praegune kellaaeg 25.06.2025 14:50:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
-N0L1F3R-
HV vaatleja
|
25.11.2012 01:00:23
Kõvaketas Barracuda 7200.11-ei näe BIOSIs |
|
|
Mul failis täna kõvaketas Barracuda 7200.11,500 GB(BSY viga).Netist leidsin ravi,aga paraku pole kusagilt võtta Nokia CA-42 kaablit.Küsimus selline,et kui mu arvutil on olemas COM-port,kas kuidagi on võimalik ka ilma RS232-to-TTL Adapterita või Data kaablita seda teha,nt otse COM porti ühendada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
25.11.2012 11:19:32
|
|
|
Otse COM porti ära nüüd küll ühenda, RS232 ja TTL on veidi erinevad signaalid/pinged. Kui see võimalik oleks, siis poleks ju RS232 - TTL adaptereid üldse vajagi valmistada, õigus? Pead ikka rahakoti rauad lahti tegema, pole pääsu.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
25.11.2012 13:50:59
|
|
|
Ma loodan, et teemaalgataja ei pahanda, kui oma probleemi ka siin kirjeldan.
Ketas on ST2000DM001 2TB. Ja trikitab teine, kord on BIOS-is näha, kord mitte. Kui BIOS ta tuvastab, siis töötamisel probleeme pole. Huvitav on see, kui masinas on mitu ketast, siis vahel kaovad ka ülejäänud või osa neist. Ja nii erinevais masinates. Anomaaliaid põhjustab vaid nimetatud ketta külgeühendamine.
Vahel on abi restardist, vahel on vaja tõsta datakaabel teise porti, et ketas taas nähtavale ilmuks, ja on ka hetki, kui käivitub probleemideta.
Kas võib tegu olla samuti firmware probleemiga?
Smart`is on ka üks minu silmale imelik väärtus: "Airflow temperature". Ei meenu, et oleks mõnel kettal sellist väärtust näinud.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
-N0L1F3R-
HV vaatleja
|
25.11.2012 16:27:21
|
|
|
Probleem polegi rahakoti raudade avamises-vaid selles et koht kus neid avada,asub kaugel või võtab kaua aega.Suht kohe oli vaja neid faile selle ketta pealt kätte saada.Tean RS232 signaali erisusi küll-lihtsalt küsisin,kas äkki on veel variante peale adapteri kasutamise olemas-lihtsalt pole hetkel võtta.Äkki on mingi emu olemas?Mis töötab läbi COM-pordi või USB?Kodus lihtsalt pole vahendeid et ise ehitada ka-pole jootekolbi ja ei tea kas MAx232 kiibi kusagilt välja kaevaks
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
25.11.2012 16:48:38
|
|
|
Kui on "päris arvuti" COM port, siis see annab +/-12V välja, seda pinget küll ei soovitaks kettale sisse lastal. Läpakal on jah seal +/-5V, selle ketas võiks isegi üle elada. Mingi emulaator sind seal ei aita.
Aga USB - RS232/COM adapterist annaks vajaliku asja teha küll (ilma jootekolvita paraku raskendatud), seal sees on ju USB - UART/TTL kivi ja peale seda TTL - RS232 kivi (max232 vms.). Juhul muidugi kui 5V TTL sobilik on, 3.3V TTL jaoks vaja veel pingemuundur ehitada/otsida.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.11.2012 17:52:13
|
|
|
tcumen kirjutas: |
Smart`is on ka üks minu silmale imelik väärtus: "Airflow temperature". Ei meenu, et oleks mõnel kettal sellist väärtust näinud.
 |
Airflow temperature on Seagate'i puhul n.ö masinale arusaadav ja SMARTi poolt kõigi teiste parameetritega sarnaselt käsitletav temperatuur, mis ei ole Celsiuse ega mõneks muuks kraadidega ühikuks teisendatud, vastandina siis inimesele loetavale (human readable) Temperature parameetrile. Ma ei välista, et seda võidakse ka mõõta mõnest muust punktist kui Temperature parameetrit.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
27.11.2012 20:00:08
|
|
|
tcumen kirjutas: |
Kas võib tegu olla samuti firmware probleemiga?
|
Ise küsin, ise vastan.
Tõenäoliselt see nii on. Lasin uue firmware peale, ja nüüd ketas enam ei piparda.
Aga eks aeg näitab ....
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|