Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sektor1
Kreisi kasutaja
|
07.11.2012 11:47:52
RAID 5 |
|
|
Tere,
Vaatasin, et siin teemas algas samasugune "Topic", et milline on parim saada olev Raid 5 Kontroller Eestis aga kahjuks nii see teema jäigi.
Seega, küsin uuesti.
Tahan teha Raid 5-te.
Kõvakettaid 5 tükki Segate "ST2000" seeria (2TB) - SATA kettad.
Asuvad ühes Toweris milles on ka LINDI Expander.
Expanderis läheksid nad üle E-Sata arvutisse, kuhu soovin saada siis kontrollerit PCI-E siinile.
Eeldatavat IOPS ei oska öelda, sest Raid hakkaks tegelema ainult arhiveerimisega.
Ja tiksuks ta siis vaikselt Windowsi küljes.
Samas ma ei tea kui usaldusväärne see LINDI expander üldse on, seest Googeldades olen väga palju ka probleeme leidnud.
Võibolla peaks selle mingi "parema" vastu välja vahetama ?
Hetkel on sooviks RAID 5, sest seal oli sees. Aga kui leiaks hea hinna ja töökindlusega Raid 10ne kontroller siis loomulikult võtaks kasutusse RAID 10-ne.
Tänud
_________________ AMD VS INTEL |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
07.11.2012 13:30:43
|
|
|
Tegelikult läheb see HOBI korras torkimiseks aga jah lõpptööna peaks ta arhiveerima hakkama. Kuna vana süsteemis kukkus maha ja PCI siinile ei olnud enam midagi saada siis otsustasin PCI-Ele proovida ehitada.
Samas ma näen mis nad maksavad - lihtsalt huvi oli mis oleks soovitatav. [/b]
_________________ AMD VS INTEL
viimati muutis sektor1 07.11.2012 14:35:29, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
07.11.2012 14:43:39
|
|
|
Tänud vastamast. Mulle meeldivasd targad inimesed.
Aga minu küsimus ei ole "Mis võiks olla kui... !" (nagu tüüpiline eestlase häda) vaid, kuidas saaks !
Ehk sama targalt targutades -> küsimuse ja vastuse rõhk on suures nihkes.
Hetkel kas sa said aru, et mul on kettad olemas JUBA !? Ning ma ei plaani finantseerida SAS ketaste peale, sest mul ei ole vaja elulisetähtsusega RAIDI.
Ja kas sa said aru, et küsimus oli esitatud kuidas on VÕIMALIK seda kooslust tööle saada (ning mida oleks juurde vaja).
Aga aitab, teema võib lõpetanuks lugeda. Googeldan ja siis vaatan - kas loobun või teen midagi ära.
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.11.2012 22:37:44
|
|
|
Hobi korras tehakse Linuxi softraidi ja siis juba tõesti RAID 10, mitte RAID 5. Ja ühes kastis siis muidugi.
Selle eSATA pordiga SATA kontrolleriga pole seejuures muidugi midagi teha.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
08.11.2012 12:04:29
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Selle eSATA pordiga SATA kontrolleriga pole seejuures muidugi midagi teha. |
tahaks omakorda rõhutada selle lause olulisust kogu teemaalgataja lähenemises eesmärgile.
nase müüakse ka selliseid kuhu saad oma kettad laduda, ning mis oskavad e-satat, iseasi kas 4+ ketast võimaldava nasi hind jääb raid kaardiga samasse suurusjärku.
P.S. raid5 teema on ka selline "vanaaegne" juba mõnda aega, nüüd on siis kas raid6 või raid1 või raid10.
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
09.11.2012 17:07:09
|
|
|
Seda teemat on väga raske endale selgeks teha - ja eriti, sest nagu praktiliselt abi ei saa.
Ka pakkumisi mis ma olen saanud on NAS Boxid - hot swapidega jne. Ehk lahendused mis on väga lihtne tööle saada ja mis maksavad röögadult.
Saan aru väga hästi SAS ja SATA ketaste erinevustest ja SATA ketastest tulevast probleemidest.
Uurisin ka RAID kontrollereid aga põhiline on kiibile suunatud reklaam jutuga "ma olen parim" ja enamus sellist "parimate" kividega kaarte ei ole saadagi siin meil.
Saan aru ka väga hästi RAID 5-st ja RAID 10 erinevusest ning võimalikest probleemidest
PS. raid 6-te ei ole uurinud - hakkan uurima.
Aga olukorras kus ma toon välja probleemi, et on arvuti + "mingi" kast - viis 2TB ketast ja tahan saada raidi ning mis oleks võimalik lahendus selleks.
Näib hetkel küll kas lahendamatu (üks võimalikest põhjustest -> õpetamine võib leiva käest ära viia). Või siis lihtsalt, mingi põhjus millest ma ei ole aru saanud !
Tean, et enne oli üle E-sata arhiveerimine - seal juhtus midagi see kontroller ei tööta enam mis seal enne oli.
See kui keeruline see on - see kas ma saan sellega hakkama ei ole ju tegelikult Teie probleem, sest Teie ei pea vastutama !
Minu küsimus oli - mis on normaalse hinnaga lahendus ja mida selle jaoks vaja oleks.
Tähe närimine ning järjekordne RPM.EE tekkimine ei olnud hetkel mul plaanis. Vaid lahenduse otsimine
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.11.2012 19:30:13
|
|
|
sektor1, mina ka ei saa aru, mida sa täpselt saada tahad siit. Sa ei saa neid olemasolevaid kaste omavahel siduda eSATA-ga. See sai nagu ära seletatud minu meelest.
Sul on võimalik teha ühe kasti sees RAID 10 softraid (kõik muud RAID variandid on muidugi ka võimalikud, aga RAID 10 oleks tõenäoliselt optimaalseim lahendus).
Päris RAID kontroller on kallis asi ja läheb selgelt üle sinu eelarve, fakeraid kontrollerid on aga sama mis softraid, ainult sitemad.
Softraidi jaoks on sul nähtavasti kõik juba olemas - 5 ketast ja kui sul kasti emaplaadil on 5 SATA porti, siis on selles osas ka asi korras. Jääb vaid korralikult softraidi oskav op-süsteem paigaldada (s.o Linux).
Ei meeldi see variant? Aga kõik muu läheks sul ju üle eelarve. See sai ka nagu selgeks. Mõni kõndiv rahakott võib endale profivahenditega hobitamist ju lubada, aga sina ega mina mitte.
Kahe kasti sidumiseks eSATA-ga pakuti variandina välja eSATA-t oskav NAS. Kui ka see on üle eelarve, siis mis imelahendust sa veel ootad?
Arvad tõesti, et kõik kasutavad mingeid salajasi odavaid, aga professionaalseid lahendusi, millest sulle lihtsalt ei taheta rääkida? Ise teevad, aga sulle ei räägi, pagana kadekopsid.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
09.11.2012 21:01:46
|
|
|
Need Lindy kastid paistavad üldse ilma kontrata või mõistuseta olevat, puhtalt passthrough'ga üle 4xSAS pistiku. Seda saaks kasutada küll, aga siis on arvuti poole SAS kontrat vaja. SATA käib üldjuhul üle SASi liidese ja SAS kontratega küll (on ka erandeid).
SATA expanderid/port multiplierid on olemas küll (Silicon Image kiviga näiteks), samuti on olemas 4xSAS - SATA kaablid. Aga parem unusta ruttu ära see, sest paljud kontrollerid ei toeta neid ning pooled neist, mis toetavad, ei toeta korralikult. Nii et eSATA ei soovita.
Pigem SAS kontroller (mis toetab SATA kettaid), millel on piisav arv väliseid 4xSAS pesasid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.11.2012 16:33:10
|
|
|
Port multiplier töötab ikkagi nagu multiplekseri põhimõttel vist ikka? "Üks president korraga." RAID-i nad ise ei oska ju (siis oleks hind ka vastav).
Kui korraga kahe ketta poole pöördud, kukub summaarne kiirus poole peale jne. 5 kettast softraid selle otsa teha... Ei ole vist eriti mõistlik.
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
12.11.2012 10:26:00
|
|
|
Jap vaatan, et enamus SATA NAS, e on ilma kontrollerita - seega tuleks mul nii või naa kontroller ju eraldi osta.
Kui ma just sellest ei räägi:
http://www.eonnas.com/en/products/soho-smb/eonnas-pro-series/eonnas-pro-800
Mis need soovitatavad kontrollerid siis maksavad ?
Mina olen arvestanud 300€ aga mitte sellise 900€ nagu üleval olev linkil olev kast maksab...
|
tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
12.11.2012 12:22:00
|
|
|
Kuidas ilma? Buffalo, Synology jne... Kui ikka 2 ja enam kettapesa sees, siis RAID kontroller ka. Lihtsalt eeldusel, et kasutad LAN liidest Aga on ka optikaga mudeleid. Nii nagu juba mainiti, odavalt head asja ei saa.
_________________ - censored - |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
28.11.2012 22:10:11
|
|
|
osta suvaline lsi kontra ja oledki omadega mäel (ibm pakib ümber lsi toodangut, tihtipeale secondhand ibm on odavam kui lsi originaal). 3warest on ka kindlasti midagi võtta
Samas on sul niiii palju küsimusi, mis eeldavad algtõdede selgekstegemist...
Ehk kõigepealt arvestades sind teeksin ma järgmist:
*teeks põhjalikult selgeks raid skeemid, nende head ja hädad ka. soft raid
*valiks normaalse kontra- lsi näiteks
*viskaks selle lindy pasa sealt üldse välja ja kui vaja on expanderit siis võtaks mingi normaalsema expanderi või teise raidi kaardi
*teeks loomkatseid
*teeks real süsteemi ja laseks selle kellelgi targemal üle vaadata
Lihtsalt minu soovitused, kui ei meeldi siis ei meeldi
Näiteks ka üks normaalne ja töökindel kontra
269€ küll sata-2 aga arhiveerimiseks ei ole niiehknaa midagi vinget vaja
http://www.markit.eu/ee/et/ibm-serveraid-m5014-storage-controller-raid-sata-300/v2p897700
EDIT:
sellise kaardiga saad ka expanderi jurast lahti, kuna selle kontra taha läheb otse 8 ketast
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
30.11.2012 00:43:52
|
|
|
Osta see ja flashi üle LSI 9260-8i peale. Buutimise aeg väheneb kõvasti. 200.- saad ebayst
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
tagasi üles |
|
 |
jj666
Kreisi kasutaja

|
30.11.2012 18:50:36
|
|
|
sektor1 kirjutas: |
Tean, et enne oli üle E-sata arhiveerimine - seal juhtus midagi see kontroller ei tööta enam mis seal enne oli.
|
Kui tohib küsida, siis mis kontroller seal enne oli, päris huvitama hakkas?
|
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
01.12.2012 22:35:51
|
|
|
töötab ilma reflashita ka hästi. Vaadates postitaja tausta siis ma väga ei soovitaks tal reflashida...
_________________ https://inlink.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
04.12.2012 18:14:14
|
|
|
No aga sa soovid endale ju ehitada tegelikult kõige tavalisemat NAS purki. Kõik see surramurra ja esata õhukaablite vedamine, eraldi toited jms ei kõla väga mõistlikult minu jaoks. Ma saan aru küll, et sa ei raatsi sinna kettakarpi emaplaati ja muud sisse osta, aga siiski, tee nii nagu teised ennem ees teinud on ja hea saanud on. Igatahes minu jaoks RAID5 läbi mingi kahtlase õhuliini kõlab nagu laetud ja kaitseriivita püstol neegiripoisi püksivärvli vahel. Emaplaat ja kõik muu ei pea sugugi überägedad olema - piisab kui on korraliku IOga plate, millel piisavalt sata porte. Vabakt võib midagi kasutatut olla.
Võtad selle 5 kettaga karbi ja paned sinna sisse oma lemmikoperatsioonisüsteemi - kas windowsi serveri või linuxi. Erijuhul veel mõne linuxi storage distro a la openfiler või freenas. Treid oma raidid seal valmis ja jagad lemmikprotokolliga üle võrgu välja. Kas iscsi, NFS või samba share, on juba konkreetselt vajaduse ja maitse asi. Veidramatele ehk veel FCoE või ata over ethernet.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
04.12.2012 19:32:14
|
|
|
mahno kirjutas: |
Kas iscsi, NFS või samba share, on juba konkreetselt vajaduse ja maitse asi. Veidramatele ehk veel FCoE või ata over ethernet. |
kui sa juba kursis oled siis tee plusside ja miinustega ning risttabel kasutatavusega esxides, varundussoftides jne
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
04.01.2013 04:13:36
|
|
|
Halloo noormees, kas sa arvad et mul pole elus muud teha, kui sinu jaoks risttabeleid koostada
Kui sa küsid konkreetse küsimuse, siis ikka vastan, aga risttabeli saad @google.com
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
07.01.2013 12:12:01
Re: RAID 5 |
|
|
sektor1 kirjutas: |
Tere,
Vaatasin, et siin teemas algas samasugune "Topic", et milline on parim saada olev Raid 5 Kontroller Eestis aga kahjuks nii see teema jäigi.
Seega, küsin uuesti.
Tahan teha Raid 5-te.
Kõvakettaid 5 tükki Segate "ST2000" seeria (2TB) - SATA kettad.
Asuvad ühes Toweris milles on ka LINDI Expander.
Expanderis läheksid nad üle E-Sata arvutisse, kuhu soovin saada siis kontrollerit PCI-E siinile.
Eeldatavat IOPS ei oska öelda, sest Raid hakkaks tegelema ainult arhiveerimisega.
Ja tiksuks ta siis vaikselt Windowsi küljes.
Samas ma ei tea kui usaldusväärne see LINDI expander üldse on, seest Googeldades olen väga palju ka probleeme leidnud.
Võibolla peaks selle mingi "parema" vastu välja vahetama ?
Hetkel on sooviks RAID 5, sest seal oli sees. Aga kui leiaks hea hinna ja töökindlusega Raid 10ne kontroller siis loomulikult võtaks kasutusse RAID 10-ne.
Tänud |
Iseenesest on tore, et vahepeal tekib siia ka rumalaid ja absurdseid küsimus, ilma selleta oleks elu igav ja kuiv. Ühesõnaga sa tahad midagi ja ei oska seda korralikult isegi iseneda jaoks väljendada mida kuidas ja kuhu. Seega ole hea ja proovi formuleerida see küsimus enda jaoks selgeks ning siis posti uuesti siia. Aga niikaua ma proovin siiski kuidagi sinu mõttest aru saada ning mingi lahenduse sulle genereerida.
Kuna sa teed asju SATA ketastega siis ära otsi parimat kontrollerit vaid otsi keskmist, sest kui sa tahad parimat siis pead ikkagi vaatam SAS kontrollerite otsa. Üldiselt hea on kui suudad leida mingi SATA kontra mis suudab iseenesest raid 5te teha.
Kuna sa kasutad antud lahendust arhiveerimiseks siis mille kuradi jaoks sul on vaja neid paaritada läbi E-sata, tee endale sinna teise kasti raidimassiiv ning tee sellest failiserver, ühenda see rõõmsalt üle võrgu kokku ja ela õnnelikult ja muretult edasi.
Aga üldiselt kui sa tahad mingit abi saada siis väljenda ennast selgelt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|