Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
anduke88
Kreisi kasutaja

|
13.11.2012 23:04:43
Samsung TV heli probleem |
|
|
Tere
Oleks vaja abi helisüsteemi poole pealt.
Nimelt on olemas Samsungi 3D teler, millel mudelinimeks D6100 ja teine osapool on eraldiseisev helisüsteem. Helisüsteem on iseenesest superkorralik, aga kahjuks ajale jalgu jäänud, nimelt on heli sisendiks see RCA (punane ja valge audiokaabel).
Kuna TV on väga õhuke, siis enamus väljundeid on välja toodud mingite lisajuhtmetega (ehk teleri küljes on need nö micro otsad ning samsungi endapoole pikendus teeb sellest tavaotsa).
Esimene link, mille leidsin, kus kuidagimoodi tagapaneel teleril ära toodud (http://www.hdtvtest.co.uk/image/hdtv/Samsung-UE40D6530/rear-connections.jpg).
Hetkel on minul lahendatud asi nii, et EXT (RGB) pessa teleri tagapaneelil on pandud samsungi enda pikendus, mis teeb sellest august SCART ühenduse. SCARTi otsa on pandud adapter, mis teeb sellest RCA, ja sinna otsa pandud helisüsteemi RCA otsad, mis jooksevad helisüsteemi ja sealt omakorda kõlaritesse ja subwoofrisse.
See oli ainukene viis, kuidas ma tookord süsteemi tööle sain.
Antud viisil ühendusel on hetkel 2 probleemi:
1) nimelt kaablit vaadates kõik toimib-heli on olemas tv kõlarites kui ka helisüsteemis, AGA:
nimelt on heli sünkroonist väljas. Ehk ütleme nii, et sel ajal kui TV kõlarist lõpeb öeldud sõna lõpp, siis helisüsteemis see algab alles.
TV menüüs on üks heli sünkroonimise vahend, kus annab heli paika timmida (delay vms selle asja nimi on). Noh, saan asja paika, aga kui TV-l kanalit vahetan, on asi jälle sünkroonist väljas Ja kui lähen esimesele kanalile tagasi, on kõik OK. Ja kui võtan kolmanda kanali ja seal heli paika timmin ja lähen tagasi esimese kahe peale, on neil kahel heli sünkroonist väljas.
Tundub, et see timmimine on pigem teleris kanali programmi põhine. Sest kanaleid vahetades läheb jälle sünkroonist välja.
2) Helisüsteem töödab kiiksuga (vt punkt 1 ehk sünkroonist väljas, aga siiski töötab) kaabel tv-ga. Aga kui tahta vaadata midagi kõvakettalt, ehk näiteks salvestatud saadet või midagi internetist või midagi USB pulgalt (näiteks filmid vms), siis TV kõlaritest heli tuleb, aga helisüsteemi kõlarid on täiesti tummad. Olen proovinud menüüdes kõiki seadeid puutuda-kasu ei midagi-ei saa kuskilt heli helisüsteemi.
See asi on olnud teleri ostust alates. Olnud ka pärast firmware update'i. Pigem kaldun arvama, et asi võib olla kaabelites või TV tagustes ühendustes?
Proovisin ka varu RCA kaabliga-täpselt sama jama.
Äkki on asi selles, et mul asi teleri taga ühendatud valesse auku või valet moodi et süsteem segast paneb?
Soovitustel pidage meeles, et helisüsteem saab heli läbi RCA kaabli (L ja R), seega kui probleem on ühenduses, siis kuidas ja milliest august saaks telerist heli välja ning kuidas see üle RCA juhtmesse? Sooviks oleks, et heli oleks sünkroonis iga teleri kaabliprogrammiga ning toimiks heli ka siis, kui midagi näiteks USB pealt vaadata.
Kõvaklapi auk ei ole mõeldav, siis peaks seda pistikut käima seal iga kord näppimas.
Juhuks kui keegi TV otsi ei tea, siis mul on valida selliste aukude vahel :
USB 3 / USB 2 / Digital Audio Out (optical) / USB 1 (HDD) / HDMI 4 / HDMI 3 / HDMI 2 (ARC) / HDMI 1 (DVI) / AV IN, Component / PC DVI IN / EXT (RGB) / kõrvaklapid / LAN / Ant in.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
13.11.2012 23:29:51
|
|
|
Kui menüüs on valitud, et mängib nii telekas kui ka võimendi+kõlarid, siis on nii teleka kui ka eraldiseisva helisüsteemi heli pildiga sünkroonist väljas?
Üks variantidest oleks kasutada analoogi kätte saamiseks Optical TOSLink / Coax Digital Audio to Analogue RCA Phono Converter nimelist vidinat, ent prooviks kõigepealt siiski ilma selleta hakkama saada ning välja selgitada milles probleem võiks olla.
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
13.11.2012 23:59:34
|
|
|
Jah, täpselt nii ongi.
Kui TV on kaabel tv peal- siis kostub heli nii tv kõlaritest kui ka välisest seadmest. Kui valida TV menüüst väline kõlar, siis tuleb kaabel-tv heli otse välisest seadmest ja tv kõlarid ei mängi. Kui menüüs valida tv kõlar, siis tuleb mõlemast. Kusjuures menüüs ongi valik, kas tv või väline kõlar. Ei olegi valikut, et saaks mõlemaid korraga. Kuigi vaadates näiteks mingit kindlat muusikavideot, kus laulja hakkab laulma täpselt sel hetkel kui pildil suud liigutab, siis isegi minu meelest välise kõlari reziimis on tunne, et heli tuleb mingi viivitusega üle.
Kui TV viia usb/neti peale, siis kostub heli ainult tv kõlaritest, kuid välisest seadmest ei tule piuksugi. Isegi ka siis mitte, kui heli seadete alt valida ainult väline seade. Siis on toas täiesti vaikus.
Teleri heli menüüs on SPDIF-väljundi menüü, kus saab muuta heli vormingut-hetkel on see PCM ja teise riba pealt saabki kruttida seda heli viivitust. Antud menüüst saabki näiteks kaabli pealt midagi vaadates/kuulates heli sünkrooni timmitud, kuid kanalit vahetades on see jälle paigast ära. Siis seda menüüd vaadates on heli viivituse riba täpselt samas kohas, kus ma ta eelmise kanali korral jätsin, näiteks 200 peale.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
14.11.2012 00:07:14
|
|
|
Kõrvaklapiväljundist ei ole proovinud heli võtta?
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
14.11.2012 12:56:32
|
|
|
Minu meelest ma esimestel kordadel, kui telekas koju tuli, siis proovisin. Siis vahest aru ei saanud. Aga sellega on see asi, et siis ei tulnud teleri kõlaritest mitte midagi. Ja nii ma selle asja sinnapaika jätsingi ning hakkasin muid lahendusi otsima. Sai proovitud heli ka võtta AV väljundist, aga sealt ei toiminud. Toimis ainsana vaid see EXT (RGB) pesas ja seda saigi hakatud kasutama. Ja kasutanud olen tänaseni nii, et kui midagi tuleb telerist ja siis olen lihtsalt teleri heli 0 peale kruvinud. Ainsana on häirunud see, et niimoodi on olnud heli sünkroonist väljas. Et näed, et ekraanil juba liigutatakse suud ja 1-2 s jooksul tuleb kõlarist alles heli.
Praeguseks mul enam ei ole seda otsikut, mis istuks kõrvaklapi pessa ja mille taha saaks selle RCA ühendada. Mingi on, mis käis kuskile arvuti taha, kuid sellel on mingi otsakene (nö seelik ümber), mis ei lase otsa lõpuni sisse pista kõrvaklapi pessa. (leidsin väikese näite netist: http://www.audiogear.com/Resources/Adpt-2RcfRcm.jpg
Kui ühendada päris kõrvaklapid TV taha kõrvaklapi pessa, siis on heli väga korralik ja muusikavideote järgi tundub, et heli tuleb sealt ilma viivituseta.
Minu point ongi see, et kogu lisa helisüsteemi asi oleks lihtne kasutada- ehk kui tahad ükskõik mida vaadates head heli, siis võtad teise puldi ja lülitad lisahelisüsteemi sisse ja ongi korras. Et ei peaks selleks hakkama juhtmetega iga kord möllama (nt juhet kõrvaklapi auku ajama), kuskil menüüs midagi seadistama jne jne. Et oleks lihtne nii minul kui ka kõikidel teistel antud süsteemi kasutada.
Mul on miskipärast selline karvane tunne, et äkki siiski teeb see EXT (RGB) to scart to RCA juhtmete ja adapterite rägastik selle heliga midagi.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
14.11.2012 18:19:14
|
|
|
PCM valik peaks kenasti 2 kanalit olema, kuid kas Sa selle konkreetse TELEKAS TO SCART/RCA kaablimöllu oled proovinud vahetada, neid kaableid on ka erineva kvaliteediga ning erinevaks kasutuseks (pean silmas, et on erinevaks puhuks neid SCART kaableid/üleminekuid jms - http://en.wikipedia.org/wiki/SCART).
TV kõlarid pluss eraldiseisev helisüsteem on pildiga sünkroonist väljas, sellest saan aru, kuid kui on valitud TV kõlarid ja eraldiseisev süsteem korraga mängima, kas siis TV kõlarist tuleb samasuguse viivitusega heli nagu eraldiseisva süsteemi kõlaritest?
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
spongerdan
HV kasutaja

|
14.11.2012 18:27:39
|
|
|
Mul LG teler ja sellel ka scardist ajaline nihe, aga heli tuleb varem kui teleri kõlaritest .
Samuti ei tule heli scardist, kui usb pealt midagi taasesitan.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
15.11.2012 10:40:30
|
|
|
Vaatan õhtul koju jõudes üle, mis seal teleka PCM all valikud on. Minu meelest oli see heli vormingu menüü ja sealt sai valida, kas PCM või Dolby D. Hetkel peast küll ei tea. Kui on seal valikuid, siis proovin üle veelkord.
Teleka EXT (RGB) mini to SCART kaabel on see, mis teleriga ostes kaasa tuli. Too julla peaks kvaliteetne olema. Aga see adapteri osa, mis käib scart otsa ja teeb sellest RCA, selle kvaliteet võib tõesti olla nagu on. Kuigi seda scart-to-rca adaptrit olen kasutanud oma teise teleka, LG peal, kus olen samamoodi heli välja võtnud telerist, kui xbox on taga olnud. Seal on heli toiminud suurepäraselt.
Küsisin antud asja ka Samsungi poolt. UK omad ütlevad, et see telekas nende regiooni (EU) jaoks tundmatu, kuigi soovitavad teha firmware upgrade'i ja ajada heli siiski sünkrooni läbi tv menüü.
Küsisin asja üle ka Samsung Baltics poolt. Sealt tuli juba asjalikum jutt. Nemad väidavad, et antud teleriga saab ainult heli välja järgmise kolme võimaluse abil: mini jack, optical audio aut, ja HDMI kaablid. Ja et kui soovid ainult head heli, siis tuleb heli menüüst sisse lülitada siiski väline kõlar valik.
Huvitav, milline see mini jack auk veel on?
Ma ise mõtlen, et peaks proovima näiteks mõne hdmi-rca kaabliga?
Aa, panen ka pildi, minu hetke scart-rca adaptrist teleri taga.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.11.2012 11:14:34
|
|
|
Teleka tarkvara/riistvara viga, tõenäoliselt sul muud üle ei jää, kui osta ikkagi mingisugune DAC, midagi taolist, nagu kembadesig soovitas - on muide ka selliseid olemas, millel on HDMI sisend ja RCA analoogväljundid. Kõige nõmedam on see, et ka siis ei pruugi päris kindel olla, et on viivituseta heli. DAC ise võib ka mingi viivituse tekitada.
Krt sellist jama tänapäeval tehakse, imestama paneb. Paras oleks see telekas garantiisse saata - aga ilmselt oleks sellega rohkem jama kui asjast tolku. Öeldakse, et nii peabki olema ja kogu lugu. Minu nägemuses on selline telekas katkine.
Ju nad ikka tänapäeval on niivõrd HDMI jaoks optimeeritud, et teistele võimalustele enam tähelepanu ei pööratagi, lastakse täiega üle jala see elektroonika.
Mini jack on kõrvaklapiauk.
Enne, kui sa mingit DACi ostma hakkad - kutsu mõni sõber külla, kellel on HDMI ARC sisendiga ressiiver ja proovi järgi, kas siis asi töötab. Kui siis ka mingi kamm on, siis on küll otseteed garantiisse minek. Optical väljundit muidugi tasub ka proovida ressiiveriga.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.11.2012 12:47:07
|
|
|
Ei ole seal mingit viga, lihtsalt telerid ehitataksegi nii et "delay" rakendub ainult klapiväljundile, teleri enda kõlaritele ja teleri SPDIF väljundile. Seejuures on "delay" paremal juhul automaatne - ehk et kui teleri protsessingu sätteid muudetakse ning selle tulemusel viide kas suureneb või väheneb, siis korrigeeritakse "delay" täpseks. Kõik muud scart kaudu ringi juhitavad signaalid jäetakse puutumata kuna võib kellelgi olla ka kombinatsioon kus neid signaale juhitakse küll läbi teleri füüsiliselt kuid näiteks tuleb signaal satituunerist ja juhitakse mingile videosalvestile - mida siis seal viivitada? Kui aga keegi asub samas ühenduses olevat satituunerit VÕI PVRi vaatama, rakendub teleri "delay" vastavalt teleri vajadustele.
Kui see lahendus oleks üle jalal lastud ja tehtud nii nagu ihvike seda ette kujutab, oleks kõik foorumid täis hala et miks muidu korras PVR salvestab nii et heli on nihkes...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.11.2012 14:37:00
|
|
|
Maldur, see, mis sa räägid, pädeks siis, kui heli tuleks SCARTist varem, mitte ei oleks viivitusega.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.11.2012 16:30:27
|
|
|
Arvestades kui asjalikult räägitakse RCA jagajast 3,5mm klapipesa kontekstis, ei imestaks kui asjad on veidi teisiti kui kirjeldatud.
Sumsang teeb vahel ikka veidraid asju kuid oleks imelik kui ta lisab viivitusahela sinna kus seda vaja pole ( see eeldaks et lihtsalt passthru signaalile tehakse A/D, reguleeritav buffer ja siis D/A - mille hea pärast?).
Kas teleri scart väljund on üldse mõeldud väljastama kõike, tähendab nii audiot kui videot kõigest mida teler näidata saab? Mis saab siis tõsiasjast et scart on reeglina siiski SD signaalile mõeldud (jätame kapitalismi tingimustes kõrvale võimaluse et sinna tehakse HD video D/A analoogi komponent tasemele ) - jääb digisignaali korral ainult audiot väljastama? Vaevalt.
Samsung Balticu vastus kinnitab minu versiooni, viivitusega on ainult teleri enda analoogväljund klapiaugu näol ning SPDIF ja HDMI väljund võetakse "kõrvalt" teleri enda jaoks mõeldud D/A eest. Muudes aukudes on signaal reaalajas.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.11.2012 18:13:13
|
|
|
No teemaalgataja sõnaselgelt kirjutab, et "sel ajal kui TV kõlarist lõpeb öeldud sõna lõpp, siis helisüsteemis see algab alles". Kui see vastab tõele, siis peab ju olema audio (ja video ka?) delay seal SCARTis, milleks üldse ja miks veel nii pikk?
Kui see nii on, siis minu nägemuses on see telekas vigane või vigaselt projekteeritud.
See variant, kus SCARTist tuleb varem - see kõlab loogiliselt, juhul kui telekatootja pole mõelnud sellele, et viivitaks siis mõlemat - nii audiot kui videot, vastavalt sellele, kuidas telekas parjasti toimetab.
Juhul, kui SCARTist tuleb heli varem, annaks tõenäoliselt olukorda parandada, kui kasutada mingit Game modet ja kõik pildiparandused välja lülitada, siis peaks pildiviivitus võimalikult väike olema.
Aga kuna teemaalgatajal salvestatud asjad üldse SCARTi kaudu välja ei tule, siis polegi sellega ilmselt midagi tarka peale hakata. Mingi geniaalne koopiakaitsesüsteem ilmselt Samsungi konstruktorite poolt (ups, klapiväljundist saab ju ikka kätte...).
EDIT: Juhul kui tegu on digitüüneriga ja SCART väljastab lisaks audiole ka videosignaali, siis käib seal vahel ikka paratamatult DAC - ja see on siis selline protsess, mis alati mingisuguse viivitusega toimub. Äkki see video DAC aeglustab seda protsessi nii palju? Muidu oleks üsna loogiline, et asi toimuks sarnaselt klapiväljundi ja kõlarite heli analoogiks keeramisele.
Aga kas SCART üldse digiasju väljastab? Huvitav teema.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.11.2012 18:57:18
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Aga kas SCART üldse digiasju väljastab? Huvitav teema. |
Vot vot, hakkab tulema. Probla selles ongi et ei väljasta - tänasel teleril pole ju analoogvideoga mitte midagi peale hakata sisemiselt, peale selle et keegi võib anda lihtsalt väljast analoogvideo sisse ning siis mingi närune 6bit A/D teeb ta paneelile söödavaks. Seepärast pole ka mõtet tegelda SCART analoogväljundis mingi heliviivitusega sest sellel puudub priority, seal olev signaal on nagunii väljast pärit ja seega passthru. Kui tegemist siseneva otsaga siis aga on teleri enda suunal kõik ok.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.11.2012 19:20:04
|
|
|
anduke88, kas sul on analoog kaabel-tv veel kasutuses? See on vist tänapäeval juba üsna haruldus.
Isegi, kui on analoog, ei seleta see ära, miks peaks SCART väljundis heliviivitus olema - ehk kehv lahendus seal telekas. Oleks ju loogiline, kui SCARTi oleks kõlarite ja klapiväljundi DAC ühendatud, tühja sellest videost. See on ilmselt palju nõutud.
Aga noh, pikk jutt-**tt jutt - tänapäeval tuleb digiühendustele üle minna, pole midagi parata. Ehk siis DAC või digiühendustega ressiiver teleka taha.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
15.11.2012 21:03:37
|
|
|
Oot oot inimesed, mida värki Ma ei püüa ju RCA kaabliga mingit videot üle kanda ?? Ma ju ennem ütlesin, et minu RCA kaabel on 2 otsaga - audio kaabel 1 ehk punane ots ja audio kaabel 2 ehk valge ots ehk L & R heli jaoks. Isegi pilt on minu variandist, mis seis mul teleka taga on.
Teleriks on samsungi D6100, 3D Full HD LED teler, pilt tuleb kaabliga Starmanist, pildi jaoks CAM moodul ka taga teleril. Ehk pilti vaatan DVB-C-ga. Mitte mingisuguseid analoogkanaleid ei jõua telerini. Kõik on digi.
Panen siis mõned täpsustavad pildid, milline minu teleri tagune välja näeb:
Siin siis see telerist tulev originaal juhe mis läheb ise üle SCARTiks ja SCARTI otsas on adapter, mille väljundiks ka RCA heli 2 otsa ja need 2 juhet, see valge ja punane lähevadki otse välisesse heliseadmesse:
Siin pildil siin aukude nimed:
Siin pildil siis kogu krempel, mis on teleri taga:
Siin pilt siis sellest adapterist endast, ehk scart to RCA:
Ja siin siis teleri SCART väljund, see on teleriga kaasas olnud juhe:
Kõrvaklapi väljund ei sobi mulle heli üle kandmiseks. Nimelt seal on nii, et juhe sisse pista, siis tuleb heli kohe välisest heliseadmest ja teleri enda kõlarid on vait. Aga kui tahad midagi natukene tagasihoidlikumalt telekat vaadata, nt naispere oma seebikaid, siis selleks ei ole vaja võimast välist heliseadet. Ja seda in hakata jube tüütu nii minul kui neil kogu aeg ümber timmima, ehk kui tahad kõlareid muuta-muudkui roni teleri taha ja tiri kõrvaklapiväljundist juhe välja. Antud Samsungil on kõrvaklapi väljund suht haige koha peal, nimelt on ta kuidagi maru sügaval seal korpuse ääre all ja väga raske on juhtme otsaga sinna urgitsema minna ja hiljem juhet välja tõmmata.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
15.11.2012 21:26:37
|
|
|
Ega siis sul muud varianti polegi, kui et osta kas uus digi/HDMI sisendiga võimendi/ressiiver või siis eraldi DAC teleka ja olemasoleva võimendi vahele...
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.11.2012 21:55:59
|
|
|
anduke88 kirjutas: |
Ma ei püüa ju RCA kaabliga mingit videot üle kanda ?? |
Ega meist siin keegi ei mõelnudki et videot tahad üle kanda. Lihtsalt teada olev tõsiasi seoses digivideo (mitte)väljastamisega aitab mõista et sama jama on ka audioga.
Niisiis, soovitus on ammu kõlanud - kui klapipesa ei kõlba, siis pead kasutama SPDIF ühendust või HDMI väljundit (ilmselt (ARC) täiendusega pesa).
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.11.2012 22:06:33
|
|
|
Siiski ilmselgelt digitüüneri digiheli see telekas ju analoogis SCARTi kaudu väljastab. Paraku viivitusega. Küsimus on selles, miks ta sellist jama teeb. Kaablitega ei ole seal midagi pistmist, see viivitus on seal teleka sees.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.11.2012 22:32:29
|
|
|
Kui nii mõelda et TV viivitab ühe ringi seetõttu et kompenseerida pildiahela mahajäämust, siis teise ringi viivitab esimesele lisaks lihtsalt niisama... siis on küll korea majandust ilmaasjata toetatud...
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.11.2012 23:41:31
|
|
|
Ja veel see ka, et seda ikkagi saab teleka menüüst kanalipõhiselt delayga paika seada (huvitav, kas ta viivitab siis videot või... veider värk), kuid see ei salvestu iseenesest. Aga äkki saab seda ikkagi kuidagi salvestada. Selle teleka kohta on kahjuks netist saada ainult mingi pooletoobine manuaal.
Aga enivei, ikka jääb see probleem, et salvestuste heli ta maha ei mängi. Selle kohta ma arvan küll, et see on mingi koopiakaitsesüsteem. Et kui kasutad näiteks mingeid Smart TV striimimisvõimalusi, ei saaks analoogis midagi salvestada, kuna see oleks ju täiega illegaalne.
Seega ikka sama jutt, et paraku tuleb kukrut kergendada, et asi mugavalt korda saada. Helikvaliteedis võib ka olla edasiminek, kuna need telekate analoogväljundid kipuvad sahisema-mürisema kui vaiksemat signaali kõvasti võimendada.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
thered
HV vaatleja

|
17.11.2012 01:04:32
|
|
|
Tere!
Ei hakanud sarnase probleemiga uut teemat tegema. Mul on LG telekaga sarnane probleem (va. heli viivitus).
Kui üritan USBlt midagi mängida siis välistest kodukino kõlaritest heli ei tule.
Heli ei tule ka siis, kui ühendan kõrvaklappide pessa.
Kui ühendan kõrvaklapid või arvutikõlarid siis kõik OK.
Kas keegi oskaks aidata, kuidas vähemalt läbi kõrvaklappide pesa kodukino kõlarid tööle saada?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
17.11.2012 10:52:44
|
|
|
Mis see kodukino mudel on sul? Äkki seal pole RCA sisendid, vaid hoopis väljundid.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
thered
HV vaatleja

|
17.11.2012 13:03:45
|
|
|
Kodukino on Panasonic SA-HT845. Kui ma ühendan sinna näiteks Samsung Galaxy Tabi siis on heliga kõik korras.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
17.11.2012 15:23:34
|
|
|
See ei saa teleka süü igatahes siis olla. Kui kõrvaklapiaugust arvutikõlaritega heli tuleb, siis peab ka kodukinoga tulema. Kui sa tekitad olukorra, kus telekas mängib, volüümi on normaalselt peale keeratud, galaxy tab on kodukino taga ja heli tuleb, ning võtad galaxy tagant juhtme ära ja torkad teleka taha, siis peab heli tulema, või on tegu millegi üleloomulikuga.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|