Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 438, 439, 440  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas möödasõidul ületad kiirust?
Ei, kiirus peab jääma karmilt lubatud piirkiiruse juurde
1%
 1%  [ 3 ]
Mõnikord läheb ca 5km/h üle
4%
 4%  [ 13 ]
Mõnikord läheb ca 10km/h üle
10%
 10%  [ 30 ]
Mõnikord läheb ca 15km/h üle
7%
 7%  [ 21 ]
Mõnikord läheb ca 20km/h üle
24%
 24%  [ 67 ]
Mõnikord läheb ca 30km/h üle
23%
 23%  [ 63 ]
Mõnikord läheb ca 40km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
Mõnikord läheb ca 50km/h üle
8%
 8%  [ 22 ]
Mõnikord läheb ca 70km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
hääli kokku : 273

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.11.2012 14:24:07 vasta tsitaadiga

Ei ole ma midagi üles reguleerinud. Ausaltöeldes näitab vasakpoolne tuli isegi grammike allapoole kui määrustik ette näeb.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lightbluefox
HV Guru

sõnum 25.11.2012 14:40:11 vasta tsitaadiga

laurx, selleks peaks miilits tajuma, et midagi on velesti icon_razz.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 25.11.2012 17:12:56 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
tsitaat:

Kui sa oled oma tuled kõrgemale kerinud, siis sa oled juba liiklushuligaan, kes sihilikult vastutulijaid pimestab. Laurx, sina alati kaebad vastutulijate tulede pärast. Kui sul omal on võimalik ohutult sõita pimedal maanteel 90km/h lähituledega, siis su oma tuled on kenasti vastutulijale silma keeratud. Ja kui ei ole, siis sõidad sa pimesi.

Kui sõita pimedas valgustamata teel lähituledega ja keegi tuleb ka lähituledega vastu, siis näed sa vastutulija poolt valgustatud teed ja seda, et midagi ei ole sinu ja vastutulija vahel.

bla. 25m - 60m. kui ma kellegi taga sõidan, mida tegelikult juhtub üsna sageli, esiteks ajast tulenevalt teiseks sellest,et ma ei vitisi igast ette jäävast asjat mööda rallida ja sellisel juhul ma ei saa sõita täistuledega. esteks selle pärast, et 60 meetri pealt saab esimese auto juht nii korralikult silma mingist peeglist, et ta teeks paari minuti pärast äkkpidurduse, teiseks ma ei taha, et mingi jõulupuu mul omal taga töllerdab. ma ei viitsi ka tuledega klõpsida ja vahetan neid siis kui ma järgmsie 10 -15 sekundi jooksul uuesti klõpsima ei pea. ei sikli ega autoga.

Kui ma nii kehvasti seletasin, et sa aru ei saanud, siis vabandan ja kordan üle - ma rääkisin vastutulevatest autodest, mitte kellegi sabas sõitjatest. 60m on loomulikult liiga lähedal teise sabas täistuledega sõita. See on tegelikult ka liiga lähedal lähituledega sõitmiseks maanteel täiskiirusel. Tuletame meelde, et liiklusseadus nõuab 3-sekundist pikivahet, mis 90km/h on 75m. Pimedas ja/või kehva nähtavusega võiks see vahe veel suurem olla.

Kui sa sõidad kellegi sabas, ei ole mingit vajadust sellel, et sinu ja tema vahel oleks kogu tee valgustatud. Sa näed ju eesõitja poolt valgustatud teeääri ja lisaks seda, et sinu ja tema vahel miski tema tulesid ega valguslaiku ei varja. Kui eessõitja ja sinu vahele jääb mõni sekund pimedust, pole see midagi ohtlikku. Tegelikult ongi pimedas ja halva nähtavusega kõige ohutum sõita kellegi järel (lähituledega loomulikult!), hoides seejuures muidugi piisavat ja ka eessõitjale mugavat pikivahet. Kui pole plaanis ette trügida, võib pikivahe vabalt ka 150-200 meetrit olla. Eesõitja tuled valgustavad sel juhul isegi kaugemale kui su oma täistuled näitaksid ja tema valgustatud teeosa ja ääred on väga hästi jälgitavad. Enda tuledest valgustatud teed vaadatakse vaid niipalju, et tee peal ja õiges kohas püsida. Kui eessõitja põhjendamatult kiirusega ei mängi ega veni, on sedasi sõita äärmiselt mugav ja ma eelistan seda igal võimalusel.

Kordan veelkord üle - ma rääkisin/kirusin neist juhtidest, kes sõidavad pimedal maanteel lähituledega ka siis, kui temast eespool ei ole kilomeetri(te) ulatuses ei vastutulijaid ega eesõitjaid. Nad sõidavad ette enda valgustatud teeosast, kuna kasutavad lähitulesid, ja pole ka kedagi teist, kes nende endi tuledest kaugemal teed valgustaks. Sõidetakse pimesi joonte ja teeääre järgi, teadmata mis on ees.

Ma ei saa päris hästi aru, miks ma siin autojuhi maanteesõidu A-d ja O-d siin tõestama pean juhtimisõigust omavatele autojuhtidele icon_eek.gif
See pole enam mingi enda turvalisuse tagamise küsimus, nagu aastaid tagasi oli probleemiks turvavöö kasutamine. See on teiste liiklejate ja oma masinas istuvate kaasasõitjate ohutuse tagamise küsimus või õigemini on see nende tervise sihilik ohustamine äärmiselt ohtlike ja ebaõigete sõiduvõtete kasutamisega.

tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.11.2012 17:18:28 vasta tsitaadiga

Selliste "haiglaste" persesrippujate vastu aitab edukalt tagumiste udutulede lüliti... icon_wink.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 25.11.2012 17:49:09 vasta tsitaadiga

Dogbert, juu tal siis pole pime. las sõidab. Etz, pidurdamine kah. tõhusam. äärmuslikes oludes pidurdan nii, et ta peab mööda sõitma ja sõidan ise natuke aega oma "diskoga" saba. sikliga on seda parem teha olnud. VFR i tuleD on nii heaD, et saab.
ma pole viitsind kontrollida, kas tagumine udukas töötab. esimesed töötavad igatahes.

Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 25.11.2012 17:56:30 vasta tsitaadiga

Mina ei viitsi nii tühiste asjade peale närvi minna ja mingeid manöövreid planeerima ei hakka sellistel puhkudel.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.11.2012 18:08:34 vasta tsitaadiga

Ju tal... nagu ma kirjutasin, kui ta ei ole öökull või oma öönägemisseadmeid, siis on see välistatud füüsikaseaduste ja lähituledele kehtivate standardite ja nõuetega icon_smile.gif
Tal on suurem potentsiaal (mitmekordseks) mõrvariks saada kui Bemmi-Kristjanil. Ja sarnaselt Kristjaniga mitte kogemata, vaid elementaarsete ohutusreeglite sihiliku eiramise tõttu. Ma pooldaks sellise käitumise võrdsustamist joobes juhtimisega, st kriminaalkaristust väärivaks. Kui joobes juhil on veel mingi võimalus õnnetust vältida, siis pimesikul praktiliselt mitte mingit.

tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 25.11.2012 20:10:21 vasta tsitaadiga

Ma saan su jutust, aga ise nii ekstreemselt ei mõtle. Mind huvitaks, kas kuskil mingi andmebaasi, kus oleks erinevate autode tulede valgusvihud ja kui kaugele näitavad (kunagi tehnikamaailmas või kus iganes tavaliselt oli selline info ka olemas, äkki on ka digitaalsel kujul see andmebaas) . Mind huvitaks palju uute-vanade, kõrgete-madalate autode tulede näitamise vahe on..
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 25.11.2012 21:21:25 vasta tsitaadiga

Mairo käisid täna tallinnas?
icon_smile.gif
Gonsioris mingi hõbedane mersu sõitis slaalomit, mönusa hooga ikka.
Siis Pronksi ristis jäime seisma, mersu oli kolmas punase tule taga, mina kaks autot tagapool, tuli läks punaseks, seisame, mersu hüppab oma reast välja paneb vasakule keeramise reast otse üle kaubamaja poole. Oleks kõrvalt keegi hooga tulnud oleks selline laks käinud rsk, et... Täis punasega üle. Foori taga seista pole mõtet, oled kolmas süsti kõrvalreast mööda, jõuad veel üle ka äkki...
Edasi sõites, kaubamaja ristis, suur must jeep paneb tuimalt punasega otse üle... Pärast foori taga jõudsin järgi, järgmises kurvis olime kõrvuti, raibe vajus mönuga minu ritta, tahtis mu nina kaasa võtta, pärast läksin kõrvale, mingi plika, sõidab nina roolis kinni, no ikka täiega rinnuli rooli peal. Pühapäevad ei mõju inimestele ikka hästi.

tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.11.2012 22:31:15 vasta tsitaadiga

mario20031 kirjutas:
Ma saan su jutust, aga ise nii ekstreemselt ei mõtle. Mind huvitaks, kas kuskil mingi andmebaasi, kus oleks erinevate autode tulede valgusvihud ja kui kaugele näitavad (kunagi tehnikamaailmas või kus iganes tavaliselt oli selline info ka olemas, äkki on ka digitaalsel kujul see andmebaas) . Mind huvitaks palju uute-vanade, kõrgete-madalate autode tulede näitamise vahe on..
Autode põhitulede valgusvihkude kuju ja lähitulede valgusvihu piiri kaugus on määratud standarditega, mida kõik laternate ja autode tootjad peavad järgima. Euroopa ja Ameerika omad on erinevad, aga mõlemad on rangelt reguleeritud.
Minuteada on seal väga vähe manööverdamismaad. Et konkreetne laternate mudel vastab standardile ja seda on kontrollitud vastava institutsiooni poolt, näitab laternatel olev vastav tähis. http://en.wikipedia.org/wiki/ECE_Regulations

tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 25.11.2012 22:46:56 vasta tsitaadiga

Dogbert, eri autode valgusvihkude ulatus ja laius võib ikka üsnagi erinev olla.
Vaata kasvõi mainitud TMi teste.
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 26.11.2012 16:33:12 vasta tsitaadiga

See,et parkimistrahvid võiks kõik kehtetuks tunnistada siiski vist ei toimi. Seadmed millea trahvikviitung välja trükitakse on taadeldud ja mängus on ka inimlik faktor eks siis kontrolör,kes on tunnistajaks et see auto oli sellel kellaajal seal lisaks kaamerale (nagu mingite röövimiste või tapmiste puhul pealtnägijad on inimlikeks faktoriteks)...Siiski idee oli mul hea icon_biggrin.gif
tagasi üles
Max Powers

sõnum 26.11.2012 16:34:19 vasta tsitaadiga

jah, ootame uusi ja paremaid ideid
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 26.11.2012 16:51:18 vasta tsitaadiga

äkki saab "ühisteenused" ka kuidagi siiski seljatada. Ühtegi Europarki viivist/trahvi või kuidas iganes seda kutsuda, ei pea õnneks praegugi maksma. Oleks ainult Europarkil rohkem parkimisalasid icon_biggrin.gif
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 26.11.2012 19:35:12 vasta tsitaadiga

Tänase suure uduga ilmusid liiklusesse tegelinskid, kes linnas sõidavad tagumise udukaga. Mõni sai peale vilgutamist aru, teine lasi õndsalt edasi...
Kommentaarid: 197 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 186
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 26.11.2012 19:38:55 vasta tsitaadiga

Maanteel oli abiks küll, vahepeal kadus igasugunegi nähtavus... + korralik kiilasjää... Talv tuleb thumbs_up.gif
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 26.11.2012 20:24:36 vasta tsitaadiga

Mulle tuli üldse mingi neeger keset linna vastu kel vaid vasakpoolne parktuli põles ja kõik icon_rolleyes.gif
Samuti tuigerdavad endiselt mingid "mehed mustas" ringi mööda sõiduteid, keda lihtsalt ei näe.

Ning mendid selle asemel, et neid parktuledega sõitjaid ja helkurita mehi noomida/trahvida, passivad rsk 2 tundi lihtsalt mu auto kõrval, et ehk ma satun sinna sellel ajal ja saavad vähemalt hoiatuse ära teha... icon_rolleyes.gif (rikkudes ise ka selle tegevusega juba seadust tegelikult) (parkisin väheke keelualas - samas ei jäänud mitte kellelegi jalgu seal)

EDIT: Kas vahepeal on vastu võetud mingi krdi seadus, et ringile minnes peab suunda näitama icon_eek.gif
No koguaeg näen, kui need ringile lähevad, näitavad suunda...
Spoiler Spoiler Spoiler

Või tulevadki sealt koolist need, kes ringile minnes näitavad suunda aga sealt väljudes mitte icon_rolleyes.gif

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 26.11.2012 21:31:34 vasta tsitaadiga

Mingi popp värk on taksodel parkimismärki eirata antud kohas parkimise asukoha üle?
http://goo.gl/maps/oVmyg
Seistakse keset esimest rida tipptunni ajal thumbs_up.gif
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 26.11.2012 21:35:38 vasta tsitaadiga

Ma olen seal küll neid vaid õiges kohas, ehk kõnniteel ootamas näinud.
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 26.11.2012 21:37:09 vasta tsitaadiga

Ta näitas et keerab vasakule mitte paremale. Aga lambad jah, oleks siis esimesest teeotsast ära keerand... Ise panen ka suuna sisse kohe kui ringile jõuan, eeldusel,et keeran kohe ringilt välja kah, vahest ei pane üldse icon_smile.gif
tagasi üles
antoonio
HV kasutaja

sõnum 26.11.2012 22:06:27 vasta tsitaadiga

Ise näitan kah suunda siis (enne ringi ) kui esimeselt mahasõidult kohe lahkun ja eeldusel, et keegi samalt suunalt kus lahkun tahab ringile laekuda. Väljudes üldjuhul ei näita kui keegi ringile trügimas pole, tagasõitjale ei ole see inf oluline kuhu ja millal lähen. Teistele abiks küll.
tagasi üles
Matti
HV veteran
Matti

sõnum 26.11.2012 22:58:15 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:

Või tulevadki sealt koolist need, kes ringile minnes näitavad suunda aga sealt väljudes mitte icon_rolleyes.gif
Vastupidi... ringile sõites näitavad suunda maalt linna eksinud õuldskuul mehed sikside ja diiselmersudega.

Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
Max Powers

sõnum 26.11.2012 22:58:25 vasta tsitaadiga

http://www.reporter.ee/2012/11/26/naisjuht-blokeeris-kaubanduskeskuse-sissepaasu/
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 26.11.2012 23:16:20 vasta tsitaadiga

Matti, vasakut suunda olen eedeni ringil näinud ka liinibussil vilkumas. enamasti kaasneb sellise vilgutamisega veel liiklushuumorit. väljasõidul enamasti ei nädiata suunda ja sõidetakse maha kust juhtub, mitte sealt , ksut liikluskorraldaja seda ette näeb.
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 27.11.2012 00:38:33 vasta tsitaadiga

Anti112 kirjutas:
Ma olen seal küll neid vaid õiges kohas, ehk kõnniteel ootamas näinud.
Miskipärast on aga rahval isegi nagu harjumus vajuda sujuvalt seal massiliselt esimesest reast teise, kuna ollakse harjunud, et see on taksode parkimise koht ja tuleb 2 meetri kauguselt äärekivist sõita.
Üsna murettekitav on teises reas sõita, kui vasakpoolseim rida, mis keerab Tõnismäele, jääb seisma ja paremalt vajutakse peale jättes keskmise rea jaoks ~1 meetri jagu ruumi vaid.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 27.11.2012 01:11:02 vasta tsitaadiga

Eks see teemärgistus on seal kulunud ja osad autojuhid ei tea, et mõlemad read teevad jõnksu paremale.

Eile nägin Narva mnt-Pronksi ristis Soome numbritega auto juhti, kes sealse vasakjõnksu peale hämmingusse sattus ja oleks selle tulemusena kaks korda järjest kõrvalsõitjate küljed ära äestanud... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 27.11.2012 09:24:43 vasta tsitaadiga

Mitmetes riikides tähendab vasak/parem(olenevalt mispidine liiklus on) suuna näitamine ringil tagasipöörde sooritamist.
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 27.11.2012 09:44:39 vasta tsitaadiga

Tallinn laiendab südalinna parkimisala

Spoiler Spoiler Spoiler

Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 27.11.2012 10:49:39 vasta tsitaadiga

Tasuta ühistransporti on ju vaja kuidagi rahastada.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 27.11.2012 10:54:29 vasta tsitaadiga

https://twitter.com/TLN_TRANSPORT
tagasi üles
Matti
HV veteran
Matti

sõnum 27.11.2012 15:32:57 vasta tsitaadiga

Pohh, ma pargin Jevropargis tasuta. thumbs_up.gificon_lol.gif

Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
Max Powers

sõnum 27.11.2012 15:36:54 vasta tsitaadiga

Europarkis tasuta parkimise peamine eeldus on, et nad ei tea sinu kontakte?
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2012 15:41:32 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:

Ning sul on sobiva taustaga auto mille kohta poleks ühtki ülestähendust nende koostööpartnerite juures (liising- ja rendifirmad, mõned esindused, paar kasutatud autode müüjat).

Liisingauto (ka ametliku järelmaksu/kapitalirendi) puhul võid sisuliselt "tasuta parkimise" välistada, läbi lepingute läheb too leppetrahv finantsasutusele ning, vastavalt oma lepingule, maksad veel midagi lisakski.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Max Powers

sõnum 27.11.2012 15:47:33 vasta tsitaadiga

Selleni ma tahtsingi jõuda. Pargid mõnda aega tasuta ja siis pead mingil põhjusel neile oma kontaktid andma.
Näiteks vigastad enda autot nende parklas vms
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 27.11.2012 16:33:01 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
Jah. Laurx ütleks selle peale,et pole vaja roosa lipsuga iizingumehi toita,siis keegi ei tea ka kontakte icon_biggrin.gif. Tegelikult nii oma kogemus kui ka tutvusringkonnas pole ka ükski liisinguauto trahv kohale jõunud. St praktiliselt siiski suht savi,kui sa just otse Europarkile oma kontakte mingil moel ei anna.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 27.11.2012 16:34:29 vasta tsitaadiga

mario20031 kirjutas:
Max Powers kirjutas:
Jah. Laurx ütleks selle peale,et pole vaja roosa lipsuga iizingumehi toita,siis keegi ei tea ka kontakte icon_biggrin.gif. Tegelikult nii oma kogemus kui ka tutvusringkonnas pole ka ükski liisinguauto trahv kohale jõunud. St praktiliselt siiski suht savi,kui sa just otse Europarkile oma kontakte mingil moel ei anna.

Ok, aga kui ühel päeval tekib vajadus? Arvestades nende tühermaa stiilis parklaid
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 27.11.2012 16:37:56 vasta tsitaadiga

Ma ei mõista,et mis vajadus sul tekkida võib nendega ühendust võtta? icon_biggrin.gif
tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 27.11.2012 16:41:56 vasta tsitaadiga

Oleneb kaua viimastest "trahvidest" möödas on. 3 kuud oli vist see aeg kui auto omanik peab teadma kes ta sõidukit kasutas? Kui kauem kui 3 kuud siis ei pea kasutajat "mäletama" ning trahvi ei saa autole vormistada
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 55
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 27.11.2012 16:43:31 vasta tsitaadiga

6 kuud see aeg minu meelest,kuid põhimõte on selles et kuna tegu erafirmaga,siis neil puudub ligipääes andmetele,kes on auto omanik. Nad küll võivad näha auto numbrit,aga nad ei saa seda numbrit nimega kokku viia icon_biggrin.gif
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2012 16:48:01 vasta tsitaadiga

Kontori kõrval parklas (parkimist korraldab Europark) läks just (~30min tagasi) ühel ratas lukku ja paarile kollane lipik mini-grip kotis kojamehe alla...
Lukustatud tegelasel olen regulaarselt seda kollast teadet esiklaasil näinud (kasutab igapäevaselt antud parklat).

Parkla ise kusjuures on väga selgelt tähistatud ja kasutamiseks peamiselt vaid rentnikele (ja nende klientidele), seega väita, et eraparkla pole tähistatud antud juhul ei saa... Ei saaks ka väita, et tasumine keeruline (pargib pea-aegu töötava-toimiva automaadi kõrval...)
tagasi üles
Max Powers

sõnum 27.11.2012 16:48:56 vasta tsitaadiga

Miks? No näiteks lõhud auto ära nende parklas.

ref, enamus saabki aru, et tegu tasulise kohaga. Kasvõi näiteks Mario siit samas teemast
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 27.11.2012 16:51:26 vasta tsitaadiga

Kas mitte selline asi pole juba olnud,kus autoomanik kutsus politsei,et mis huinjaa see on ja mis õigusega europark neid paigaldab,sest tegelikult neil pole õigust sellist asja teha. Ma võtaksin kuskilt laenutusest enne ketaslõikuri,kui maksaks europarkile raha icon_biggrin.gif

Max Powers kirjutas:
Miks? No näiteks lõhud auto ära nende parklas.
normaalne frukt peab siis ise olema. Sõidad vastu posti kuskile kesk parklat? icon_biggrin.gif Sorry, ma ikka ei saa veel aru,mida sa mõtled
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 27.11.2012 16:51:35 vasta tsitaadiga

Vaatame asja nii, et sa pargid nende maal ja ei täida nende tingimusi. Kas neil ka siis puudub õigus sind nssida? Keegi pargib end su hoovi ja sa ei tohi midagi teha? Ei tohi ta autot hoovist välja vedada?
tagasi üles
Max Powers

sõnum 27.11.2012 16:55:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:

normaalne frukt peab siis ise olema. Sõidad vastu posti kuskile kesk parklat? Sorry, ma ikka ei saa veel aru,mida sa mõtled

Paistab, et sa pole nende parklatest käinud piisavalt. Piisavalt auke seal ja mõnes kohas varisevad seinad.

Aga jah, sa ju saad aru, et see on kellegi teise maa.
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 27.11.2012 16:57:31 vasta tsitaadiga

http://juura.ee/gw.php/board/topic/view/id/13895 Kinnisasi ja avalik parkla on erinevad asjad

tsitaat:
mõmm 9.02.2011 11:11 (1 aasta tagasi)
Nagu öeldud, on muu hulgas leidnud riigikohus rattaluku paigaldamise õigusega vastuolus oleva. Kui oleks tegemist suvalisele eramaale omavolilise parkimisega, oleks võibolla õigustatud omaabi korras kinnisasja valduse kaitse. Eraparklad on oma tegevuse suunanud avalikkusele, st nad on teinud võimalikuks igaühele territooriumil viibimise, sinna sõiduki parkimise või sellega peatumise. Veelgi enam, munitsipaalterritooriumil asuvast parklast eristab neid vahel vaid märkamatu sedel "Eramaa". Parkimiskella paigaltamata jätmist või tasu mingil põhjusel tasumata jätmist (mobiiltelefoni tehniline tõrge vms) ei saa pidada sellise avalikult kasutatava platsi valduse sääraseks rikkumiseks, mis õigustaks vara omaalgatusliku arestimise.

Lisaks veel
Liiklusjurist peab eraparkla võlglaste rattalukustamist ebaseaduslikuks

viimati muutis mario20031 27.11.2012 17:00:17, muudetud 1 kord
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2012 16:57:36 vasta tsitaadiga

No sõiduk asub eravalduses (väga selgelt on sildid ja piirangud) ning eravalduse omanik on läbi volituse teinud ühele juriidilisele isikule antud alal asju korraldada... Ja nüüd siis mainitud isik kindlustas tuvastamata vallasvara teisaldamise vastu (kuna nii mitmeski mõttes on tolle territooriumi haldaja/omanik siiski vastutav antud vallasvara eest) ning on teinud endast kõik, et antud territooriumile jäätud vallasvara omaniku tuvastamiseks (kui ta seda ei tee võib ju, auto varguse korral, teda süüdistada selle võimaldamises - JOKK).

Lisaks võib eravalduse omanik mõistlike hoiustamiskulude hüvitamist nõuda...

Seega mõlemat pidi JOKK... Osaliselt JOKK (aga teps mitte moraalne) sõiduki omaniku/juhi poolt ja samamoodi JOKK Europargi poolt.

Relakaga asjatamise peale kutsutaks siinkohal tõenäoliselt kas maja rentnike või omaniku poolt politsei ka kohale - "veidi" kahtlane tunduks. Iseenesest oleks huvitav, mis seisukoha nad antud juhul võtaks, teise isiku vara lõhkumine-rikkumine ei ole siiski isegi JOKK

e: Tähistuse järgi on vägagi üheselt mõistetav, et nüüd avalikkusele suunatud parklaga ei ole tegemist... See on samapalju avalik parkla, nagu näiteks mõne veoettevõtte hoov.

viimati muutis ref 27.11.2012 17:01:03, muudetud 1 kord
tagasi üles
Max Powers

sõnum 27.11.2012 17:00:54 vasta tsitaadiga

mario20031 kirjutas:
http://juura.ee/gw.php/board/topic/view/id/13895 Kinnisasi ja avalik parkla on erinevad asjad

tsitaat:
Nagu öeldud, on muu hulgas leidnud riigikohus rattaluku paigaldamise õigusega vastuolus oleva. Kui oleks tegemist suvalisele eramaale omavolilise parkimisega, oleks võibolla õigustatud omaabi korras kinnisasja valduse kaitse. Eraparklad on oma tegevuse suunanud avalikkusele, st nad on teinud võimalikuks igaühele territooriumil viibimise, sinna sõiduki parkimise või sellega peatumise. Veelgi enam, munitsipaalterritooriumil asuvast parklast eristab neid vahel vaid märkamatu sedel "Eramaa". Parkimiskella paigaltamata jätmist või tasu mingil põhjusel tasumata jätmist (mobiiltelefoni tehniline tõrge vms) ei saa pidada sellise avalikult kasutatava platsi valduse sääraseks rikkumiseks, mis õigustaks vara omaalgatusliku arestimise.

Aga sa ju saad aru, kus sa oled. "Sa" all mõtlen just sind, mitte kedegi umbmäärast.
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 27.11.2012 17:12:58 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
mario20031 kirjutas:

tsitaat:

Aga sa ju saad aru, kus sa oled. "Sa" all mõtlen just sind, mitte kedegi umbmäärast.
Noup,kindlasti mitte. Mina olen mingi suvaline tux.gif ,kes ajab vaikselt omi asju icon_biggrin.gif
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 27.11.2012 17:25:09 vasta tsitaadiga

mario20031, määrav on siiski see kas sa saad asja mõttest aru, kui sa suudad tõestada et sa oled vaimse alaarenguga pingu siis on tõesti ebaõiglane mingit trahvi määrata
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 27.11.2012 18:24:09 vasta tsitaadiga

jutt konkreetselt Europark'ist ja seal ei pea mina kui kodanik midagi tõestama icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 438, 439, 440  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.