuus linnaloale, kella 5st on vaba aeg, suitsu saab teha nüüd nii palju kui süda lustib, varsti on ka läpakad lubatud kui avaldused on läbi vaadatud jne. Vähemalt meil on nii, seega enda kogemusest võin öelda, et õhutõrje on ikka suht chill koht. icon_cool.gif
Järgmine nädal hakkab 5 päeva kestev laskelaager. Jama ainult, et raketipatarei ei saa browningust lasta, kogu see lõbu on tagala tulejuhtidele jäetud. icon_sad.gif
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 05.01.2013 11:01:49 vasta tsitaadiga

Jaoülemad on ikka võlliks kätte ära läinud. Suutsin esimesel päeval juba seletuskirja saada icon_lol.gif
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 05.01.2013 12:02:02 vasta tsitaadiga

äss, ma tuletaks meelde, et jaoülematele on antud käsk, et kord olgu majas.. nemad vastutavad ja teevad kõik selleks, et mingit kala ei tuleks.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 05.01.2013 12:04:29 vasta tsitaadiga

äss kirjutas:
Jaoülemad on ikka võlliks kätte ära läinud. Suutsin esimesel päeval juba seletuskirja saada icon_lol.gif

Mis juhtus siis?
Meil on toas 3 seersanti ja kõik on normaalsed, ei pea pöörduma ega midagi kui tuppa tahad minna. Suhtuvad reameestesse kui omadesse icon_smile.gif
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 05.01.2013 14:26:32 vasta tsitaadiga

Tunnid olid läbi, läksime sk-sse icon_biggrin.gif
hügieenivormi eest anti mitmele...kui mul sokid jalas, siis ma ei saa habet ajada?
üks sai vist veel HV ajal seletuskirja, et kätekõverdusi ei teinud korralikult.

korralikku pöördumist tahtsid kõik seerud

õnneks seerud eraldi toas
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 05.01.2013 16:02:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:

üks sai vist veel HV ajal seletuskirja, et kätekõverdusi ei teinud korralikult.

see on selline huvitav asi - ma sain näiteks alles 10 aastat pärast ajateenistust füsioterapeudi käest teada (kui tema juurde ühe teise hädaga läksin), et ma ei olegi suuteline oma kehaehituse eripära tõttu täiesti korralikult kätekõverdusi tegema. ajateenistuses kogu aeg näriti selle kallal et raam pole sirge icon_lol.gif nii et võib juhtuda, et kui keegi peab sellise asja pärast seletuskirja kirjutama, siis see oleks umbes sama nagu kirjutada seletuskiri, et miks sul juuksed musta värvi kasvavad
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
Araablane
Kreisi kasutaja

sõnum 05.01.2013 16:25:09 vasta tsitaadiga

äss kirjutas:
hügieenivormi eest anti mitmele...kui mul sokid jalas, siis ma ei saa habet ajada?

See on rohkem see et sul sokid, teine vaatab et ma jätan siis saapad ka jalga ning lõpuks pesevad vennad joped seljas hambaid.
Kätekõverduste eest on väga küsitava väärtusega, isiklikult ei näe hommikusel pumpamisel üldse mõtet. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 05.01.2013 16:37:19 vasta tsitaadiga

Ma viimased 3kuud ajasin habet saapad jalas icon_lol.gif
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 05.01.2013 16:37:44 vasta tsitaadiga

Seerude algne võllamine, küll vabamaks lähevad icon_razz.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Matti
HV veteran
Matti

sõnum 05.01.2013 16:49:30 vasta tsitaadiga

äss kirjutas:
Ma viimased 3kuud ajasin habet saapad jalas icon_lol.gif
Mina ka.
Metsas. icon_cool.gif

Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 05.01.2013 22:50:16 vasta tsitaadiga

Araablane kirjutas:
äss kirjutas:

See on rohkem see et sul sokid, teine vaatab et ma jätan siis saapad ka jalga ning lõpuks pesevad vennad joped seljas hambaid.
Kätekõverduste eest on väga küsitava väärtusega, isiklikult ei näe hommikusel pumpamisel üldse mõtet. icon_rolleyes.gif

väga õige, "kõik algab nööbist" icon_wink.gif
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 05.01.2013 22:54:18 vasta tsitaadiga

Araablane kirjutas:
äss kirjutas:

Noh, aga las pesevad.

Või on sõja ajal kh nii palju aega, et kui hammast pesema lähed, kisud end kõigepealt alasti, küürid hambad ära ja riietud uuesti?

Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 05.01.2013 23:11:51 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Araablane kirjutas:
äss kirjutas:

Noh, aga las pesevad.

Või on sõja ajal kh nii palju aega, et kui hammast pesema lähed, kisud end kõigepealt alasti, küürid hambad ära ja riietud uuesti?

See on kaitseväedistsipliin. Sõja ajal on hammaste pesu kõige väiksem mure. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 05.01.2013 23:14:38 vasta tsitaadiga

Selle asja nimi on distsipliin. Distsipliin juurutamist alustatakse rivis seismisest. Kuulid su prset ükspäev purevad siis läheb sul sellist asja vaja, usu või ära usu.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 05.01.2013 23:17:01 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Araablane kirjutas:
äss kirjutas:

Noh, aga las pesevad.

Ei, siis on demokraatia. Kõigepealt toimuv hääletus teemal, kas üldse minna rünnakule. Kui mingi ime läbi on hääletuse tulemused otsustanud, et rünnata, toimub hääletus taktikalise lahenduse osas. Mõningateks variantideks on frontaalrûnnak, tiibhaare vasakult, tiibhaare paremalt. See ka tehtud, valib rühm endale esimehe, kes neid rünnakule viib. Kuna demokraatia on juba nii kõva, siis relvade ja varustuse kaasavõtmine on sügavalt vabatahtlik. Jne.

tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 06.01.2013 01:07:20 vasta tsitaadiga

No kui määrustike järgi ise eksite, siis ei tasu vinguma hakata, et saite seletuskirja.
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 06.01.2013 17:07:22 vasta tsitaadiga

Pärnu ÜJP-s öeldi kohe välja, et mõttetustega me ei tegele siin ja kui keegi saab millegi eest sisse, siis on ta selle välja teeninud. See tähendas siis, et pesumasinatega võis pesu pesta. Hambad pidid ise puhtaks tegema ehk ei olnud vahet, kas sul on saapad, sussid või mandoliinid jalas. Distsipliini harjutati rivis seismistega või muu selline "tavapärase" ja "loogilise" tegevuse läbi.
tagasi üles
radok
Kreisi kasutaja

sõnum 06.01.2013 17:23:02 vasta tsitaadiga

Tervist!

1) Umbes poole aasta pärast seisab ka mul ajateenistuse valik ees - kas mul on võimalus ise valida, millisesse pataljoni tahan?
2) Need ongi need väeosad kuhu on võimalik aega teenima minna - http://www.mil.ee/et/ajateenistus/vaeosad ? St. ehk on mingid pataljonid kuskil veel? Paldiskis on ka ju mingi?
3) Kus on kõige suurem võimalus teha endale teiste kategooriate juhilube (eeldusel, et B-kat. on olemas)? Nt C ja E kategooria.
4) Siin on ka mingid väeosad - http://www.vk.kra.ee/index.php/maavagi/4-valjaueppekeskused - sinna minnakse ka aega teenima?
5) Arstiteaduse õppijail pole enam ajateenistuskohustust. Aga sellegipoolest võib ju vabatahtlikult minna oma kodumaad teenima?
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 06.01.2013 17:38:22 vasta tsitaadiga

Tere!

1) Ajateenistuse asukoha saad valida arstlikus komisjonis. Kui oled üliõpilane, siis minu ajal mulle anti luba ka kohe teenima minna, nii öelda järjekorraväliselt. Küsisin, et tahaks Vahipataljoni minna, siis öeldi, et saab vaid Logistikapataljoni või Kuperjanovisse.
2) Paldiskis on elukutseliste sõjaväelaste "Scoutspataljon". Põhimõtteliselt on sul võimalik valida: Kuperjanov (Võru), Tapa (3 erinevat nime, asukoht üks), Viru (Jõhvi) ja Tallinnas Vahipataljon, Logistikapataljon ning Sidepataljon (mingid jutud vist küll kunagi käisid, et logistikapat tahetakse Paldiskisse viia, kas see on tehtud - ei tea.).
3) Ajateenistuse olemus ülesehituselt: 8-kuulised (kahuriliha - kuulipildurid, tankitõrjurid, meedikud, laskurid), 11-kuulised (juhid ja admin - nooremallohvitserid (seerud), autojuhid ja sidemehed). Igas pataljonis on vaja sidemehi, nooremseersante ja autojuhte (kui jah merele tahad minna, siis ei saa seal vist lube teha). Seega vahet pole, kuhu pataljoni sind saadetakse - oluline on, et kas lähed 8 või 11 kuu meheks. Kui viimast, siis pead sudima, et saaksid autojuhiks.)
4) Meil on maavägi, merevägi ja õhuvägi. Valdav osa lükatakse ikkagi maaväkke, vähesed mereväkke ning õhuväe osas jään vaikima. Sina arvesta ikkagi pigem nende punktis 2 mainitutega (ehk siis pigem maaväega).
5) Teenida võib alati, iseasi, kas sa tahad seda. Nagu lugeda võid, siis "kaitsevägi on rsk nii pask, mõttetu". Aga seda kaagutavad ka tüübid, kes niisama mune sügaksid, selmet ise midagi ära teha ja orgunnist osa võtta. Mina olen käinud ja ei kahetse. Mõnele on selline kogemus üldsegi elus midagi erakordset.
tagasi üles
t2ring
Kreisi kasutaja
t2ring

sõnum 06.01.2013 17:40:26 vasta tsitaadiga

radok kirjutas:
Tervist!

1) Umbes poole aasta pärast seisab ka mul ajateenistuse valik ees - kas mul on võimalus ise valida, millisesse pataljoni tahan?
2) Need ongi need väeosad kuhu on võimalik aega teenima minna - http://www.mil.ee/et/ajateenistus/vaeosad ? St. ehk on mingid pataljonid kuskil veel? Paldiskis on ka ju mingi?
3) Kus on kõige suurem võimalus teha endale teiste kategooriate juhilube (eeldusel, et B-kat. on olemas)? Nt C ja E kategooria.
4) Siin on ka mingid väeosad - http://www.vk.kra.ee/index.php/maavagi/4-valjaueppekeskused - sinna minnakse ka aega teenima?
5) Arstiteaduse õppijail pole enam ajateenistuskohustust. Aga sellegipoolest võib ju vabatahtlikult minna oma kodumaad teenima?

1) Teoreetiliselt peaks olema küll võimalik valida jah, kas see ka reaalselt võimalik on, selgub komisjonis.
2) Need on jah väeosad, kuhu saad minna. Paldiskis peaks olema tagala ja logistikapataljon või midagi taolist.
3) Kõige suurem võimalus endale juhiload saada on Suurtükiväepataljonis (masinapark on väga suur, eriti suurte autode seas) ja siis kuskil logistikapataljonis. Aga kuskilt olen kuulnud, et aprillist jõustub seadus, mis kaotab ära võimaluse kaitseväes tehtud lubadega tsiviilis sõitmise ehk sõita võid ainult kaitseväe autodega ja kaitseväes. Võib-olla keegi teab sellest midagi rohkem.
5) vabatahtlikult on alati minu arust võimalik väeteenistusse astuda, aga kui sul on juba meditsiinile kõrgharidus, siis on väga raske autojuhiks saada, pigem lähed NAK-i ja asi ants.
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
Araablane
Kreisi kasutaja

sõnum 06.01.2013 18:22:57 vasta tsitaadiga

radok kirjutas:

Kui sa astud väkke siis mingi poole ajateenistuse pealt loe see lause uuesti üle. thumbs_up.gif
tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 06.01.2013 18:47:31 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Tere!
... 8-kuulised (kahuriliha - kuulipildurid, tankitõrjurid, meedikud, laskurid), 11-kuulised (juhid ja admin - nooremallohvitserid (seerud), autojuhid ja sidemehed)....

No andke andeks aga meditsiini erialaNAK on akadeemilises mõttes üks keerulisemaid (ja huvitavamaid) üldse. Ja kohe kindlasti ei saa sinna 8-kuu mehed kui erialane väljaõpe kestab 11-19 nädalat icon_rolleyes.gif
(jaosanitar pole mingi "meedik")
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 06.01.2013 18:53:38 vasta tsitaadiga

Shelby-SV, nimeta teda ükskõik kuidas tahad. Päeva lõpuks on kogu kahuriliha (k.a. seerud) ikkagi laskurid ja sõdurid. See, kuidas keegi ühte või teist osa kutsub vabal ajal, on iga mehe enda teha. Minu ja meie kutse (loe: pataljoni) jaoks olid need vennad meedikud, sest nad läksid koos seerudega 4 nädalasse väljaõppesse ning mingisugust eraldi 11-19 nädala kammajaad meie pataljoni "meedikutel" ei olnud.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 06.01.2013 19:49:06 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Shelby-SV, nimeta teda ükskõik kuidas tahad. Päeva lõpuks on kogu kahuriliha (k.a. seerud) ikkagi laskurid ja sõdurid. See, kuidas keegi ühte või teist osa kutsub vabal ajal, on iga mehe enda teha. Minu ja meie kutse (loe: pataljoni) jaoks olid need vennad meedikud, sest nad läksid koos seerudega 4 nädalasse väljaõppesse ning mingisugust eraldi 11-19 nädala kammajaad meie pataljoni "meedikutel" ei olnud.
meie nak13 meedikud käisid isegi kiirabis praktikal
Invention
Kreisi kasutaja

sõnum 06.01.2013 19:53:39 vasta tsitaadiga

Tagala on jah nüüdseks Paldiskis
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 06.01.2013 19:54:48 vasta tsitaadiga

Kalevi pat ka paldiskis ju
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 06.01.2013 20:30:24 vasta tsitaadiga

Kalevi patti kui sellist praktiliselt ei eksisteeri. mõned instruktorid ainult
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 06.01.2013 20:54:56 vasta tsitaadiga

Super AMOLED, meil käisid need 8-kuu vennad samamoodi kiirabiga patrullidel kaasas praktiseerimas.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 06.01.2013 21:44:08 vasta tsitaadiga

Shelby-SV kirjutas:

Endine rok on ju praegu kalevi pataljon alates 2009 aastast

Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 07.01.2013 07:03:20 vasta tsitaadiga

Shelby-SV, http://et.wikipedia.org/wiki/Kalevi_jalav%C3%A4epataljon
Taux007, mis imepõhikutse teil oli?
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 07.01.2013 11:14:55 vasta tsitaadiga

t2ring kirjutas:
Aga kuskilt olen kuulnud, et aprillist jõustub seadus, mis kaotab ära võimaluse kaitseväes tehtud lubadega tsiviilis sõitmise ehk sõita võid ainult kaitseväe autodega ja kaitseväes. Võib-olla keegi teab sellest midagi rohkem.

Uudisteagentuur NSR?

Maastikul/piiratud alal tohib peale instruktsioone rooli panna ka isikuid, kel puudub vastav kategooria. Maanteeliiklusesse neid lubada ei tohi.
Ehk sisuliselt - kes ainult ja ainult maastikul müttavad ei saa tsiviilis kehtivat sõiduõigust, kes ka avalikke teid läbivad, need saavad.
Peamiselt puudutab see reservkogunemisi ning täiendkoolitusi/ümberõppeid teistele sõidukitele.
11 kuud ajateenistust pea-aegu välistab seisu, kus sõidukid avalikke teid ei läbi...

Nii, et jääb ikkagi C, D ja E kategooriate saamise võimalused, kes ainult tehnikat veab saab C ja sõltuvalt tehnikast ka E; kes veab ka reakoosseisu saab C ja D, sõltuvalt koolituskohast ja pataljonist on CD meestel võimalik oma raha eest ka E lisaks teha (kui vähegi huvi kutselise juhina töötamise vastu ning rahaline seis võimaldab, soovitan asja ära teha).
Lisaks koolitatakse ka mingi arv E kategooria (järelhaagis) peale nö. varuks (jalaväes), sest nii katlaid kui muud mudru on vaja vedada ka siis, kui mõni algselt sellele tööle ettenähtud juht vabastatud on.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Starfield
HV kasutaja
Starfield

sõnum 13.01.2013 14:22:24 vasta tsitaadiga

Maikuus kaheks nädalaks kordusõppusele (õhutõrje). Huvitav, ma "alles" 2010 veebruar käisin, kas tõesti tehakse nii tihti?
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 13.01.2013 15:09:29 vasta tsitaadiga

Poleks pidanud tähitud kirja vastu võtma icon_biggrin.gif
tagasi üles
danny
Kreisi kasutaja
danny

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 21.01.2013 10:55:57 vasta tsitaadiga

Andykas kirjutas:
äss kirjutas:

Mis juhtus siis?
Meil on toas 3 seersanti ja kõik on normaalsed, ei pea pöörduma ega midagi kui tuppa tahad minna. Suhtuvad reameestesse kui omadesse icon_smile.gif

Meie saime ka seerudega hästi läbi, rühmaülematele see ei istunud ja seerud said pähe.

Juhtus see mis video alguses..saime meie pähe, kuid salaja olime ikka seerudega "sina" peal. Samal ajal kui see trall käis siis seerud ütlesid koguaeg, et meie pole süüdi ja meie seda tsirkust välja ei mõelnud icon_biggrin.gif

Link
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
chatro
HV kasutaja
chatro

sõnum 21.01.2013 11:49:06 vasta tsitaadiga

Shelby-SV kirjutas:

Vale, ajateenijad täitsa olemas. Kinnitan seda.

Kalev, Tagala ja Staabikompanii Paldiskis.

Shelby-SV kirjutas:
Taux007 kirjutas:
Tere!
... 8-kuulised (kahuriliha - kuulipildurid, tankitõrjurid, meedikud, laskurid), 11-kuulised (juhid ja admin - nooremallohvitserid (seerud), autojuhid ja sidemehed)....

No andke andeks aga meditsiini erialaNAK on akadeemilises mõttes üks keerulisemaid (ja huvitavamaid) üldse. Ja kohe kindlasti ei saa sinna 8-kuu mehed kui erialane väljaõpe kestab 11-19 nädalat icon_rolleyes.gif
(jaosanitar pole mingi "meedik")

Absoluutselt, see oli kõige huvitavam asi üldse KVs!!! MedNak kestab NAKkidest kõige kauem ka. Lahangud, praktikad Tallinna kiirabis jm oli väga huvitav.
8 kuu mehed õpivad nö pinnapealselt meditsiini, ehk siis jao tasemel. 11 kuu mehed juba vähemalt rühma tasemel. (Tublimad kompanii ja pataljoni tasemel.)

Aga üldiselt on väga lahe kogemus. Kui ise oled ajateenija siis on sitt, kuid tagantjärgi mõeldes oli väga huvitav aeg.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 244, 245, 246  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.