praegune kellaaeg 23.02.2026 18:39:36
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
10.11.2012 12:42:19
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Igatahes ennustan (prognoos on nähtud internetist), et paari-kolme-viie aasta pärast ehitab maailm LTE-Advanced, ehk siis True-4G võrke ja DC-HSPA+ toega 3,5/3,75G võrke ja LTE, kui sellise arendus visatakse üleüldse prügikasti. Pole ju mõtet ehitada lahendust, mille ehituskulu on sama, mis LTE-Advanced ehitus ja mille kiirus on tegelikult sama, mis 3,5G/3,75G võrgu korral. Peetakse silmas siis 84 megabitise ja 160 megabitise kiirusega DC-HSPA+ toega 3,5G/3,75G seadmete tootmist.
Ja kes silmad lahti viitsib teha, siis on ilusti näha, kudas ka selline pööre vaikselt juba praegu toimub, 120 riiki plaanivad aasta lõpkuks oma DC-HSPA+ toega võrgud tööle saada ning tasub tähele panna ka seda, kuidas järjest rohkem tooteid on DC-HSPA+ toega. Telefonid, modemid, reeterid, mis iganes.
-----------------------------
PS: Mina pole Pre-4G, ehk LTE vastane , mind huvitab hoopis see, et miks Eesti ISP-d käivad silmad kinni ja ei märka suunamuutuseid, mida maailmas prognoositakse. Aga, nagu öeldud, Elisa kirjutas ausalt ja otse, et ka nemad ehitavad DC-HSPA+ toega võrku ja kui Tele2 oma klientidest ilma ei taha jääda ja tahab raha teenida, siis peab ta paratamatult samamoodi DC-HSPA+ võrku omama, tahab ta seda või ei taha. |
Tõestatud -> L*ll.
Soovitan sul internetti ka muuks kui kiiruse testimiseks kasutama hakata. Siis sa leiaks uudise mida sa ise enda eest varjad.
"Tele2 Eesti raadiovõrgu opereerimise juhi Tanel Sarri sõnul paigaldati septembris ja oktoobris enimkasutatud jaamadele lisamoodulid, mis tõstavad maksimaalse võimaliku allalaadimiskiiruse 42 megabitini sekundis."
|
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
10.11.2012 12:51:06
|
|
|
Suht normaalsed kiirused
Põlvas mäe 2 juures (mast mingi 100m kaugemal kultuurikeskuse katusel)
Spoiler 
Kesk-Käisi tn ristmik
Spoiler 
Ning sealt ristmikult edasi mingi 30-40m vast, bussipeatuse juures juba sellised numbrid
Spoiler 
Ning bussijaama parklas
Spoiler 
Nii, et Tele2 ei pääse oma DC-HSPA+ võrgu edasiarendusest kuhugile , pigem on asi selles, kas seda julgetakse sellest avalikult rääkida või hoitakse edasi saladuses, nagu seda ligikaudu aasta on üritatud saladuses hoida.  |
Kust otsast Tele2 seda saladuses hoiab? Saladus oleks siis, kui võrk töötab aga mitte kedagi ligi ei lasta. Hetkel saavad kõik, kes vastavat pulka vms omavad, seda kasutada.
Ning tavainimest ei koti apsull, kas talle tuleb kiire nett mööda 2g või 100g võrku.
Mingitest hõspaadest ei tea ta mitte muhvigi. (Kui ei usu, mine küsi esimese inimese käest tänaval, kas ta hspa+ võrku kasutab)
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
0 :: |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.11.2012 12:57:11
|
|
|
Seda võib lisada, et 8-kuulise DC-HSPA+ võrgu kasutajana on ilusti näha, kuidas seda DC-HSPA+ võrku edasi arendatakse, mitte ei püsi asi ühe koha peal paigal. Täiesti tunda, et käib võidujooks kellegagi, tõenäoliselt Elisaga, et oma 3,5G klientidest mitte ilma jääda.
Üle pika aja sai tehtud väike kiirusetest, meeldivalt endiselt üle 30 megabiti. Kaht Mustamäe, Magstrali ja modemiks endiselt Huawei E372.
http://www.speedtest.net/result/2298361749.png
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
10.11.2012 12:59:55
|
|
|
Seda võib lisada, et 8-kuulise DC-HSPA+ võrgu kasutajana on ilusti näha, kuidas seda DC-HSPA+ võrku edasi arendatakse, mitte ei püsi asi ühe koha peal paigal. Täiesti tunda, et käib võidujooks kellegagi, tõenäoliselt Elisaga, et oma 3,5G klientidest mitte ilma jääda.
Üle pika aja sai tehtud väike kiirusetest, meeldivalt endiselt üle 30 megabiti. Kaht Mustamäe, Magstrali ja modemiks endiselt Huawei E372.
http://www.speedtest.net/result/2298361749.png |
Mine proovi Viivikonna kesklinnas ka, vaata milliseid uskumatuid kiiruseid seal näha saab
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.11.2012 13:55:19
|
|
|
Üks oluline asi veel, mille suhtes pole Tele2 viitsinud oma Lp. tuleviku-LTE kliente hoiatada ega koolitada - nimelt siis see, et moodsa aja LTE-tehnika on MIMO-toega (Multi-In/Multi Out). See tähendab seda, et modemi / ruuteri külge ei käi mitte üks välisantenn, vaid käib kaks antenni.
Sisemised antennid on toredad asjad küll, kuid kuna sagedused on kõrged, siis ilma väliantennideta on korralik levi ainult mastide lähedal.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
10.11.2012 14:18:48
|
|
|
| Ma panen kaks antenni üksteise külge, siis on üks antenn.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
10.11.2012 15:08:25
|
|
|
Üks oluline asi veel, mille suhtes pole Tele2 viitsinud oma Lp. tuleviku-LTE kliente hoiatada ega koolitada - nimelt siis see, et moodsa aja LTE-tehnika on MIMO-toega (Multi-In/Multi Out). See tähendab seda, et modemi / ruuteri külge ei käi mitte üks välisantenn, vaid käib kaks antenni.
Sisemised antennid on toredad asjad küll, kuid kuna sagedused on kõrged, siis ilma väliantennideta on korralik levi ainult mastide lähedal. |
Kuule sa oled täitsa pooletoobine. Raske mõista, mis kohaga sa mõtled ja mis august see jutt sul tuleb.
Kui sul pole seda võrku avalikult avatud, no mida sa koolitad olematuid kliente?
Ning mis sa arvad kui paljude klientide ootus on: "Ohh, kui vaid Tele2 ütleks mulle küsimata et ma peaks minema nende
esindusse ja küsima kahte suurt välisantenni uue MIMO jaoks".
Proovi mõista, et 99% kliente et taha kuulda ei ühest ega kahest väliantennist, nemad tahavad kasutada.
Ilma välisantenne omamata. Sest nende modemis anyway kõik olemas.
Ja kui sul on suu "oksejuttu" täis pidevalt, siis tühjenda seda kuskil mujal palun.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
T1000
HV kasutaja

|
10.11.2012 15:19:35
|
|
|
PS: Mina pole Pre-4G, ehk LTE vastane , mind huvitab hoopis see, et miks Eesti ISP-d käivad silmad kinni ja ei märka suunamuutuseid, mida maailmas prognoositakse. |
Ma vastan sulle, miks. Sellepärast, et meil ei ole vaja veel seda advanced võrku. Seda ilmselt ei juhtu lähima kolme aasta jooksul, võin seda sulle suht kindlalt väita. Põhjus - Sa ei jõua maksta selle eest. EMT pakub täna vaid ühte 4G paketti mis maksab 120 euri. Teine pakett on lihtsalt dumbass'dele nagu tahanteada, kes teevad netiteste ja surfavad postimehes nii et mühiseb. Kui mõne aasta pärast isegi tuleb see advanced siis ka selle eest maksad 100-200 euri. Seega saad sa seda kasutama hakata mingi 5 aasta pärast ehk. DC-Hõspa - hurraa!
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
10.11.2012 15:52:19
|
|
|
| T1000 kirjutas: |
PS: Mina pole Pre-4G, ehk LTE vastane , mind huvitab hoopis see, et miks Eesti ISP-d käivad silmad kinni ja ei märka suunamuutuseid, mida maailmas prognoositakse. |
Ma vastan sulle, miks. Sellepärast, et meil ei ole vaja veel seda advanced võrku. Seda ilmselt ei juhtu lähima kolme aasta jooksul, võin seda sulle suht kindlalt väita. Põhjus - Sa ei jõua maksta selle eest. EMT pakub täna vaid ühte 4G paketti mis maksab 120 euri. Teine pakett on lihtsalt dumbass'dele nagu tahanteada, kes teevad netiteste ja surfavad postimehes nii et mühiseb. Kui mõne aasta pärast isegi tuleb see advanced siis ka selle eest maksad 100-200 euri. Seega saad sa seda kasutama hakata mingi 5 aasta pärast ehk. DC-Hõspa - hurraa! |
Noh, EMT'l on 4G pakette miski 5 ehk...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
T1000
HV kasutaja

|
10.11.2012 16:08:47
|
|
|
Ma pean ainukeseks arvestatavaks paketiks viimast, esimese nelja paketiga saad kuus 4 filmi alla laadida, thats it. Kui filme ei lae (ega muid suuri faile), kõlbab ka EMT korralik 3,5G. Andke andeks kuid 30GB on naeruväärne. Am I right or am I right.
https://www.emt.ee/internet/4g#open-4079126-tabs-4
Samas speedtest'e saab teha kõvasti.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
10.11.2012 16:13:26
|
|
|
Ma pean ainukeseks arvestatavaks paketiks viimast, esimese nelja paketiga saad kuus 4 filmi alla laadida, thats it. Kui filme ei lae (ega muid suuri faile), kõlbab ka EMT korralik 3,5G. Andke andeks kuid 30GB on naeruväärne. Am I right or am I right.
Samas speedtest'e saab teha kõvasti.  |
Noh, las filmid jääva traadile. Mina kasutan mobiilnetti seal liikudes kus pole traati ja filmid sel hetkel
pole üldse olulised...
Ferrari on oluline ringrajal, soos on ikka dziip.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
10.11.2012 16:27:36
|
|
|
| vana_urr kirjutas: |
| Ferrari on oluline ringrajal, soos on ikka dziip. |
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
10.11.2012 16:41:17
|
|
|
Noh, las filmid jääva traadile. Mina kasutan mobiilnetti seal liikudes kus pole traati ja filmid sel hetkel
pole üldse olulised... |
Siin tuleb ainult üks segav faktor mängu: kui inimene on sunnitud kasutama mobiilset internetti kui püsiühendust. Nende hulka kuulun ka mina, kuna minul kaablit ei ole ning teised alternatiivid ei paku piisavalt head teenust.
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
T1000
HV kasutaja

|
10.11.2012 16:43:03
|
|
|
| hendrik32 kirjutas: |
pole üldse olulised... |
Siin tuleb ainult üks segav faktor mängu: kui inimene on sunnitud kasutama mobiilset internetti kui püsiühendust. Nende hulka kuulun ka mina, kuna minul kaablit ei ole ning teised alternatiivid ei paku piisavalt head teenust. |
Seda pidasingi silmas. Traadile/fiibrile ei saa mitte miski vastu.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
10.11.2012 16:50:47
|
|
|
pole üldse olulised... |
Siin tuleb ainult üks segav faktor mängu: kui inimene on sunnitud kasutama mobiilset internetti kui püsiühendust. Nende hulka kuulun ka mina, kuna minul kaablit ei ole ning teised alternatiivid ei paku piisavalt head teenust. |
Nõus, aga siis lihtsalt ei saa "süüdistada" mobiilset ühendust selles, kui ta ei tee samu asju mis kaabel ja sama hinnaga. Kõlab jõhkralt, aga siis tuleb leppida sellega mis on, selle hinna ja tingimustega mis on.
Mitte öelda et ainuke tehniliselt sobiv alternatiiv on kallis, valesti hinnastatud, vale mahuga etc...
Mitte et ma seda peaks normaalseks et pole valikuid. Aga kui turul pole monopoli, siis see on lihtsalt äri.
Aga kui ikkagi gaas ei tule tuppa et teha mõnus küttesüsteem, siis allesjääv elektriküte ei saa olla süüdi kõrges hinnas (nii, nüüd läksin aktuaalsele elektriteemale üle, pagan )
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
10.11.2012 17:14:30
|
|
|
pole üldse olulised... |
Nõus, aga siis lihtsalt ei saa "süüdistada" mobiilset ühendust selles, kui ta ei tee samu asju mis kaabel ja sama hinnaga. Kõlab jõhkralt, aga siis tuleb leppida sellega mis on, selle hinna ja tingimustega mis on.
Mitte öelda et ainuke tehniliselt sobiv alternatiiv on kallis, valesti hinnastatud, vale mahuga etc...
Mitte et ma seda peaks normaalseks et pole valikuid. Aga kui turul pole monopoli, siis see on lihtsalt äri.
Aga kui ikkagi gaas ei tule tuppa et teha mõnus küttesüsteem, siis allesjääv elektriküte ei saa olla süüdi kõrges hinnas (nii, nüüd läksin aktuaalsele elektriteemale üle, pagan ) |
Muidugi ei ole mobiilne internet mingi 1Gbitine fiiber, kuid kui pakutakse 4G internetti täiskiirusel, siis on ju loogiline et sellega ei hakata ainult uudiseid lugema ja kirju saatma.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
10.11.2012 17:30:55
|
|
|
| ot: |
| tahanteada, sinu jaoks on oma teema, suudad meenutada selle asukohta? |
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
10.11.2012 17:52:09
|
|
|
Hetkel Eestis müüdavatest 4G pulkadest on enamustel 2 antennipesa, k.a ka Huawei E392.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
10.11.2012 18:03:10
|
|
|
aga endiselt pole vastust küsimusele nii et kui mul on internet small 2 mbps, siis topeltkiirus tähendab seda,et ma saan tegelikult 4mbps? (ehk siis DC+++, ja kui mul on 1 antenn, aga kasutan DC+++ seadet, kas mul tekib automaatselt kolm antenni? igale antennile 85mbps , seega ma saan oma huiavei modemiga 85x3 mbps? lahheee
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
10.11.2012 18:32:28
|
|
|
see on nüüd see mille eest ma maksan 10euri, ok tore, teenus ülemüüdud!! Nii nagu Mint! EMT söögu savi, startisid esimestena, pole kvaliteeti+ naeruväärne mahupiirang!! Elame banaanivabariigis edasi! Varsti hakkab keegi KYYu teenust pakkuma.
|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
10.11.2012 18:52:34
|
|
|
| RCC kirjutas: |
| aga endiselt pole vastust küsimusele nii et kui mul on internet small 2 mbps, siis topeltkiirus tähendab seda,et ma saan tegelikult 4mbps? |
Kui sul on paketis kiirus 2 mbps siis on kiirus 2mbps. Lihtsalt mast suudab rohkem välja anda. See ei tähenda, et see sulle rohkem annab, kui paketis ette on nähtud.
Selleks on teised paketid, kus kiirust ei piirata ja kõnekaardid, mis elavad omas maailmas, kuhu lepingulisi kliente ei lasta.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
10.11.2012 19:12:30
|
|
|
pakett large, mast nii 3,5-4 kilti otsenähtav, nii et pole vaja pusada
|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
10.11.2012 19:16:01
|
|
|
Large pakett, mast 1,5-2 km peaaegu otsenähtav.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|