Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Tallinn läheb üle e-piletisüsteemile märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, ... 30, 31, 32  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kairikene
HV vaatleja
kairikene

sõnum 04.12.2012 16:37:56 vasta tsitaadiga

Tint kirjutas:
Loogiline point on selles, et id'kaardi põhjal pole võimalik optimaalseid marsuute ja sõidugraafikuid teha, keegi ei oska öelda, millised on rahva harjumused ja kui palju just sõidetakse.
Kaardi näitamisega registreerid sõidu, millisel suunal sõidad ja kõiki arvestades joonistub välja üldine harjumus, pilt et kuhu suunata raha, kuhu lisada busse, kus harvendada jnejne.
Loodan, et sinnapoole ka liigutakse.

Ahnii icon_lol.gif makes sense
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 04.12.2012 16:38:12 vasta tsitaadiga

Tint kirjutas:
Loogiline point on selles, et id'kaardi põhjal pole võimalik optimaalseid marsuute ja sõidugraafikuid teha, keegi ei oska öelda, millised on rahva harjumused ja kui palju just sõidetakse.
Kaardi näitamisega registreerid sõidu, millisel suunal sõidad ja kõiki arvestades joonistub välja üldine harjumus, pilt et kuhu suunata raha, kuhu lisada busse, kus harvendada jnejne.

mis on sellest kasu, kui süsteem näitab, et trollis on hetkel 437 inimest näiteks? Mahaminejaid ju ei arvestata icon_exclaim.gif

Muidugi busside lisamisele ei tasu loota, vaadates mis on viimastel aastatel toimunud, siis pigem võetakse liine ära ja olemasolevate graafikuid harvendatakse veelgi.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 04.12.2012 16:38:56 vasta tsitaadiga

Tint kirjutas:
See on jah hea point - viipekaartidega saab infot, kes ja kus käib ning saab koormust analüüsida. Enne seda nii hea ülevaadet ei ole.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
flameas
HV veteran
flameas

sõnum 04.12.2012 16:39:14 vasta tsitaadiga

14 peab olema pikk, nagu ka 36. Mõlemad on väga vajalikud liinid. 14 ja 18 sisuliselt ainukesed võimalused Pääskülast otse linna saada.
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 81
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 04.12.2012 16:41:53 vasta tsitaadiga

Tint kirjutas:
mupo nagunii enamuse ajast lööb lihtsalt lulli, las teevad seda statistikat - see on kohe näha kui osadel marsruutidel bussid kahe kuni kolmekordselt ülekoormatud ja ka see kui täiesti tühjalt sõidab; vahevariandid ei vaja täpsustamist, nende puhul vähendamine on kurjast ja busside lisamiseks saaks raha vaid nn. talltv likvideerimisel.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 04.12.2012 16:46:59 vasta tsitaadiga

Kogemus näitab seda, et tipptundidel sõidavad nö. tavalised bussid ja kui hullem on möödas mõne tunni pärast, tuleb lõõtsaga buss ja korjab järelejäänud üles, kus on siis nii palju ruumi, et iga kodanik võib kahe istme peal laiutada.
Ma lähen vahest õigel ajal töölt koju ja hullumaja, kui punnis on bussid. Ja tahetakse veel bussidega sõitmist promoda. Jõudu selle üritusega icon_razz1.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
Denkeš
HV kasutaja
Denkeš

sõnum 04.12.2012 16:59:19 vasta tsitaadiga

flameas kirjutas:
Tahaks näha, kuidas kõik need pensionärid seda valideerima hakkavad..võtab ikka hea aja, kui säästuka eest bussi valgunud mammikesed oma kaardi valideeritud saavad. Bussid hakkavad paratamatult hilinema. Algpeatuses, kui Virus tuleb 18 peale mingi 40 matsi - kui palju see aega hakkab võtma? icon_confused.gif

Täiesti pseudoprobleem, puldid on iga ukse kõrval. On hullemaidki aegu olnud, vist 70ndate lõpp kui kuukaarte polnud veel olemas ja kasutati ainult paberpileteid.

sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 04.12.2012 17:13:59 vasta tsitaadiga

Nii hakkab umbes-täpselt olema: Penskar jookseb kõik jalust maha, et enne bussi/trolli/trammi jõuda, jääb aparaadi juurde seisma ja otsima, kuhu ta oma kaardi pani.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 04.12.2012 17:23:01 vasta tsitaadiga

Hmm. Võimalik jah, et siis kogunevad puntrasse sinna kokku ja läheb kilude/räimede vahelt kaardi otsimiseks. Ülejäänud siis ootavad, et saaks bussi minna.
Eks näis, mis saama hakkab. Seni kasutanud bussi tööle ja koju sõitmiseks, Saab praktiliselt ukse eest ukse ette. Kui asi karmiks kisub, hakkan autoga käima. Keegi veel ei ta ju ka, kui palju neid tasuta sõitjaid juurde tuleb, kes praegu mupsikute kartuses teenust ei kasuta.

lightbluefox
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.12.2012 17:43:46 vasta tsitaadiga

Ideaalis see aega ei võtagi, hiljuti üks tütarlaps valideeris oma kaarti, nägin seda korraks vilksamisi ta käes ja järgmine murdosasekund hiljem käis juba piiks ja ta oli pool meetrit terminalist juba möödas icon_biggrin.gif
Vanemad inimesed kipuvad seda kaarti vaid aparaadi märgutulede kohal lehvitama, ning on siis hämmingus, et piiksu ei käi, seda probleemi kajastas ka Tallinna tõeleht.

Ma loodan, et NFC telefonid hakkavad kohe kaardi osa täitma, kohe väga loodan icon_lol.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 04.12.2012 17:44:29 vasta tsitaadiga

lightbluefox kirjutas:
Ideaalis see aega ei võtagi, hiljuti üks tütarlaps valideeris oma kaarti, nägin seda korraks vilksamisi ta käes ja järgmine murdosasekund hiljem käis juba piiks ja ta oli pool meetrit terminalist juba möödas icon_biggrin.gif
Vanemad inimesed kipuvad seda kaarti vaid aparaadi märgutulede kohal lehvitama, ning on siis hämmingus, et piiksu ei käi, seda probleemi kajastas ka Tallinna tõeleht.

Ma loodan, et NFC telefonid hakkavad kohe kaardi osa täitma, kohe väga loodan icon_lol.gif

Telefonil peale läbu aku tühi=>taksosõit?

KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 04.12.2012 18:09:48 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et kui tehniliselt just ID-kaart oleks viibutatav, siis poleks ju mingit põhjust mitte neid kasutada. Tegelikkuses on lihtsalt tehnoloogiline eripära. ID kaarti peaks siis kuskilt pilust sisse surama hakkama kui selle peale jääda praeguse tehnoloogiaga icon_lol.gif
Mina näen just seda ühena ratsionaalsetest põhjustest miks uus kaart kasutusele võetud. Aga kõiksugu k-roheline k-õmu uputab selle nüansi väga tahaplaanile.

Kui neid sõitjate voogusi analüüsivad pädevad inimesed, võib sellest tõepoolest kasu tulla. Iseasi on, et kes nendel analüüsi teostavatel töökohtadel tegelikult töötavad. Tahaks ise sellel ametil töötada, otsides praegu meeleheitel kuid omale tööd. Kahjuks jääb see ilmselt unistuseks..

Ise kasutan juba mitu kuud, 7 euri siiani kuu sõiduõigust ja järgmine kuu tasuta icon_cool.gif
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.12.2012 18:56:53 vasta tsitaadiga

Üks oluline probleem on küll, vähemalt esialgu ja see õnnestus ka ära näha - on siis see, et ei vaadata seda, mis värvi tuluke põleb. Nähtud olukorras - viibutati, liiguti edasi ja ei vaadatud, et Validaator näitab "punast tuld".

Ja veel üks Keiss, võib-olla see kunagi muudetakse, et Validaatorile pealekantud piletid / raha hakkab kehtima alles teatud aja möödudes. Oli vist 15 minutit, enne kui võrk teadustab selle raha pealekandmise ja sõiduõigused.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
lamp
HV Guru
lamp

sõnum 04.12.2012 19:09:13 vasta tsitaadiga

olen viimased kuu-paar aeg-ajalt selle kaardiga sõitnud, pole nuriseda midagi olnud. läbi mantli sisetaskus oleva kaardi võttis ka, nii et ei pidanud kaarti otsima.
ja saavad turistid londonis oysteriga hakkama, saavad ka turistid meie kaardiga..
kui nad muidugi on eesti- või venekeelsed, sest muus keeles infot ei ole icon_biggrin.gif
ja loomulikult ei saa ükski turist kunagi teadma, kuidas ühiskaardile saab raha kanda, sest ühtki automaati selleks ei ole.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rang
HV kasutaja
rang

sõnum 04.12.2012 19:42:57 vasta tsitaadiga

ei. See kaardiga vehkimine ei istu. Tunduvalt mugavam on lihtsalt bussi astuda ja maha istuda. ID-kaardi põhine süsteem praegu on ideaalne lahendus.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 04.12.2012 19:59:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kas keegi viitsib välja tuua kohad kus neid müüakse? R-Kioskid ja linnavalitsus?

Viru Keskuse R-Kioskist saadeti mind viisakalt perse kui ma mingi kuu aega tagasi läksin ühiskaarti tekitama, kommentaariga et R-Kiosk ei müü!

kussu
HV veteran
kussu

sõnum 04.12.2012 20:43:51 vasta tsitaadiga

flake kirjutas:
tsitaat:

Kas keegi viitsib välja tuua kohad kus neid müüakse? R-Kioskid ja linnavalitsus?

Viru Keskuse R-Kioskist saadeti mind viisakalt <b>piix</b> kui ma mingi kuu aega tagasi läksin ühiskaarti tekitama, kommentaariga et R-Kiosk ei müü!

Ühiskaarti on võimalik osta järgmistest müügipunktidest:

Eesti Post
Selver
Stockmann
Maxima
Autogrill

Allikas: Linnaviletsuse koduleht http://www.tallinn.ee/est/yhiskaart/yhiskaart
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 04.12.2012 20:59:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Autogrill

WTF kes selle putka sugulastest linnavalitsuses on või mis ettevõte see on icon_question.gif
Igastahes korralik "tulundusühistu", pole isegi staatilist veeb üritusest, mis putkasi või kus turgudel putkad püsti on icon_lol.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 04.12.2012 21:30:55 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru mis virin see on, et ID pilet ära kaob. Ei kao ju. Uudises isegi kirjas. Kui nad saaksid selle isikustatud validaatorkaardi teha nii, et ID kaarti ei pea juurde näitama siis oleks see samm õiges suunas. Samas ma VÄGA kahtlen, et muponaudid hakkavad igaühelt piletit kontrollides veel ID kaarti üle küsima, seega 95% ajast ei pea seda kaasas tassima.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 04.12.2012 21:51:31 vasta tsitaadiga

Selle peale lootma jäädes et ei küsita pole mul midagi öelda, eks proovi ja anna teada. icon_lol.gif
Lihtsalt mul on ID-kaardi oluliselt rohkem taskus teha kui selle rohelise jubinaga.

Või siis tekib küsimus kuidas kontrollitakse tasuta sõidu õigust läbi rohelise Edgari kaardi.
Kui ma olen selle sidunud enda ID-ga (isikustanud) ja ma olen Tallinnlane siis kuidas see info sellest kaardist ei kajastu. Andmed peaksid ju selgelt näha olema, mis isikuiga see kaabits seotud on.
Tundub et mingid saamatud IT jüngrid rabistavad puud jälle selle projektiga. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
jyrisa
HV veteran

sõnum 04.12.2012 21:59:04 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Ma ei saa aru mis virin see on, et ID pilet ära kaob. Ei kao ju. Uudises isegi kirjas. Kui nad saaksid selle isikustatud validaatorkaardi teha nii, et ID kaarti ei pea juurde näitama siis oleks see samm õiges suunas. Samas ma VÄGA kahtlen, et muponaudid hakkavad igaühelt piletit kontrollides veel ID kaarti üle küsima, seega 95% ajast ei pea seda kaasas tassima.

ID-pilet kaob ära järgmise aasta aprillist, ning kui su "keskse" piltetisüsteemi kaart on isikustatud, siis sa ju ei peagi ID kaarti kaasas tassima.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
GamerHD
HV vaatleja
GamerHD

sõnum 04.12.2012 22:10:17 vasta tsitaadiga

Tint kirjutas:

ja selle üldise harjumuse põhjal arvestab MUPO oma jäneste püüdmiskohad ümber.(ehkki nad on juba praegu ka seda teinud)

SurfData kirjutas:
mis on sellest kasu, kui süsteem näitab, et trollis on hetkel 437 inimest näiteks? Mahaminejaid ju ei arvestata icon_exclaim.gif

Ilmselt sain valesti aru aga ka puupüsti täis ühistransport ei mahuta ealeski üle 300 inimese.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 04.12.2012 22:22:06 vasta tsitaadiga

jyrisa kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

ID-pilet kaob ära järgmise aasta aprillist, ning kui su "keskse" piltetisüsteemi kaart on isikustatud, siis sa ju ei peagi ID kaarti kaasas tassima.

https://oigusaktid.tallinn.ee/?id=3001&aktid=123495
6) e-pileti süsteemi kaudu ostetakse elektrooniline isikustatud või isikustamata sõidupilet, mille tõendamine toimub e-kaardi abil. Isikustatud e-pileti süsteemi kaudu ostetud sõidupilet kehtib vaid sõidu valideerimisel ning ainult koos isikut tõendava dokumendiga.

Saa nüüd aru meie udupeenest tavainimese lüpsi tekstist icon_neutral.gif

Mina saan aru, et sul peab olema kaasas isikut tõendav dok, et ikka kõik saaksid üheselt aru, see roheline kaart on minu oma ja ma olen selle isikustanud.
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 04.12.2012 23:30:14 vasta tsitaadiga

Üsna selge ju miks ID kaarti vaja on, ühiskaardil pole pilti, kuidas sa muidu tõendad, et sa oled see isik kelle kaart sul on?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 04.12.2012 23:34:33 vasta tsitaadiga

lightbluefox kirjutas:
Üsna selge ju miks ID kaarti vaja on, ühiskaardil pole pilti, kuidas sa muidu tõendad, et sa oled see isik kelle kaart sul on?
Just ja selle pärast imebki vilinal see uus sisteem tänase ID-pileti kõrval.
Ja seda veel enam selles "statistika" võtmes nagu Surfdata mainis.
Validaator annab infot palju inimesi peale astus aga palju nad seda liini kasutasid, kui pikalt sõitsid ei saa.
Seega väga ühe palgeline info, et ettekäändena kasutada.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Tallinn läheb üle e-piletisüsteemile mine lehele eelmine  1, 2, 3, ... 30, 31, 32  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.