Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dogbert
HV Guru

|
14.11.2012 10:36:08
|
|
|
Linuxis sama.
Üldiselt on sedasi, et kui kasutada ID-kaardiga autentimist, siis kipub veebileht aeg-ajalt mõnele alamleheküljele minnes seda üle kontrollima (ID-kaardilt loetakse uuesti serti). Kui brauser su PIN-i sessiooni jooksul meeles ei peaks, peaksid seda üsna tihti uuesti sisestama.
Brauseris PIN1 sisestamisel logid sa sisse ID-kaardile, mitte veebilehele ja edaspidi, kuni brauseri sulgemiseni, kasutad sa sisuliselt ID-kaardiga autoriseeritud brauserit, mis lubab sind igasse ID-kaardiga autentivasse veebikeskkonda. See on ka üks põhjustest, miks palub iga netipanga lehekülg pärast väljalogimist brauser sulgeda.
ID-kaardi sessiooni saad tegelikult ka katkestada brauserit sulgemata, aga selleks pead ronima Options - Advanced - Encryption - Security Devices, valima vasakult ID kaardi ja klõpsama paremalt nuppu "Log out". (Kui keegi viitsiks välja otsida, kuidas ise toolbarile see nupp välja tuua, oleks parem küll. Mingeid vihjeid võiks ehk leida Button Maker laienduse koodist)
Minu meelest IE töötas samamoodi sessioonikaupa (kuigi ma pole jupp aega katsetanud) ja küllap ka Chrome.
Ma isiklikult ei näe selles probleemi. Kui mingitele kahtlasematele lehtedele minna tahad ja kahtlustad, et need lehed võiksid Eesti ID-kaardilt osata sinu nime lugeda, siis võid ju brauseri sulgeda vahepeal. Ei ole mugav muidugi, aga mugavuseks võib kasutada sessiooni salvestust näiteks.
Google esteid projekti raames loodud ID-kaardi tarkvara (mis Linuxis on enamlevinud Sertifitseerimiskeskuse poolt levitatavast) lisab Firefoxile laienduse, mis piirab veeblehtede õiguse ID-kaarti lugeda laiendusele lisatud (ja käsitsi modifitseeritava) aadresside listiga. Kunagi oli sellest ametliku ID-kaardi tarkvara n.ö turvaaugust isegi ajakirjanduses ja siin HV uudistes juttu.
Samuti on järjest korratud seda, et ID-kaarti hoitakse lugejas just nii kaua kui seda on vaja ja eemaldatakse kohe pärast vajaduse lõppemist. (jajah, ma tean küll, et mõned ekstravagandid on ID-kaardi lugejasse "naelutanud" - lolli parandab vaid haud, teadis juba vanarahvas)
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ykshuntka
HV kasutaja

|
15.11.2012 22:19:46
|
|
|
Tomorrow ja Dogbert tänan teid selgitamast.
Kasutan brauseri sulgemist peale ID- kaardi kasutamist.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
17.11.2012 16:41:23
|
|
|
Kas see on mingi firefoxi iseärasus või ainult minu viga, aga kui vahel (eriti just neti.ee lehel) mingit linki vajutada, siis see roheline rõngas seal tabil hakkab nõmedalt tõmblema ja leht ei avane või avaneb eriti pika ajal peale. Peab panema stop ja uuesti avana, aga alati esimese korraga see ka ei aita.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.11.2012 17:38:59
|
|
|
kasutaja01, Kontrolli enda intenetiühendust. Tundub rohkem sealne viga olevat.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
17.11.2012 19:48:41
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
kasutaja01, Kontrolli enda intenetiühendust. Tundub rohkem sealne viga olevat. |
Mhh...int.võrguga on jama jah viimasel ajal (ei ühenda täis kiirusel netti ära, peab käsitsi 10 Mb peale piirama), kuigi see ringi tõmblemine algas juba ammu enne seda, aa võibolla olid juba siis mingisugused tõrked, sest aegajalt tekkisid sellised mõne sekundilised kuni minut katkestused. Peab uue võrgukaardi ilmselt vaatama ja saab näha, kas siis ka jamab edasi.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
17.11.2012 19:56:49
|
|
|
kasutaja01, milline internetiteenusepakkuja sul on?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
17.11.2012 21:16:23
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
kasutaja01, milline internetiteenusepakkuja sul on? |
Elion 100Mb
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.11.2012 13:14:51
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Kui te kasutate Tab Mix Plus lisa, siis see pole ühilduv v17-ga. Palun paigaldage ajutiselt arendusversioon: http://tmp.garyr.net/tab_mix_plus-dev-build.xpi
Avage .xpi fail Firefoxiga.
Kui kasutate vana, siis see võib põhjustada igasugu anomaaliad v17-s  |
Aitäh hoiatuse eest!
Sama probleemi on varemaltki esinenud, aga alati tuleb see ebameeldiva üllatusena. Kui juba ette tead, siis saab uusima arendusversiooni installida enne FF uuendamist.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
21.11.2012 13:19:35
|
|
|
Muide alguses isegi toimis vana TMP-ga aga paar käivitust hiljem läks lolliks. Lisade nimekiri ei tulnud enam ette ja paljud lisad ei töötanud üldse. Hetkel arendusversiooniga pole midagi halba märganud. Loodetavasti varsti tuleb stabiilne kah
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
cyndrom
HV kasutaja

|
26.11.2012 00:03:59
|
|
|
Ma hakkasin viimasel ajal FFis üha rohkem ja rohkem pettuma. Olen seda brauserit 4-5 aastat järjest kasutanud. Hetkel kasutan seda, sest väga raske on ümber harjuda. Igal windowsi installil käib automaatselt Internet Explorer - www.firefox.com - Different languages and versions - English (US) for Windows jne.
Kasutaks hea meelega v3.4(vms) edasi... See oli kõige etem versioon.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.11.2012 00:27:01
|
|
|
Mis asi see 3.4 sinu meelest paremaks tegi kui näiteks 17 praegu on? Milles asi?
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
cyndrom
HV kasutaja

|
26.11.2012 16:21:30
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Mis asi see 3.4 sinu meelest paremaks tegi kui näiteks 17 praegu on? Milles asi? |
Esiteks oli see palju kiirem (minu silmis), teiseks oli disain palju kenam. Praegu olen jah selle 4nda disainiga ära harjunud, kuid võrreldes 4-ga ei vajanud kolmas harjumist. Jah, hetkestel on palju rohkem võimalusi (HTML, nuppude asukohtade vahetus), kuid praeguses on ka palju rohkem bugge. Ma ei jõua nüüd isegi jälgida, kuidas need uued versioonid aina tulevad ja tulevad. Disain on sama, aga programmi versioon on juba 4-jast 17-ni hüppanud.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.11.2012 18:11:39
|
|
|
Mis bugid need sind häirivad konkreetselt? Mulle pole nagu ükski jalgu jäänud seni... Mis versiooninumbritesse puutub, kuidas nad neid nummerdavad.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.11.2012 01:03:29
|
|
|
Üks bugi, mida pole siiani lahendatud ja miks ühes netbookis FF chrome vastu vahetasin on see, et hibernate-st üles tulles FF ei toimi, kui mitu kuni palju tab-i lahti on. Probleem tekkis suht vara ehk 4-5 versiooniga. Probleem on esinenud mitmes arvutis, seega konkreetse isendi kiiksus asi ei ole. Chrome ja muu tarkvaraga on 0 probleemi, seega 99% tõenäosusega on probleem FF.
Tööarvutis(töötab 7x24) on sarnane jama, et mingil hetkel(=2-3x kuus) ei toimi enam TAB-de scroll kui neid korraga näitamiseks liiga palju on, seejärel kaob veebilehe scroll võimalus hiire keskmist nuppu vajutades ning seejärel panen lihtsalt FF kinni ja avan uuesti.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
01.12.2012 16:44:43
|
|
|
Kaasa läpas FF ja kuna palju käimisi, siis hibernate on seatud kaane sulgemisel toimima. Seni on FF kenasti toiminud, ka paljude avatud sakkidega pole hibernatest ülestulek mureks olnud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
02.12.2012 02:08:21
|
|
|
Veierfoksiga selline lugu, et sinder ei mängi youtube'i embed videosid. play vajutades korra tuleb see laadimise animatsioon ja siis on kõik. video nagu ei hakka laadima. punane osa kerimisribal on ainult 1mm pikk. youtube'i enda lehel töötavad kõik videod ilusti. samas kui proovisin private browsinguga, siis töötasid embed videod kõik ilusti. midamoodi ja kust august seda viga saaks parandada?
Edit: Korras. Käisin seadete alt küpsiseid ära kustutamas.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.12.2012 20:08:50
|
|
|
TMP uuendati, kuigi kuuldavasti hoiatus mitmete tabide sulgemisel ei toimi ikka veel normaalselt FF 17-ga. Mina jään hetkel veel dev buildile.
tsitaat: |
Version 0.4.0.3.1 Released November 29, 2012 710.9 KB Works with Firefox 4.0 and later
Version 0.4.0.3.1 updates version 0.4.0.3 compatibility to Firefox 17
We continue to improve Tabmix plus by fixing bugs and compatibility problems with other extensions & themes.
Visit our forum for Complete List of Changes and Bugs Fixed.
Visit Tabmix new Help page.
If you are using Firefox Beta, Aurora or Nightly we are recommending using the latest Tabmix development build. |
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiit22
HV vaatleja
|
13.12.2012 22:53:31
|
|
|
Palun abi! Mu silmad ei talu Clear Type kirja. Olen harjunud terava tähejoonega, trükikirjasarnase tekstiga.
Kuna IE-s ma seda enam ei suuda häälestada, tundsin rõõmu Firefoxist, kuni umbes 1 kuu eest ka see ära käkiti.
Õnneks oli mul mingi vanem installikas alles. Nüüd seda uuele masinale paigaldades jäid automaatsed värskendused aktiivseks ja pärast eilset Windows 8 sulgemist on täna ekraanil mingi läbu, mida ei suuda kusagilt ümber häälestada.
Ka kirjeldusest loen, et "Font rendering" tehti:
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/17.0.1/releasenotes/
Kas keegi teab seadistuskohta "Clear Type" või "Font rendering" eemaldamiseks?
Ma aiman, et ma ei tunne piisavalt Mozilla seadistusloogikat. Kas sellised häälestused tehakse lisapluginatega? Leidsin ühe, mida ehk proovida:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/anti-aliasing-tuner/
Loodan, et keegi on selle probleemiga pusinud.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiit22
HV vaatleja
|
16.12.2012 11:28:21
|
|
|
Clear Type kirjast vabanemiseks paigaldasin uuesti versiooni 16.0.1 ja keerasin värskendused kinni.
Minu eelmise postituses viidatud
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/anti-aliasing-tuner/
kõrvaldas küll hägustatud teksti, aga kuna oman pidevat normaalse vana tüüpi kirjapildi kasutamiskogemust, mõjus ka see muditud tekstikuju ebaloomulikuna. Kui mingi lehe ette võtsin, siis näitas sekundi murdosa hägusat Clear Type kirja ja muutis seda. Ei ole vaja arvutile lisakoormust.
Küllap olete ka Adobe Flash Playeri kohta siin foorumis arutanud. Minul võttis mingi Delfi paremservas animeerinud jäätisereklaam protsessori koormusest üle 50% ja kasvatas kiiresti Firefoxiga töötades flashi mälukasutuse 1 GB lähedale. Maailm - IT maailm kaasaarvatud, on lolliks läinud.
Eesti tublid arendajad võiksid võtta üheks arendussuunaks rõhutatud lihtsuse. Võiks leiduda palju publikut.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.12.2012 14:52:05
|
|
|
tiit22, Adblock Plus?
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
sillu14
HV vaatleja
|
25.12.2012 04:05:15
|
|
|
selline mure ,et ei saa mozillat alla laadida. Tuleb kiri ,et kas kasutajale või siis arvutisse?! Et kui panen arvutisse siis küsib passi(mida ma ei tea) ja kui kasutajaga siis viskab akna nahui ning ei toimu midagi. Ei tea milles jama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
25.12.2012 10:43:06
|
|
|
tsitaat: |
viskab akna nahui
|
Paluks väljendeid valida.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |