Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Patent piraatluse ohjamiseks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
softis
HV Guru
softis

sõnum 18.12.2012 19:48:05 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Ok, sõnastan küsimuse pisut teisiti.
Patenditaotlus on võimalik teha uuele leiutisele. Paras kepp on veel tõestamisega, et see on ikka sinu leiutatud ja keegi teine seda juba nö ei kasuta. Või on viimasel ajal seda korda muudetud (tuleb meelde jah, et äppli patenteeris ümarate nurkadega nelinurga, miskid ekraaniklikid ja muud huvitavad "uudsed lahendused") ja nüüd patenteeritakse asju "because i can" ?

Ikkagi ma ei saa aru mida siin täpselt patenteerida tahetakse? Mida nad leiutasid, et patenti tahavad? Selle süsteemi järgi võiks ju hakata mingi suvalise pisikese nüansi lisamisega pea kõiki teenuseid patenteerima hakata....Või ma saan millesti väga valesti aru...

Vaata, mida USA patendiamet Apple'il patenteerida lubas ja siis saad aru, et pole see midagi nii keeruline.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline

sõnum 18.12.2012 21:53:40 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
korsten kirjutas:
Ok, sõnastan küsimuse pisut teisiti.
Patenditaotlus on võimalik teha uuele leiutisele. Paras kepp on veel tõestamisega, et see on ikka sinu leiutatud ja keegi teine seda juba nö ei kasuta. Või on viimasel ajal seda korda muudetud (tuleb meelde jah, et äppli patenteeris ümarate nurkadega nelinurga, miskid ekraaniklikid ja muud huvitavad "uudsed lahendused") ja nüüd patenteeritakse asju "because i can" ?

Ikkagi ma ei saa aru mida siin täpselt patenteerida tahetakse? Mida nad leiutasid, et patenti tahavad? Selle süsteemi järgi võiks ju hakata mingi suvalise pisikese nüansi lisamisega pea kõiki teenuseid patenteerima hakata....Või ma saan millesti väga valesti aru...

Vaata, mida USA patendiamet Apple'il patenteerida lubas ja siis saad aru, et pole see midagi nii keeruline.

Kepitakse ainult väikseid üritajaid. tegijad panevad milli $ patendi ametniku lauale ja paar milli $ mustalt ning saavad just sellise patendi nagu tahavad.
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 18.12.2012 22:09:38 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

Ma ei saa ikka päris täpselt aru mida siin patenteerida tahetakse?

loe algallikat

a) Identifying infringers and notifying ISPs (allalaadimisel tuvastatakse illegaalne sisu ja teavitatakse sinu internetiteenuse pakkujat)
b) Steps after ISP is first notified (sammud peale ISP-i teavitamist (maksad autoriõiguste omanikule illegaalse sisu eest pappi (n.ö legaliseerid selle) või su internet keeratakse ISP-i poolt kinni))
Eriti magus patent on see siis , kui autor ei saa effigi sellest. Peaks eestis ise sellise patendi võtma
Kommentaarid: 531 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 431
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 18.12.2012 22:31:49 vasta tsitaadiga

alliance kirjutas:
Tanel kirjutas:
tsitaat:

Ma ei saa ikka päris täpselt aru mida siin patenteerida tahetakse?

loe algallikat

a) Identifying infringers and notifying ISPs (allalaadimisel tuvastatakse illegaalne sisu ja teavitatakse sinu internetiteenuse pakkujat)
b) Steps after ISP is first notified (sammud peale ISP-i teavitamist (maksad autoriõiguste omanikule illegaalse sisu eest pappi (n.ö legaliseerid selle) või su internet keeratakse ISP-i poolt kinni))
Eriti magus patent on see siis , kui autor ei saa effigi sellest. Peaks eestis ise sellise patendi võtma

Autorid ja artistid on praegugi ainult vahendid, mida ekspluateeritakse. Kui varem oli kerlikesel pohh, et tema lugusid sotsmeedias jagati, siis pärast lepingut universaliga pani vinguma et lugude jagamisega tehakse talle haiget
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 18.12.2012 22:33:56 vasta tsitaadiga

Ma artist oleks, siis annaks regulaarselt autorikaitset kohtusse saamata jäänud tulude eest. Ei usuma et eestis keegi autorile mingit erilist senti jagab
olavsu1
külaline

sõnum 18.12.2012 23:00:27 vasta tsitaadiga

alliance, midagi siiski saavad, nagu mulle kunagi kinnitati, kui suur see tasu on ei tea kuid see pidi olema arvestatav. samas mõned artistid on kurtnud, et plaaditegu oli ainult laulurõõm.

oleks ma enne teadnud, et artist ei saa plaadi müügilt sentigi, poleks ma neid plaate ostnud vaid oleksin piranud need lood, mis plaadilt kõige rohkem meeldivad.
tagasi üles
Waldof
HV vaatleja

sõnum 19.12.2012 00:07:30 vasta tsitaadiga

Peaks siis USA's patendeerimise ära patenteerima, see suht sama loogiline ju. Kui appel patenteeris seal ära ristküliku ümarate nurkatega, nüüd mingi ametkond patendeerib piraatluse ära, seal vist antakse kõigele ja kõigile patente.
Keegi peaks sellele korporatsioonile vastu hakkama ja selle kontrollimise ära patenteerima, et kui nemad nõuavad 20 daala inimeselt siis see inimene nõuab 40 daala kontrollimise eest.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 19.12.2012 00:29:09 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
alliance, midagi siiski saavad, nagu mulle kunagi kinnitati, kui suur see tasu on ei tea kuid see pidi olema arvestatav. samas mõned artistid on kurtnud, et plaaditegu oli ainult laulurõõm.

oleks ma enne teadnud, et artist ei saa plaadi müügilt sentigi, poleks ma neid plaate ostnud vaid oleksin piranud need lood, mis plaadilt kõige rohkem meeldivad.

Artist saab plaadilt raha küll. Lihtsalt see summa on väga väike sellepärast, et plaate lihtsalt ei osteta nii palju ja nii suure raha eest. Palju lihtsam on enda toodet muid kanaleid pidi müüa. See on normaalne, et isegi väga tõsiste artistide tulust on kõigest mõni protsent plaadimüügist. Ja seda mitte sellepärast et autoritele keegi maksta ei taha.
Ja ega see piraatlus ei koti ühtegi artisti tegelikult sest põhitulu tuleb ikkagi teistelt artistidelt, raadiost ja esinemisest.

Waldof kirjutas:
Peaks siis USA's patendeerimise ära patenteerima, see suht sama loogiline ju. Kui appel patenteeris seal ära ristküliku ümarate nurkatega, nüüd mingi ametkond patendeerib piraatluse ära, seal vist antakse kõigele ja kõigile patente.
Keegi peaks sellele korporatsioonile vastu hakkama ja selle kontrollimise ära patenteerima, et kui nemad nõuavad 20 daala inimeselt siis see inimene nõuab 40 daala kontrollimise eest.

Kuule ole hea ja loe ikka teemasid kaugemale kui pealkiri. Keegi nimetatutest pole patenteerind ristkülikuid ja piraatlust. Piraatluse vastu võitleb kogu maailm mitte ainult USA. Aga kuna USA turg on paraku üks suurimaid siis loomulikult saavad sellised asjad alguse just sealt. Samuti kui piraatlust ei eksisteeriks siis oleks üks suurimaid võitjaid just USA kuna ka suurim osa artiste pesitseb just seal.

viimati muutis Priido 20.12.2012 01:04:25, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.12.2012 13:45:45 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
Autorid ja artistid on praegugi ainult vahendid, mida ekspluateeritakse. Kui varem oli kerlikesel pohh, et tema lugusid sotsmeedias jagati, siis pärast lepingut universaliga pani vinguma et lugude jagamisega tehakse talle haiget

Ta ei vingu, vaid palub mitte jagada ametlikult AVALDAMATA muusikat.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Waldof
HV vaatleja

sõnum 28.12.2012 21:56:00 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
olavsu1 kirjutas:

Artist saab plaadilt raha küll. Lihtsalt see summa on väga väike sellepärast, et plaate lihtsalt ei osteta nii palju ja nii suure raha eest. Palju lihtsam on enda toodet muid kanaleid pidi müüa. See on normaalne, et isegi väga tõsiste artistide tulust on kõigest mõni protsent plaadimüügist. Ja seda mitte sellepärast et autoritele keegi maksta ei taha.
Ja ega see piraatlus ei koti ühtegi artisti tegelikult sest põhitulu tuleb ikkagi teistelt artistidelt, raadiost ja esinemisest.

Waldof kirjutas:

Kuule ole hea ja loe ikka teemasid kaugemale kui pealkiri. Keegi nimetatutest pole patenteerind ristkülikuid ja piraatlust. Piraatluse vastu võitleb kogu maailm mitte ainult USA. Aga kuna USA turg on paraku üks suurimaid siis loomulikult saavad sellised asjad alguse just sealt. Samuti kui piraatlust ei eksisteeriks siis oleks üks suurimaid võitjaid just USA kuna ka suurim osa artiste pesitseb just seal.

Nii siin siis link apple patendist, milles kirjutatakse ristküliku patendeerimisest.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2229878/Apple-patents-rectangle-Tech-giants-intellectual-property-wars-new-twist-granted-rights-iPad-shape.html

Ning kuidas sa siis kirjeldaksid seda patenti lühidalt ? Mina kirjeldasin kui piraatluse patendeerimist, mis see põhimõtteliselt just ongi.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Patent piraatluse ohjamiseks mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.