Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Clover
HV veteran

|
14.12.2012 14:27:40
Arvuti on liiga lärmakas. |
|
|
Tere,
Umbes poolteist aastat tagasi kokkupandud arvuti:
AMD Phenom II X4 955 (3.2 GHz 6MB 125W AM3)
MSI 870A-G54, AMD 870/SB850, SAM3, ATX
SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 PCIE16
2x APACER MEMORY DIMM 2GB PC10600 DDR3/APA AU02GFA33C9QBGC APACER
2x G.skill F3-10600CL9S-2GBNS PC3-10600 / DDR3 1333 Mhz
WD CAVIAR BLUE 500GB 3.5" SATA3 7.2K 16M WD5000AAKX
Fortron FSP500-60APN 500W (85PLUS)/ ATX12V v2.3/ Silent 120mm FAN/ Active PFC PSU/ 4 SATA
Algusest peale olnud väga vali, aga pole lahendust leidnud, äkki saab keegi midagi soovitada.
Arvuti käivitamisel ta undab ja vuhistab nii jubedalt, et kuulda ka teisse tuppa.
Pean alati SpeedFan'st CPU ja korpuse fani 30% peale keerama, et oleks võimalik välja kannatada.
See küll tüütu, et iga kord peab tegema (isegi sleepist välja tulles) aga siis on nad üpris vaiksed (võrreldes algusega), niiet selle üle ma ei viriseks.
Kuid suurem osa lärmist ikka jääb ning tuleneb kuskilt mujalt.
Alguses tõesti arvasin, et asi CPU või korpuse vendikas kinni, seepärast ostsin paar kuud tagasi Alpenföhn Triglav CPU-Cooler - 120mm ja Noiseblocker BlackSilent Fan XL1 - 120mm. Peale seda oli paar päeva arvuti peaaegu et vait (peale 30% peale keeramist), kuid siis hakkas jälle pihta.
Kahtlustasin GPU'd, kuna selle temp pidevalt 52-58kraadi ka tavakasutuses ja ei alane, samas kui CPU 23-28kraadi ning isegi kui mängin ei tõuse üle 40 kraadi.
(Selle põhjust proovin leida selles teemas). Aga ei ütleks, et selle vent pöörleks kiiresti ning olen proovinud käega seisma panna, ei muuda müra
Siis kahtlustasin PSU'd, mis tundub, et tõesti mürab rohkem kui oleks tarvis. Vähemalt kui tiivik seisma panna, jah, läheb kogu asi natukene vaiksemaks, kuid allesjäänud lärm ei ole ikka normide piires, seepärast polegi veel viitsinud teda välja vahetada mõne kallima isendiga. (keegi oskab soovitada vaikset PSU'd ?).
Alles jäävad HHD'd. Neid mul 4. Peamine on see WD CAVIAR BLUE 500GB 3.5" SATA3 7.2K 16M WD5000AAKX, kuid veel on lisaks kolm vanemat sorti kõvaketast suurustes 80-160GB, mis alles jäänud vanematelt arvutitelt. Viimased kolm olen proovinud ka maha võtta, kuid see pole üldsegi aidanud.
Peamist HDD pole lahti võtnud, aga kas tõesti ta saab nii palju lärmi põhjustada..
Panin suvel kokku arvuti vanematele umbes 300€ eest, see tuli nii vaikne, et pole peaaegu kuuldagi.
Minu oma aga nii vali, et magada selle kõrval ei saaks. Ta undab, võiks öelda et isegi vibreerib aegajalt, + siis ka tiivikud annavad oma väikese panuse vuhisemisel. Nt filmide vaatamisel, ma pean ta üsna kõvaks keerama, et poleks arvutit kuulda. Õhtul kui istun lihtsalt netis, siis hakkab pea üsna kiiresti valutama kuna ainult kuulengi müra. magama minnes arvuti välja lülitan, siis mu kõrvad saavad orgasmi lõpuks vaikusest
Mis oleks kõige parem viis, kuidas saaks jälile mis niimodi lärmab? Sest mul tõesti ei õnnestu see. Iga kord kui miskit korpuses lahti ühendan, tundub et miski muu mürab, kui aga selle lahti ühendab, tuleb välja et jälle miski muu. Ei ole jäänud nagu asju mida veel kontrollida
Peale vendikate vahetamist oli paar päeva vaikne paradiis, niiet tean et arvuti selleks võimeline, aga ma ei saa aru millest see tulenes. Tolmune ta eriti ei ole (kõik vendid kindlasti puhtad), termopasta sai kah vahetatud ning ega ülekuumenemises asi ei tohiks olla, nagu ütlesingi, CPu on üldjuhul 27 kraadi juures..
On kellelgi veel ideid?
|
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
14.12.2012 16:33:20
Re: Arvuti on liiga lärmakas. |
|
|
Clover kirjutas: |
Alguses tõesti arvasin, et asi CPU või korpuse vendikas kinni, seepärast ostsin paar kuud tagasi Alpenföhn Triglav CPU-Cooler - 120mm ja Noiseblocker BlackSilent Fan XL1 - 120mm. Peale seda oli paar päeva arvuti peaaegu et vait (peale 30% peale keeramist), kuid siis hakkas jälle pihta.
Peale vendikate vahetamist oli paar päeva vaikne paradiis, niiet tean et arvuti selleks võimeline, aga ma ei saa aru millest see tulenes. |
Keegi just kirjutas kuskil mujal teemas, et isegi kui kasti täiesti vaikseks saad (passiivjahutused + SSD), hakkad lõpuks kuulma monitori inverteri pirisemist, mis võib su hulluks ajada.
Loo sobiv taustsüsteem - keera muusika valjemaks.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
14.12.2012 16:41:40
|
|
|
Nu ma ei viriseks kui asi liiga vali ei oleks
See tekitab ikka ilge peavalu kui taustal koguaeg miskit undab ja iniseb. Nagu hakkaks kogu karp otsad andma
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
14.12.2012 16:43:37
|
|
|
Kõik monitorid õnneks ei pinise, mitmel see häda kahjuks on jah.
Kõlarid kipuvad ka vaikselt urisema kui need vooluvõrgust väljas ei ole.
Arvuti vaikseks saamiseks soovitan:
Korralik paksust plekist kummist jalgadega korpus, mis ei vibreeri. Sinna sisse mürasummutusmatid.
Vaiksed ventilaatorid nii korpusele kui protsessori jahutile (Noiseblockeri ja Enermaxi vaiksed seeriad sobivad hästi) + vendikontroller, millega saad nuppudest pöördeid reguleerida. Parem kui tarkvaraline lahendus. Enda omadel keerasin korra pöörded maha ja polegi olnud vajadust juurde keerata.
Vaikse jahutiga videokaart. Nt. ASUS DCUII või MSI TwinFrozr jahutid, kõige parem muidugi passiiv.
Kõvaketta asemele SSD. Kui siiski suure mahuga kõvaketast ka kõrvale vaja, siis nt. WD RED. Green on küll vaiksem, aga sellega on jamasid. Lisaks võiks selle panna mõne karbi sisse (Scythe Quiet Drive on väga hea).
Kõige vaiksema HDD saad kui otsid hästi vaikse 2,5" ketta (ilmselt siis 5400 p/min) ja paned selle Scythe Quiet Drive'i sisse ning selle omakorda suurema Scythe Quiet Drive'i sisse.
Toiteplokiks mõni selline, mille ventilaator väikse koormusega ringi ei käi. Nt. Seasonic X-seeria. Kui arvuti alati vähe voolu võtab, siis sobib ka täiesti passiivne toitekas.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
14.12.2012 17:04:16
|
|
|
Eks HDD väljavahetamise peale olen mõelnud, lihtsalt ei saa 500GB võtta ja vahetada mingi 60GB SSD vastu, mul ei piisa sellest, aga veel suuremad on kallimad ja ikka liiga väikesed Ehk siis igaljuhul vaja alles jätta ka vana ketas, kuid mis kasu siis sellest SSD omandamisest.
PSU vahetan vist jah mingi hetk välja.
Lihtsalt imelik tundub, et miks pean kõike seda vahetama. Ma pole kellelgi nii valju arvutit näinud.. minu oma on lihtsalt ebanormaalne Kurat isegi tööl praegu olles kus minu ümber umbes 15 töötavat arvutit ja konditsioneer kuskil lae, isegi see ei ole nii märgatav kui minu elajas. Saan aru küll, et siin lahjad arvutid, aga ikkagi
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
14.12.2012 17:31:46
|
|
|
Vaata, kui palju kraami sul installi vajab ja kui palju on muud datat. SSD peale peaks just see esimene pool minema ja seda on harva 500GB jagu.
HDD puhul on kasu ka lihtsalt korpusest eraldamisest. Korpus võimendab krõbinaid. Mul on ka datakettaks 2TB 5400 RPM WD ja kuigi see on niigi üsna vaikne, on ta mul 5.25" box'i põhjas poroloonribadel. Loomulikult tuleb arvestada sellega, et tihti transporditavas kastis niiviisi kasti sisu segi ei laseks peksta, kuid palju neid lauakaste ikka ühest kohast teise veetakse. Samuti toimib korpus tegelikult lisajahutuspinnana, kuid mul pole ka 7200 RPM süsteemiketta samamoodi kasutamisel temperatuuriga probleeme olnud.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
14.12.2012 17:32:48
|
|
|
Clover kirjutas: |
Kurat isegi tööl praegu olles kus minu ümber umbes 15 töötavat arvutit ja konditsioneer kuskil lae, isegi see ei ole nii märgatav kui minu elajas. Saan aru küll, et siin lahjad arvutid, aga ikkagi  |
Too töölt üks arvuti koju ja saad aru kui jubedat häält see tegelikult teeb.
Mürarikkas keskonnas ei panegi ühte konkreetset müratekitajat tähele.
Müüa igasugu asju |
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
16.12.2012 20:22:26
|
|
|
Ma siin olen veel proovinud kuulatada, tundub ikkagi et kõige rohkem tekitab müra PSU, peaks välja vahetama..
Ainult, et see Seasonic X seeria mida von Wu soovitas on ikka päris kallis...
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Helseth
HV kasutaja
|
19.12.2012 13:33:31
|
|
|
Mis korpusega tegu?
Mul sama graafikakaart - 2a vana, idles 35-38 kanti.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
19.12.2012 14:38:29
|
|
|
Helseth kirjutas: |
Mis korpusega tegu?
Mul sama graafikakaart - 2a vana, idles 35-38 kanti. |
Arvutikorpust mõtled?
See.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
19.12.2012 15:45:51
|
|
|
Sinna võiks võiks proovida mürasummutusmatid panna, eriti aukudega küljele. Natuke ikka aitab.
Aga pigem võiks kohe korralikuma korpuse osta. Kõvaketta kinnitused on sel ka vist otse pleki külge, võiks kummipuksidega olla, vähendab vibratsiooni edasi kandumist.
Müüa igasugu asju |
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Helseth
HV kasutaja
|
20.12.2012 19:25:05
|
|
|
Huvitav, mul oli sarnane build ja arvuti oli algusest peale pea hääletu. Sama korpus, graafika, Phenom II X4 965 prose.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|