Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
04.12.2012 15:10:42
Delfi tegi külastajarekordi: eelmisel nädalal oli portaalil esmakordselt üle miljoni kasutaja! |
|
|
Uudisteportaal Delfi ületas eelmisel nädalal esmakordselt miljoni kasutaja piiri, selgub eile avaldatud Emori TNSMetrixi andmetest. Delfit ja selle alamkeskkondi külastati eelmisel nädalal kokku 1 027 521 erinevast brauserist. Selle tulemusega on Delfi Eesti enim külastatud veebikeskkond ja esimene ajakirjanduslikku sisu tootev portaal, mil nädalas üle ühe miljoni kasutaja.
Loe edasi Delfist.
|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
kemmu
HV kasutaja

|
05.12.2012 11:30:36
|
|
|
Hetkel siis Delfi lehel Error Service Unavailable
Edit: Ja juba töötab
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
05.12.2012 12:14:19
|
|
|
See väljapakutud statistiline number on tegelikult tõlgendamise küsimus. Nii nagu iga statistika on hästi väänatav vastavalt vajadusele. Kui vaadata TNSMetrixi vastavat aruandetabelit, siis sealt saab samal ajal välja lugeda ka oluliselt väiksemaid summaarseid näitajaid.
Teiseks, Delfi liidab selle numbri saamiseks kokku kõikvõimalikke ja erinevate domeenidega saite mis vähegi nende keskkonnaga kokku on suudetud linkida, ehk siis taas tõlgendamise küsimus, et kustmaalt ikkagi algab ja lõpeb Delfi...
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.12.2012 12:18:11
|
|
|
tsitaat: |
Teiseks, Delfi liidab selle numbri saamiseks kokku kõikvõimalikke ja erinevate domeenidega saite mis vähegi nende keskkonnaga kokku on suudetud linkida, ehk siis taas tõlgendamise küsimus, et kustmaalt ikkagi algab ja lõpeb Delfi...
|
samas kui Delfi kontrollib neid saite ja saab pakkuda kõiki portaale läbivat reklaami, siis pole ju nagu vahet (kui muidugi leidub mõni selline klient, kes raha peale väga kuri on). Tavaliselt ikka sihitakse reklaame, meestespetsiifilisi reklaame ikka naistele orienteeritud bordaalis väga ei kuva.
|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
05.12.2012 12:32:27
|
|
|
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
05.12.2012 12:35:27
|
|
|
Tanel kirjutas: |
|
samas kui Delfi kontrollib neid saite ja saab pakkuda kõiki portaale läbivat reklaami, siis pole ju nagu vahet (kui muidugi leidub mõni selline klient, kes raha peale väga kuri on). Tavaliselt ikka sihitakse reklaame, meestespetsiifilisi reklaame ikka naistele orienteeritud bordaalis väga ei kuva.  |
Mis tähtsust on kuvamiskohal? Mõistusega inimesed reklaame ei vahi, ei mäleta ega kliki. Ja kui kuskil peale reklaami muud praktiliselt polegi, siis sinna asja enam pole!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
05.12.2012 12:35:54
|
|
|
Kui üks isik loeb Delfit tööarvutist, koduarvutist ja telefonist/tabletist, siis läheb ta ju kolmekordselt kirja?
Samas kui peres on vaid üks arvuti, mida kasutavad erinevad inimesed, kes kasutavad sama brauserit sama kasutajakonto allt, siis on jällegi vastupidi. Mitu isikut läheb ühe inimesena kirja. Aga millegipärast arvan, et esimene variant on väheke populaarsem.
Aga eks Delfi arvestab sinna sisse reklaami nt motors24.ee lehel kus on näiteks Forte uudised.
Huvitav, kas HV kohta on olemas statistikat, mis näitaks mitmest erinevast brauserist on registreeritud kasutaja HV'd nt nädala jooksul kesmiselt kasutanud? Pakun lambist, et see number on suurem kui 1.2
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.12.2012 12:43:17
|
|
|
Mis tähtsust on kuvamiskohal?
|
Mis kuvamiskohal? Milleks nii tige? Ma räägin üldisemalt, kuidas neid numbreid kokku lüüakse ja mida need tähendavad.
Unikaalsete kasutajate arv on põhimõtteliselt igale kasumittaotlevale portaalile ülioluline näitaja ja sellega arvestab pea iga reklaamiagentuur.
Mida suurem külastajate arv, seda kõrgema hinnaga saab reklaami müüa. Ja kui Delfi suudab hallata ja müüa komplekselt mingit reklaami läbivalt nendesse portaalidesse, on see vaid tema win ja vesi tema veskile. Reklaamiostjatele on oluline jõuda võimalikult suure auditooriumini.
See, et reklaamidega on paljudes kohtades ülepingutatud või et sina nende vastu allergiline oled, on eraldi teema.
Põhiliselt reklaamidest tänapäeva infot jagavad portaalid elavadki (k.a HV).
|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.12.2012 12:47:57
|
|
|
iFlop kirjutas: |
Huvitav, kas HV kohta on olemas statistikat, mis näitaks mitmest erinevast brauserist on registreeritud kasutaja HV'd nt nädala jooksul kesmiselt kasutanud? Pakun lambist, et see number on suurem kui 1.2 |
Sellist statistikat on praktiliselt võimatu genereerida. Liiati kui enamus HV kasutajaid pole foorumi kasutajaid (enamus unikaalseid kasutajaid külastab HinnaVaatlust, mitte HV foorumit). Iganädalaselt on meil 70 000 unikaalset kasutajat ja igakuiselt 240 000. Külastusi on igakuiselt 860 000 ja lehekülgi ca 7 miljonit.
http://album.hv.ee/HV/GA_HV.pdf
|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
05.12.2012 13:02:43
|
|
|
Tanel, aga kas google analytics puhul ei ole võimalik kuidagi külastusi sisse logitud kasutajatelt eraldi näha?
Näiteks HV foorum jätab ju iga kasutaja viimase sisselogimise aja meelde. Seega vähemalt foorumi puhul peaks teada saama, mitu erinevat kasutajat on näiteks nädala jooksul sisse loginud.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
05.12.2012 13:03:09
|
|
|
Mis tähtsust on kuvamiskohal?
|
Mis kuvamiskohal? Milleks nii tige? Ma räägin üldisemalt, kuidas neid numbreid kokku lüüakse ja mida need tähendavad.
Unikaalsete kasutajate arv on põhimõtteliselt igale kasumittaotlevale portaalile ülioluline näitaja ja sellega arvestab pea iga reklaamiagentuur.
Mida suurem külastajate arv, seda kõrgema hinnaga saab reklaami müüa. Ja kui Delfi suudab hallata ja müüa komplekselt mingit reklaami läbivalt nendesse portaalidesse, on see vaid tema win ja vesi tema veskile. Reklaamiostjatele on oluline jõuda võimalikult suure auditooriumini.
See, et reklaamidega on paljudes kohtades ülepingutatud või et sina nende vastu allergiline oled, on eraldi teema.
Põhiliselt reklaamidest tänapäeva infot jagavad portaalid elavadki (k.a HV). |
Ei mingit tigedust.
Lihtsalt, kui reklaame tegelikuses ignoreeritakse, siis pole nende sisul ja seotusastmel kuvamiskohaga vähimatki tähtsust. Kas nüüd jõuab minu tegelik mõte pärale?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
05.12.2012 13:20:28
|
|
|
|
samas kui Delfi kontrollib neid saite ja saab pakkuda kõiki portaale läbivat reklaami, siis pole ju nagu vahet |
Probleem on selles, et sedasi statistikaga manipuleerides Eesti meedia/reklaamiturg kartellistub, koondudes järjest enam ca 3 suurkonglomeraadi kätte. Üksikul üritajal pole lihtsalt võimalik enam sinna konkurentsi sekkuda, isegi kui tema üks ja ainus sait saab rohkem külastatavust kui nende konglomeraatide saidid eraldi võttes.
Täpselt sama lugu nagu meie Riigikogu valimise/koostamise problemaatika - suurparteid, väikeparteid, üksikkandidaadid. Suurtele tekitatakse süsteemi poolt lisaprioriteete nende niigi juhtiva seisundi veelgi paremaks kinnistamiseks.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.12.2012 13:31:06
|
|
|
Lihtsalt, kui reklaame tegelikuses ignoreeritakse, siis pole nende sisul ja seotusastmel kuvamiskohaga vähimatki tähtsust. Kas nüüd jõuab minu tegelik mõte pärale?
|
absoluutselt nõus. Ise ma klikin väga harva ja sedagi vaid mind huvitavatel bänneritel.
Samas paremat lahendust pole veel välja mõeldud, väga vähesed on nõus mingit perioodi või uudisepõhist obrokit maksma, ehk siis see ei tööta.
Las see portaal teenib siis vähemalt näitamiste pealt (ehk näiteks mina ei blokeeri reklaame).
Probleem on selles, et sedasi statistikaga manipuleerides Eesti meedia/reklaamiturg kartellistub, koondudes järjest enam ca 3 suurkonglomeraadi kätte. Üksikul üritajal pole lihtsalt võimalik enam sinna konkurentsi sekkuda, isegi kui tema üks ja ainus sait saab rohkem külastatavust kui nende konglomeraatide saidid eraldi võttes.
|
Jällegi nõus. Jääb loota vaid reklaamiostjate analüüsivõimele.
|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
05.12.2012 14:24:52
|
|
|
|
absoluutselt nõus. Ise ma klikin väga harva ja sedagi vaid mind huvitavatel bänneritel.
Samas paremat lahendust pole veel välja mõeldud, väga vähesed on nõus mingit perioodi või uudisepõhist obrokit maksma, ehk siis see ei tööta.
Las see portaal teenib siis vähemalt näitamiste pealt (ehk näiteks mina ei blokeeri reklaame).
.... |
Noh, minu eespool kirjutatud põhjusel, mida sa tigeduseks juhtusid pidama, pole mulgi mitte mingit blokkijat tarvis.
Ja parema lahenduse suhtes - ainus mida mina suudan välja pakkuda maailmale oleks igasuguse reklaami vähendamine tuhandeid kordi igal pool. Kui langeb alla kriitilise piiri, et kaob tüütamise efekt, siis tekib võib-olla taas huvi inimestel...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
05.12.2012 17:01:58
|
|
|
Tanel, aga kas google analytics puhul ei ole võimalik kuidagi külastusi sisse logitud kasutajatelt eraldi näha?
Näiteks HV foorum jätab ju iga kasutaja viimase sisselogimise aja meelde. Seega vähemalt foorumi puhul peaks teada saama, mitu erinevat kasutajat on näiteks nädala jooksul sisse loginud. |
mina näiteks üldiselt ei logi sisse, olen 24/7 sisse logitud
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.12.2012 17:08:55
|
|
|
kas google analytics puhul ei ole võimalik kuidagi külastusi sisse logitud kasutajatelt eraldi näha?
|
paraku mitte. Foorumi avalehelt näeb vaid korraga sisseloginud kasutajate arvu
praegu loeb foorumit 534 kasutajat :: 163 registreerunud kasutajat, 36 peidetud staatusega kasutajat ja 335 külalist [ administraator ] [ moderaator ]
korraga sisse loginud kasutajate rekord on 721 inimest 27.11.2012 22:15:03
|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
05.12.2012 17:31:32
|
|
|
Reklaamidest rääkides ei blokeeri ise ka reklaame mis on mõistlikult integreeritud ja ei vilgu ega hüppa ette (Julgelt ütlen et HV reklaame ma ei blokeeri üldiselt aga liikuvad ja vilkuvad saavad kohe ka siin blocki) Delfit näiteks ilma vastavate scriptiblokeeringute ja adblockita üldse kasutada ei saa, sest seal on liikuvat reklaami rohkem kui sisu!
Mõistuse piirides on see igati arusaadav aga vahest minnakse sellega ikka naeruväärseks...
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
05.12.2012 23:20:52
|
|
|
SurfData profiili viimane sisse logimise aeg kirjutas: |
viimane külastus: 05.12.2012 22:18 |
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
06.12.2012 12:22:19
|
|
|
 |
tolleks hetkeks olin ma arvutist ja töölt juba ~3h eemal olnud. Seega mis numbrid seal on ei tea. HV-s olen tööpäeviti ja eraldi sisse ma ei logi, vaid kogu aeg avatud
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.12.2012 13:20:57
|
|
|
SurfData kirjutas: |
 |
tolleks hetkeks olin ma arvutist ja töölt juba ~3h eemal olnud. Seega mis numbrid seal on ei tea. HV-s olen tööpäeviti ja eraldi sisse ma ei logi, vaid kogu aeg avatud  |
See on vist foorumi viimane autorefresh'i aeg. Kui olla brauseriga foorumi avalehel, siis ju iga natukese aja tagant automaatselt uuendab lehe seisu.
Aga kusagil üksikusse teemasse kükitama jäädes viskab foorum mingi aja pärast logoff'i. Mul on korduvalt seda juhtunud näiteks pika sisuga postitust kirjutades (postituse valmides ei õnnestugi enam postitada... õnneks teen alati enne postitamist tekstidest copy-paste).
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|