Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 96, 97, 98 ... 919, 920, 921  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 16.11.2012 19:31:29 vasta tsitaadiga

siis on 8.8.8.8 ja 8.8.4.4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 16.11.2012 19:47:05 vasta tsitaadiga

loox kirjutas:
Mark0 kirjutas:
Need ei ole Elioni ametlikud DNSid. Elioni ametlikud DNSid on dns1.estpak.ee, dns2.estpak.ee, dns3.estpak.ee ja dns4.estpak.ee.
Uitmõte: kui ma ühegi DNS serveri IP aadressi ei tea, siis mis mul neist nimedest kasu on?

oskad kirjutada

ping dns1.estpak.ee icon_question.gif

Teised oskad ise ehk siit tuletada.

PS. dns1.estpak.ee on dns.estpak.ee alias, lahenduvad samaks IP aadressiks.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 16.11.2012 19:54:06 vasta tsitaadiga

nime resolvimiseks on ju ikka mingit dns serveri IP'd vaja.

Muidugi harv juhus, kuna dhcp annab dns'id.

tagasi üles
estdata
Kreisi kasutaja
estdata

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.11.2012 21:53:30 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Mark0 kirjutas:
Need ei ole Elioni ametlikud DNSid. Elioni ametlikud DNSid on dns1.estpak.ee, dns2.estpak.ee, dns3.estpak.ee ja dns4.estpak.ee.
Täpsustan - praegu on veel ametlikud DNSid ikka jah dns1.estpak.ee jne. kuid tulevikus tulevad kasutusse 192.98.49.8 ning 192.98.49.9. Jah, need on sisevõrgu aadressid ja kasutatavad ainult Elioni klientidele.

Pikemalt: http://en.wikipedia.org/wiki/Anycast

eh.. mul ruuter automaatselt dynaamiliselt annab need 192.98.x.x kaks dns servereid primaarne ja sekundaarne . Enne oli jah dns2.estpak.ee ja teine dns4....
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 16
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 16.11.2012 22:23:44 vasta tsitaadiga

tptdairy, jah, DHCP'ga antaksegi nüüd eelistatuna neid kahte DNSi.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 17.11.2012 10:45:51 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
DNS servereid lisati võrku juurde regiooniti ning neid jaotatakse ühendustele vastavalt DHCP poolile. Ametil või mitte ametlik aga staatiliselt kehtivad vanad kaks aadressi samuti kenasti, 194.126.115.18, 194.126.101.34

Kui mul on käsitsi määratud primaarne 194.126.115.18, siis kas peab muutma?
Sekundaarne pole elioni oma.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 17.11.2012 10:52:59 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
indrekp kirjutas:
DNS servereid lisati võrku juurde regiooniti ning neid jaotatakse ühendustele vastavalt DHCP poolile. Ametil või mitte ametlik aga staatiliselt kehtivad vanad kaks aadressi samuti kenasti, 194.126.115.18, 194.126.101.34

Ei pea, need pole ju kuskile kadunud? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 17.11.2012 11:00:50 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Ei pea midagi muutma, isegi Elioni DNSe ei pea kasutama. See on suuresti kasutaja enda valik, milliseid DNSe kasutab, võib vabalt kasvõi enda DNS serveri üles panna ja seda kasutada.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 17.11.2012 11:07:54 vasta tsitaadiga

No ma mõtlesin rohkem selles suhtes, et neil kellel dhcp muudetakse automaatselt vms ja ei taha ühel päeval leida, et olen nö "ajast maha jäänud", kuna mul käsitsi. Praegu ongi nii, et #1 Elion ja #2 üks teine. Ehk siis emb-kumb ei tööta, siis teine ikka töötab.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 17.11.2012 11:09:55 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
No ma mõtlesin rohkem selles suhtes, et neil kellel dhcp muudetakse automaatselt vms ja ei taha ühel päeval leida, et olen nö "ajast maha jäänud", kuna mul käsitsi. Praegu ongi nii, et #1 Elion ja #2 üks teine. Ehk siis emb-kumb ei tööta, siis teine ikka töötab.
Enne seda kui dsn1.estpak.ee ja teised lakkavad töötamast antakse sellest kindlasti teada. Korduvalt.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.11.2012 13:49:07 vasta tsitaadiga

siinus kirjutas:

Eks ma pidasin silmas juhtumit, kus mingi töötav ühendus on olemas, mis neid aadresse internetifoorumist või elioni kodukalt (vanasti ikka oli seal ka midagi kirjas, praeguse kohta ei tea) vaadata võimaldab. Ja kui juba loed neid sealt, saadki nad sealsamas ka lahendada ja IP-aadressidena kirja panna. Kui sul üldse mingit ühendust ei ole ja peast ka ei tea neid ei nime ega IP kujul, siis oled muidugi pigis nii või naa.
Enamasti aga saad ju ikka DHCP-ga oma ISP-lt mingi DNS serveri aadressi kätte, päris käsitsi ei pea seda ikkagi sisestama.

tagasi üles
estdata
Kreisi kasutaja
estdata

sõnum 17.11.2012 15:00:36 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
siinus kirjutas:

Eks ma pidasin silmas juhtumit, kus mingi töötav ühendus on olemas, mis neid aadresse internetifoorumist või elioni kodukalt (vanasti ikka oli seal ka midagi kirjas, praeguse kohta ei tea) vaadata võimaldab. Ja kui juba loed neid sealt, saadki nad sealsamas ka lahendada ja IP-aadressidena kirja panna. Kui sul üldse mingit ühendust ei ole ja peast ka ei tea neid ei nime ega IP kujul, siis oled muidugi pigis nii või naa.
Enamasti aga saad ju ikka DHCP-ga oma ISP-lt mingi DNS serveri aadressi kätte, päris käsitsi ei pea seda ikkagi sisestama.

mu arust need uue systeemi jargi 192.98.x.x dns serverid veel betased ja ei tööta korralikult , olen pannud statiliselt neli dns plus kaks google dns ja töötab
ainult need kaks põhi dns jata siis internet uimane
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 16
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 20.11.2012 00:35:22 vasta tsitaadiga

tptdairy kirjutas:
Dogbert kirjutas:
siinus kirjutas:

mu arust need uue systeemi jargi 192.98.x.x dns serverid veel betased ja ei tööta korralikult , olen pannud statiliselt neli dns plus kaks google dns ja töötab
ainult need kaks põhi dns jata siis internet uimane

Vaata pigem oma tulemüüri reeglid üle või muuda query aega. Viimased ns serverid toimivad täiesti probleemivabalt ning on iseenesest replikeeruvad koopiad dns1,2,3 jne.

kuri orav
HV kasutaja
kuri orav

sõnum 20.11.2012 01:26:19 vasta tsitaadiga

Kolisin ja rõõmuga nägin seinast välja ulatavat optilist kaablit. Tellisin kohe 100 Mb/s ühenduse, aga siis avastasin, et vana hea WRT54GL ei saagi sellega hakkama. Oskate soovitada kõige odavamat lahendust, mis seda koormat veaks? DigiTV-d pole vaja nii, et switch peaks sobima?
dentartu
HV kasutaja

sõnum 20.11.2012 09:20:26 vasta tsitaadiga

kuri orav kirjutas:
Kolisin ja rõõmuga nägin seinast välja ulatavat optilist kaablit. Tellisin kohe 100 Mb/s ühenduse, aga siis avastasin, et vana hea WRT54GL ei saagi sellega hakkama. Oskate soovitada kõige odavamat lahendust, mis seda koormat veaks? DigiTV-d pole vaja nii, et switch peaks sobima?

Kas korterisse tuleb optiline kaabel või cat5?
Kui optika siis saad optika konverteri ja seal mitu pistikut, arvuti otse sisse cat5ga ja ei ole switchi vaja. Kui cat 5 siis samamoodi otse arvutisse. Elioni ruuter vajalik kui soovid kasutada voipi või digitvd. Kui mitu arvutid ja sooid sissevõrgu teha siis on vaja switchi või ruuteri.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
n3mesis
HV kasutaja
n3mesis

sõnum 20.11.2012 11:11:50 vasta tsitaadiga

kas keegi minust targem oskab seletada, millal elion oma välisühenduse korda saab? õhtuti on mänguserverisse ühendades ping täiesti laes. paar kolm reconnecti ja leiab õige "route" ning ping normaalne. aga päris tüütu protsess. kaalun tõsiselt providerit vahetada, aga kui elion oma mandi lähiajal korda saaks, vb ei vahetaks.
tänud!
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 20.11.2012 11:21:50 vasta tsitaadiga

kas mitte elion ei paku starmanile samuti välisyhendust ?
kusagilt nagu läbi jooksnud või ma kujutan seda ette icon_biggrin.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.11.2012 11:36:16 vasta tsitaadiga

n3mesis kirjutas:
kas keegi minust targem oskab seletada, millal elion oma välisühenduse korda saab? õhtuti on mänguserverisse ühendades ping täiesti laes. paar kolm reconnecti ja leiab õige "route" ning ping normaalne. aga päris tüütu protsess. kaalun tõsiselt providerit vahetada, aga kui elion oma mandi lähiajal korda saaks, vb ei vahetaks.
tänud!

Pigem on asi selles kinni, et Euroopas on tekkinud üsna suur internetimahtude defitsiit icon_razz1.gif . Ja siis otsidki / või ootad, kuni vaba ressursi otsa satud. Tõenäoline on, et see internetimahu defitsiit kasvab lähiajal veelgi suuremaks. Ja lahendust ei nähta enne, kui suudetakse oluliselt suurendada internetikanalite läbilaskvust.
Väikse kõrvalpõikena: Igatahes GÉANT hakkas enda tarbeks suure kiirusega Terabitise kiirusega võrku ehitama ja nüüd on lülitanud esimesed enda suurtarbijad sellesse võrku (CERN näiteks). Ei oska öelda, kas Elion ka GÉANT-i võrgule ligipääsu omab, küll on GÉANT-iga seotud EENET.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 20.11.2012 13:16:04 vasta tsitaadiga

Pigem on viga ühes TeliaSonera serveris...
rene p
HV veteran

sõnum 20.11.2012 14:13:05 vasta tsitaadiga

n3mesis kirjutas:
tänud!

See pole Elioni välisühenduse viga.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7369534#7369534
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
n3mesis
HV kasutaja
n3mesis

sõnum 20.11.2012 16:00:00 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
n3mesis kirjutas:
tänud!

Pigem on asi selles kinni, et Euroopas on tekkinud üsna suur internetimahtude defitsiit icon_razz1.gif . Ja siis otsidki / või ootad, kuni vaba ressursi otsa satud. Tõenäoline on, et see internetimahu defitsiit kasvab lähiajal veelgi suuremaks. Ja lahendust ei nähta enne, kui suudetakse oluliselt suurendada internetikanalite läbilaskvust.
Väikse kõrvalpõikena: Igatahes GÉANT hakkas enda tarbeks suure kiirusega Terabitise kiirusega võrku ehitama ja nüüd on lülitanud esimesed enda suurtarbijad sellesse võrku (CERN näiteks). Ei oska öelda, kas Elion ka GÉANT-i võrgule ligipääsu omab, küll on GÉANT-iga seotud EENET.

niiet pmst ei oma tähtsust, kas istud starmani või elioni otsas... deem! jube tülikas "parasiit" tänases infoühiskonnas.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 20.11.2012 16:39:34 vasta tsitaadiga

Nuh, ega Elion ainuke pole kellel oma välisühendus olemas on.
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
kuri orav
HV kasutaja
kuri orav

sõnum 20.11.2012 17:50:00 vasta tsitaadiga

dentartu kirjutas:
kuri orav kirjutas:

Kas korterisse tuleb optiline kaabel või cat5?
Kui optika siis saad optika konverteri ja seal mitu pistikut, arvuti otse sisse cat5ga ja ei ole switchi vaja. Kui cat 5 siis samamoodi otse arvutisse. Elioni ruuter vajalik kui soovid kasutada voipi või digitvd. Kui mitu arvutid ja sooid sissevõrgu teha siis on vaja switchi või ruuteri.

Idee on, jah, vähemalt kaks arvutit kaabliga ühendada ja ülejäänud võimad ilmselt wifis olla. Mõtlesin, et ilmselt kõige soodsam oleks mingi switch panna ja WRT sinna switchi külge ühendada. Mõtlesin, et keegi oskab äkki soovitada mingit konkreetset mudelit.

tomes
HV kasutaja

sõnum 21.11.2012 10:09:26 vasta tsitaadiga

kuri orav, kui IPTV (ehk VLAN tugi) ja VOIP oluline pole, siis põhimõtteliselt sobib iga kopsik, mis 100Mbit/s ära suudab ruutida. Eelistada tasuks Gbit portide ja 5GHz wifiga isendeid. Väga paljude ruuterite võimekuse kohta leiab andmeid saidilt SmallNetBuilder.
Konkreetne mudel? Võta mõni suurem hinnakiri lahti ja vaata, mis on kõige odavam sinu nõudmistele vastav seade icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 21.11.2012 12:49:14 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

aga kas selle defitsiidi vastu ei aidanud mitte see netipulk dc-hspaa+++ toega ja kui talle veel nagiantenn külge pandse? ja kui hakata seda 4g ja ltd arendama ja mida kõike veel?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 96, 97, 98 ... 919, 920, 921  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.