Kui see "magnettorm" juba nii kõva on, et suudab kõvaketta platteritelt info kustutada ja mikroelektroonika offline läbi kõrvetada (ehk siis sisuliselt samas tugevusastmes kui mikroahjus), siis asi see DVD plaadi metallikiht auklikuks säristada pole
Ainult et kes pärast neid andmeid enam vajab? Kui see torm on nii tugev, siis keedab see su enda ka kenasti läbi.
Magnettormi tugevus on piiratud Maa magnetvälja tugevusega, see ei saa nii tugevaks muutuda. Pikki (elektri)liine mõjutab see vaid sellepärast, et Maa magnetväli tormi tingimustes muutub kiiresti ja pikkades liinides genereeritakse seega mingeid uitvoole - mida pikemad liinid, seda kõrgema pingega.
Palun uurige ise järele, kui tugev on Maa magnetväli - võrreldes näiteks külmkapimagnetiga.
See jutt kisub Nibiruks kätte ära
Reality check, please!
Vabandust, ma ei mõelnud selle peale, et plasmavoog ise ka omab magnetvälja. Ilmselt saab ikkagi magnettormi magnetväli kasvada suuremaks kui Maa enda magnetväli. Aga ikkagi - kui ta juba nii tugevaks peaks kasvama, siis on ta juba steriliseeriva toimega, ehk tapab kõik bioloogilise. Maa magnetväli surutakse kokku maapinnani või sellest allapoole, ioniseeritud plasma tabab Maad otse, vaid atmosfäär neelab osa sellest. Extinction Level Event _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Märt., palju sul on reaalselt olulist legaalset datat?
Allatiritud filmid, FLAC-id vms sinna alla ei kuulu.
Ja alati on olemas ka Blu-Ray võimalus, proffidele aga MO.
Juba naise läpakast backuppe on 800GB (seal on datat, mis PEAB säiluma 18 aastat!), fotod-videod (mitte tiritud!) ca 150 GB, backupid muudest masinatest, muusika, ja muud arhiivid, millest vanimad ulatuvad tagasi 1996 aastasse ja saabki 5 tera täis. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Tanel mis on MO?
Kuda muidu on pikemas perspektiivis Blu-Ray põletamisega kui tahta omale oluline data varundada (kui see päikesetormi jutt kõrvale jätta). Jah ta on mahult küll suurem, aga vist tundlikum samuti igasugu pisikriimude suhtes mis võivad kogemata tekkida... andmeid samal pinnal rohkem. Kas soovitaksite võimaluse korral siiski DVD kasutada?
kpihus Tänan hariva infi eest... järelikult olin umbkaudu õigel oletusel.
http://et.wikipedia.org/wiki/Magnetoptiline_ketas
Kunagi veel aastat 10 tagasi oli populaarne, tänapäeval kasutatakse veel vaid spetsiifilistes valdkondades.
Põhiline MO eelis on, et andmed nendel ketastel on äärmiselt usaldusväärsed.
Lugesin jah, et eestikeelses tõlkes veits valesti tõlgitud
tsitaat:
By default, Magneto-optical drives verify information after writing it to the disc, and are able to report any problems to the operating system immediately. This means that writing can actually take three times longer than reading, but it makes the media extremely reliable, unlike the CD-R or DVD-R technologies upon which data is written to media without any concurrent data integrity checking.
Märt., palju sul on reaalselt olulist legaalset datat?
Allatiritud filmid, FLAC-id vms sinna alla ei kuulu.
Juba naise läpakast backuppe on 800GB (seal on datat, mis PEAB säiluma 18 aastat!), fotod-videod (mitte tiritud!) ca 150 GB, backupid muudest masinatest, muusika, ja muud arhiivid, millest vanimad ulatuvad tagasi 1996 aastasse ja saabki 5 tera täis.
Ole nüüd. Kui tuleb selline katastroof, et elektroonika lüüakse rivist välja, siis ma olen üpris kindel, sinu naisel on KÕIGE väiksem probleem oma andmetega.
Reaalselt ikkagi on tavainimestel mure on piltide ja muu sentimentaalse väärtusega asjade pärast. Ok, vb mingisugused paroolid ja litsentsid ka, et kui kuskil kunagi midagi taastatakse, saab ligi
Aga kõik raamatupidamisandmed ja arhiivid jne on nii kui nii hävimisele määratud ja shit happens eksole
edit:
misiganes kujul suurem looduskatastroof on "force majeure" ja juba see peaks välistama, et midagi juhtub sinuga, kui andmed EI säilu.
Küsimus on puhtalt enda sentimentaalse väärtusega andmete säilitamises ja selleks peaks DVD'dest küll olema.
viimati muutis p2tu 16.12.2012 23:01:44, muudetud 1 kord
Ole nüüd. Kui tuleb selline katastroof, et elektroonika lüüakse rivist välja, siis ma olen üpris kindel, sinu naisel on KÕIGE väiksem probleem oma andmetega.
p2tu, sa ei teagi ju, MIKS peavad need andmet säiluma nii kaua. Sest nii on projektide rahastajad ette näinud.
Nende väärtus on kümneid tuhandeid eurosid ja sina räägid tavainimeste fotodest...
Enne mingu minu fotod, aga need materjalid peavad alles jääma. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
p2tu, sa ei teagi ju, MIKS peavad need andmet säiluma nii kaua. Sest nii on projektide rahastajad ette näinud.
Nende väärtus on kümneid tuhandeid eurosid ja sina räägid tavainimeste fotodest...
Enne mingu minu fotod, aga need materjalid peavad alles jääma.
Mis nendest andmetest kui kogu maailma seadmed mis neid andmeid lugeda suudaks on magnettormi poolt hävitatud... samamoodi ka neid seadmeid ehitavad tehased ja kogu muu... hea kui aastate pärast suudetakse jälle hakata elektrit tootma _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Super AMOLED, sa oled niikuinii kaitsekile all, mis sul viga.
Aga nii hulluks asi ei lähe. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Pole ise siiamaani täpselt aru saanud kas maandatud v maandamata... teised jälle ütlevad et Farady puur/foolium, misiganes, et seda ei tohiks maandada, mine võta kinni kellel õigus.
Pole ise siiamaani täpselt aru saanud kas maandatud v maandamata... teised jälle ütlevad et Farady puur/foolium, misiganes, et seda ei tohiks maandada, mine võta kinni kellel õigus.
Aitäh! Tegid päeva lõbusaks.
Ja nüüd mine tee endale selgeks, et mis asi Faraday puur on. Ja miks ta maandatud on.
Loen ja muigan, paistab, et meedia on oma töö taaskord teinud ja juba inimesed hüsteerijas ja hullunud. Järgmiseks etapiks võib vist pidada, et igasugustele tehnikaseadmetele hakatakse turvakotte/puure müüma, sest ega kaupmees ei maga kui hullunud inimesed nõuavad . Kallid kaasmaalased ärge muretsege maailm pidavat niikuinii 21 detsembril lõppema ja seega pole magnetimpulsside pärast vaja pead murda, selleks ajaks oleme kõik juba õntsad ja õnnelikud _________________ Igasugust: http://www.youtube.com/user/RunningOtacon?feature=mhee
korralik teema, märk maha paar päeva aega veel _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
Mnator, Võta rõõm heaks . Äkki siis ütleksid miks maandatud peab olema? Aga muidu jahh, pole täpselt aru saanud, netis nagu vastakaid arvamusi.
Ega siis keegi arvagi, et maailm lõpeb v pauguga lõhki läheb, lihtsalt huvitav teema.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.